• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimn yeni girdiği işteki samimi bayan arkadaşı! acil yardım edin lütfen :(

MAdem abisinin ciktigi kizin nasil yasayacagina, isterse yalan söyleyebilecegine bu kadar saygilisiniz, neden konu sahibini yargiliyorsunuz, ayni saygiyi ona neden göstermiyorsunuz?
Benim icin yalan söylemek yargilanacak bir durum ve kim olursa olsun elestiririm ve yaptimda peki siz insanlara yalan söylemelerine, yasamlarina bu derece kendi yasamidir diye bakarken konu sahibinin ki kimin yasami?

Ayrica buraya konu acmak ve bir kizin yanlancilik yaptigini söylemesi ( cirkin yasli gibi söylemlerine katilmiyorum, görecelidir, ahlaksiz demesini yalan söyleyip, sabahlara kadar abisi ile gezmesine karsin söylüyor) ailesine yakismayacagini düsünmesi dedikodu ise, buraya binlerce konu acip, eltisinden nefret ettigini, kayinvalidesini sevmedigini, kiskanc, dedikoducu, vb vb kayinvalidem belirtmeleri de dedikodu oluyor öylemi?

Konu sahibini neden yargıladıgımı gayet açıkca belirttigimi düşünüyorum, zaten yazdıgım şey tamamen neden birinin yargılanabilir olduguyla ilgili.

Eşiniz dostunuz size yalan söylerse yargılarsınız tabi ki, kimse iyi bir şey oldugunu savunmuyor yalanın.

Buraya konu açıp KENDİSİNE yapılan bişeyi anlatması dedikodudur belki (illa demagoji yapmak istiyorsanız), ama benim yazdıgım anlamdaki dedikodu degildir. Tabi ki insanlar birileri onlara kötü davranıyorsa, kendilerine kötülük yapan insanlar hakkında kötü konuşabilirler. Bahsettigi kızın kendine yaptıgı direk bir hareket, bir kötülük yok ki. sırf yaşlı gözüküyor, alkol alıyormuş, ailesine yalan söylüyormuş bilmemne diye dışardan yargılamaya kalkmış. Eleştirilen budur. Size hoş gelmeyen şeyleri başkası yaparsa, onu eleştirmek, ötekileştirmektir. ben insanların seçimlerine saygı duyarım. başkalarını sırf onlara zararı yokken, işgüzarlık olsun diye eleştirmeye kalkarsa buna saygı duyamam kusura bakmayın.

Son düzenleme:
daha bir ay bile olmadı abim yen bir işe girdi. orda mesai arkadaşı bir bayan var. abim işe girerken kız demiş ki. 'bu bizim işimize yarar'.... sonra kız rahatsızlanmıs dısarı cıkmıs ofistekiler abimi kızın peşine göndermişler... ofiste calısan bayan elemanları değl abimi göndermişler..... abimden önce o işe nişanlı birisi başvurmuş onu almamışlar... abm her gün iş çıkışında bu kızla bir yerlere gitmeye basladı. annem her gün onun sevdiği yemekler yapıyor ama o her gün eve tok karnına ve gec bir saatte geliyor..... ilk baslarda abim dedi ki bana, kız elini cebine atmıyor! bende kendini suistimal ettirme dedim. daha tanımıyorsun bile... sonradan harcamaya baslamıs o da abimin dediğine göre.. ayrıca kız ş yerinde gec saate kaldığı zaman babasına iş yerinde mesaiye kaldıgını söylememiş, arkadasımda kalacam demiş. gece gec saatte eve değil baska bir yere gitmiş. abim normalde hiç alkolü sevmez. gecenlerde eve geldiğnde bira kokuyordu. cafede otururken içmişler, o kız da bira içmiş dısarda! facebookta kızın fotografını gördüm yasından çok dah ayaslı görünüyor ve cok çirkin. benim abim cok yakısıklı bütün arkadaslarım hayrandır nerdeyse abim pek kimseyi begenmezdi kolay kolay. neden böyle oldu bilmiyorum. annem de çok üzüldü. oğlum bu kızı mı beklemiş bunca zaman. cok yaslı duruyor dedi. abim yasından daha genc küçük gösterir o kız da aksine yaslı gibi.... dün dedim ki abime.. annem cok üzüldü kız çirkin ve yaslı görünüyor dedi dedim. hiç seslenmedi abim...... abimi bu kızdan nasıl kurtarcam lütfen akıl verin.... hem abimin yanına yakışmıyor hem de ahlaki olarak uygun değil bize...... lütfen bi akıl verin :50::50:

o kızın yerinde sen de olabılırdın cnm..
derdini tam olarak anlayamadım?
abinin hayatı bu
kendısı ıdrak edemeyecek yaşta mı?

hem nolcak ki anlayamadım? biz tüyolar vericez sende abıni mi yönlendireceksin
gören de kız zorla abıne sarkıyor sanır..abın de gezmez o kızla olur biter!.

Abiniz kızdan kurtulmak istiyor mu bakalım? Siz neden üstünüze vazife edindiniz? Belki sadece arkadaşlar.

Kız dışarda bira içti diye ahlaksız mı oluyor, nereden biliyorsunuz ahlaki olarak size uygun olmadığını?

Ayrıca kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş.

benim yazacaklarim da aynen boyle seyler olucakdi, neyse ki eLmayRa arkadasim yazmis herseyi eline diline saglik.

uzerinize vazife olmayan islere karismayin bence.

abiniz cocuk mu arkadaslarini ya da sizden daha mi deneyimsiz?
arkadaslarini size mi sorarak seciyo?

ayrica gelecegin fena kaynanasi ile fena görümcesi olacakmissiniz gibi geldi bana:20:

herşeyden önce çirkinliği germiş anneciğinizle sizi sanırım sizde evdeki erkek çocuk evlenince kaynanayla görümcenin koynuna giriyo gelin :37:

O kadar cocukca, o kadar sinirli ve laf atma meyillisi davraniyorsunuz ki ( burada ki hitap burada bu tür davranis sergileyen herkes icindir)
Bazen aceba ergen yasindalar mi? diye geciriyorum icimden.
Madm muhattab alinmadiginiza sevineceksiniz, neden yazimi alintilayip bana yorum yaziyorsunuz.
Siz bana direk alinti yapip yazmasaniz zaten sizinle birebir muhattab olmazdim hanimefendi.
Bu kadar sevinecektiniz neden beni kendinizele muhattab yaptiniz.
Yada cocukmusunuz.?
Bazen gercekten hayretler icinde kaliyorum yazilanlar karsisinda yahu.

"Actiginiz konuya bu kadar elstiri almanizin sebebi insanlarin üzerine alinmasi.
Biz millet olarak böyleyizdir.
Doktora laf edersiniz hatasi vardir, tüm doktorlar ataga gecip savunur.
Ankara li bir insanin yaptigi bir terbiyesiz davranisi anlatsaniz tüm ankaralilar savunur.
Ailesine yalan söyleyebilen, ailesinin bilmedigi biri ile sabahlara kadar gezen kizin ahlakini begenmediginizi anlatirken, disarda bira iciyor gibi bir ayrinti verdiginiz an disarda bira icen herkes ataga gecer ve savunur.
Yani konunun özünü görebilmek, ÜZERINE ALINMADAN, KENDINE PAY CIKARMADAN objektif bakabilmek, bizim Türk milleti icin hep cok zor olmustur."

mecbur alıntı yapmak zorunda kaldım çünkü konuya cevap vermeden önce

büyük harflerle gözümüze soka soka genel bi yorum yaptığınız için alıntı yapmış olabilir miyim sizce

yada " bu kadar eliştiri almanızın sebebi burada ki insanların üzerine alınması" demeniz de olabilir mi bi düşünün isterseniz

kendizi savunurken karşıda ki insanı akılsiz ergen çocuk konumuna düşürmeden de savunabilceğinizi düşünüyordum ama yanılmışım demek ki

bende hayretler içerisindeyim ne yazık ki

türk milleti olarak bayılırız zaten biz yargılamaya siz kendinizi hangi kategoriye koyuyorsunuz ki

son mesaj demiştiniz yine duramadınız

arkadaşlar kıskanmak diye bir olay yok abim benim için annemden babamdan bile daha değerli bu hayatta ölüme bile giderim uğruna hiç düşünmeden. onu ne kadar cok sevdiğimi anlamıssınızdır sanırım. abimle tanıstırmak istediğim çok kişi oldu abim begenmedi cogunu. onun mutlu olmasını kendimden daha cok istiyorum. o cok efendi cok ahlaklı cok saygılı.... benden daha iyi bir insan insan olarak da.... onun üzülmesini istemiyorum daha işe yeni girer girmez kızın ona yakınlaşması beni düşündürdü. bu normal bişey değil bana göre daha tanımadığın bir adama bu derece yakınlasmak!! ben hayatta yapamam çevremde de böyle birisi yok..... ailesine yalan söyleyen bir kız.... her gün işten cıkınca abimle takılmaya basladı. babam abimi bile erkek oldugu halde nerde kaldın diye arar... o kızın annesi babası nerde acaba? neden kızlarını eve cagırmıyorlar o saatte her gün..... bu nasıl ahlak anlayısı ya ailesi cok rahat yada kız ahlaksız yalancı? beni yargılamayın benim cevremde kızlar erkenden eve gider erkekler bile.....

erkek arkadaşımın senın gibi bır kız kardeşi olmadığı için, tanrıma milyonlarca şükürler olsun ...
çok şanslı hissettım kendımı.

"Actiginiz konuya bu kadar elstiri almanizin sebebi insanlarin üzerine alinmasi.
Biz millet olarak böyleyizdir.
Doktora laf edersiniz hatasi vardir, tüm doktorlar ataga gecip savunur.
Ankara li bir insanin yaptigi bir terbiyesiz davranisi anlatsaniz tüm ankaralilar savunur.
Ailesine yalan söyleyebilen, ailesinin bilmedigi biri ile sabahlara kadar gezen kizin ahlakini begenmediginizi anlatirken, disarda bira iciyor gibi bir ayrinti verdiginiz an disarda bira icen herkes ataga gecer ve savunur.
Yani konunun özünü görebilmek, ÜZERINE ALINMADAN, KENDINE PAY CIKARMADAN objektif bakabilmek, bizim Türk milleti icin hep cok zor olmustur."

mecbur alıntı yapmak zorunda kaldım çünkü konuya cevap vermeden önce

büyük harflerle gözümüze soka soka genel bi yorum yaptığınız için alıntı yapmış olabilir miyim sizce

yada " bu kadar eliştiri almanızın sebebi burada ki insanların üzerine alınması" demeniz de olabilir mi bi düşünün isterseniz

kendizi savunurken karşıda ki insanı akılsiz ergen çocuk konumuna düşürmeden de savunabilceğinizi düşünüyordum ama yanılmışım demek ki

bende hayretler içerisindeyim ne yazık ki

türk milleti olarak bayılırız zaten biz yargılamaya siz kendinizi hangi kategoriye koyuyorsunuz ki

son mesaj demiştiniz yine duramadınız

Sadece sizmiydiniz sayin svdsvd bu konuya "disarda bira icilmesinde ne var diye" yaklasan?
Benim bahsettigim sekilde konuyu yorumluyan birtek sizdiyseniz cevaplayin ama ben size hitaben yazmadigima göre sizde bana hitaben yazmak zorunda degildiniz, hemde muhattab olmayinca sevinecek durumdaysaniz.
Ayrica ben bir insan kendi davranislari ile ters seyler yaziyorsa tabiki merak ederim ergen yasindami diye.
Eger bunda kendinizi kücümsenmis hissettinizse üzgünüm ama yazdiginiz yazinin bende uyandirdigi düsünce bu.
Eger kalkip " bende buna sevinmistim zaten " gibi cocukca bir yorum yazarsaniz sadece ben degil, bir cok insan sizin cocuk yasta oldugunuzu düsünür.
Gece vakti ne sizi kirmak, nede konu disina cikmak istemiyorum.
Varsa konu sahibi ile bir husumetiniz lütfen benim yorumlarimin disinda hesaplasin.

Not: Evet size son kez yazayim dedim ama siz cocukca laf atmalara devam edince mecbur biraktiniz. Ayrica Türk millleti olarak bayiliriz demek, biz özneli oluyor, sanirim anlamissinizdir.

Not 2: Hala sözlerimin arkasindayim, katil ol, belli bir köyden ol, köy senin katil oldugunu bilsede söylemez, cünkü köyün adi cikacak diye. Doktor yanlis tedaviden adam öldürsün, doktorlarin oldugu ortamda konuyu dile getir tüm doktorlar savunulacak birsey bulacaktir. Hemsirenin hastaya kötü davrandigini söyle, hemsireler savunmaya gececektir, öyleki akliniz duracaktir. Bu konudada cogu yorum disarda icmisse ne olmus diye basliyor, bunun sebebi de üzerine alinma, kisisellestirmedir. Kim ne derse desin.

Son düzenleme:
Kesin abisini köseye SIKISTIRDILAR o da basindan atmak icin birkac sey söyledi . Anne kizda oturup bunu kurgu haline getirdiler...Arastirmaya basladilar face ,fotolar... Aile de tabi ki bir düzen gerek, ama bazi aile baskilari en yakinimiz dakileri bile tanimamiza yol aciyor. Hersey tabu haline geliyor ..

Benimde abim var 1 yas büyük abi demiyorum arkadasim gibidir. Kendisi utangac ve sessizdir. Cirkin güzel bir cok kizla tanistirdim. Yeri geldi gittik gece klüblerinde sabaha kadar eglendik...Arkadasim ve abimdir onu anlamak, yaninda olmak yerine niye degistigini düsüneyim... Bir sorunu olsa ilk beni arar, hic bir seyini saklamaz iyi ya da kötü...

Bir cok türk ailesinde aile baskisi var. Saniyorum abi de bazi seyleri zamaninda gizli sakli sapmis. Bu da abi yi hic bir zaman ahlaksiz yapmaz......Bu abi yi de kizi da deger yargilarimiza göre yargilamak yanlis. Iki tarafli düsünmek gerek belki kiz yalan söylemedi , arkadasinda kalabilen bir kiz niye yalan söylesin ailesine... belkide kücük kacamak yapip gezmek istemis olabilir...ailesi baski uygulanmasa niye yalan söylesin... bu kizin hayati yalanmis gibi YALANCI diye neden damgaliyorsunuz....

kesinlikle katılıyorum..
bana böyle konular yaramıyor ne güzel uyuyordum şimdi :68:

ahh hep o kız yüzünden kendi sabahlara kadar gezdiği gibi bizi de uykusuz bıraktı :41:

konu sahibi kızmazsan ben yatıyorum ee malum yarın iş var

bende çalışmayıp bütün gün abimi gözetlemek , nerede ne yapmış ne zaman nefes almış hangi çirkin ve yaşlı kızla buluşmuş gözetlemek isterdim ama

ekmek parası işte ne yaparsın

hepinize ahlaklı ! günler dilerim :7:

kendi sabahlara kadar gezdiği gibi bizi de uykusuz bıraktı:)) ne güldüm ya:D

O kadar cocukca, o kadar sinirli ve laf atma meyillisi davraniyorsunuz ki ( burada ki hitap burada bu tür davranis sergileyen herkes icindir)
Bazen aceba ergen yasindalar mi? diye geciriyorum icimden.
Madm muhattab alinmadiginiza sevineceksiniz, neden yazimi alintilayip bana yorum yaziyorsunuz.
Siz bana direk alinti yapip yazmasaniz zaten sizinle birebir muhattab olmazdim hanimefendi.
Bu kadar sevinecektiniz neden beni kendinizele muhattab yaptiniz.
Yada cocukmusunuz.?
Bazen gercekten hayretler icinde kaliyorum yazilanlar karsisinda yahu.
bir süre önce arkadaşa son cevabınızı verdiğinizi sanıyordum.sizin deyiminizle onun laf atma meyillisi olduğu kadar siz de laf yetiştirme meyili içerisindesiniz:)

neyse burda aynı görüşü paylaştığım bütün arkadaşlarım gibi diyeceğim odur ki x şahsının hunharca yargısız infaza maruz bırakılmasıdır bize bu yorumları yaptıran ve konu sahibini eleştirmemize sebep olan.

Çok komiksin gerçekten.
Bira içti diye ahlaksız mı oluyor.
Yok çirkinmiş falanmış filanmış.
Hiç sevmem senin ve annen gibi insanları hiç..
Şuraya böyle birşey için konu açıyorsun ya, böyle birşeyi kendine dert ediyorsun ya, o kadar geridesin ki.
Abinin hayatı, abinin sevgilisi.
Sana ne oluyor!
Kurtaracakmışmış..
Sen önce kendini bu psikolojiden kurtar.
Ayıp ya.

bira içmek de ne kadar ahlaksızca bir olaymış yahu... gören de kız alkolik sanar, içip içip kafayı buluyor ya da her gece bara gidiyor sanar. yanında erkek arkadaşı (konu sahibinin abisi oluyor) ile oturmuş içmişler. herkes içmeyebilir, doğru bulmayabilir, günah da diyebilir; ama bu bira içiyor diye o kişinin ahlaksız olduğunu göstermez.

bu arada bir kupa bira içmekle sarhoş olunmuyor, alkol oranı az çünkü. ay bir de şimdi bana biracı falan denmesin lütfen, alkol almayı ben de sevmem ama arada içerim ailemle veya arkadaşlarımla...

Son düzenleme:
bize göre ters seyler... büyük konusmuyorum hiç bir zaman ama istemiyoruz biz böyle birisini... sizde istediğiniz gibi anlamayın

İnşallah tamamen sana ters düşen birine aşık olursun. İnşallah!!!
Yuh ya genç olacaksın bir de, Allahım nasıl birşeydir bu.
Şok oluyorum resmen.

Abiniz Bekar Sanırım Ama Sizin Bu Konuyu Açmaya Hakkınız Yok!!!:45:

Abin Rahatsız Değil Size Ne Oluyor:ssz:

En basta ki yazınızı anlamadım.
bu ısımıze yarar derken? Abınız bunu duymus gelmıs sıze mı anlattı ben ıslerıne yararmısım dıye??
hastalanınca pesınden gondermelerı felan, o hanım abınızden hoslandıysa yakınlasmak ıstemıs olabılır.
abınızınde gonlu varmıs ki dısarıda bulusmus. gorusmus.
abınız 17 yasında felan degılse abartmamalısınız.
endıselenebılırsınız, bu dogal ınsan sevdıklerı ıcın endıselenır. zaten ama karsı tarafı asagılayarak kendımızı goklere cıkarak degıl.
abınızle hal edın sorununuzu. sonucta sızın dusunduklerınızı dusunebılır.
eger bır hata yapıyorsada her hata bır tecrubedır. koskoca adamı sureklı kollayamazsınız.

Onun dısında sunu belırtmeden gecemeyecegım.
demıssınız ki, benım cevremde kızlarda erkeklerde erken eve gelır.
dıger mesajınızda ıse benımde gec geldıgım oluyor vs. yazmıssınız.
kadın dısarıya abınızle cıkıyor kadın kendsını dısarı davet eden erkegın maas gununu takıp mı etmek zorunda??
hayatımızı neye gore kıme gore yasamalıyız??

İnşallah tamamen sana ters düşen birine aşık olursun. İnşallah!!!
Yuh ya genç olacaksın bir de, Allahım nasıl birşeydir bu.
Şok oluyorum resmen.

hiç büyük konuşmamış gerçekten:))
alma mazlumun ahını diye boşuna demiyorlar..söylediği tü kaka dediği herşey gün gelir kendini bulur haberi yok..

Pes vallahi gerçekten ! Ne insanlar var dünyada.

Üstüne vazife olmayan işe karışıp, abisinin hayatına müdahale eden bir insan zaten yapacağını yapar ve onları ayırır. Allah kimsenin başına böyle "görümce" vermesin.
Hanımefendi yetişkin biri olsa gerek. Nişanlıymış. Fakat kendi nişanlısıyla ve hayatıyla ilgileneceğine kendisini hiç ilgilendirmeyen mevzulara dahil oluyor. Çok yazık. :20: At gözlüğüyle hayata bakmamanızı tavsiye ediyor, abiniz ve kız arkadaşına sabırlar diliyorum.

Sadece sizmiydiniz sayin svdsvd bu konuya "disarda bira icilmesinde ne var diye" yaklasan?
Benim bahsettigim sekilde konuyu yorumluyan birtek sizdiyseniz cevaplayin ama ben size hitaben yazmadigima göre sizde bana hitaben yazmak zorunda degildiniz, hemde muhattab olmayinca sevinecek durumdaysaniz.
Ayrica ben bir insan kendi davranislari ile ters seyler yaziyorsa tabiki merak ederim ergen yasindami diye.
Eger bunda kendinizi kücümsenmis hissettinizse üzgünüm ama yazdiginiz yazinin bende uyandirdigi düsünce bu.
Eger kalkip " bende buna sevinmistim zaten " gibi cocukca bir yorum yazarsaniz sadece ben degil, bir cok insan sizin cocuk yasta oldugunuzu düsünür.
Gece vakti ne sizi kirmak, nede konu disina cikmak istemiyorum.
Varsa konu sahibi ile bir husumetiniz lütfen benim yorumlarimin disinda hesaplasin.

Not: Evet size son kez yazayim dedim ama siz cocukca laf atmalara devam edince mecbur biraktiniz. Ayrica Türk millleti olarak bayiliriz demek, biz özneli oluyor, sanirim anlamissinizdir.

Not 2: Hala sözlerimin arkasindayim, katil ol, belli bir köyden ol, köy senin katil oldugunu bilsede söylemez, cünkü köyün adi cikacak diye. Doktora yanlis tedaviden adam öldürsün, doktorlarin oldugu ortamda konuyu dile getir tüm doktorlar savunulacak birsey bulacaktir. Hemsirenin hastaya kötü davrandigini söyle, hemsireler savunmaya gececektir, öyleki akliniz duracaktir. Bu konudada cogu yorum disarda icmisse ne olmus diye basliyor, bunun sebebi de üzerine alinma, kisisellestirmedir. Kim ne derse desin.
Ben cocuk yasta oldugunu dusunmedim, kendi adiniza konusun. En son bir cumle yazilmis paragrafla cevap vermissiniz. Tartismayi orada kesebilirdiniz. Karsi taraf uzatiyor diyorsunuz ama sizinde durmaya niyetiniz yok.Sevinmisse sevinmistir , aslinda sucladiginiz karsi taraftan hic bir farkiniz olmadigini gosteriyor. Bitirmek istiyorsaniz bitirin artik yorum yazmayin bence.Bende son yorumunuz olacak sanmistim cok uzadi.

Son düzenleme:
abinizi bu kadar övmüşsünüz ama ben böyle olayları gelip size yetiştirmesinide hiç hoş bulmadım erkek dedikodumu yapar ya. kız benim hakkımda şunu dedi kızın arkasından beni yolladılar kız işyerinde mesaiye kaldığı gün gece başka yere gitti evine gitmedi :37: ​muhabbete bak

bize göre ters seyler... büyük konusmuyorum hiç bir zaman ama istemiyoruz biz böyle birisini... sizde istediğiniz gibi anlamayın

yüce insan Hz Mevlana ne güzel söylemiş...

Allah der ki;
Kimi benden çok seversen onu senden alırım..ve ekler, Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım.
ve Mevsim geçer, Gölge veren ağaçların dalları kurur, Sabır taşar, Canından saydığın yar bile bir gün el olur..Aklın şaşar, Dostun düşmana dönüşür, Düşman kalkar dost olur, Öyle garip bir dünya.Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur..
Düşmem dersin düşersin, Şaşmam dersin şaşarsın. En garibi de budur ya, öldüm der durur, yine de yaşarsın."

Back