Ablam :\

biz de çok muhafazakâr büyüdük. ama senin ablanın sana yaptığı saydiklarinın onda birini yapmazdı annem babam. annem babam diyorum çünkü ablaya noluyor yani..
babam karıştırmaz beni kız kardeşime mesela. hoş bende kardeşime onu giyme bunu yapma demem. abla olarak örnek olabilir ancak. örnek olmak başka şey ablanın yaptığı başka..
o ne öyle ana baba abi abla hepsi üstüne geliyor küçük kardeşin. e bu insanın karakteri nasıl yerine oturacak. sonra ablan gibiler çıkıyor meydana işte.

bu arada ben 2. üniversite bitiriyorum. ne muhafazakârlıgima ne dini görüşlerime birşey olmadı hepsi aynı yerinde aynen duruyor.
he suç kimde dersen ? ablanda degil suç. onu böyle yetiştiren ailende. o kız da bi okul bi ortam görseydi sonu böyle olmazdı. ne demiş halife "evlatlarınızi gelecek nesile göre yetiştirin"

bu arada melum, eleme düşmüş elem sahibi anlamında... melum DEĞİL mel'un..mel'un da lanetlenmiş allah tarafından demek.

şimdi cancagzım senin konuya gelince, böyle insanları ancak ve ancak sindirerek alt edebilirsin.

şöyle ki o ne söylüyorsa sen tam karşılığıni hatta fazlasını vereceksin cevaben..içine atmandan sebep bu kadar üstüne gelmesi.

sadece cevabını ver sussun demiyorum. hangi konuda konuşuyor ?. din, iman, tesettür vs. sende ona islamdan örnek vereceksin.
insanlara kafir demek vs. öğreneceksin bu tavırlarının dinde karşılığı nedir? ona gore cevap vereceksin.

kaldı ki dinimzde bir insana münafık bile desen, o kişide munafiklik alameti yoksa asıl munafik sen olursun. o alametler sende başlar. "" deniyor;

ki zaten kafir demek de uygun değildir. takvaya göre. müslüman olmayana gayrimuslim denir. başka da bişey denmez.
Teşekkürler o gün hayli sinirliydim melum mel'un ayırt edemicek kadar sinirliydim....Malesef tüm suç ailemde aynen dediginiz gibi yapıyorum şimdilik dindi sular biraz duruldu gibi

Bacım yapacak hiiiiççç bişey yok gerçekten en azından sende evlenene kadar. Gelme diyemezsin annene de yazık üzülür kadın snn kdr o da evladı ruh hastası gibi biri de olsa ki bana bir sorunu var gibi geldi psikolojik olarak kocasınıds bezdirmiş olsa gerek ki koca günlerce bırakıyor. Mesafeli davran dua et bir çocuğu olsun belki düzelir Allah sanada inş hayırlı bir kısmet verir bu hal ve hareketleri devam ederse görüşmez bir araya gelmek zorunda kalmazsın Allah kolaylık versin Allah kardeşin bile hayırlısını versin

Bacım yapacak hiiiiççç bişey yok gerçekten en azından sende evlenene kadar. Gelme diyemezsin annene de yazık üzülür kadın snn kdr o da evladı ruh hastası gibi biri de olsa ki bana bir sorunu var gibi geldi psikolojik olarak kocasınıds bezdirmiş olsa gerek ki koca günlerce bırakıyor. Mesafeli davran dua et bir çocuğu olsun belki düzelir Allah sanada inş hayırlı bir kısmet verir bu hal ve hareketleri devam ederse görüşmez bir araya gelmek zorunda kalmazsın Allah kolaylık versin Allah kardeşin bile hayırlısını versin
Amin allah razı olsun hamile zaten :)
Amin allah iyi insanlarla karsılastırsın

Back
X