Abla Tavsiyesi Aranıyor

kenyali

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2015
21
17
3
28
Selamlar herkese.Okuyacak , cevap yazacak herkese teşekkür ederim şimdiden.
Bir çoğunuzdan küçük olduğumu düşünüyorum.Bu nedenle abla tavsiyesi almaya geldim diyebiliriz.18 yaşına girmek üzere olan bir lise son sınıf öğrencisiyim öncelikle.Derdime gelirsek ; Geçen yaz başı sevgilimden ayrılmıştım.Çok çok kötü bir şekilde oldu bu.Sevgili namına ilkti kendisi.Bir yıl platonik takılmıştım ben öncesi ona karşı.Daha sonra ilişkiye başladık vs bir şekilde geçti bir buçuk iki yıl.Şans mıdır şanssızlık mı bilinmez işte tam sınav seneme gireceğim yaz gerçek yüzünü görebildim.Bu olaydan bağımsız olarak bazı rahatsızlıklarım var zaten.Üzüntü , sinir , stres tetikliyor rahatsızlıklarımı da maalesef.Hem ilk aşkın kötü bitmesi hem de ailesel bazı mevzular (boşanma vs.) gerçekten çok yıprattı beni.Eski sevgilimde öğrenci değişim programıyla yurtdışına gittiği için görmedim onu o zamandan beri.Çok zor günler geçirerek atlattım ve önüme bakmam gerektiğine karar verdim sene başında.Sonuçta kimse beni sen hastaydın , üzgündün vs diyerek okuluna da almayacak , işine de almayacaktı.YGS şükür ki güzel bir sıralama verdi bana.Şimdi tam bu sonuçla moralim yükselmiş ve adım adım ilerlemeye çalışırken ben sınav stresine her şeyine rağmen , birilerinin değişim programı da bitmiş bulunmuş.Yaklaşık on gün önce karşıma çıkınca ne yapacağımı bilemedim resmen.Çok kızgınım ve öyle tekrar birleşiriz tarzı fikirlerim kesinlikle yok yanlış anlaşılmasın.Ya da ergen yüzükleri takıp biz evlenecektik kafasınada gelmemiştim hiç.Ama yeri geliyor kendimden çok değer veriyordum ona.Şimdi bu kadar süre sonra görünce yandı yine benim devreler.Üstüne kendileri ego tatminini de eksik etmedi saçma sapan konuştu karşımda.Benim yanan devreler bile kalmadı ortada.İlk gün çok ağladım yalan söyleyemem ama şu an sadece kafamda filler tepişiyor.Bir haftadır böyle bu.Ne düzgün ders çalışabiliyorum ne de çalıştığımı anlayabiliyorum.O kadar zaman sonra hala benimle uğraşması büyük haksızlık gibi geliyor.Engelledim her yerden ama arayıp konuşmak istiyorum gecenin bi vakti kendimi tutuyorum.Anlattığım üzere ilk olmasından ve de yaşımdan kaynaklı anlarsınız zaten tecrübeli değilim ben böyle şeylerde.Yazın ki gibi üç ay depresyon yaşama şansım yok maalesef ÖSYM izin vermiyor Bunun bariz söylenebilecek bir çözümü , cevabı olmadığının farkındayım ama gerçekten beynim durmuş gibi.Çalışmıyor yani.İlerde böyle bir salaklıkla hedefimi ıskaladığımı hatırlamak istemiyorum.Nasıl kafamı boşaltır derslerime odaklanabilirim fikri olan varsa gerçekten çok ihtiyacım var

Görmezden geleceksin o kişiyi hayatından tamamen çıkaracaksın o zaman canım.
Amacın okumak sonuçta 24'den önce okul bitmez 6 sene var. En az....
Normal arkadaşlıklar kur o şekilde destek al birilerinden.. Çok erken 18 yaş biliyorsun tek tavsiyem 1 kere biriyle çıkmaya başladın mı onu unutmak adına ondan ayrılıp başka kişi ile çıkma gibi olaylar serüvenine bu yaşta yakalanma derim genelde bu yaşlarda yapılan en büyük hata budur.. Hedeflerini gözünün önüne getirirsen sadece buna odaklanırsan yardımı dokunur.

İnsan psikolojisi bu sonuçta, süperwoman değilsin, değiliz.
Görmüşsün, duygularına bişeyler olmuş bi hatırlatmış kendini falan. Öyle ışık hızıyla aklından çıkarabilmen doğaüstü olur zaten. En azından 1-2 haftanıalacak, bu durumu kabullen sadece. En azından çektiğin acıyla ilgili kendinle barışık olursun onunla olamasan da. Kendine 'neden unutamıyorum şu salağı', 'off çok dayanıksızım bi kafamı veremedim' falan diye kızmayı bırakırsan, 'aman bu işin fıtratında bu var, çekicez mecbur acık daha' diyerek barışık kalırsan daha az yıpranacağından teknik olarak o süre kısalır.
Düşünce ve duygularını akışına bırak.

Arkadaşlarım sağolsunlar hep yanımdalar.Genel olarak birbirimizin yanındayız daha doğrusu.
Başka biriyle zaten en azından bu sene mümkün değil.
Hedefim yüksek ki uzakta değilim hedefime ama gözümün önünden silindiler ona kızıyorum.Kendime sitem biraz da bu yazdıklarım yani.Umarım yardımı dokunur gerçekten teşekkürler :)

Tam olarak öyle hissediyorum aslında.Gereksizin biri yüzünden kaç aylık emeğini mi yakacaksın , salak mısın bu kadar diye çok kızıyorum kendime.Birde onun sen beni unutamazsın hahahihi tavırları da bunu katlıyor biraz.Egoistliği değilde söylediklerinde haklı olabileceğini düşünmek sıktı canımı.Gerçekten barışık kalmaya çalışmalıyım belki de , ne kadar olur bilmiyorum tabi :) Teşekkürleer

Maşallah çok beğendim seni.
Hem yazım şeklin hem olayı dramatize etmemen zaten aklı başında bir gençkız olduğunu gösteriyor.
Aslında sen de neyin doğru olduğunu biliyorsun ama böğürtlenin dediği gibi biraz zamana ihtiyacın var.
Eski sevgilinin tekrar sahneye çıkması, hele ki senin yaşında biri için elbette kafa karıştırıcı bir durum.
Bence o gittiği yerde mutlaka sevgili edinmiştir.Öyle olmasaydı oradan sana ulaşmaya çalışırdı.
Beyefendi eski çöplüğüne dönmüş, önce eski defterleri karıştırmak istemiş.Sakın ona bu lüksü tanıma.

Öncelikle evet ders çalışman gerekiyor ama kafanı da boşaltman gerekkli. günün bir kaç saatini sevdiğin tarzda kitap okumaya ayır. Ayrıca epic classic müzik dinleyebilirsin. Bol hayal kur geleceğine dair. Kurduğun hayallere sadece çalışarak ulaşabileceğini söyle kendine bol bol.

Bir an benim yasadıgım seyi anlatacaksın sandım.Bende 2 yıl karsılıksız sevdim simdi 1 bucuk yıldır falan cıkıyoruz da sonra ayrılmıssınız onu gördüm.Yaslarımızda cok yakın bir an korktum
Sen bir basla zaten basladıktan sonra biraz olsun zaten aklından atarsın onu.Dene en azından.Zaten ders calısmak alıskanlık yapar bir süre sonra.Calısmadıgında vicdan azabı ceker gibi olursun.O yüzden önemli olan bir baslamak.
Bende bir ara cok sinir stres sorunları yasadım.Böyle kafama cok taktıgım bir dönem oldu.Passiflora diye bir hap var.İlac değil bitkisel.Yan etkisi görülmemis.Onu icersen depresyonun takıntının büyük bir kısmını alır senden.Bende iciyordum sonra dersime bakıyordum sinir stres gitmis sekilde.

Öncelikle çok teşekkür ederim :) Sonrası ise ; kesinlikle öyle bir lüks tanımam.Ki orda ya da burda farketmez bir sürü kişi ile olduğuna zaten eminim.Onun yaptığı biraz kendini vazgeçilmez görmesinden dolayı.Yeniden bulaşması bu yüzden yani.Evet kafamı karıştırdı ama umarım denilen gibi bir ki hafta sonra geçer bu durum :)

Çok doğru.Normalde bu şekilde kafamı boşaltmaya çalışıyordum zaten.Epic classic music denemedim ama onu deneyebilirim :) Teşekkür ederim

Ya sonu böyle olacak diye bir şey yok yani sakin ol sen Şaka bir yana sen herkesten bir tık daha fazla anlamışsındır beni zaten okuyunca.Karşılıksız bir şeyler besleyip sonra isteğim olunca biraz fazla kör gibi takılmışım , çok taviz vermişim maalesef.Yoksa aylar sonra bi lafıyla beni üzememesi gerekir.Ama hata yapa yapa öğrenicez mecbur :)Ders çalışmak sınav zaten zor işler ama neyse ki bi plan program oturttum özellikle son iki üç ayda.Şu yaklaşık son on günü saymazsak tıkır tıkırda işliyordu.Ona geri döneceğim inşallah ya.

İlaç konusuna gelirsek zaten halihazırda kullandığım bazı ilaçlar var.O nedenle denemeye karar verirsem doktoruma danışmam gerekir galiba.Çok teşekkürler :)

Aynen öyle.Kac ay beklemedigin biri olsa belkide bu kadar üzülmeyecektin.Bide bir süre sonra alıskanlık bile yapıyor bu durum.En iyisi sen bu 2 ay falan iyi bir derslerine calıs sonra yazın bol bol depresyonunu yasarsın.Bide bu bizim yaslarda erkekler pek bir dengesiz oluyor cekilmiyorlar gercekten.Sevgilim dahi bütün erkek arkadaslarım bir degisikler .Daha hala ergenlik.Hem daha yaslar 18 aynı yerde oturuyorsanız bide bu konu uzarda gider.Bir sey olacagı varsa zaten olur.Su sınava kadar hic düsünme sen icin rahat olsun.

Canim sana vereceğim tek tavsiye seni birakip gittiği günü dusunmen,yeniden herşeyi altüst etmeye geldiğini düşün yeniden tek basina kalacagini,Derslerine odaklaman gerek ablam bu sinav o adamdan uzaklasip kendine yepyeni mutlu bir hayat Kurman için en büyük sans bunlari düşün ve unutma seni bir defa yapyalniz birakip gitti yeniden yapabilir ve sen toparlanmisken yeniden en dibe batabilirsin...

Yok burada konuyla çok bağlantılı olmadığı için detaya girmedim ama zaten bırakıp gitme gibi bir durum yok.Yaptıklarıyla , laflarıyla beni ayrılmaya mecbur bırakmıştı yani.Görünürde ben ayrıldım ya birde güya ona da gülüyorum.O 21 yaşında ama her şekilde sınav olmasa bile geri dönüşü mümkün değil.Arkasından kötü konuşmak istemem ama en hafif tabiriyle kişiliğinde , üslubunda sorun var kendilerinin.Sadece aklımı kurcalamayı da bırakırsa yetecek bana , diğer şeylerden kuşkum yok :) Dediğin gibi derslere abanacağım inşallah :)

Tam bi önceki mesajda yazdığıma denk gelmiş bu da :) Bırakıp gitme durumu yok ama yaptıklarını düşünsem de aynı kefeye çıkar zaten.Anladım ana fikri :) Zaten biraraya gelme ya da affetme gibi bir durumum yok.Sadece uzun süre sonra görmek üzdü , bazı şeyleri canlandırdı.O kafa karışıklığını gidermem yetecek bana , teşekkür ederim :)

tebrik ederim, dilimizi çok güzel kullanmış ve yazmışsın ve bazı şeylerin farkındasın
klasik ergenlerden değilsin

Sosyal medyadan telefondan sana ulaşabileceği yada senin ona ulaşabileceğin heryerden onu engelle.. Hazır iyi bir sıralama gelmiş beş para etmex biri için geleceğini çöpe atma ..

Vallahi kardeş vaktinde çalışmayıp sonra o ziyan edilen zamana acımak insana evlat acısı gibi koyar dikkat. Biraz daha sık dişini bu olayları düşünmemeye çalış. Cep telefonunyla ilişini azalt, annene ver onda dursun mesela. İnternete face e vs takılma onun yerine git tv izle, aklına herif daha az gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…