- Konu Sahibi mydarkheart
MAdem abisinin ciktigi kizin nasil yasayacagina, isterse yalan söyleyebilecegine bu kadar saygilisiniz, neden konu sahibini yargiliyorsunuz, ayni saygiyi ona neden göstermiyorsunuz?
Benim icin yalan söylemek yargilanacak bir durum ve kim olursa olsun elestiririm ve yaptimda peki siz insanlara yalan söylemelerine, yasamlarina bu derece kendi yasamidir diye bakarken konu sahibinin ki kimin yasami?
Ayrica buraya konu acmak ve bir kizin yanlancilik yaptigini söylemesi ( cirkin yasli gibi söylemlerine katilmiyorum, görecelidir, ahlaksiz demesini yalan söyleyip, sabahlara kadar abisi ile gezmesine karsin söylüyor) ailesine yakismayacagini düsünmesi dedikodu ise, buraya binlerce konu acip, eltisinden nefret ettigini, kayinvalidesini sevmedigini, kiskanc, dedikoducu, vb vb kayinvalidem belirtmeleri de dedikodu oluyor öylemi?
Konu sahibini neden yargıladıgımı gayet açıkca belirttigimi düşünüyorum, zaten yazdıgım şey tamamen neden birinin yargılanabilir olduguyla ilgili.
Eşiniz dostunuz size yalan söylerse yargılarsınız tabi ki, kimse iyi bir şey oldugunu savunmuyor yalanın.
Buraya konu açıp KENDİSİNE yapılan bişeyi anlatması dedikodudur belki (illa demagoji yapmak istiyorsanız), ama benim yazdıgım anlamdaki dedikodu degildir. Tabi ki insanlar birileri onlara kötü davranıyorsa, kendilerine kötülük yapan insanlar hakkında kötü konuşabilirler. Bahsettigi kızın kendine yaptıgı direk bir hareket, bir kötülük yok ki. sırf yaşlı gözüküyor, alkol alıyormuş, ailesine yalan söylüyormuş bilmemne diye dışardan yargılamaya kalkmış. Eleştirilen budur. Size hoş gelmeyen şeyleri başkası yaparsa, onu eleştirmek, ötekileştirmektir. ben insanların seçimlerine saygı duyarım. başkalarını sırf onlara zararı yokken, işgüzarlık olsun diye eleştirmeye kalkarsa buna saygı duyamam kusura bakmayın.
Son düzenleme: