Ablam zor bir hamilelik geçiriyor..Bulantıları için nasıl yemekler yapmalıyım?

alcn_glsn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2011
42
0
46
İstanbul
kızlar ben değil ablam hamile ama sanırım ben 9 doğurucam bu gidişle :)) çok ağır bi hamilelik yaşıyor 9. haftasında ayağa bile kalkamıyor sürekli kusuyor hiç bişey yiyemiyor ona nasıl yemekler yapmam lazım şaşırdım artık bu durumda olan var mıydı nasıl atlatıcaz yardım edin....

geçmiş olsun.
ben öyle ağır bir bulantı dönemi yaşamadım,eminim çok zordur inşallah çabuk atlatır.ben midem bulandığında hep yoğurtlu makarna falan yedim.genelde ekşili,tuzlu,yoğurtlu şeyler bastırırdı mide bulantımı.salata tarzı şeyler yapabilirsin,limonlu patates salatası mesela,kısır yiyebilir.yoğurt çorbası yapabilirsin.benim aklıma gelenler bunlar,tabi bana iyi gelen başkasının midesini kaldırabilir o ayrı ama genelde yağdan uzak durursan daha rahat edecektir.

Allah kolaylık versin canım ablana.. bir yakınım da çok ağır bir hamilelik geçirmişti.. tüm araştırmaları yapıldı guatr çıktı allahtan zehirli değildi, ki 4.ayda falan geçti bulantı ve kusmaları..
biraz daha sade yemekler tavsiye edebilirim.. örn salçalı yemekler mideyi kaynatır rahatsızlık verir.. acılı baharatlardan da uzar durabilir... ağır kokulu yemek olmasın işte.. yeşillik salatası yiyebilir bol limonlu.. tuzlu ayran falan.. illa tıka basa da yemesin istifar ediyor diye.. bebek zaten depolanmış vitaminleri alıyor kendisine..
tekrardan geçmiş olsun..

Az kalmış, 11, 12. haftalardan sonra rahatlar. Bulantısı olduğunda tuzlu kraker, haşlanmış patates, yağsız makarna yatıştırır. Ama tabi her hamile farklı şeyden tiksinir. Biraz da deneye deneye bulacaksınız. Ama genel olarak yağlı şeyler iyi gelmez. Hiç beslenemeyeceğim diye düşünmesin. İlk üç ay bebeğin ihtiyacı çok azdır. Daha birkaç mm o fasulyecik. Ve bulantı da ağırsa önemli olan karın doyurmak oluyor. Bende yemekler bulantı yapmamıştı ama parfüm sabun gibi güzel kokulardan nefret etmiştim.

canım benimde hamileliğim bulantılı geçti hatta benim 7. ayı ma kadar devam etti.çok zor bilirim allah ablanın yardımcısı olsun.ben hamileliğim boyunca nohut marul ve ayvayı çok tükettim.sanki o bulantımı bastırıyordu süt ayran ağzıma süremedim.et türü şeyler yiyemedim. .doktorun tavsiyesi ile bir de günde 2 defa dramimine bulantı hapı içtim.oda ii geliyordu.ama çok uyku yapıyor aklınızda olsun.limonlu ve vişneli dondurma yiyiyordum.normalde dondurma yediğimde hiç limonlu ve vişneli yemezdim.ama bulantıma ii geldiği için yiyiyordum.benim söyleyeceklerim bu kadar umarım yardımcı olmuşumdur.

doktorundan bulantı ilacı alabilir.ben hap kullandığım halde 1 ay hiçbirşey yiyemedim.çok fazla çıkarmadım ama sürekli bulantım ve baş dönmem oldu hatta açlıktan bayıldım..2 3 kilo verdim doktor böyle giderse hastaneye alırız serum takarız dedi ama zamanla hafifleyerk geçti.sabahları tuzlu kraker iyi gelebilir.şimdiden geçmiş olsun Allah bebeğini kazasız belasız kucağına almayı nasip etsin

çok teşekkür ederim hepinize. dün serum takıldı şuan hafifledi bulantısı kilo ve vitamin kaybı olmuş onların giderilmesi için. bulantı için hap vermemiş yine doktoru olucak bunlar demiş.artık dediğiniz gibi deneye yanıla atlatıcaz ama insanın herşeyden midesi bulanır mı kokulara karşı yemek isimlerine karşı bile çok duyarlı neyse hepinizden Allah razı olsun...

Ben de hamileliğim de 9 ay nerdeyse kustum. İlk 4 ay resmen kafamı kaldıramadım.Suyu bile burnumu tıkayıp yudum yudum içiyordum. Zeytin ,peynir,haşlanmış patates,kızarmış ekmek bide bim de zencefilli şeker var oda bulantıya iyi geliyor. Eğer çok kusuyorsa doktorundan serum vermesini isteyin seruma vitamin karıştırıyorlar, bulantıyı biraz olsun dindiriyor. Ben serumlarla biraz rahatlıyordum.Sağlıkla kucağına alsın bebeğini.

geçenlerde joker'de bilezikler gördüm
nedir bunlar dedim
hamilelikte basağrisi bulantı vb. gibi durumlari azaltmaya yarıyormuş
ilkinde çok cektim ama ikincide deneyeceğim muhakkak

Hiçbirşey kesmez bulantılarını ancak bir süreliğine durdurur. Ben son ayıma girdim hala bulantı sorunu yaşıyorum. İlk 5-6 ay hiçbirşey yiyemiyordum hayatım kabusa dönmüştü. Herşeyden tiksinmiştim. Su içmek bile acı veriyordu. Tek tahammül edebildiğim şeyler kahvaltılıktı özellikle peynir ve ekmek... Peyniri tavsiye ederim bir süreliğine de olsa kendini iyi hissedebilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…