Ablamın boşanma konusu..bi akıl verin

Deniznisan

Mutluluk ve huzur
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2007
1.202
228
323
42
Nazilli
ablam 6 yıllık evli 2 yaşında bir kızı var ,eşiyle birçok kez boşanmaya karar verdiler ama barıştırıldılar,geçen hafta gene kavga etmişler sonra ablam ne kadar barışmak istediyse eniştem istemiyorum artık boşanalım ama bu şehirde yaşamaya devam edersen demiş.Ablam annemlere 4 saatlik uzaklıkta oturuyor orada kimsesi yok.Ablam ilk başta istemiyordu boşanırsam annemlerin yanına giderim diyordu ama o durumdada eniştem boşanmaya razı olmuyor.Şimdi ablamda ciddi ciddi düşünmeye başladı eğer boşanırsa aynı şehirde ve yakın otururlarsa iyimi olur kötümü olur bilemiyor ,bu arada çocuk ablamda kalacak.Birde şu var hayatın bütün yükü ablamın omuzlarında olacak başarabilirmi acaba,tek başına yapamamaktan çok korkuyor,en basitinden bişey bozuldu tamiri garantisi vs. hiç uğraşmazdı böyle şeylerle.Ve boşanırsa annemlere ve kayınvalidesine haber vermeyecek bu doğrumudur sizce.Sizin fikirlerinize çok ihtiyacı var nolur bi akıl verin..

Büyüklere haber vermeden boşanma nasıl olur bilemiyorum...
Yalnız yaşamak konusuna gelince,ben de tamirattan,ustadan anlamazdım ama iş başa düşünce insan her işin altından kalkıyor.
4 yıldan fazla yalnız yaşıyorum,hiç kimseye de muhtaç olmadım maddi manevi..Çok şükür.

haberleri olunca çok üzülüyorlar ve hemen barıştırmaya çalışıyorlar hele eşinin tarafı sürekli arıyor barışın diye

boşanma sürecini yaşamamış olacaklar bitince öğrenecekler,belkide yanlış düşünüyoruzdur

Yanlış demedim estağfurullah.
Herkesin doğrusu kendine sonuçta.
Ablanız için hayırlı olsun inşallah...

zaten ortada evlilik diye bir şey kalmamış.....aileler duymadan boşanma olmaz ki.hıı boşanırlar ondan sonra söylerler bu daha mantıklı bence...ayrıca devlet memuruymuş işten atılma vs durumu da yok neden altından kalkamasın.....
ayrıca boşanınca bence ailesının yanına gelsın en azından çocugu güvende olur....

Yanlış demedim estağfurullah.
Herkesin doğrusu kendine sonuçta.
Ablanız için hayırlı olsun inşallah...

yok yok siz yanlış anladınız belki biz olayların içinde olunca sağlıklı düşünemiyoruz demek istedim
zaten fikir almak için açtım konuyu

ablamda annemlerin yanına gitmek istiyor ama eniştem o durumda çocuğu vermem diyor,kızına çok düşkün onu sıksık görebilmek için aynı şehirde olalım diyor

enişte bey çok uyanık kimseye çaktırmadan bekar hayatı yaşayacak oh ne ala

ablan evli gibi yaşayacak enişte kimbilir kimin koynundan çıkacak

bu haksızlık ablan kendini kullandırtmasın.

boşanacaksa annenlerın yanına taşınsın.

fatura yatırmak da zor değil bu kadar çıt kırıldım olmamak lazım

kendi çocuğuna güçlü olmak konusunda nasıl örnek olabilir ki fatura yatırmaktan tamirci çağırmaktan ürken bir kadın?

yok canım niye evli gibi yaşasınlar ablam kızıyla yaşayacak ben aynı şehirde yaşamak sorun olurmu acaba diyorum ,yoksa herkesin hayatı ayrı

Bence burada mesele ailelere ayrılığı önce mi sonra mı söylemek değil.Önemli olan ayrılığa karar verilmiş madem enişten sadece kızıyla ilgili konularda söz sahibi olabilir. Nerde yaşayacaklarına sadece ablan karar vermeli. Çocuğu görmeye 4 saatlik mesafe uzun değil ayrıca.

aileden gizli böyle bi işe kalkışmayım
nasılsa duyulacak o zaman çok kötü olur bizi hesaba almadınız derler
zaten kesin olarak karar verilirse kimse birşey diyemez
ayrıca tek başına yaşayacağına annesinin yanına taşınması daha uygun
hem rahat eder hem daha güvende olur

enişten de çok istiyosa ablanın taşındığı yere gitsin ne demek bu şehirde kalmak zorundasın
sonuçta ablan hem çocuklara bakacak hem de bi kadın

enişten arada gelip çocukları görecek zaten ona göre birşey yok ki
otobüse binip gelsin yani

şunu da ekliyim
aynı şehirde yaşarlarsa enişten her halta karışır
hatta kıskançlık ta yapar yani eğer ablan biriyle filan tanışırsa

Enişten çocuğu vermez diye bi şey yok canım mahkeme genelde çocuğu anneye veriyo yüz kızartıcı bir şey yapmadıysa. Yanlış anlamayında ablan madem devlet memuru kendi ayakları üstünde duran bi kadın niye kendi kararını veremiyo istediği yerde yaşar ne demek burda kalıcaksan kolaymı tek başına bi şehirde kalmak 2 yaşındaki bebeği alsın kolaysa annesinden enişten.

Anlattiginiza gore zaten bu evlilik coktan bitmis arkadasim.Benim fikrim bosanma suresinde ailenizin haberi olsun derim .Ayni sehirde yasamaya gelince bosaninca ayni sehirde yasamasin cunku enisteniz ablaniza cok karisir yaptigi islere gittigi yere fazlasiyla karisir buda ablanizin huzurunu kacirir.Cocugu. vermem diye birsey yok yasi kucuk cocuk her zaman anneye verilir ablaniz inanmasin buna cocugu sana vermem lafina.

kendi kararını verememek değilde eniştem diyorki bu çocuk ikimizede yar olmaz,ablamda cesaret edemiyor.kızıda babasına çok düşkün oda babasından ayrılmamış olacak off öyle zorki
aynı şehirde kalsalar ablam çocuğuyla bir hayat kurup mutlu olamazmı? bizde yakınız ablama 1 saat uzaklıktayız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…