• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablamın bebeğine hediye

Allah korusun ama, yarın bir gün ablama bişey olsa cocugunu ilk koruyup kollayacak insan ben olurdum, her koşulda ilgimi sevgimi eksik etmezdim, aynı şekilde oda benim ardımda benim emanetlerime sahip çıkmalı, bu nasıl bir mantıktır ben ablama onun kocasına hediye almamki yeğenime alırım.. içimden ne gelirse şartlarım dahilinde bişeyler yaparım ve bu sadece dogumu ile sınırlı kalmaz.. yeri gelir 5 tl verip aldıgım hediye cok kıymetli olur yeri gelir böyle cicekmi altınmı tartışması olur..!!

:69:gerçekten ben de hayretler içindeyim ne olursa olsun o bile yapmış olsa bunun lafı yapılmaz ya ne yarışı bu böyle anlamadım
msjınızda okadar çok parasal sayılar kullanmışsınızki okurken şaşırdım vallahi..
bu durumda o yapmamuş bile olsa ben yeğenime bir altın alır takardım kardeşlerin arasında böyle şeyler olması çok üzücü halime binlerce kez şükürler olsun canım ablam ya:)iyi ki varsın

Allah korusun ama, yarın bir gün ablama bişey olsa cocugunu ilk koruyup kollayacak insan ben olurdum, her koşulda ilgimi sevgimi eksik etmezdim, aynı şekilde oda benim ardımda benim emanetlerime sahip çıkmalı, bu nasıl bir mantıktır ben ablama onun kocasına hediye almamki yeğenime alırım.. içimden ne gelirse şartlarım dahilinde bişeyler yaparım ve bu sadece dogumu ile sınırlı kalmaz.. yeri gelir 5 tl verip aldıgım hediye cok kıymetli olur yeri gelir böyle cicekmi altınmı tartışması olur..!!

Yok canım arkadaşın ablası da benim annem kafada...
Annemde el oğlu yiyecek diye düğünümde takılan altınları bize vermedi
Evliliğimde para harcayacak olsam, aman paranı yedirme elin oğluna bırak dursun diyor
Ama kendisine göndersem hayır demez alır bi güzel yer yada biriktirir kendisine
Hiç demez ki o da ev geçindiriyor ,evli,ihtiyacı vardır ...
Arkadaşın ablası da o hesap...el oğlu ya o yiyecek altını..tövbe tövbe
Yemin ediyorum içimde hala ukte

ablanın düşünce tarzı çok yanlış önceki açtığın konuları okumadım ama senin eşini elin oğlu olarak görmesi ve bunu sebep göstererek yiğenine altın takmak istememesi çok saçma içinden ne almak geliyorsa onu alabilirdi yani böle bahaneler sunmak ve kırıcı olmak gerekmez

neyse bence o ablanın ayıbı sen yiğenine içinden ne almak geliyorsa onu al hediyenin maddi değerinin önemi yoktur insanlar bütçesi dahilinde içinden gelen birşeyi hediye olarak alabilirler aslında ablanızın bana ala ala bunumu alcaksın benim sana aldığım hediyenin fiyatı şuydu sende ona eşdeğer bişey al demesinin üstüne hiçbişey alma dicem ama sen ona almıyacaksın hediyeyi o yüzden bırak o utansın sen içinden ne geliyorsa onu al yiğenine hediye olarak

Son düzenleme:
boyle konusmayi sevmiyorum ama icimde tutamayacagim...ablaniz gercekten cok gorgusuz biriymis soylediklerini okurken hayretler icinde kaldim...
bende o begendiginiz cicegi gidip alin...
yine ben sana 90 tl lik almistim sen bana 60 tl lik cicek almasaydin, esdeger bir sey alsaydin derse ''30 tlsini de bebege aldigim kiyafetleri say abla, o zaman esdeger oluyor'' dersin verirsin cicegini :68:

boyle abla olur mu yaa...
isiniz cok zor vallahi Allah sabir versin size...

bence ne alırsanız alın ablanız yine beğenmeyecektir,oyüzden fazla kafanızı yormayın uygun gördüğünüz bişey alın.

ablanız davranışlarını tek sebebi kendini sizden daha değerli görmesi.
çocuğunu da padişah varisi olarak düşünüyordur muhtemelen.
sizin duygularınızın bir önemi yok ona göre.
kendi eşi bozdursa altını sorun yok,çünki onun herşeyi değerli ve dokunulmaz.
bence alacağınız her neyse sormadan götürün.
beğendirmek ya da memnun etmek zorunda değilsiniz ve dünyayı götürseniz de sizden şükranla bahsetmeyecektir.
sizin çocuğunuza kıyafet,hediye vs. konusunda nasıldır bilemiyorum ama sizin onun çocuğunuzu kendi çocuğunuz gibi değerlendirmeniz de onun için bir şey ifade etmeyecektir.
o kendini zaten farklı bir yerde tutuyor.
ilerde de çocuklar beraberken kırıcı davranışları olacaktır,hazırlıklı olun.

niltt = ben ve ablam yeri gelir kedi köpek gibi didişiriz yeri gelir can ciğer kuzu sarması
kardeşiz çünkü,kardeşler arasında olmamalı bence bu kadar soğukluk,ben ablamın oğlu için çok şey yaptım yapıyorum yapacağım da allah izin verirse,o benim yeğenim,gülüm,bi tanem hatta canımın içi yere göğe sığdıramam ben minik kuşumu..Çünkü ablamla ben teyzelerimizden bir çöp bile görmedik soğuk nevalelerdir hepsi,o yüzden birbirimize söz verdik biz ilerde annemler gibi olmayacağız diye,2 günde bir görmezsem yeğenimi çatlarım mesela...Ama sizin durumunuz çok farklı ablanızın dedikleri ilginçmiş gerçekten ama yeğene dayanamaz insan yine de...

Böyle şeyleri okuyunca çok üzülüyorum.Ne şanssızım diye.Niye benimde böyle düşünen bir ailem yok.
Benimde bir bebeğim var ama böyle güzel şeyler söyleyen bir teyzesi yok.umrunda bile değil benim bebeğim onun.

Son düzenleme:
Kızkardeşimle aramda bir sorun yoktu benim, taki ben doğum yapıncaya kadar.Çocukluğundan beri hep bencildi ama umursamazdım.Evlendim evime tek bi çöp almadı hediye olarak yine umursamadım o böyle dedim.Doğumumdan bir ay önce nişanlandı "abla erkek tarafı ile takı alırken istediğim kolyeyi almadılar sen alırmısın" dedi aldım.Ben hamileyken nişanlısına "teyze olacağım çok heyecanlıyım, teyze anne yarısı" falan derdi umutlanırdım.Doğum yaptım lohusalığımda yanıma getirdim zorla 5 gün durdu nişanlısına uzak oluyo diye beni o zor durumda bıraktı gitti.Arayıp bebek nasıl diye ara sıra sormadı bile.Yanımda durduğu beş günde çarşıya gitti kendine çanta, makyaj malzemeleri falan aldı bebeğime tek bi çorap bile yok.Ben bunu teyzemlere anlattım diye küsmüş bana.Mahallemde tanımadığım insanlar bile geldi hediyelerle.Bu kadarıda fazla dedim içimden şimdi yazın düğünü var, ona neler yapmayı düşünüyordum ama artık yok 1 milyon bile takmam.Tak etti artık.:59:

Son düzenleme:
Bebeğin adına 7 tane ağaç diktirin bence ( bir insanın hayatı boyunca tükettiği ağaç sayısı) , Çekül vakfının vb. böyle uygulamaları var . Birde belge veriyorlar , onu götürür " paha biçilemez bir hediye yeğenime " diyerek verirsiniz.

Siz kendinizi paralamayın , beğenmeyeceği garanti nasıl olsa , altın vb. sorarsa da "senin sözünü dinledim el oğlu yer diye almadım" dersiniz. Anlayana sivrisinek saz anlamayana....

ablanın davranışı söyledikleri tavrı çok ayıp yaa hiç yakıştıramadım bir abla olarak...
bence lafı olmamalı..

ona bakarsan benim kaynım düğünde bize bişey takmadı..öğrenciydi ya takmak zorunda değildi!!!! ama kayınvalidemler eline ayıp olmasın diye bilezik vermesi gerekirdi.çocuğum oldu yine altın takmadı erkekler düşünmez tamam da kayınvalidemlerin ince düşünmesi gerekirdi.altın takması gerekirdi.sık sık gelir kalmaya.5 lira verip bişey almaz.eşantiyon oyuncak getirir.en çok ona uyuz oluyorum..coca colanın penguenleri kutup ayıları falan işte
şimdi 2. ye doğum yapacağım yine bişey takmayacak

ama o evlenirken biz bilezikte takacağız,çocuğu olunca altında takacağız..mecburuzzz...

bu durum beni rahatsız ediyor da ben el kızıyım..böyle bişeyin lafını eşime yapmam kardeşler nihayetinde..onların arasında böyle şeylerin lafı olmamalı

boyle konusmayi sevmiyorum ama icimde tutamayacagim...ablaniz gercekten cok gorgusuz biriymis soylediklerini okurken hayretler icinde kaldim...
bende o begendiginiz cicegi gidip alin...
yine ben sana 90 tl lik almistim sen bana 60 tl lik cicek almasaydin, esdeger bir sey alsaydin derse ''30 tlsini de bebege aldigim kiyafetleri say abla, o zaman esdeger oluyor'' dersin verirsin cicegini :68:

boyle abla olur mu yaa...
isiniz cok zor vallahi Allah sabir versin size...

en iyi cevap bu olur zaten

içinden ne geçiorsa onu al derim..böyle bir seyin lafı bile yapılmas ki zaten.. benim ablam ablaların bir tanesi ya ödü kopar benim gönlüm bir seyde kalacak die..ben ablamı çok seviyorum

ne ayıp ya böyle şeyler konuşulması adı üstünde kardeşsiniz siz
bende yeğenime baktım 4 yaşına kadar ablamlarda kaldım o zamanlar bekardım bakıcıya bırakamadık gönlüm el vermedi. aynen bende teyzelerimden bişey görmedim ama yeğenime ölüyorum resmen evladım olsa bu kadar severim canımın içi o benim. tuhaf bi kardeşlik ilşkiniz var ben bırakın yeğenimi ablama enişteme alırım içimden gelir çünkü oda bana alır eşime alır. bekarken param biterdi gayet rahatlıkla hem ablama hem enişteme söylerdim. yeğenime aldığımın haddi hesabı yoktur sadece bir oyuncağa 200 lira veririm. kısacası bizde böyle şeylerin lafı olmaz aileyiz biz
sizede tavsiyem bu zihniyetteki ablanız bırakın çiçeği hiçbişey haketmiyo madem ne aldıysa kuru kuruşuna aynısını alın gidin hem o size çiçek getirirken iyiydide siz çiçek alınca niye kötü oluyosun sende söyleseydin verseydin cevabıını keşke

kızlar kusura bakmayın ben aldığımı yazdım sanıyordum bitane nazarlık taktık bir miktar para ve aldıgım bebek kıyafetlerini götürdük hediye olarak devamlı gidiyorum ziyarete bebeği görmeye gerçekten teyze olmak çok farklıymış elimden geldikçe halen bişeyler alıyorum doğum yaptığındada hastaneye kapı süsü götürdüm ablam çok sevindi mutlu olması çok güzeldi insan herşeyi unutuyor :emir_bebek::emir_bebek:

Back
X