Ablam ve seven çocuk

Yinede kurtulamam kimse yaptıklarını bilmiyor ki. Yine bir iftira atar adımı namussuza çıkarır. İnsanların gözünüde boyuyor bir de ailede akrabalarda sevdiklerimden de hepten olmuş olurum. Yarın öbür gün evlendiğimde ailem öldü mü dicem. Bu çocukta bile yaptı eşim olucak kişiye ve ailesine yine beni kötülicek bak zaten evi de terketmişti dicek. Herkese psikolojimin bozuk olduğunuda söylüyor. Ama psikolog böyle bir durumun yok çevreden sorunlar var sadece demişti. Şu da var kaldıramıyorum. Bir yanım yüzleş rezil et diyor git o çocuğada ağzına geleni say evdekilere anlat diyor. Ama böyle insanlar asla rezil olmaz isterse katil olsun karşısındaki suçlu çıkarıp birde mağduru oynayıp işin içinden sıyrılıyor.

Üzgünüm ama universiteyi kazanmaktan baska careniz yok sanırım, yahut amaan benden sonrası tufan deyip baska eve cıkmaniz gerek. Çünkü zaten suanda da size namussuz damgası yapıştırıyor.

Ileride hayatına birisi girerse de anlatırsın zamanı gelince aileni. Zaten doğru kisiyse senin yanında durur baskalarının lafina bakmaz.

Ama cidden bi 2 yıllık bir bölüm kazan en azından. Gittigin sehirde de part time çalışıp kendini gecindirirsin ve o sehirde kalip is bulursun hayatina devam edersin. Bu sekilde senin de psikolojin bozulacak yoksa.

Üniversiteye gitmeyi düşünmez misin cidden?

Ablanız normal değil, yıllarca tek olduktan sonra sizi de benimsememiş bu arada.

Evlenme niyetine girersen sakin adamla ablani is kesinlesmeden tanıştırma.

Ona karsi cok dikkatli ol. Acik verme.

Allah yardimci olsun sana. Isin çok zor...

Burda yazarken bile nerden başlayacağımı bilemediğim bir sorunum var. Başlıktan da anlaşıldığı gibi konu ablam ve seven akrabamız. Aslında çok detaylar ve bu işin geçmişi var ama özetle anlatmaya çalışacağım.
2 yıl önce daha önce sadece çocukken gördüğüm ve sadece facede ekli olan akrabam beni sevdiğini söylemişti. Görmeden etmeden nasıl seviyor beğenmiştir öylesine takılmak istiyordur diye önemsemedim ve düzgün bir üslupla reddettim. Gerçekten efendi ve duygusal biri olduğunu farkettim sonra. 5 6 ay gibi uzun bir süre konuşmadıktan sonra bayramdır seyrandır hal hatır gibi mesajlarına cevap verdim sadece hala sevdiği belliydi ama bir şey söylemiyordu bende görmezden geldim. Çok nadir bir şekilde iş hayatı vs gibi günlük şeylerden konuşuyorduk. Sonra benim sağlık problemlerim olunca onunla ilgilenmekten konuşmadım. Bu sırada bizimkiler memlekete gidince çocuk düşüncelerini duygularını ablama anlatmış. Buraya kadar sorun yok. Anlam buraya geldiğinde direkt o çocuktan konuyu açaray hakaret etmeye başladı. O çok yakışıklı çok iyi çok merhametli bilmemne seni her şeyine rağmen kabul dedi. Çocuğa da bizi görüştürüceğini söylemiş bu arada. Ablam aşırı saldırgan bir, olduğu için tartışmaya girmedim sadece istemediğimi söyledim kesip attım. Bu arada bu konuşmadan asla çocuğun haberinin olmamasını istiyordu. Bende çocuğa imalarda bulundum ve sonra konuşmayı kestim.
Sabah namazından sonra uyku tutmadı bir gün ve faceye giriyim biraz dedim. Girdiğimde ikiside aynı saatte online olduğunu gördüm. Ve saat 4.30 a denk geliyordu. Bu olaydan sonra aklıma türlü türlü şey geldi ve ne olursa olsun bilmek istemiyorum sinirim bızulmasın diye çocuğu engelledim. İstesem bir şekilde ablamın telini alıp bakardım ama görmek istemedim diyede. Aradan 4 ay geçtikten sonra pc de ablamın facesini açık gördüm ve baktım.
Atılan iftiralar yalanlar dedikodular karşısında nutkum tutuldu yemin ederim. Aralarında bir şey olsaydı bu kadar zoruma gitmezdi heralde. Çocuğa sürekli benim kıskanç olduğumu haset olduğumu cimri olduğumu bencil olduğumu söylemiş. Köpek gibi ağzımdan salyalar akıtarak ona dönüceğimi ama onun kabul ederse bir daha yüzüne bakmicağını söylemiş. Tlfnda benimle ilgili çocuğun bilmediği şeyleri anlatıcağını söylemiş. Sen merak etme biri onun ağzından burnundan getiricek gram üzülmem o ş... Demiş. Biri beni ona sorsa asla benimle evlenmesini onaylamicağını söylemiş. Ve daha neler neler hakkımda yaşamadığım olayla anlatması bende olmaya özellikleri varmış gibi söylemesi ve ağza alınmicak hakaretleri. Sadece bu da değil her gördüğüne ististans ve yerli yersiz beni kötülüyor. İnsanın ailesinin içinde böyle biri olması çok acı verici. Yarım öbür hün evleniceğim zaman nasıl eşimi ve ailesini bu insanın içine sokucam. Okadar kötüyüm ki anlatamam nefretten öte hissettiğim şeyler ve küçüklükten beri bana yaptıkları geliyor sürekli aklıma. Çok işkence yaptı bana psikolojim zaten altüst durumda. Annemden ve ondan nefret ediyorum. Ben 9 o 21 yaşındayken ayağını zorla ağzıma sokmuştu ve annem buna seyirci kalmıştı. Şimdi söylediğimde napiyim diyor annem. Affedemiyorum
kaç yaşında ablanız evlimi

Bu işin başı sonu kıskançlık ! Nasıl bir insandır anlamış değilim yazık ! Seninle alakali sindiremedigi bir kıskançlığı var ! Bence bir an önce doktora gidip tedavi olmalı.

Kiskacliktan ote ablaninki hastalik. Mumkun oldugunca minimumda tutmalisin iliskini ve kendini sakinmalisin. Ablan tehlikeli biri gibi geldi bana. Umarim guzel insanlarla karsilasirsin bundan sonrasinda.

İşin cok zor canim . Cok uzuldum durumuna bu nasil bi ablalik bende ablayim nisan ,dugun , dogum herseylerine ben kostum kardeslerimin ve bazen eslerinden gelen bazi laflari kardeslerim huzursuz olmasin diye yuttum. Pes insan kardesinede guvenemezse kime guvenir.

Açık vermeme fırsat verm
Evlenme niyetine girersen sakin adamla ablani is kesinlesmeden tanıştırma.

Ona karsi cok dikkatli ol. Acik verme.

Allah yardimci olsun sana. Isin çok zor...
açık vermeme gerek yok ki kendi senaryoları hazır zaten. Bende elim kolum bağlı onun iftiralarını dinliyorum. Gerçektn okadar korkutorum ki evlendiğimde bu ahlaksızlık bu pislikle kocamı bile ayartmaya kalkabilir bana iftira atıp benden uzaklaştırabilir. Adam beni ne kadar tanısa bile ablası bile böyle söylüyor neden durduk yere böyle yapsın diyip içine kurt düşürür.

Ay bu ne hasta resmen ablanız. Maddi sebeplerle evden ayrılamıyorum demişsiniz, bu durumda tek diyeceğim psikolojinizi sağlam tutmaya çalışın ve ablanızın bir hasta olduğunu aklınızdan çıkarmayıp ona bir akıl hastasına davranıldığı gibi davranın. Allah sabırlar versin size

Dusman olsa bu kadar yapamaz bu nasıl ablalık ya Allah yardımsınız olsn

Bir arkadasnla eve cıkamaz mısın peki? Ya da üniversite okusan baska bir sehirde?
Bence de. O evde kalma. Sana bir şey yapmasına gerek yok, öyle bir kişiyle aynı evde kalmak bile insanın sinirlerini bozar. Ya annen sana Ada'm akıllı sahip çıksın veya ayrıl oradan.

Ablanın sıkıntılı olduğu ortada. Sen neden üni va gibi bir şekilde evden uzaklaşmıyorsun. Yada neden mesajları annene babana anlatmıyorsun?

Dayak cennetten çıkmadır diye ablan ve annen gibi insanlar için söylenmiş bence.
Ağzını burnunu düzleyince bakalım şimdiki gibi davranabilecek mi? Deli deliyi görünce sopasını saklar diye boşuna söylemiyorlar.

Sinirime hakim olarak yazıyorum ablanla iletişimini kes. Beraber yaşama. Ve sana cidden yardım edebilecek gerçek bir psikolog bul.

O çocuğa güzel bir mesaj döşe. Ablanla sinerji yakalamasının iyi olduğunu ama konuştuklarının seninle ilgisi olmadığını yazıp mutluluklar dile.

İnsana ne gelirse yakınlarından gelirmis ya seninde imtihanın ablan.bence biran önce birini bul ve evlen.evleneceğin kişiyi de ablan konusunda uyar.mağlum yine iftira atmaya çalışabilir.
ha bide ayağını ısırsaydın keske .

Ablanın sıkıntılı olduğu ortada. Sen neden üni va gibi bir şekilde evden uzaklaşmıyorsun. Yada neden mesajları annene babana anlatmıyorsun?
Okadar yoruldum ki çocukluğumdan beri çekiyorum. Destek alabileceğim konuşabileceğim tek bir kişi bile olmadı. Annem tutumları beni hep itti. Sanki bu sorunları ben çıkarıyormuşum gibi annem bana nerden bu ddüşmanlık dedi. Bende yaptığı birkaç şeyi söyledim ve çocukken bile ayağını ağzıma sokan mı düşman ben mi düşmanım dedim gözyaşları içinde. Dediği tek şey "ben napiyim". Daha öncede bir iki kere konuşmaya kalktım annemle başımda dırdır yapma diyip kovdu. Mesajlar içinde aynı tepkiyi verir.
Evden uzaklaşmayı bende çokdüşündüm hatta kesin kafama koyup sınava girmiştim istanbulda iyi bir okul gelince büyük hayallerde burda kaldım. Okula gidince çalışırım Arkadaşımla ev tutarım dedim. Ama çalıştığım parayı hep aldılar. Özgüven sorunum var bir otobüsle bir yere gitmeye korkuyorum. Yeni baştan bir okul bir şehir yapamam diye korkuyorum. Şimdi tek tesellim kpss ona çalışıyorum

Okadar yoruldum ki çocukluğumdan beri çekiyorum. Destek alabileceğim konuşabileceğim tek bir kişi bile olmadı. Annem tutumları beni hep itti. Sanki bu sorunları ben çıkarıyormuşum gibi annem bana nerden bu ddüşmanlık dedi. Bende yaptığı birkaç şeyi söyledim ve çocukken bile ayağını ağzıma sokan mı düşman ben mi düşmanım dedim gözyaşları içinde. Dediği tek şey "ben napiyim". Daha öncede bir iki kere konuşmaya kalktım annemle başımda dırdır yapma diyip kovdu. Mesajlar içinde aynı tepkiyi verir.
Evden uzaklaşmayı bende çokdüşündüm hatta kesin kafama koyup sınava girmiştim istanbulda iyi bir okul gelince büyük hayallerde burda kaldım. Okula gidince çalışırım Arkadaşımla ev tutarım dedim. Ama çalıştığım parayı hep aldılar. Özgüven sorunum var bir otobüsle bir yere gitmeye korkuyorum. Yeni baştan bir okul bir şehir yapamam diye korkuyorum. Şimdi tek tesellim kpss ona çalışıyorum
Babanızdan hiç bahsetmiyorsunuz, sebebi ne?

biriyle tanışırsanız ona ablanızın bu huylarını azar azar da olsa anlatın. kendi tedbirinizi alın.

kaçmakla herşey çözülmez. sorun yakın çevre. sınırlarını belirle ve o sınırları aştırma. bunu o çocuğa yapabildin. Bunu annene ve ablana da yapabilirsin. fazla baskıdan dolayı girişimciğilin zarar görmüş olabilir ama bu seni sorunlu yapmaz. parana artık kimseye verme. gerekirse hesap aç kendine ara para almayan bankaların birinden. paranı oraya aktar ve şifreyi kimseye verme idare edecek kadar yanında para bulundur ve cüzdanında olmasın. artık para vermeyeceğini söyle baban hayatta mı?

Evleneceğin biri olursa ona ablanın ne b.k olduğundan bahset ki sonradan ablanın ara bozma çalışmaları boşa çıksın.

Dayak cennetten çıkmadır diye ablan ve annen gibi insanlar için söylenmiş bence.
Ağzını burnunu düzleyince bakalım şimdiki gibi davranabilecek mi? Deli deliyi görünce sopasını saklar diye boşuna söylemiyorlar.

Sinirime hakim olarak yazıyorum ablanla iletişimini kes. Beraber yaşama. Ve sana cidden yardım edebilecek gerçek bir psikolog bul.

O çocuğa güzel bir mesaj döşe. Ablanla sinerji yakalamasının iyi olduğunu ama konuştuklarının seninle ilgisi olmadığını yazıp mutluluklar dile.
Keşke biraz hakkımı savunabilen biri olsaydım. Çocukken kendini savunma içgüdüsüyle cevap verdiğimde hep beni suçladılar ses sus o senin ablan diye. Bir kere yine ablam ben lisedeyken arkadaşlarımı sıkıştırmış sevgilim var mı yok mu öğrenmek için (gizlice okula gelip takip ediyordu zaten) bunun üzerine tartıştık ve annem sadece karşılık verdiğim için bana üst üste 15 20 tokat attı. Küçükkende zaten bütün kontrolümü ona bırakıyordu ben 8e giderken ablam beni liseye göndermiceklerini yaşlı bir adamla evlendiriceklerini söylemişlerdi. Bu arada hepsi üni mezunu. Hep bilinç altıma işledi yaşadıklarım.
Zaten yıllardır tek bir kelime konuşmuyorum yaptıkların artık ya arkamdan ya da toplu ortamdayken yüzüme.

Çocuğa mesaj yazma konusunda çok kararsızım. Ne yazıcam ablam öyle söylüyor ama öyle biri değilim mi? Hiç bilmiyorum gerçekten

Back
X