Ablam ve eşinin davranışları

annelerinize de dünya üzerinde rahat yok. iki rahat edecekleri zamanda yapın yapın verin kucaklarına baksınlar. yaşlılar mı, hastalar mı, özel hayatları var mı, canları bebek ağlaması dinlemek istiyor mu düşünen yok. şimdi damlar, yoo annem göbek atarak bakıyor diyenler. evet canım kesin göbek atarak bakıyordur anneleriniz. kesin manipüle etmiyorsunuz insanları.

Yok ne münasebet onlara asla söyleyemiyor hatta görümcesininde cocuğu var kayınvalidesi onada gidiyor arada asla tek kelime edemiyor. Ama konu ben ve annem olunca kıyameti kopartıyor
Demek ki sakin mizaçlı insanlarsınız sizleri ezilebilir olarak görüyor. Bazı insanlar böyledir, gücünün yettiğine aslan kesilir.
Anneniz babanız torunu göremeyecekler diye üzülüyorlarsa hiç üzülmesinler, kendi kayınvalidesine iki kelime edip baktıramayacağına göre söylediği sözleri yutacak ablanız.
Sizin yerinizde olsam da görüşmem, gelip eşek gibi özür dilesin

Ben hep etrafı toplayan o hep şımarığı oldu ama gerçekten annem ve babam suan konu ona üzülüyorum yeğenimi göstermemekle tehdit ediyordu hep dediğini yaptı
Çözüm önerisi ne ki? Sizin annenizin kendi torunu ile ilgilenmesi karşığında diğer torumu mu gösterecek. Bu durumda anneniz sizden uzak duracak. Bence anneniz ve babanız kendisi ablanızla çözsün bu durumu. Siz karışmayın derim.

Annem üzülünce o esnada ağzından kaçırdı diyormuşki ben aylarca kendi cocuğuma kendim baktım 9 ay falan oda kendi kızına izne çıkıp baksaymış (borcum var kira ödüyordum izin kullanacak lüksüm yoktu ve bunu cok iyi biliyor olmasına rağmen) o kadar üzüldümki.
Yani ne diyeceğimi bilemiyorum.

Ablan çok kötü kalpli, nankör ve terbiyesiz. Annene karşı da çocuğu kullanıp küsüyor şu anda anneanne nasılsa çok dayanamaz görmemeye arar diye. Annesidir görüşsün tabi ama sen annesi değilsin, bu lafları hiç etmemiş gibi davranma.

annelerinize de dünya üzerinde rahat yok. iki rahat edecekleri zamanda yapın yapın verin kucaklarına baksınlar. yaşlılar mı, hastalar mı, özel hayatları var mı, canları bebek ağlaması dinlemek istiyor mu düşünen yok. şimdi damlar, yoo annem göbek atarak bakıyor diyenler. evet canım kesin göbek atarak bakıyordur anneleriniz. kesin manipüle etmiyorsunuz insanları.
Nerden bu kanıya vardınız hanımefendi kim bayılarak cocuğuma bakıyor demişim?

Çözüm önerisi ne ki? Sizin annenizin kendi torunu ile ilgilenmesi karşığında diğer torumu mu gösterecek. Bu durumda anneniz sizden uzak duracak. Bence anneniz ve babanız kendisi ablanızla çözsün bu durumu. Siz karışmayın derim.
Ben karışmıyorum zaten onlara tek kelime etmedim onlar küsüp konusmuyorlar suan

zaten sen benim çocuğum için hiç bir şey yapmadın falan dediğini duydum
Herkes ablaya saydirmis ama ablaniz su lafi soyleyebiliyorsa ciddi bi psikiyatrik tedaviye girmesi lazim. Normal insan demez cunku.
ama oyle bi durumu da yoktur herhalde. Calisan, cocugunu gozeten bir kadin profili var sonucta ortada.
Bence atladiginiz yerler var. Madem anane yazin haric bakiyor, abla deli mi su lafi etsin?

Seninki çocukta benimki patlıcan mı diye sor bi ablana. Şımarıklıktan başka bir şey değil, yazık annene bakmışta kötü olmuş. En güzeli bakmayacaktı aydan aya 2 saat rica minnet bakacaktı kıymetli olacaktı.
Böyle ananelere babanelere üzülüyorum ya tam rahat edecekleri zaman bide evlattan çekiyolar.
Bence buna simariklik demek bile az olur. Bu kotu niyetlilik, fesatlik. Allah kardesinde iyisini ve hayirlisini versin. Bende cok dertliyim, zor insanin kardesinin olupta boyle olmasi.

Yeğenin kendi canindan ayrı olur mu, evladından ayrı olur mu ben anlamadım gitti, bana birşey olsa çocuklarıma babasından sonra kim göz kulak olacak, kimin eli üstünde olacak... Üzüldüm senin adına, bazı ilişkiler böyle yıpranıyor işte...

Butun icini döken net bir mesaj atip ablani engelle...sebin cocuguna kiymet vermeyene sen hic kiymet vermeyeceksin...ablamda bende çalışıyoruz ikimizde anneme deriz ki aman sen onunkine bak ben bakici tutayim yeter ki o rahat etsin deriz..ablan bencilin teki senin cocugu leylekler getirmedi cocugu gostermeyerek manipüle etmeye calisiyor seni benden demesi

Çocuğu göstermemekle tehdit eden etmek nedir yav niye bu kadar g.tünü kaldırdınız ki siz bunun. Tamam seversin edersin de göstermezse de şeyime kadar diyin oturmuş koca koca insanlar bir hanımefendinin şımarıklıklarına üzülüyor. Bir de diyorsun ki o benimle konuşmuyor aklın varsa sen konuşmazsın zaten artık o resti çekebiliyor da sen niye buralarda ağlıyorsun mıymıy

Herkese merhabalar.

İçinden çıkamadığım ve kendimi kötü hissettiğim bir konu hakkında sizlerden görüş almak istiyorum.
Bir evladım var henüz 6 aylık. Home office Çalışıyorum (ücretsiz izin kullanamadım maddi sebeplerden dolayı) gün içinde eşimin annesi bize bebek bakımı konusunda destek oluyor sağolsun.
Birde ablam var kendisi ve eşi çalışıyor yeğenim 5 yasında kreşe gidiyor onada annem bakıyor bu yaşına kadar düzenli olarak.
Geçenlerde babanesi olmadığı için annem bana destek olmaya geldiğinde ablamın davranışlarında bir tuhaflık sezmiştim ama anlam veremedim nihayetinde eşinin anneside yeğenime gül gibi bakıyordu. Ki zaten annem yazın dinleniyor babanesi bakıyordu eylülde yine bakmaya devam ediyordu bu senelerce böyle devam etti. Yine bize geldiğinde dönüşte ablamı aradı yemek ister misin alayım mı sana diye yok istemiyorum tokum git sen kıymetli torununun yanına biz kimiz ki zaten sen benim çocuğum için hiç bir şey yapmadın falan dediğini duydum kahroldum annem ve babamda öyle şok olduk.
Yine sözlü tartışmaya girmedim ama şimdi benimle konuşmuyorlar annem ve babamlada aynı şekilde. Yani biz yeğenim için canımızı veriyorken şimdi cocuğa hasret kaldık göstermiyorlar. Amaçları ne sizce?
Bu ne simariklik? Boyle insanlar ebeveyn olmasin ya. Anneniz simartmis ablanizi. Annenizin yerinde olsam bu terbiyesizligi affetmezdim.

Annem onlara gittiğinde konuşmuşlar zaten bana söylememişlerdi bizdeyken annem görüntülü aradığında duydum kayınvalidem hakkındada konuştu eşim vardı yanımda yerin dibine girdim o benim direkt duyduğumu bilmiyor. Onca şey söyledi tek bir kez konuşmadım terslemedim sustum sadece susuyorumda
Ben hayatta susmam .o deliyse ben ondan daha deli olurum ki saygısı yoksa korkusu olsun ki boş boş konuşmamayı öğrensin

Back
X