Ablam ne yapsın?

Balımnur, Toredo...eninde sonunda annemin kulağına gidecek değilmi, şimdi söylemesem yine duyacak. Çok üzülecek ya, o zaman tansiyon hastası oldu annem üzüntüsünden, babamı kaybettik hayatta değil, tek varım yokumuz annemiz..Üzülmesini isemiyorum bi taraftanda ablamın bu işkenceye göz yummasınıda.

Bu kadar körü körüne birşeyin içine tekrar nasıl atar insan kendini.
Çektiklerinden ders alır insan biraz.
Olan olmuş artık.
Ne olursa olsun annedir, anneninizin bilmesinden yanayım ben.
Aynı zamanda ablanızında artık kendi ayakları üstünde durup,
aldığı kararların bedelini ödemesi lazım.
Ki 3. bir hata yapmasın artık.
3. yüde yaparsa artık arkasında durulacak birşey yok malesef.
Şuan için size ve ailenize düşen yanında olmak bence ablanızın.
Ama dediğim gibi bazı şartları kabul ederek ve kendi ayakları üstünde durarak.

Bazen insan yapılanı edileni unutuveriyor değilmi..Ablamda bunu çok iyi anladım. Ama gel görkü sonuçlar hiç değişmiyor, bu adamın ne olduğu ortada işte..Bazen çok aciz ve zayıf oluyor insan..Kesinlikle artık çeki düzen vermesi şart, o adamla yaşamam diyorsa artık.

Sen üzülüyorsun tabi ablan diye ama o da kocaman kadın sonuçta..sizler dönmeden önce ona olacakları izah etmişsiniz,kendisi yine de bile bile dönmüş kocasına,yapacak bir şey yok bu durumda,ablan başının çaresine bakacak artık.

Bi tarafımda siz gibi söylüyor. Ona olacakları dedik yok dedi, düzeldi artık beni üzmez dedi. Ama hiçbirşey değişmedi, değişmediği gibi maddi sıkıntısı aldı başını gidiyor. Bizle yaşadığı dönemlerde adapte sorunu yaşadı ailemle, kardeşimle, son dönemlerde çok iyiydi. Herşey yerine oturmuştu bütün düzenleri yıktı. Şimdi geri babaevine dönmek, sadece o günlerden kalan tek annemle yaşamak nasıl olur bilmem. Ama annemin onu istemediği ortada..

Ablanın artık ne yapacağı ortada. Onlarca kez söylenmesine rağmen yine gitmiş o adama, bile bile, göre göre, onu düşünen kendi canından kanından insanları tersleyerek.
Şimdi noldu düştü kaldı. Kendi düşen ağlamaz.

hem ne öyle çalışmayı sevmez tembel filan, bal gibide çalışır. Anlasın biraz hayatı, zorlukları. hayat öyle gündüzün 12 sine kadar yatayım laylaylom gezeyim, ekmek elden su gölden değil maalesef.

Sanırım ablan hala durumunu kavrayabilmiş değil.Çok çok zor bir durumda şu an. Mutlaka kendi düzenini kurması o şerefi eksikten nafakasını alması ve tekmeyi basması lazım.

canim cok uzuldum. ablan ayni hatayi neden tekrar yapmis.ayrica konuya dini yonden bakarsan ablan bosandigi esi ile tekrar evlenemez.evlenmesi icin baska bir adamla evlenip dogal yolla bosanmasi lazim.ancak o sekilde eski kocasiyla evlenebilir.

Ablanın artık ne yapacağı ortada. Onlarca kez söylenmesine rağmen yine gitmiş o adama, bile bile, göre göre, onu düşünen kendi canından kanından insanları tersleyerek.
Şimdi noldu düştü kaldı. Kendi düşen ağlamaz.

hem ne öyle çalışmayı sevmez tembel filan, bal gibide çalışır. Anlasın biraz hayatı, zorlukları. hayat öyle gündüzün 12 sine kadar yatayım laylaylom gezeyim, ekmek elden su gölden değil maalesef.

Sanırım ablan hala durumunu kavrayabilmiş değil.Çok çok zor bir durumda şu an. Mutlaka kendi düzenini kurması o şerefi eksikten nafakasını alması ve tekmeyi basması lazım.

Hayat hiç kolay değil, doğru oda anlaması ve öğrenmesi lazım artık. Dediğiniz gibi şimdiye kadar uyuduğu yeter ama kendi hiç demiyor iş bulayım çalışayım. Büyük oğlu anne askere gidip geleyim ben sana bakarım diyormuş canım daha 16 yaşında. Ondan ne beklenebilirki. Ablamın silkelenip bişeyler yapması şart. Çok haklısınız sağolun..

yanlış üzerine yanlış yapmış

yolunda giden bişey kalmamış ablanızın hayatında

ne olursa olsun annenizden gizlemeyin

o sizin anneniz ve herşeyi bilmeye hakkı var

birlikte çözüm üretmelisiniz

canim cok uzuldum. ablan ayni hatayi neden tekrar yapmis.ayrica konuya dini yonden bakarsan ablan bosandigi esi ile tekrar evlenemez.evlenmesi icin baska bir adamla evlenip dogal yolla bosanmasi lazim.ancak o sekilde eski kocasiyla evlenebilir.

Değerli yorumunuz için teşekkürler. Bu olayın dini yönünü hiç duymadım, ölemi oluyormuş acep. Ayrıldılar resmen aradan 5 sene sonra tekrar resmi ve dini nihahı oldu. Böyle bişeyin cidden var olduğunu sanmıyorum, başka biriyle evlenip tekrar aynı eşiyle nikah saçma geldi bana..

yanlış üzerine yanlış yapmış

yolunda giden bişey kalmamış ablanızın hayatında

ne olursa olsun annenizden gizlemeyin

o sizin anneniz ve herşeyi bilmeye hakkı var

birlikte çözüm üretmelisiniz

kesinlikle. Telefonda diyemedim abla sen kendin ettin kendin buldun diye. Şimdi daha çok üzülecekti. Başım ağrıdı ne yapabilirim diye, eninde sonunda annem duyacak zaten..Çok sağolun yorumunuza..

çok üzüldüm , ablan yazık etmiş kendine hemde bile bile,aslında en çok çocuklarına üzüldüm,bencede annene söylemelisin eninde sonunda öğrenicek ki zaten o bir anne hissediyordur,allah sabır versin annenle sana , ablanada akıl versin amin

ne olursa olsun,evlattır onların tabiikide hataları olur,merak etme annenin dilindedir,yoksa kızı kapıya gelince dayanamaz.anneler affedicidir.heleki mübarek ramazan günü.biliyorun hepiniz için zor olacak ama napcan atsan atılmaz satsav satılmaz misali.

Şu saatten sonra 2. kez babaevine dönemez artık. O adam için sizi ezip geçmiş. Kendi düşen ağlamaz. Kendi başına ayaklarının üzerinde durmayı başarması gerek. Sizlerin güvenini yaralamış. Tekrar dönerse yine geri gideceğini düşüneceksiniz.

çok üzüldüm , ablan yazık etmiş kendine hemde bile bile,aslında en çok çocuklarına üzüldüm,bencede annene söylemelisin eninde sonunda öğrenicek ki zaten o bir anne hissediyordur,allah sabır versin annenle sana , ablanada akıl versin amin

Teşekkür ederim. Hemde 2. kez yazık etti. Çocukların psikolojisi çok bozuk artık büyüdüler gerçi ama yine aynı şeyler tekrar edecek zor işler bunlar. Annem hissediyor ve gitsin sakın gelmesin buraya diyordu.

ne olursa olsun,evlattır onların tabiikide hataları olur,merak etme annenin dilindedir,yoksa kızı kapıya gelince dayanamaz.anneler affedicidir.heleki mübarek ramazan günü.biliyorun hepiniz için zor olacak ama napcan atsan atılmaz satsav satılmaz misali.

Doğru evlat nitekimde. Ama o eski günleri düşünüyorum dünden beri hiç huzurumuz yoktu, o taraf devamlı arardı, enişte yüzsüz ce davranırdı, ablam evde sinir küpü herkese dalaşırdı, o günlere bende dönmek istemiyorum..

Şu saatten sonra 2. kez babaevine dönemez artık. O adam için sizi ezip geçmiş. Kendi düşen ağlamaz. Kendi başına ayaklarının üzerinde durmayı başarması gerek. Sizlerin güvenini yaralamış. Tekrar dönerse yine geri gideceğini düşüneceksiniz.

Benim bi tarafımda böyle diyor tıpkı sizin gibi..Aynı hatayı 2 kez yaptı ve çok pasif biri ablam, bu adama halen sevgi besliyormu bilemem ama halen o evde yaşıyor olması sanırım mecburiyetliğinden. Ayakların üstünde durması için bir çaba lazım onda oda yok.Hayırlısı bakalım, sağolun..

Benim bi tarafımda böyle tıpkı sizin gibi diyor..Aynı hatayı 2 kez yaptı ve çok pasif biri ablam, bu adama halen sevgi besliyormu bilemem ama halen o evde yaşıyor olması sanırım mecburiyetliğinden. Ayakların üstünde durması için bir çaba lazım onda oda yok.Hayırlısı bakalım, sağolun..

ablan çalışıp ayakları üzerinde durmadığı sürece, kendi kendisine yetmediği sürece
malesef yap boz gibi devam eder hayatı...

aklını başına alması lazım...neticede annein onu kabul edip etmemeside değil önemli olan..annen olmasaydı ne olacaktı...mutlaka işe girip çalışmalı..hayatın tek gerçeği kocası değil...kocası dışında da hayatın gerçeklerini görmeli..

ablan çalışıp ayakları üzerinde durmadığı sürece, kendi kendisine yetmediği sürece
malesef yap boz gibi devam eder hayatı...

aklını başına alması lazım...neticede annein onu kabul edip etmemeside değil önemli olan..annen olmasaydı ne olacaktı...mutlaka işe girip çalışmalı..hayatın tek gerçeği kocası değil...kocası dışında da hayatın gerçeklerini görmeli..

Kesinlikleee..ablamıda anlamıyorum eğer halen bu adamı seviyor ise..enişte şey diyormuş benim adımı ana ana öleceksin diyormuş. Kendini ne sanıyorsa..yada bizim kız ona 2. kez döndü acaba yine benden vazgeçemez mi diye düşünüyor acep.

ablanız kimbilir o evde neler çekti,bizler ne kadarda anne,baba,kardeşsek bi yere kadar biliyoruz bilmediğimiz kimbilir daha neler oluyor.ablanız size ilk geldiği zaman pisikolojisi çok bozuk gelmiştir,kendine olan güvenini ne kadar kaybetmişki çalışmayı,çabalamayı becerememiş.belki birazda tembellikte olabilir ama bence tamamen özgüvenle ilgili.tamam bi hata yaptı tekrar barıştı yani bi şans daha verdi eşine ama umduğu gibi olmadı(bende eşimde şiddet nedeniyle ayrılmıştım bi şans daha istedi verdim,hiç pişman olmadım)ablanız şimdi ne yapsın.tabiikide yeri sizin yanınızdır,yoksa kocası bi tekme vurmuş,aman bizene mi diyeceksiniz.siz annenize bakmayın anneler söylenir ama kıyamazlar evlatlarına.

Back
X