Ablam daha tanımadan görüsmeyi reddediyor

Aynı anneden babadan değil diye olduğunu sanmıyorum bir bahane olabilir ancak çünkü gerçek olamayacak kadar cahilce bir yaşam yasamamissiniz bir sofraya oturup bir ekmeği bolusmemissiniz hiç bir hatıra yok doğal olarak sevgi yok hicbirsey yok

annenizle görüşüp size tavır alması acaba sizi kıskanıyor mu dedirtti düşünsenize sizin yerinizde aslında olabilirdi
sağlıklı bir psikolojiyle büyümemiş onu öyle kabul edin ve artık adım atmayın zamana bırakın görüşmek isterse kendisi gelsin sizinde canınız isterse o zaman görüşürsünüz siz adımı atmışsınız daha da yapacağınız birşey kalmamış

Annemin ilk evliliginden bir kızı olmuş bosanırken kızını yanına almış ama meslegi yok babasinin evinde bir sürü kardeşi var babası da çok ters bir adam diye kızını babasina geri vermek zorunda kalmış şartlar simdiki gibi olsa calısırmış köylük yer mecbur kalmış.Babaannesi büyütmüş annem görüsmüş hep ama babaannesi annen seni istemedi bıraktı diye doldurmuş(esiyle şiddet ve alkol yüzünden bosanmışlar) cocuk da sogumuş zamanla annemi istememeye baslamış annem Allah var cok mücadele etmiş bazen keske fazla mücadele etseymis polisle kapiya dayansaymış dedigim anlar oluyor..Bayramlarda kandillerde anneler gününde falan telefonlasıyorlar sogukluk olsa da aralari iyi ben yanındaysam annemin yalnız kalinca görüselim diyor kapatiyorlar.. Ablama hep ulasmaya calıstım tanışmak istedim ama benim kardeşim ya da kardeslerim yok diyip kestirip attı.Annem demis kardeşlerinle tanış görüs diye (küçükken sadece bir kere gördük birbirimizi baska bir ilde yasıyor)onlar baska adamın cocuğu benim bir bağım yok olamaz da demiş.Sizce neden bu kadar katı sosyal medyadan uzaktan takip ediyorum evli bir cocugu var yeğenim var cok istiyorum görüsmek fazla ısrar tacize girer diye düşünüp kendimi geri cekiyorum ama bir yanım da kendi kanımdan biriyle yabancı olmak istemiyor nasil yaklasabilirim ablama ?
Yazık ya çok kötü canından kanından ama düşman gibi olmak çok acı

Bence zamana bırakın ve bekleyin çok ısrar ederseniz sonuç değişmicek

Hem tek hem annesiz büyümüş içindeki Özlem’i nefret le doldurmuş ☹️

Annemin ilk evliliginden bir kızı olmuş bosanırken kızını yanına almış ama meslegi yok babasinin evinde bir sürü kardeşi var babası da çok ters bir adam diye kızını babasina geri vermek zorunda kalmış şartlar simdiki gibi olsa calısırmış köylük yer mecbur kalmış.Babaannesi büyütmüş annem görüsmüş hep ama babaannesi annen seni istemedi bıraktı diye doldurmuş(esiyle şiddet ve alkol yüzünden bosanmışlar) cocuk da sogumuş zamanla annemi istememeye baslamış annem Allah var cok mücadele etmiş bazen keske fazla mücadele etseymis polisle kapiya dayansaymış dedigim anlar oluyor..Bayramlarda kandillerde anneler gününde falan telefonlasıyorlar sogukluk olsa da aralari iyi ben yanındaysam annemin yalnız kalinca görüselim diyor kapatiyorlar.. Ablama hep ulasmaya calıstım tanışmak istedim ama benim kardeşim ya da kardeslerim yok diyip kestirip attı.Annem demis kardeşlerinle tanış görüs diye (küçükken sadece bir kere gördük birbirimizi baska bir ilde yasıyor)onlar baska adamın cocuğu benim bir bağım yok olamaz da demiş.Sizce neden bu kadar katı sosyal medyadan uzaktan takip ediyorum evli bir cocugu var yeğenim var cok istiyorum görüsmek fazla ısrar tacize girer diye düşünüp kendimi geri cekiyorum ama bir yanım da kendi kanımdan biriyle yabancı olmak istemiyor nasil yaklasabilirim ablama ?
Ben ablanızın yerindeyim. Ben de kardeşimle görüşmek istemiyorum bir sebebi yok onun suçu da yok ama istemiyorum işte. Sebebi yok. Eski acılarımı hatırlatıyor bana. Ama ben babamla da görüşmüyorum. Hem annenizle görüşüp hem sizinle görüşmek istememesi garip. Bence kendini naza çekiyor. Cok üstüne gitmeyin

Yani babaanne sebebiyle olsa da yıllarını annesiz olarak geçirmiş. Sizse tam tersi, annenizden şükür ki mahrum kalmamışsınız. O nedenle tepkili olması anlaşılabilir, haklı veya doğru demiyorum ama anlaşılabilir. Onca sene ne yaşadığını bilemezsiniz, belki çok kötü bir çocukluk yaşadı annenizin ardından. Ki annesi gitmiş, babaannesi devamlı laf çene etmiş, buradan iyi bir çocukluk çıkmasının pek imkanı yok.
Zaten ablanız annenizi bile hayatına almamış ki. Bayramda seyranda öylesine telefonda konuşuyor kadın. Ben bayramda seyranda eski iş arkadaşlarımı falan arıyorum mesela. Hayatımdalar mı? Değiller ama usulen aranıp mesaj falan atılıyor bazı insanlara. Yani üzgünüm ama şu saatten sonra ne annenizi bağrına basar o kadın ne de sizi. Olsa olsa biraz merak eder belki o kadar. O da elbet gelip geçer.

Ne yapabilirsiniz ki

Kadın sizi kardeş olarak bile kabul etmiyor

Belli ki evli ve çocuklu kendi hayatında

Takip etmeyin

Ben olsam bir kere konuşur duygularımı ifade ederdim , oralı olmazsa daha da üstelemez bende onu tanımazdım.

Babaannesi çok kötü bir misyonla yetiştirmiş ablanizi bir yanı sizin annenizi ondan kopartiginizi düşünüyor bundan dolayı kıskançlık yaşıyor diğer yanı ise kararsız o da yaşarken mutlaka görmüştür babasını babaannesi in gerçek yüzünü.. o size yaklaşmadan siz ona yaklasamazsiniz. Benimde annem babam ayrı ikisinden birisi evlenip çocuk yapsa kabullenemem bende ama o kadar katı olur muydun bilmiyorum.

Aynı karında büyümüşsünüz, daha ne kadar bağınız olacak?

Çok özür dilerim ama ablanızı çok cahil buldum.
Bu konuda da suçlu anneniz gibi.

Babaanne ile büyüyüp açık görüşlü olmasını beklemek anlamsız olurdu.

Belki uzak olmanız yararınızadır. Yakın olsanız size çok zararı dokunacak biri belki de.

Siz annenizin yanında büyüdünüz o ayrı. Dolayısıyla kendisi negatif bir tercih içinde ötelenmiş hissediyor. O öfkesinin sebebini de sizlerin varlığına buluyor. Oysaki öfkesinin gerçek sebebi başka ama bununla yüzleşmek istemiyor. Sizin ona ulaşma çabanızı belki de şımarıklık olarak görüyordur.

Bir de babaanne babadan bir olanlar öz, anneden bir olanlar üvey diye büyütmüş olabilir. Malum cahil insanlar o şekilde bir şey düşünüyorlar.

Yaklaşma, belki seni görünce acı çekiyordur. Bir gün hazır olursa o arar. O kadar doldurulmaya annenle konuşuyor olması bile mucize bırak annen evlat hasretini gidersin sen de kendi hayatına bak. Sen zorlarsan annenle de bağını koparabilir, değer mi buna

Onun yerinde siz olsaydınız emin olun ayni tepkiyi verirsiniz.Bence siz telden arayın görüşmek istediğinizi belirtin.Anneyi aracı etmeyin.arkadaş olmak istediğinizi söyleyin zamanla alışır size.Çünkü onun yaşadıkları da hic kolay değil.Parçalanmış ailede annesi varken annesiz büyümüş.Babaanne anne lehine doldurmuş aklını hem de yıllarca.içinde kalmis ne çok eksiklik üzüntü vardır kimbilir

Babası çok ters bir adammış küçücük çocuğu alkolik ve şiddet yanlısı bir adama vermişler. Ben kaçtım kurtuldum ama alın çocuğu ne isterseniz yapın olmuş. Babaane zehirlemesi yanında dayak da yemiştir böyle babadan.

Anneniz yeni koca bulup evlenirken bu durumu şart koşamamış mı? Benim evladım var ailemin cahilliği yüzünden bırakmak zorunda kaldım, tek hedefim çocuğumu geri almak diyememiş mi? Ben gerekirse temizlik yaparım çocuğumun masrafını çıkartırım, kendim büyütürüm diyememiş mi?

Siz ne güzel anne baba aile sağlıklı ortamda büyümüşsünüz. Ablanızsa cahil bir kadın ve alkolik-şiddet uygulayan bir adamla büyümüş. Annenize hiç dönüp sordunuz mu niye ablamı geri almadın diye. İkinci kez evlenmesinde hiç sorun yok. Ama bıraktığı kızını yanına almadan niye başka çocuklar yapmış? Sizin bu konuda asla bir kabahatiniz yok ama görüşelim de görüşelim diye ısrar etmeyin. Yine arada bir arayıp konuşuluyormuş daha fazlasını istemeyin. Ne yapacaksınız buluşup AVM'de alışveriş mi yapacaksınız, kahve mi içeceksiniz? Rahat bırakın kadını.

Görüşmek için ısrar etmek gereksiz. İstemiyor işte ama haksız da değil. Ben olsam ben de istemezdim benim hayatımı çalmışlar annemle aile olarak büyümüşler. Ne annemle görüşürdüm ne diğer çocuklarıyla. Şimdi mi geldim akıllarına derdim.

Cok normal degil mi? Annen bin bir türlu bahaneyle birakmis cocugu, oda mecbur oldugu kadar görüsüyor annenle. Yeter, cok bile...

Ablanızın perspektifinden bakın bir de, annenizle babanız boşanıyor sonra siz babaanneyle büyüyorsunuz. Anneniz ise yeni bir yuva kuruyor, başka çocukları oluyor ve siz hala o aile tablosunun içinde yoksunuz. Hakikaten çok üzücü. Görüşmek istememesini çok iyi anlıyorum. Hiç değilse annenizle telefonda konuşuyormuş. Şahsen onu bile yapmazdım.

Allah korusun, büyük konuşmak asla istemiyorum ama her ne şartta olursa olsun çocuğum yanımda olsun isterdim. Anneniz keşke alkolik bir babaya bırakmasaymış ablanızı. Ne koşulda nasıl büyüdü kim bilir? Onun psikolojisini çok normal buldum, hatta ben olsam annenizle bile görüşmezdim belki de. Beni bırakıp gitmiş sonra kendi hayatına bakmış, kendi ailesini kurmuş derdim.

Bence çok ısrar etmeyin, keşke sosyal medyadan da eklemeseydiniz. Şimdi siz mutlaka ailenizle ne bileyim annenizle mutlu mesut fotoğraflar koyuyorsunuz mutlaka, ben olsam daha da hırslanırdım çünkü çocukluk travması bu, destek almadan atlatmak bence zor, sindirmesi çok zor. hiççççç normal bir şekilde görüşeceğim diye heveslenmeyin.

Tam kardeş olmayı beklemeyin zaten. Kardeşlik sadece kan bağı değil beraber büyümektir. Aynı evde aynı şartlarda büyümektir. Birbirine destek olmaktır.
Yeğenimin babasından kardeşleri var. Görüşüyor. Ama kardeş gibi mi dersen teyzesinin çocuğuyla daha kardeş. Onunla beraber büyüdüler. Sürekli mesajlaşır telefonlaşırlar. Diğerlerini bayramda seyranda görür. Babasını görmek için gittiğinde görür yani. Özel olarak özledim arayayım hissi yok. Alıp kucağına sevdi mi dersen sevmedi. Mutlaka uzaktan seviyordur ama bu kesinlikle bir kardeşlik sevgisi değil benim gözlemime göre. Muhtemelen ileride sizin yaşınıza geldiklerinde de görüşmezler yine kuzeniyle daha sıkı devam edecektir şu an 18 yaşında .
Baştan kurulmamış kardeşlik sonradan o bağı yakalayamazsınız

Back
X