Ablam daha tanımadan görüsmeyi reddediyor

Ortada büyük travmalarla buyuyen bir kadin var. En başta annenize öfke duymasi çok olagan. Su anda onunla konuşuyor olması tamamen affettigini gostermez. Sizin sucunuz olmasa da onun yasayamadigi, onun da hakkı olan cocuklugun temsilisiniz. Uzak durmak istemesi gayet doğal değil mi? Birlikte buyumeyen, ortak paylasimlari olmayan insanların kardeslik baglari ne kadar olabilir? Gorusme talebinizi bir kez ilettiyseniz daha fazla israrci olmanizin bir manasi yok

Babası çok ters bir adammış küçücük çocuğu alkolik ve şiddet yanlısı bir adama vermişler. Ben kaçtım kurtuldum ama alın çocuğu ne isterseniz yapın olmuş. Babaane zehirlemesi yanında dayak da yemiştir böyle babadan.

Anneniz yeni koca bulup evlenirken bu durumu şart koşamamış mı? Benim evladım var ailemin cahilliği yüzünden bırakmak zorunda kaldım, tek hedefim çocuğumu geri almak diyememiş mi? Ben gerekirse temizlik yaparım çocuğumun masrafını çıkartırım, kendim büyütürüm diyememiş mi?

Siz ne güzel anne baba aile sağlıklı ortamda büyümüşsünüz. Ablanızsa cahil bir kadın ve alkolik-şiddet uygulayan bir adamla büyümüş. Annenize hiç dönüp sordunuz mu niye ablamı geri almadın diye. İkinci kez evlenmesinde hiç sorun yok. Ama bıraktığı kızını yanına almadan niye başka çocuklar yapmış? Sizin bu konuda asla bir kabahatiniz yok ama görüşelim de görüşelim diye ısrar etmeyin. Yine arada bir arayıp konuşuluyormuş daha fazlasını istemeyin. Ne yapacaksınız buluşup AVM'de alışveriş mi yapacaksınız, kahve mi içeceksiniz? Rahat bırakın kadını.

+10000

annen niye yanına almamış resmen iteklenmis bir hayat yaşamış kadın

sizi görmek hep geçmişi ve acılarını hatırlatacak ona ben de olsam görüşmem mazoşist miyim

sadece meraktan takip ediyordur ya da ele güne karşı işte

çok zor bir hayat yaşamış çok üzüldüm

Neden ısrarla görüsmek istiyorsunuz?Belliki ona acı veriyor sizi görmek.
Annesiz büyümüs öyle yada böyle.
Babanne doldurmus,belki seni attılar basımıza gittiler demis.
Sizi görmek gecmisi hatırlatıyordur.
Kadın evlenmis coluk cocuga karısmıs,bence rahat bırakın.

Annemin ilk evliliginden bir kızı olmuş bosanırken kızını yanına almış ama meslegi yok babasinin evinde bir sürü kardeşi var babası da çok ters bir adam diye kızını babasina geri vermek zorunda kalmış şartlar simdiki gibi olsa calısırmış köylük yer mecbur kalmış.Babaannesi büyütmüş annem görüsmüş hep ama babaannesi annen seni istemedi bıraktı diye doldurmuş(esiyle şiddet ve alkol yüzünden bosanmışlar) cocuk da sogumuş zamanla annemi istememeye baslamış annem Allah var cok mücadele etmiş bazen keske fazla mücadele etseymis polisle kapiya dayansaymış dedigim anlar oluyor..Bayramlarda kandillerde anneler gününde falan telefonlasıyorlar sogukluk olsa da aralari iyi ben yanındaysam annemin yalnız kalinca görüselim diyor kapatiyorlar.. Ablama hep ulasmaya calıstım tanışmak istedim ama benim kardeşim ya da kardeslerim yok diyip kestirip attı.Annem demis kardeşlerinle tanış görüs diye (küçükken sadece bir kere gördük birbirimizi baska bir ilde yasıyor)onlar baska adamın cocuğu benim bir bağım yok olamaz da demiş.Sizce neden bu kadar katı sosyal medyadan uzaktan takip ediyorum evli bir cocugu var yeğenim var cok istiyorum görüsmek fazla ısrar tacize girer diye düşünüp kendimi geri cekiyorum ama bir yanım da kendi kanımdan biriyle yabancı olmak istemiyor nasil yaklasabilirim ablama ?
Anneniz için evlatdan vazeçmek nekadar kolay olmuş öyle. Çözümü çok kolay olmuş bunu babaanneye verim kendime başka çocuklar yapim.
Kim olsa öyle bir anneye öfke duyar. Babaannesinin fitnelemesine gerek yok bunun için. Suyu hep önce ablama veriyorsun veya yatmadan önce hep kardeşimi sonra beni öpüyorsun gibi konular iki kardeş arasında sorun olurken, birini birilerine bırakıp başkalarına annelik yapmak kolay affedilip unutulacak birşey değil.
Size soğuk davranmasının sebebi annesine olan kızgınlığı ve kırgınlığı
Sizinle alakası yoktur
Ama görüşmek istememesi ben açıkcası yadırgamadım.

Anneniz evlendikten sonra onu yanına alabilirdi aslında
Annem birlik gitmis yası ufakmıs eski esi tehdit etmis vs.vs.belki kendi ayaklari uzerinde durabilen biri olsaydi alabilirdi cahillik şimdiki aklim olsa kacar giderdim sehire cocugumu da alir calisirdim diyor insan yaslandikca anliyor demek ki hatalarini..ben de cok diyorum neden almadin yanina neden bakmadin diye durumun icine girmeden neler hissettigimi bilemezsin hangi anne evladini birakir bile isteye diyor

Anneniz için evlatdan vazeçmek nekadar kolay olmuş öyle. Çözümü çok kolay olmuş bunu babaanneye verim kendime başka çocuklar yapim.
Kim olsa öyle bir anneye öfke duyar. Babaannesinin fitnelemesine gerek yok bunun için. Suyu hep önce ablama veriyorsun veya yatmadan önce hep kardeşimi sonra beni öpüyorsun gibi konular iki kardeş arasında sorun olurken, birini birilerine bırakıp başkalarına annelik yapmak kolay affedilip unutulacak birşey değil.
Size soğuk davranmasının sebebi annesine olan kızgınlığı ve kırgınlığı
Sizinle alakası yoktur
Ama görüşmek istememesi ben açıkcası yadırgamadım.
Onun da kendine göre sebepleri varmıs ben de hep diyorum birakmasaydin diye tehdit edildim yasim kucuktu cahildim simdi olsa daha farkli olurdu diyor.Yadirgamıyorum aslında ben de sadece en az onun kadar sucsuz oldugumu düsünüyorum

Neden ısrarla görüsmek istiyorsunuz?Belliki ona acı veriyor sizi görmek.
Annesiz büyümüs öyle yada böyle.
Babanne doldurmus,belki seni attılar basımıza gittiler demis.
Sizi görmek gecmisi hatırlatıyordur.
Kadın evlenmis coluk cocuga karısmıs,bence rahat bırakın.
İsrar derken surekli gorus gorus diye baski yapmiyorum sadece masumane bir istekle gorusmek istiyorum ama yapacak bir sey yok tabii istemiyorsa yeter ki iyi olsun

+10000

annen niye yanına almamış resmen iteklenmis bir hayat yaşamış kadın

sizi görmek hep geçmişi ve acılarını hatırlatacak ona ben de olsam görüşmem mazoşist miyim

sadece meraktan takip ediyordur ya da ele güne karşı işte

çok zor bir hayat yaşamış çok üzüldüm
Aynen bilmedigimiz neler yasadi kim bilir

Ortada büyük travmalarla buyuyen bir kadin var. En başta annenize öfke duymasi çok olagan. Su anda onunla konuşuyor olması tamamen affettigini gostermez. Sizin sucunuz olmasa da onun yasayamadigi, onun da hakkı olan cocuklugun temsilisiniz. Uzak durmak istemesi gayet doğal değil mi? Birlikte buyumeyen, ortak paylasimlari olmayan insanların kardeslik baglari ne kadar olabilir? Gorusme talebinizi bir kez ilettiyseniz daha fazla israrci olmanizin bir manasi yok
Bir iki kez dile getirdim o kadar istemiyorsa zorlayamam ne yapalim cani sagolsun iyi olsun bundan sonraki hayati

Tam kardeş olmayı beklemeyin zaten. Kardeşlik sadece kan bağı değil beraber büyümektir. Aynı evde aynı şartlarda büyümektir. Birbirine destek olmaktır.
Yeğenimin babasından kardeşleri var. Görüşüyor. Ama kardeş gibi mi dersen teyzesinin çocuğuyla daha kardeş. Onunla beraber büyüdüler. Sürekli mesajlaşır telefonlaşırlar. Diğerlerini bayramda seyranda görür. Babasını görmek için gittiğinde görür yani. Özel olarak özledim arayayım hissi yok. Alıp kucağına sevdi mi dersen sevmedi. Mutlaka uzaktan seviyordur ama bu kesinlikle bir kardeşlik sevgisi değil benim gözlemime göre. Muhtemelen ileride sizin yaşınıza geldiklerinde de görüşmezler yine kuzeniyle daha sıkı devam edecektir şu an 18 yaşında .
Baştan kurulmamış kardeşlik sonradan o bağı yakalayamazsınız
Illa ki ayni evde buyudugum kardesim gibi olamaz ister istemez gorussek dahi bir mesafe olur

Sizi birakin annenizle bile gorusmemesi gerek aslinda. Ben gorusmezdim, beni oyle bir ortama birakip giden biriyle. Ne guzel kendine hayat kurmus, yeni cocuklar yapmis, ablaniz kalmis bir basina, caresiz. Yine yufka yurekli olmali ki annenizle gorusuyor.
Tabii ki annemi savunmuyorum keske daha farkli olsaydi annem de cahildim eski esim tehdit etti falan diyor keske zamani geri alabilip telafi edebilse ama maalesef gecmis geri gelmiyor

Allah korusun, büyük konuşmak asla istemiyorum ama her ne şartta olursa olsun çocuğum yanımda olsun isterdim. Anneniz keşke alkolik bir babaya bırakmasaymış ablanızı. Ne koşulda nasıl büyüdü kim bilir? Onun psikolojisini çok normal buldum, hatta ben olsam annenizle bile görüşmezdim belki de. Beni bırakıp gitmiş sonra kendi hayatına bakmış, kendi ailesini kurmuş derdim.

Bence çok ısrar etmeyin, keşke sosyal medyadan da eklemeseydiniz. Şimdi siz mutlaka ailenizle ne bileyim annenizle mutlu mesut fotoğraflar koyuyorsunuz mutlaka, ben olsam daha da hırslanırdım çünkü çocukluk travması bu, destek almadan atlatmak bence zor, sindirmesi çok zor. hiççççç normal bir şekilde görüşeceğim diye heveslenmeyin.
Aslinda babasız da büyümüş babasi maddeden falan hapse girmis cikmıs orda burda calismis evlenmis babasini annemden daha az goruyor diyebilirim neresinden bakarsak bakalim elimizde kalir.Annem memlekete gittikce gordu hep onu yazlari cenaze dugun bayram vs olunca işte..Hic bir kadin ufak yasta ve ekonomik ozgurlugu olmadan evlenmemeli...Ben de biliyorum elbette can ciger olamayiz gecmis yillar telafi edilemez

Ablanızın perspektifinden bakın bir de, annenizle babanız boşanıyor sonra siz babaanneyle büyüyorsunuz. Anneniz ise yeni bir yuva kuruyor, başka çocukları oluyor ve siz hala o aile tablosunun içinde yoksunuz. Hakikaten çok üzücü. Görüşmek istememesini çok iyi anlıyorum. Hiç değilse annenizle telefonda konuşuyormuş. Şahsen onu bile yapmazdım.
Tabii onun penceresinden bakinca cok cok zor

Back
X