Abimin nişanlısı yüzüğü atmış...

Ha 19 yasinda bi genc nasil 12 yasindaki bi cocuga bakar onun mantigini hala bende anlamis degilim. Abim diye bu konudasavunmasini yapamam onunda... Sonucta bu yanlis. Ama ikisine de bisey diyemiyorum ne onu kotuleyebilirim ne ötekini. İkiside benim canim... Yapmislar biseyler ceremesini bunca insan dusunuyo cekiyo... Hayirlisi demekten ileride ne olacaklar bizi ne konuma getirecekler diye dusunmekten baskasi gelmiyor elimizden... :(

12 yaşında aşıkmı olmuşlar birbirlerine onu bırak abim koca adammış yani ozamanlar :53::53:

Konu sahibi arkadaşım, nolur beni yanlış anlama
Bu konuyu gördüğümden beri bir şaşkınlık var üzerimde..
Abin 19 yaşındayken nasıl 12 yaşındaki bir kızla sevgili oldu anlam veremiyorum. Üstelik akraba, annenin kardeşinin kızı...
Şuan 19 yaşında ve 11 yaşında yeğenlerim var,
Empati yapmaya çalıştım midem kaldırmadı..
19 yaşındaki yeğenlerim 11 yaşındaki yeğenlerimle bir araya bile gelmiyor çocuk gürültüsü çekemeyiz diyorlar,
Ha bu arada 1 yaş önemli değil ha 12 yaş ha 11 yaş...
Ama bunlar sevgili olmuş... Gerçekten aklım ermiyor.
Arkadaşım dilerim ilişkileri bitmiştir ama abini pek normal göremedim...
Dilerim seni kırmamışımdır...

gerçekten benimde aklım almadı :50:

Yıl olmuş 2013 hala ,dayı oğlu amca oğlu .
Memlekette adam kalmadı .
Neden bu ısrar , neden bu ısrar anlamadım gitti.

Neden bu israr bizde bilmiyoruz yaslari anormal biri cocuk digeri yetiskin ayrica yakin akraba. Ama dinletemedik bizim istedigimiz yada onay verdigimiz bisey degildi. Olan oldu...

Tüm tepkilere rağmen devam edilen ve 5 yıl süren bi aşk başka biriken sorunlar yoksa eğer kapı önündeki tartışmayla bitmez.

Herkes kendi hayatını kendi hissettiğine göre yaşasın müdehale etme bence

Yapılan yorumlara katılıyorum ama belli de olmaz böyle şeyler belkide çok mutlu olurlar

Tüm tepkilere rağmen devam edilen ve 5 yıl süren bi aşk başka biriken sorunlar yoksa eğer kapı önündeki tartışmayla bitmez.

Herkes kendi hayatını kendi hissettiğine göre yaşasın müdehale etme bence

Yapılan yorumlara katılıyorum ama belli de olmaz böyle şeyler belkide çok mutlu olurlar

tesekkur ederim farkli bi yaklasim olmus. Annemlerde bu kadar karsi cikilmasina ragmen hala birlikteler vazgecmiyolar madem napalim kabullenmekten baska dediler.
kapi onunde yapilan tartisma bence bardagi tasirmis daha oncenin de birikimi vardir diye dusunuyorum ama tabiki onlar bunu bilebilir. Daha oncesinde olan tartismalar da tetiklemis olabilir.
ben karismayi dusunmuyorum. Ne olursa olsun duzeltirlerse bu durumda belki de mutlu olurlar dusuncesi ilk sizden geldi. İnsallah verdikleri karar ne olursa olsun ikisini de mutlu eder. Tekrar tesekkur derim.

Açıkça söylemek gerekiyor sanırım, abinizin durumu sübyancılıktır, ben olsaydım ileride bir çocuğum olsa idi abimle pek görüşmesini istemezdim. Hoş benim abim 19 yaşındayken 12 yaşındaki kızla illa evleneceğim diye tuttursa idi abimle de görüşmezdim, o da var. Kanun önünde de abinizin tutumu suç teşkil etmekte, dayınızın ailesi biraz aklı başında olsa imiş abinizi şikayet edip hapse attırabilir, böylece bu saçma ilişkinin önüne geçebilirmiş. Çok ilginç ki yorum yazanların çoğunluğu da küfredilmesine vs şaşırmış. Kimse de 19 yaşındaki birisinin 12 yaşındaki bir çocuğa yakınlık duyması, onla cinsel birşeyler yaşaması kanunen çocuk istismarıdır, sübyancılıktır dememiş. Bu kadar mı normal karşılar olduk bu gibi durumları?

Açıkça söylemek gerekiyor sanırım, abinizin durumu sübyancılıktır, ben olsaydım ileride bir çocuğum olsa idi abimle pek görüşmesini istemezdim. Hoş benim abim 19 yaşındayken 12 yaşındaki kızla illa evleneceğim diye tuttursa idi abimle de görüşmezdim, o da var. Kanun önünde de abinizin tutumu suç teşkil etmekte, dayınızın ailesi biraz aklı başında olsa imiş abinizi şikayet edip hapse attırabilir, böylece bu saçma ilişkinin önüne geçebilirmiş. Çok ilginç ki yorum yazanların çoğunluğu da küfredilmesine vs şaşırmış. Kimse de 19 yaşındaki birisinin 12 yaşındaki bir çocuğa yakınlık duyması, onla cinsel birşeyler yaşaması kanunen çocuk istismarıdır, sübyancılıktır dememiş. Bu kadar mı normal karşılar olduk bu gibi durumları?

Aslinda konunun basindan beri yaslara deginilip yanlis oldugu soyleniryordu ama sanirim gozunuzden kacti. Neyse bunun dogru olmadigini bizde biliyoruz ama bu konu icin malesef birsey yapilmiyo. İnsan basina gelmeden aaa olur mu oyle sey gorusmem gorusturmem diyebiliyo ama bu da olmuyo denendi...

Aslinda konunun basindan beri yaslara deginilip yanlis oldugu soyleniryordu ama sanirim gozunuzden kacti. Neyse bunun dogru olmadigini bizde biliyoruz ama bu konu icin malesef birsey yapilmiyo. İnsan basina gelmeden aaa olur mu oyle sey gorusmem gorusturmem diyebiliyo ama bu da olmuyo denendi...

Yaşların yanlış olması başka birşeydir, bu yaşlardaki bir ilişkinin kanunen SUÇ olması başka. Yani 19 -35 yaş da yanlıştır, hoş değildir kimine göre ama suç teşkil etmez, sübyancılık da değildir ama 12 yaşla 19 yaş kanunen suç teşkil eder ve tıbben de sübyancılıktır. Ayrıca kimi konularda başıma gelmeden de görüşmem diyebilmeli insan. Ki sübyancı bir akraba ile görüşmemek de benim için böyle bir durumdur.

Son düzenleme:
Yaşların yanlış olması başka birşeydir, bu yaşlardaki bir ilişkinin kanunen SUÇ olması başka. Yani 19 -35 yaş da yanlıştır, hoş değildir kimine göre ama suç teşkil etmez, sübyancılık da değildir ama 12 yaşla 19 yaş kanunen suç teşkil eder ve tıbben de sübyancılıktır. Ayrıca kimi konularda başıma gelmeden de görüşmem diyebilmeli insan. Ki sübyancı bir akraba ile görüşmemek de benim için böyle bir durumdur.

suç oldugunu bende biliyorum sikayette bununan olmadi aksine tamam denildi. Belki sikayet etselerdi bu durum olmazdi. Gorusmek yada gorusmemek sizin tercihinizdir. Biz denedik gorusmemeyi yapamadik.

Akraba evliliklerini hiçbir şekil de doğru bulmuyorum .doğacak çocuğun sağlığından tutun akraba ilişkilerine kadar tamamen yanlış ve sakıncalıdır .Akraba evliliklerinde her zaman doğum riskli olacaktır ,doğacak çocuğun sağlığı risk altındadır .bunu artık bilmeyen yok .
Akraba evlilikleri akraba ilişkilerini de çok etkiler .eşler arasında ufak bir tartışma bile iki akrabayı da birbirine düşürmeye yetecektır .
nitekim şuan da olduğu gibi... üstelik siz dayınızın kızıyla ağbinizi nişanlandırmışsınız ,oldukça yakın. Şuan nişan atıldığında birbirinize akraba olarak nasıl gidip geleceksiniz ? ya da ağbin veya kız bir başkasıyla evlendiklerinde birbirlerinin düğünlerine nasıl katılacaklar ? sonuç da akrabasınız ,birbirinizin düğünlerine gidip geleceksiniz .gerçekten çok zor bir durum ,kesinlikle benim tarzım değil .

Neyse siz bunları düşünüp nişanlandırmışsınızdır .sanırım konu bu değil .sizin sorunuz ; "on yedi yaşında ki kız ileride değişir mi ? " sorusuna cevap verecek olursak eğer ; elbette değişir .Zaten on yedi yaşında ki kızın evlilik gibi ciddi sorumluluğu almasını beklemeniz gereksiz .on yedi yaşında ki kız henüz çocuktur .her ne kadar bedeni büyüse de o hala çocuktur .ruhu çocuktur ,hal hareketleri çocuktur. on yedi yaşında ki kızdan olgunluk beklenmez .çünkü ; hercai ve hayata tozpembe gözlükleriyle bakan bir çocuktur! evliliği sadece iki seven insanın evlenmesinden ibaret olarak görecek kadar çocuktur :) kısacası o henüz bir çocuk ! yaşı biraz oturduğunda elbette değişecek ve olgunlaşacak .kendinizden pay biçin ; 16-17 yaşınızda ki halinizle şuan ki haliniz aynı mı ? elbette değiştiniz ,olgunlaştınız daha da olgunlaşacaksınız .

Erkek kardeşinize gelecek olursak eğer ; o da evlilik gibi ciddi sorumluluğu alabilecek yaşta ve olgunlukta değil .hele ki erkeklerin kızlara oranla biraz daha geç olgunlaştığını düşünürsek kesinlikle 24 yaşında ki kardeşiniz evlilik yaşında değil .sonuç olarak bitmesi makbuldür diyorum ben .Günümüzün şartlarına göre zaten bir erkek 30 yaşının altında evlenmemeli .bir kız da en az 25 olmalı .çoluk çucuğu evlendirip de evcilik oynatmanın bir manası yok .evliliği evciliğe çevirmeyelim !

Son düzenleme:
Akraba evliliklerini hiçbir şekil de doğru bulmuyorum .doğacak çocuğun sağlığından tutun akraba ilişkilerine kadar tamamen yanlış ve sakıncalıdır .Akraba evliliklerinde her zaman doğum riskli olacaktır ,doğacak çocuğun sağlığı risk altındadır .bunu artık bilmeyen yok .
Akraba evlilikleri akraba ilişkilerini de çok etkiler .eşler arasında ufak bir tartışma bile iki akrabayı da birbirine düşürmeye yetecektır .
nitekim şuan da olduğu gibi... üstelik siz dayınızın kızıyla ağbinizi nişanlandırmışsınız ,oldukça yakın. Şuan nişan atıldığında birbirinize akraba olarak nasıl gidip geleceksiniz ? ya da ağbin veya kız bir başkasıyla evlendiklerinde birbirlerinin düğünlerine nasıl katılacaklar ? sonuç da akrabasınız ,birbirinizin düğünlerine gidip geleceksiniz .gerçekten çok zor bir durum ,kesinlikle benim tarzım değil .

Neyse siz bunları düşünüp nişanlandırmışsınızdır .sanırım konu bu değil .sizin sorunuz ; "on yedi yaşında ki kız ileride değişir mi ? " sorusuna cevap verecek olursak eğer ; elbette değişir .Zaten on yedi yaşında ki kızın evlilik gibi ciddi sorumluluğu almasını beklemeniz gereksiz .on yedi yaşında ki kız henüz çocuktur .her ne kadar bedeni büyüse de o hala çocuktur .ruhu çocuktur ,hal hareketleri çocuktur. on yedi yaşında ki kızdan olgunluk beklenmez .çünkü ; hercai ve hayata tozpembe gözlükleriyle bakan bir çocuktur! evliliği sadece iki seven insanın evlenmesinden ibaret olarak görecek kadar çocuktur :) kısacası o henüz bir çocuk ! yaşı biraz oturduğunda elbette değişecek ve olgunlaşacak .kendinizden pay biçin ; 16-17 yaşınızda ki halinizle şuan ki haliniz aynı mı ? elbette değiştiniz ,olgunlaştınız daha da olgunlaşacaksınız .

Erkek kardeşinize gelecek olursak eğer ; o da evlilik gibi ciddi sorumluluğu alabilecek yaşta ve olgunlukta değil .hele ki erkeklerin kızlara oranla biraz daha geç olgunlaştığını düşünürsek kesinlikle 24 yaşında ki kardeşiniz evlilik yaşında değil .sonuç olarak bitmesi makbuldür diyorum ben .Günümüzün şartlarına göre zaten bir erkek 30 yaşının altında evlenmemeli .bir kız da en az 25 olmalı .çoluk çucuğu evlendirip de evcilik oynatmanın bir manası yok .evliliği evciliğe çevirmeyelim !

sashamia88;
soylediklerine dusuncelerine aynen katiliyorum. Sagliksiz bi dogumdan akraba iliskilerine hersey etkileniyo ve sorunlu oluyo. Daha cocukluguna veriyorum bende yaptiklarini ama yine de acaba diye dusunebiliyo insan. Bu sekilde evlilik olsa mutlu olunur mu diye asil merak etmistim ailelerin etkilenmesi bu durumda daha cok olacagini dusundugum icin. Ama her turlu ne olursa olsun sorun olacagini anladim.
olgunluk ben beklemiyorum zaten kizdan ki abimden de beklemiyorum. İnsan dün düsündügünü bugun dusünemeyebiliyor. Fikirler kararlar dusunceler surekli bi degisim icerisinde...
cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Size tamamen katiliyorum.

Merhaba...
Telefondan giriyorum yazim yanlisligi olursa kusura bakmayin lütfen...
Konuma gelince başliktanda anlasilacagi gibi yengem yuzugu atmis.
Biraz tuhaf gelebilir ama yengem ayni zamanda dayımın kızı oluyor. 5 senedir abimle herkesin karsı cikmasina ragmen devam ettiler birbirlerini cok seviyolardi kimse karsilarinda daha fazla duramadi ekim ayinda nisan yapildi. Buraya kadar hersey güzel.
Dün abimi aradim ve yengemin yüzügü attigini ögrendim.
Buna sebep olan olayi anlatiyorum;
yengemin abisine önceki aksam kiz istemeye gitmisler kavga cikmis is bozulmus. Abim dayımlara gitmis uzulmesin konussunlar diye. Bu arada dayimlarda misafir varmis yengem annesine bagiriyomus abimde uyarmis "misafir var ayip oluyo bagirma" diye. Abime hakaret etmis ona da bagirmis. Disari cikmis abim bisey dememis yanina gitmis nisanlisi bagirmaya devam etmis. Abim yine uyarmis bagirma diye. Bu kez küfürler hakaretler etmis. Abim yine disardalar diye susmus. Eve gidince ne yapmaya calisiyosun diye iteklemis o da yere düsmüs. Bir daha yüzünü görmek istemiyorum defol deyip yüzüğü atmis.
Abim daha istemediğini ona olan saygısını yitirdiğini ve ondan artık vazgectıgini söylüyor.
Bu arada daha önce dayımın oglu beni istemisti. Konuşmadıgım halde konusuyolar deyıp abimle beni kötü etmisti. Yani pek iyi niyetli bulmadım yaptıklarını ama cocukluguna verdim. (kız 17, ben 21, abim 24 yasında)
Şimdi sormak istedigim, kız daha küçük acaba ilerde degisir mi? Tekrar barısıp evlenseler bu sekilde yürütülebilirler mi?
Abimin üzülmesini istemiyorum. Sevdigini biliyorum. Ama saygısını yitirdgini söylüyor böyle de devam edilır mi edılse mutlu olunur mu?
Abime yardımcı olmak istiyorum.
Uzun ve karısık oldu bıraz, kusura bakmayın. Cevaplarınız için şimdiden tesekkürler...

17 yaşındaki bir kızın evlenmesi hiç mantıklı gelmiyor bana,birde yakın akraba olması hiç akıllıca gelmiyor..

Maşallah sizin aileye :nazar: Ne kadar da hamaratlar, abinde sübyancı sanırım onu yazmayı unutmuşsun:34: Yenge dediğin kişi de 17 yaşında:1: O hareketleri sergileyen bi ergen için konu açıp harcadığın efora yazık :34:

17 yaşındaki bir kızın evlenmesi hiç mantıklı gelmiyor bana,birde yakın akraba olması hiç akıllıca gelmiyor..

17 yasinda cocukmu yenge olannnn allahim bu cagda bu zihniyet bir kizin evlenmesi icin yasinin en az 25 olmasi okulu bitirip elinde isi olmasi lazim acidim simdi cocuk yengeyeee:53:

yengenin yaşı çok küçük,bu yaşta evlilik yapmaları yanlış ki zaten kendin de böye düşünüyosun :34: yaşı küçük,değişir mi diye sormuşsun ama yaşı şuan 17,hangi ara büyüyüycek de hangi ara davranışları düzelicek de hangi ara evlenip huzur içinde yazşıycaklar ki :31: neticede yaş 17,belli ki öyle 3-4 yıl sonra evlenme gibi bir düşünceleri de yok.Bu durumda sorun yaşından kaynaklansa bile yaşı birden büyümiyceğine göre davranışlarındaki düzelmenin kısa vadede görmek mümkün olmıycağı için kimsye faydası olmaz.bizlere danışmakla iyi yapmışsın ama bence ama bu çok özel bir konu,kimse de çok fazla yorum yapamaz,yuva kurmak söz konusu ne de olsa,siz en iyisi bir profesyonel yardım almasını sağlayın yengenin,bir uzman daha iyi karar verir,belki evliliğe henüz hazır değildir ki yaşı ve davranışlarına bakılırsa muhtemelen öyle

Back
X