ablacığım için ne yapabilirim

aheste

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2010
21
0
86
Diğer
merhaba arkadaşlar öncelikle Allah kimseye cekemeyecegi dert vermesin benim derdim de ablamın mutsuz olması ablam 7senelik evli ve bir çocuğu var1 sınıfa gidiyor.Eşinden şiddet görüyor,evine ilgisi yok ve ablamı aldatıyor.ablam bayramdan beri bizimle yasıyor artık o adamın yüzünü bile görmek istemiyor boşanmak istiyor sorun evde olan erkek kardeşim bu konuda bizlere yardımcı olmak yerine ablama evine gitmesi için baskı yapıyor ne kadar bu konuda konuşsak da anlatamıyoruz ablam evinde zaten huzursuz,ailesinin evinde de huzursuz anlıyacagınız.BİR DE ABLAM 2 AY ÖNCE GÖZÜNDEN 3 KEZ AMELİYAT OLDU VE TEK GÖZÜNÜ KAYBETTİ böyle bir durumu da var ne olur bana düşüncelerinizi söyleyin ablam için ne yapabilirim.

ablan çalışıyorsa eğer kendine bi ev tutsun çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi versin milletin lafını çekmektense

Her zaman diyorum, insan anasını-babasını kardeşini seçemiyor, akrabalık da kan bağıyla olmuyor diye.
Alın size... bu da kardeş işte...

canim , öncelikle sizin yani en basta anne ve bababin abinle konusmasi lazim. evinizde zannedersem anne ve bababin sözü abinin sözünden daha gecerlidir. bir erkek kardesin böyle zor durumda olan kiz kardesine yada ablasina böylesine soguk davranmasi, sahiplenmemesi, hatta dislamasi cok aci bir durum. insallah düzelir ailenizdeki bu durum. ablana gelince, ben kendim olsam is ararim kendime, eger is bulursam kendime kiralik ev tutarim ve cocugumla gider kendi evimde yasarim, kimselere yük oluyormus hissine kapilmadan. Allah ablanin yardimcisi olsun.

Böyle bir durumda ablamı alır ayrı eve çıkardım heralde.Ablan da iş arasın kendine sen de çalışmıyorsan eğer iş bul ikiniz birlikte eve çıkın, onun için en iyisi o kardeşten uzak olmak

Böyle bir durumda ablamı alır ayrı eve çıkardım heralde.Ablan da iş arasın kendine sen de çalışmıyorsan eğer iş bul ikiniz birlikte eve çıkın, onun için en iyisi o kardeşten uzak olmak

Katılıyorumalkisalkisalkis benimde bir erkek kardeşim var ilerde bana böyle birşey olsa eminim ilk önce o beni yollamaz o kadar sahiplenir bizi ki kardeşlik böyle birşeydir acaba sizin erkek kardeşiniz üvey felan mı bu kadar gaddar insanlar hala varmı demekten kendimi alıkoyamıyorumalsanaalsanasmile

Erkek kardesine ne oluyor. Gitmesin kalsın sizinle ablan.
Agzını kapatın kardesinin. onu alakadar etmez.

Erkek kardeşin halt etsin.

Kusura bakma ama ona ne oluyor. Ablana mutlaka sahip çıkın.

aane ve babanız erkek kardeşini uyarmalı.

ne demek gitsin evine. '' Allah korusun''dayak yiyp komalık dönse eve daha mı iyimiş.

erkek kardeşin rahat edemiyorsa kendisi gitsin. artık kaç yaşında bilmiyorum ama dili çok uzamış.
ezdirmeyin ablanızı. zaten onun yükü ona yeter.

arkadaşlar hepinize tesekkür ederim bazı arkadaşlar anneniz veya babanız konuşsun yazmış evet annem ve ben cok konuşuyoruz bizim babamız 12 sene önce vefat etti evde tek erkek.Aslında merhametlidir ama çok da sinirli kendine laf söyletmez ben calışıyorum ama ablam çalışmıyor,çok içine kapanıktır.Ablamız ama daha çok ben ablalık yaparım evde sözü geçen birisiyimdir ,herşeyi bana danışırlar erkek kardeşim 19 yaşında çok problemli büyüdü annemde küçükken şımarttı.erkek kardesim evde tek benden cekinir evde bir tartışma olsun araya beni sokarlar yani anlıyacagınız evin hakemi ben olurum:)ablamı hiçbir zaman yalnız bırakmadım bırakmam da biz bu güne kadar hep birbirimize destek olduk.

merhaba arkadaşlar öncelikle Allah kimseye cekemeyecegi dert vermesin benim derdim de ablamın mutsuz olması ablam 7senelik evli ve bir çocuğu var1 sınıfa gidiyor.Eşinden şiddet görüyor,evine ilgisi yok ve ablamı aldatıyor.ablam bayramdan beri bizimle yasıyor artık o adamın yüzünü bile görmek istemiyor boşanmak istiyor sorun evde olan erkek kardeşim bu konuda bizlere yardımcı olmak yerine ablama evine gitmesi için baskı yapıyor ne kadar bu konuda konuşsak da anlatamıyoruz ablam evinde zaten huzursuz,ailesinin evinde de huzursuz anlıyacagınız.BİR DE ABLAM 2 AY ÖNCE GÖZÜNDEN 3 KEZ AMELİYAT OLDU VE TEK GÖZÜNÜ KAYBETTİ böyle bir durumu da var ne olur bana düşüncelerinizi söyleyin ablam için ne yapabilirim.

Ablanızın durumuna çok üzüldüm,öncelikle geçmiş olsun..
babanıza da Allah rahmet eylesin.
ablanız eğer evinde huzursuz,mutsuz ise ve boşanmayı düşünüyorsa,
anneniz ve sizde ablanızın her zaman yanında olup destek olacaksanız,
elbette yeri babasının evidir.erkek kardeşinizin tavrını düzeltmesi şart,
ablasına köstek olmak yerine destek olmalı,ezdirmemeli kimseye.
kendini babanın yerine koymuş,ben ne dersem o olacak mantığıyla düşünüyor sanırım
ama yaptığı yanlış..ailece siz sahiplenmezseniz,eşinin tavrı malum ortada
bu kadın tek başına ne yapsın...
Allah kimseye aza noksanlığı vermesin.tek gözünü kaybetmenin kötü psikolojisiyle,
birde mutsuz bir evlilik Allah korusun iyice onarılması güç durumlar ortaya çıkartabilir.
onun için erkek kardeşinizin aklını başına alması şart.
Allah ablanıza yardım etsin...

Allaha dua ediyorum,diğer gözünden de 3 kere ameliyat oldu onu da kaybetmesin diye şuan Allah a sükürler olsun iyi görüyor eşi zaten ameliyat oldu inanın önüne bir tabak çorba getirip veren birisi degil 7 senedir baskılarından küfürlerinden en vahim olan da şiddetinden bıktı artık boşanmaktan başka seçenek bırakmadı abla düşünün yegenim bile babasından korkuyor eve gitmeyelim hep burada kalalım diyor inşallah en kısa zaman da kurtuluruz bu dertten.

Ablanızın durumuna çok üzüldüm,öncelikle geçmiş olsun..
babanıza da Allah rahmet eylesin.
ablanız eğer evinde huzursuz,mutsuz ise ve boşanmayı düşünüyorsa,
anneniz ve sizde ablanızın her zaman yanında olup destek olacaksanız,
elbette yeri babasının evidir.erkek kardeşinizin tavrını düzeltmesi şart,
ablasına köstek olmak yerine destek olmalı,ezdirmemeli kimseye.
kendini babanın yerine koymuş,ben ne dersem o olacak mantığıyla düşünüyor sanırım
ama yaptığı yanlış..ailece siz sahiplenmezseniz,eşinin tavrı malum ortada
bu kadın tek başına ne yapsın...
Allah kimseye aza noksanlığı vermesin.tek gözünü kaybetmenin kötü psikolojisiyle,
birde mutsuz bir evlilik Allah korusun iyice onarılması güç durumlar ortaya çıkartabilir.
onun için erkek kardeşinizin aklını başına alması şart.
Allah ablanıza yardım etsin...
[/QUOTE
sagolun düşünceleriniz için

Allaha dua ediyorum,diğer gözünden de 3 kere ameliyat oldu onu da kaybetmesin diye şuan Allah a sükürler olsun iyi görüyor eşi zaten ameliyat oldu inanın önüne bir tabak çorba getirip veren birisi degil 7 senedir baskılarından küfürlerinden en vahim olan da şiddetinden bıktı artık boşanmaktan başka seçenek bırakmadı abla düşünün yegenim bile babasından korkuyor eve gitmeyelim hep burada kalalım diyor inşallah en kısa zaman da kurtuluruz bu dertten.

Bu duyarlılığı erkek kardeşiniz de gösterse keşke. Ayrı eve çıkın demiştim ama hep birlikte ayakta kalmanız ablanızı yalnız hissettirmemeniz daha önemli.Kardeşiniz de doğruyu görür umarım en kısa zamanda

Back
X