• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablam Beni Aramayın Dedi:((

Canım daha önce ki konunu okumuştum.Benim de ablam var çünkü empati kurabiliyorum ve de zor durumda olduğunu anlayabiliyorum.Ben 2-3 gün ablamla görüşmesem dayanamıyorum çünkü..O da öyle..

Belki sürekli ablana"mutsuz musun,niye gelmiyorsun,niye aramıyorsun"sorularını soruyorsan ondan da sıkılmış olabilir..Bi süre hiç arayıp sormayın bence..O süre sonunda da başbaşa bi yerlerde buluşup bi kahve içmeyi teklif edin...

Abla kardeş ve enişte dertleşmeyi denemelisiniz başbaşa..Yoksa işin içinden çıkamazsınız...En azından eniştenin görüşmeme derdini öğrenin ve ağırlığınızı koyun...

kızlar daha önce de bir konu açmıştım, ablamla evlendiğinden beri yüzyüze görüşemediğimizden bahsetmiştim.

Diğer konumda yazdıklarım aşağıda;

yeni evlenmiş bir ablam var, kaynanasıyla birlikte oturuyor biz anadolu yakasındayız ablamlar da karşıda.
Ve ablamla evlendiğinden beri sadece telefonda görüşüyoruz, davet etmek istesek ya da gitmek istesek hep farklı planları oluyor, bir kez habersiz gittik onda da çok farklı bir ortam oldu, sanki ablam değil de başka biriydi gittiğimiz.
Bir sıkıntısı olup olmadığını soruyoruz mutluyum diyor, evlenmeden önce çok planlarımız vardı birbirimie gelip gidecek, ikramlarda bulunacaktık, hiçbiri gerçek olmadı.

Bunun üzerine;

belli bi süredir zaten yalnızca biz arıyorduk, bunun üzerine dün, ben ablama telefonda, çok değiştiğini söyledim ve bi şekilde kavga ettik telefonda ve beni aramayın artık dedi....

Korkarım bunu söylerken ciddiydi...
Kendimi çok kötü hissediyorum ve yalnızca anneme karşı suçlu hissediyorum:((
canım hiç kimse ailesine beni aramayın demez insan evlenince daha bi bağlanır ailesine kadir kıymet bilir.ama bence ablanın sizden gizlediği problemleri var isteyerek öyle konuştuğunu hiç sanmıyorum allah her ne sıkıntıdaysa yardımcısı olsun inşallah bu durum uzamaz..

Canım daha önce ki konunu okumuştum.Benim de ablam var çünkü empati kurabiliyorum ve de zor durumda olduğunu anlayabiliyorum.Ben 2-3 gün ablamla görüşmesem dayanamıyorum çünkü..O da öyle..

Belki sürekli ablana"mutsuz musun,niye gelmiyorsun,niye aramıyorsun"sorularını soruyorsan ondan da sıkılmış olabilir..Bi süre hiç arayıp sormayın bence..O süre sonunda da başbaşa bi yerlerde buluşup bi kahve içmeyi teklif edin...

Abla kardeş ve enişte dertleşmeyi denemelisiniz başbaşa..Yoksa işin içinden çıkamazsınız...En azından eniştenin görüşmeme derdini öğrenin ve ağırlığınızı koyun...

Aynen canım ablamla 2 gün konuşmasam hiç bi işime konsantre olamam günlük raporu almam lazım 5 dk bile olsa:)

Aynen canım ablamla 2 gün konuşmasam hiç bi işime konsantre olamam günlük raporu almam lazım 5 dk bile olsa:)

Evet canım yaa ikimizde evliyiz bi de 3,5 yaşında soytarı bi yeğenim var onu göremesem kudururum herhalde..
Ama abla kardeş et ve tırnak gibidir.Arkadaşın ablasının durumun farkına varması gerekiyor..Allah yardımcıları olur umarım ve bir an önce kaynaşırlar..

İşte biz de öyleydik kızlar, abim de var ama düşman başına, ama ablamla öyle değildik işte.
Annem babam ayrı benim,annem çalışırdı ablamla biz birbirimize bakardık küçükken,
Ve hep hayal ederdik evlenince şöyle olur böyle olur diye.
Şimdi ne oldu anlamıyorum belki de dediğiniz gibi üstüne çok gittik

kızmayın bana ama ben ablayı suçlu buluyorum burda. tabi herkesin ne sıkıntısı var bilemeyiz ama, olayın anlatıldığı taraftan bakılınca öyle.
bikere enişte görüşmeye izin vermiyordur diye birşey olamaz. bunlar aile kan bağı can bağı var birbirlerine. öyle bir durum kabul edilemez olmalı,abla açıkça öle bir durum var ise tepkisini tavrını ortaya koymalıydı.
yok bir derdi sıkıntısı varsa bu yine anneyle kızkardeşle paylaşılabilir.ona ailesinden yakın başka kim olabilir ki, hem de bu insanlar boşuna üzülmemiş olurlardı bizi istemiyor diye düşünmemiş olurlardı :19:

bence ablanızın bir sıkıntısı var belki eşi tarafından baskı görüyordur bilemeyiz bence aileniz gidip bir araştırsın uzaktan gözlemlesin hiç kimse durduk yere beni aramayın demez :(( ortada hoş olmayan durumlar olabilir ablanızı yalnız bırakmayın

Bir süre aramayın ablanızın dediği gibi; aramaya başladığınızda, eski ablanız olmadığını, mutsuz olup olmadığını v.s gibi soruları ASLA sormayın.

Bu onu bunlatıyordur, çevresindeki biri duyuyordur diye sorun oluyordur v.s.

Elbetteki zor zamanlar yaşıyordur, sonuçta bambaşka bir hayatta ve içiçe yaşadığı bir hayatı var..

Davetlerinizi azaltın ama arada gidip yarım saat olsa bile oturup geri dönün bence.

Büyük ihtimalle bence kocası dedi ki ailenle görüşme senin ailen biziz artık dedi. Kaynana vesaire falan tabi organize işler bunlar. Ablan seninle konuştukça surat astılar falan. Kötü davrandılar belki. Amaç tabi ki ablanın sizle bağlarını kopartıp sizin onu etkilemenizi önleyip ablanızı kendilerine köle yapmak. Ablan güçlü falan değilmiş canım ablam güçlüdür deyip te kendini kandırma. Güçlü insan bu işteki yanlışlığı anında görüp bu duruma izin vermez. Tabi ablanın yaşı kaç bilmiyorum. Zaten kaynanayla beraber oturma kararı baştan çok hatalıymış ona hiç izin vermemesi gerekirmiş annenin o ayrı konu. Bence yapacağınız şey beklemek, ablanı o arayana kadar aramamak ve hatasını anlamasını beklemek. Artık 1 sene mi olur 5 sene mi olur bilemem ama bir gün anlar umarım.Çünkü bu şekilde hayatta mutlu olma ihtimali çok zayıf. Sana tavsiyem de şu. Ablanın hayatını görerek kendi hayatını ona göre yönlendir. Ne bileyim okumadıysan oku bir meslek sahibi ol. Çalış bir işin olsun evde koca bekleme. Evlendiğin zaman asla aynı evde yaşamayı kabul etme ve ekonomik özgürlüğün olsun. Böylece sosyal hayatın olur özgüvenin olur ve en önemlisi dediğim gibi ekonomik özgürlüğün olur. Ablan konusunda da tevekkül edin dua edin ama üstüne düşmeyin. Merak etmeyin gittiği yolun yol olmadığını anlayıp o sizin kapınıza gelir bir süre sonra büyük ihtimalle.Sağlık olsun deyin ve sabırla bekleyin bence canım.:16:

Ayrıca bence bir daha konuşursanız dinimizce aileyle bağları kopartmanın günah olduğunu da kendisine bildirin hatta kurandan ayetleri okuyun.

bence sonuc yerine sebep önemlidir.sizce birsey olmayabilir aranizda ama belliki bir sebeb var..
ben iki ihtimal veriyorum,ya size kirgin bilmerek yada bilmeyerek kirilmis,
ya da psikolojik problemleri var.
HIC KIMSE ESI ISTEMIYOR DIYE AILESINE KÜSMEZ...aranizda problemsiz bir iletisim olsaydi, böyle birsey olsa gizli sakli bile bu olayi paylasirdi.

bence cok buyuk ihtimal enisteniz ve annesi sizin gorusmesini istemiyodur yoksa nye gorusmesin.sizinle gorusuyo diye sorunlar kavgalar oluyosa oyuzden oyle demisdir bence ablaniz .iyi bi arastirin.gizliden sorun sorusuturun yada izleyin yanliz birakmayin bnce sizi ihtiyaci olabilir ama soylemeye cekiniyo yada korkuyo olabilir.Allah yardimciniz olsun

bellıkı ortada bı sebep var ve ablan bunalmıs sende sorunca sna patlamıs bır sure arama bakalım kokusu cıkar elbette...
amaaa eger enısten ve aılesın boyle bı baskı yapıyorlarsa aılenle gorusme vs dıye bu duruma bı el atmanız gerekır bence

Eşi istemiyor bence,yoksa birden niye değişsin ki,sizinle görüşünce eşiyle sıkıntı yaşıyordur..sizede bunu belli etmek istememiştir.en sonunda arada kaldığından bir seçim yapmış sanırım..bence ablanızı yalnız bırakmayın,bir ara tekrar gidin yanına derdi neymiş bakalım

ben kendimden ornek vereyim yeni evlendigimde mecbuiyetten kaynanamla oturdum 1-2ay annemi aradigimda sorun cikartiyodu annemi gece yatmadan arayamiyordum birde saat farki var gece 3 te ariyodum konusamiyodukta fazla en sonunda patladi bi gun esimde allahtan herzaman arkamdadir sen mi aliyorsun kredisini dedi cenesi kapandi yani bence siz kendinizi suclu gormeyin kaynanasinin yaninda kaldigindan dolayi olabilir sonucta insan hic rahat olamiyor ablanizdada suc var biraz asla ailemi ezdirmem dislattirmam yani

canım benım sıkmayın canınızı hersey yoluna gırecektır zamanla .
buyuk ıhtımalle ablanın esı gorusmenızı ıstemıyor olabılır ,zaten enıstenın sızınle hıc gorusmedıgını
ifade etmıssın .yada evlılıgınde cıddı sorunlar yasıyor ıse sırf sız uzulmeyın dıye de anlatmaz hıcbırseyı .
hep ıcıne atar gurur yapar soylemez .mutluyum ben der .
bu duyguyu bılıyorum .ben de sevgılımle cıddı sorunlar yasıyordum ,ama aıleme hıc bırsey anlatamıyodum .
uzulmesınler dıye hep ıcıme atıyordum .aılem sıkıstırdıgı zaman da asabılesıyordum .odama kapatırdım kendımı kımseyı gormek ıstemezdım.
buyuk ıhtımalle boyle bır sorun var ortada .
ama sızın dedıgınız gıbı de olabılır .ablanız kac yıllık evlı bılmıyorum ama,bızım bır akraba da evlendıgı gıbı fena sımarmıstı .
gozu esınden baska kımseyı gormuyordu .ne annesını gormek ısterdı ne baska bırını .varsa yoksa kocam derdı baska da bırsey demezdı .
evlılıgın 1 yıl boyunca annesı ne aradı nede zıyaret ettı .tabı cıcım ayları bıtınce de annem annem dıye vızırdanmaya baslamıstı

Son düzenleme:
Hanımlar durumumuzla ilgili bilgi vermek istedim
Ablamla durumumuz düzeldi çok şükür
Evliliğe adapte olamadığını zor günler geçirdiğini ve bizimle yeniden eskisi gibi olmak istediğini söyledi ve şu an çok iyiyiz çok şükür
Bir de bize sürprizi vardı yeğenim olacak hayırlısıyla inşallah..

bence sorunu var aynı sizin yasadıgınızı yasayan biri var annesine kardesine hep ıyıyım dedi oysa kayınvalıdesi dövüyormus bile telefonda konusmak nereye evden pek dısarı cıkarmak istemıyormuslar sımdı kocasını almıs gelmıs annesinin evının yanına anne destegı ile ev yaptırdı orda oturuyor yanı ablanıza küsmeyın olayı inceleyın ablanızla önceden aranız cok ıyıse şimdi değilse birsey var onun size söyleyemedıgı

Hanımlar durumumuzla ilgili bilgi vermek istedim
Ablamla durumumuz düzeldi çok şükür
Evliliğe adapte olamadığını zor günler geçirdiğini ve bizimle yeniden eskisi gibi olmak istediğini söyledi ve şu an çok iyiyiz çok şükür
Bir de bize sürprizi vardı yeğenim olacak hayırlısıyla inşallah..

Kendi anne olacağını anlayınca kendi anasının kıymetini anlamış seninki.

Back
X