Ablamın ailem tarafından hep haklı görülmesi

Melissa42

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2023
107
16
13
Aile de hep ablalarmi haklı görülür anlamıyorum küçükler hep haksız duruma mi duser onuda anlamıyorum
Şimdi meseleyi anlatıyım konu iftar ve davet şimdi ablam dediki ben dedi sizi iftara cagiracagim çünkü hiç cagirmaz ne annemgili ne bizi ben çağırırım annem çağırır annemde bu sene çağırdı ilk ama eşimin ailesi çok dikkat eder böyle konulara kim davet ettiyse davet ederler veya ilk kendileri davet ederlerd yani bu durumda yorucu olsa bile benim hoşuma gider ablama şaka yapiyom laf atıyım dedim gülerek abla iftara cagiracaktin ne oldu ne zaman cagiracan senin yemekleri ben ne zaman yiyecem dedim mesajları okuduğu halde adam hesabına almayıp cevap vermedi sonra işte annemgili aradım dedim böyle böyle annem hemen bir şey bulup işte çocuk hastalandı nasıl davet etsin yarın senin cocugunda olsunda sen bı bahane bulursan görüşürüz dedi bende dedim ki anne herkesin çocuğu hastalanıyor aşırı hasta olsa zaten ben bunu kullanmam dedim çünkü eltilerime bakıyorum o kadar isciman insanlarki anlatamam 2 sinde 3 çocuğu var banamisin demiyorlar ablam hep çocukları bahane ediyor sonra ihale bana kaldı bana diyorki ben bir anneyim sizi cagirmak zorundayım e o zaman gecen sene zorunlu değilde bu senemi zorunlu oldu anlamıyorum öyle bişey yok bende onun evladiysam çağırmak zorundayım ablamın ben bekarken bile cagirdigini görmedim ama cagrilmayi bekliyor onu biliyorum bana misafirler olunca sen bizi sonraki haftaya çağır dedi ama cagilmaya gelince yok eşimde sürekli ablangil iftara çağırdılar mi cagiracaklarmi bunu soruyor çünkü ablamın eşiyle kaynaşmak bir bacanak olmak istiyor ama olmuyor kendisi sıcakkanlilik olunca karsidakide soğuk kanlilik var ters düştüler yani ben haksizmiyim bilmiyorum ya

Gaza gelmiştir o an öyle çıkmıştır ağzından ama çocuklardan dolayı hazırlanacak durumu yoktur.

Valla küçük yaşlarda 2-3 çocukla her işi yapabilenlerin ya yardımcısı vardır ya da çocuk tüm gün tv karşısındadır.

Mesajınızı okuduğunda müsait olmamış olabilir, niye üstelediniz ki bu konuyu? Siz de istemiyorsanız onu çağırmayın olsun bitsin

Kendisi çağırmak istiyorsa çağırır siz neden ısrarla bizi ne zaman çağırıcan diyosunuz ki? Hadi diyosunuz size çağırmama nedenini söylüyolar ona da bahane buluyosunuz. En sevmediğim şeylerden biridir kendini eve zorla davet ettirmeler. Ayrıca soğuk olan bir insanı zorlamayla sıcakkanlı yapamazsınız.

Bir de böyle şeyler anneye şikayet mi edilir ortada şikayet edilecek bir şey mi var. Ortalığı gereksiz yere germişsiniz 🙄

O zaman annemgil laf ediyor yo eltimin çocukları durduğu yerde durmazlar ama kadın yapıyor he şeyde
Gaza gelmiştir o an öyle çıkmıştır ağzından ama çocuklardan dolayı hazırlanacak durumu yoktur.

Valla küçük yaşlarda 2-3 çocukla her işi yapabilenlerin ya yardımcısı vardır ya da çocuk tüm gün tv karşısındadır.

Mesajınızı okuduğunda müsait olmamış olabilir, niye üstelediniz ki bu konuyu? Siz de istemiyorsanız onu çağırmayın olsun bitsi

Bizde iki kız kardeşiz.
İnanın hiç böyle hesaplar yapmam, yapmayız.
Eşimde günden güne " biz onu çağırdık, o da bizi çağırsın" demez.
Hatta yaşlı, çocuklu, hasta insanlar varsa, karşılık gibi çağırmasını da istemeyiz. İlla ki çağırılırsak, böyle kişilere yardım ederiz.

İki kız kardeş arasında bu tarz şeylerin hesabı olması bence çok itici. Bu hesaba giriyorsanız çağırmayın madem sizde.

Hayir ben kendimi zorla çağıracam dediği için dedim onu nirmalde cagirmiyor zaten
Kendisi çağırmak istiyorsa çağırır siz neden ısrarla bizi ne zaman çağırıcan diyosunuz ki? Hadi diyosunuz size çağırmama nedenini söylüyolar ona da bahane buluyosunuz. En sevmediğim şeylerden biridir kendini eve zorla davet ettirmeler. Ayrıca soğuk olan bir insanı zorlamayla sıcakkanlı yapamazsınız.

Bir de böyle şeyler anneye şikayet mi edilir ortada şikayet edilecek bir şey mi var 🙄

Ablanizi annenize şikayet eden sizsiniz yalnız. Ne desin istiyordunuz ?
Ablaniz başta çağıracağım demis ama sonra çağırmamış demek ki daha 20 gün var belki çağıracaktı. Cagirmasa bile bunun lafının olması, elti kiyaslamasi falan çok gereksiz. Bacanak olayına hic girmiyorum bile🙄

O zaman annemgil laf ediyor yo eltimin çocukları durduğu yerde durmazlar ama kadın yapıyor he şeyde

Çocuğunuz yok değil mi?
Allah nasip eder inşallah, siz yaparsınız.

Sizde şikayet edip duruyorsunuz muhtemelen annenizde arayı bulmak için debeleniyor yazık. Annenizin laf etmesini istemiyorsanız siz de şikayeti bırakın, laf ederse usulüne uygun cevap verir geçersiniz

Aile de hep ablalarmi haklı görülür anlamıyorum küçükler hep haksız duruma mi duser onuda anlamıyorum
Şimdi meseleyi anlatıyım konu iftar ve davet şimdi ablam dediki ben dedi sizi iftara cagiracagim çünkü hiç cagirmaz ne annemgili ne bizi ben çağırırım annem çağırır annemde bu sene çağırdı ilk ama eşimin ailesi çok dikkat eder böyle konulara kim davet ettiyse davet ederler veya ilk kendileri davet ederlerd yani bu durumda yorucu olsa bile benim hoşuma gider ablama şaka yapiyom laf atıyım dedim gülerek abla iftara cagiracaktin ne oldu ne zaman cagiracan senin yemekleri ben ne zaman yiyecem dedim mesajları okuduğu halde adam hesabına almayıp cevap vermedi sonra işte annemgili aradım dedim böyle böyle annem hemen bir şey bulup işte çocuk hastalandı nasıl davet etsin yarın senin cocugunda olsunda sen bı bahane bulursan görüşürüz dedi bende dedim ki anne herkesin çocuğu hastalanıyor aşırı hasta olsa zaten ben bunu kullanmam dedim çünkü eltilerime bakıyorum o kadar isciman insanlarki anlatamam 2 sinde 3 çocuğu var banamisin demiyorlar ablam hep çocukları bahane ediyor sonra ihale bana kaldı bana diyorki ben bir anneyim sizi cagirmak zorundayım e o zaman gecen sene zorunlu değilde bu senemi zorunlu oldu anlamıyorum öyle bişey yok bende onun evladiysam çağırmak zorundayım ablamın ben bekarken bile cagirdigini görmedim ama cagrilmayi bekliyor onu biliyorum bana misafirler olunca sen bizi sonraki haftaya çağır dedi ama cagilmaya gelince yok eşimde sürekli ablangil iftara çağırdılar mi cagiracaklarmi bunu soruyor çünkü ablamın eşiyle kaynaşmak bir bacanak olmak istiyor ama olmuyor kendisi sıcakkanlilik olunca karsidakide soğuk kanlilik var ters düştüler yani ben haksizmiyim bilmiyorum ya

Bu iftara çağırdın çağırmadın muhabbeti kadar hayatımda gereksiz kapris yapılan çok az konu gördüm. Kardeşler arasında, ailede böyle saçma şeyin tartışması yapılır mı? Hadi ablana dedin bizi ne zaman çağıracaksın niye annene gidip "ablam bizi çağırmıyor" diyorsun? Bu denir mi hiç?

Kaç yaşında kadınlarsınız, böyle tartışmaların artık kocakarı tartışmaları olması gerekir. 2023 yılına geldik, bunları benim 75 yaşındaki anneannem anca hesap edip, kaprisini yapıyor.

Valla oda beni şikayet ediyor h
Ablanizi annenize şikayet eden sizsiniz yalnız. Ne desin istiyordunuz ?
Ablaniz başta çağıracağım demis ama sonra çağırmamış demek ki daha 20 gün var belki çağıracaktı. Cagirmasa bile bunun lafının olması, elti kiyaslamasi falan çok gereksiz. Bacanak olayına hic girmiyorum bile🙄
E haklı çıkmak için bı günde ben etmişim bişey olmaz

Hayir ben kendimi zorla çağıracam dediği için dedim onu nirmalde cagirmiyor zaten
E sonuç olarak çağırıcam dese de çağırmamış. Çağırırsa giderdiniz niye darlıyosunuz ki? sürekli böyle şeyler için annenizi arayıp şikayet ediyosanız sizi haksız bulmaları çok garip değil. Siz artık yetişkin insanlarsanız her şeyde annnee ablam bana bunu yaptı diye veliye şikayet edilmez.

Beklenti her zaman üzer. Eşinize hayatım ablam ve eşi sizin aileniz gibi sıcakkanli değil yapıları böyle sen de çok takılma de konuyu kapat. Sen de bu konuya takılırsan eşin bir süre sonra bu durumu yüzüne vuracak.

Haklı çıkınca ne olacak? Millet elti, görümce konusu açar böyle sizde ablayla yarış yapar gibi konu açıyorsunuz enteresan.

Bir de şöyle bir konusu var;
😂

Benim eltilerimin biri fena öbürü ise sessiz duruyor bı çözemedim 1 yıl oldu başıma çorap orerlermi acaba çünkü çok kötüleyen oldu kardeş gemisi yürür elti gemisi yürümez nasıl cozucem bilemedim bı değişikler

Back
X