- Konu Sahibi aburcuburdelisi
-
aslında maddi durumunuzun olmaması seni daha çok ateşlemeli. yani iş başa düştü diyerek dersine daha çok asılmalısın. bence sen yine de bir işe gir ama düzenli saatleri olsun ona göre de kendine bir çalışma planı hazırlarsın. evde oturursan ne çalışasın elir ne de düzenin olur. biriktirdiğin parayla materyal alırsın ve son aylara doğru yoğunlaştırılmış kurs/ek ders/ özel ders vs gibi birşey alırsın
Mucize sensin! Çalışma prosedürü geliştir kendine. Her gün 1 saat. Ne fazla, ne eksik. Matematik formüllerini kağıtlarla duvarlarına yapıştır, her gözünü açtığında her etrafına baktığında gör ki hafızana bi yerleşsinler. Konsantrasyon sorunun olabilir uygun ortamı sağla, akşamları daha güzel çalışılır, her taraf sakin ve sessizdir ancak sabah tekrarları unutmamanı sağlar bunu unutma.. Hayat dershaneden ibaret değil, inan bana dershaneye gidipte oradaki ortamda, arkadaş muhabbetlerinde sistematik çalışmayı bırakıp kazanamayan çok kişi biliyorum ben. Hedef var çok güzel, çalışma sistematiğin yok! Etrafında sana yardımcı olabilecek abla, abi, teyze var mı ona bak. Sosyalim iyi demişsin bunu kendinde yapabilirsin hatta bence hemen kitap okumaya başla çünkü Türkçe'de soru paragraflarını ne kadar hızlı okuduğuna sen bile inanamayacaksın. Sadece matematik dersi alsan? Üniversite öğrencileri bu konuda en iyi performansı sergilerler hem ucuzdur hem de iyi öğretirler...
bi jaç ay önce birçok kitap aldım 15-20 tane ygs lys kıtapları.calısırsam zaten sadce dershne parası bırıktırıp cıkıcam . sürekli çalısmıcam . zaten plan programda yaptım ama işte bizim eve gelip giden mısafırlerın haddi hesabı yok
Ailene ciddi sekilde calismayi istedigini, misafir isinden vazgecmelerini soyle bir once. Bence dershane parani biriktir, sonra da kaptir derimBu arada sayisallari tek basina anlamamani anliyorum, sana yardimci olabilecek, calistirabilecek universiteli akraban, tanidigin var mi?
bizim akrabalardan unıv mezunlarıbenım okuyacagmı sanmıyolar benle ılgılenmezler yanı kucuk dusurucu gozlerle bakıolar
Hic oyle dusunme. Eger onlar yardim etmek istemiyorlarsa uygun fiyata ozel ders veren universite ogrencileri var ozel ders sitelerinde, onlara bak. Yine de kendine yakin buldugun varsa genc akrabalarindan birine sor, ciddi oldugunu net soyle derim. Ben dershaneye gitmene taraftarim, orda etut vs. de oluyor, faydalanabilirsin. Umarim her sey gonlunce olur.
yanlış anlama lütfen ama ben üniye hazırlandığım zaman kaldığımız evde çocuk odası, masası, sandalyesi yoktu. yeri geldi ütü masasında çalıştım m,safir varken. neden? çünkü mecburdum kazanmaya mecburdum. nice çocuklar var kör ışığın altında derslerini yapan. demek istediğim sen tembelsin onlar akıllı falan değil. farkettiysen hep bahane buluyorsun.
yapan onca insan gördüm. onlar yaptıysa sen de yapabilirsin. sizi üniversiteye dersane sokuyor sanmayı bırakın artık. al kendine tüm test kitaplarından tüm gün çöz, anlamadıklarını konu anlatımlı kitap veya videolardan öğren. zorla dersaneye para harcamak zorunda değilsin. sadece çok çalışmadığını düşünüyorum
vallahi iğneleyici değildim. motive olursun diye demiştim. iyi günler
merhaba canım:)
öncelikle "dershaneye gitmezsem yapamam" düşüncesini aklından tamamen çıkar. dershane tamamen sömürü düzenine göre kurulmuş bir kurum. insanları yıllarca buna alıştırdılar "dershaneye gitmezsen kazanamazsın". yok öyle bir şey. ben de dershaneye gittim iki yıl, evet güzel bir üniversitede güzel bir bölüme yerleştim, ama çok yakın bir arkadaşım gitmemesine rağmen o da çok iyi bir üniversitenin çok iyi bir bölümüne yerleşti. olay tamamen kafada bitiyor. şöyle bir şey yapabilirsin,arkadaşların da dediği gibi kendine bir program yap. eşit ağırlık olduğuna göre sana matematik lazım. çok zorlandığın konuları not al, biraz da para biriktirmeye çalış,en azından belli bir süre özel ders alırsın o konularla ilgili olarak. bir üniversite öğrencisi bulursan anlatacak,çok uygun fiyata sana yardımcı olacaktır. internette hep veriyorlar ilanlar. onun dışında artık her şey o kadar kolay ki,eskiden internet olmadığı için insanlar dershaneye mecburdu bir bakıma. çünkü anlatacak kimse yoktu. ama artık her şey görüntülü olarak yayınlanıyor internette. bilgiye ulaşmak çok kolay.
ayrıca sormak istediğin,aklına çok takılan bazı şeyleri soracak kimse bulamazsan gel buraya yaz, emin ol sana yardımcı olacak birçok iyi kalpli öğretmen bulursun burada, öğretmen değilim ama bildiğim şeyler olursa ben de yardımcı olmaya çalışırım. yeter ki isteğini kaybetme,muhakkak başarılı olursun. Allah yardımcın olsun
Bak bugün ne gördüm bi belediye ücretsiz ygs lys kayıtları başlamıştır diye bi yazı asmis araştırsan elbet başka böyle kurs veren yerler vardır. Çalışmak iste yeter ki her şekilde başarırsin.Benim kardeşim geçen sene sınava hazırlandı.Ders çalışabileceği odamız yoktu hep gitti kütüphanelerde çalıştı arkadas edindi çok var kütüphanelerde ders çalışan.Ayrıca küçük kardeşlerimiz var.Bizim onlar hep onun yanına girmek isterlerdi de o lambayı kapatıp balkonun kapısını açıp sokak lambasının ışığıyla çalıştı aman farkederler de rahat bırakmazlar diye şükürler olsun ki şimdi güzel bi yere en önemlisi istediği yere yerleşti.Sen yeter ki çalışmak iste herşey senin elinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?