ablamın derdi

asude28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2011
73
1
86
Hatay
slm kızlar benim değilde ablamın bir derdi var 14 yasında kızı var cok asi cok yalan sölüyormuş okulda da basarısız sürekli elinde tel nete felan giriyormuş...annesini babasını tehtid ediyormuş fazla üstüme gelmeyin evi terkederim diye...ablam bana soruyor napim diye bende anne değilim bu konuda pek öneride bulunamadım..psikoloğa fealan götür diyorum...bu yaşlarda kızı olanlar nasıl davranmalı bide istanbul da yyasıyorlar ablamda bi korku panik havası...bu konuda önerilerinizi bkliyorum....

ah şu ergenlik! üstüne gitmeyin bence annesi arkadaş olsun dertlerini dinlesin.çünkü telefonu alayım kızayım bağarayım deyince çocuklar istenmiyorum sevilmiyorum diye düşünüyo hepten inatlaşıyo.evden uzaklaşmak istiyor.dertlerini arkadaşları ile paylaşıyo.hiç bir arkadaş anne kadar derdine derman olamaz.ama gençlik işte.

O yaşlarda tüm çocuklar öyle

Fazla sıkmasın çocuğu

Benim ablam sıkıyor maalesef.. Ve o da annesini sevmediğini söylüyor.. Annemlerde kalmak istiyor en azından haftasonları..

Annem anlayışlı çünkü, yaşça ablamdan çok daha büyük olmasına rağmen..

Kızı bunaltmasın,şuan tam ergenlik çağları. O yaşlardan bizde geçtik. Aslında anneler çocuklarıyla arkadaş gibi olabilse hiç bir sorun kalmayacak bence. Çünkü daha çok üstüne gidilirse hayattan bezmiş bir hâl alıyorlar,ölsem de kurtulsam gibi düşünceler beliriyor kafasında. Annesi konuşmayı denesin, haftada bir günü sadece kızıyla harcasın beraber eğlensinler. Otursunlar bir çay bahçesine,güzel güzel konuşşunlar. Anlatsın annesi güzel bir dille, senin için endişeleniyorum eğer bunu yaparsan malesef ki şu olur bu olur vs gibi.

ablamın görünüşüde uslubüde sert bende nette yeğenimin yazılarına msj denk geldim cok argo küfürlü cok üzüldüm elimdem de b,şey gelmiyor...cevremde bölelerini görünce anne olmaktan şimdiden ürperiyorum ya iii evlat yetitiremezsem diye...rabbim cümlemize hayırlı evlat bize hayırlı anne olmayı nasip etsin....

Fazla argo, küfür ve yalan, ergenlik diye çok hafife alınacak durumlar değil..Zira arkadaş ortamı ileride bunlara göre şekillenir...İletişim kurmanın muhakkak bir yolunu bulsun ablanız...
Ve bir uzman yardımı şart...
Mutlaka bir uzmandan yardım alın..

yegeniniz henüz ergenlik döneminde ama bir uzmandan yardım almanız şart arkadaşım okulda derslerinde başarınız,yalan söylüyor ve küfür ediyor belkide yegeninizin bilemediginiz sorunları vardır o yüzden bir uzmana götürün kesinlikle faydası olacaktır

iii geceler şu an başım fena ağrıyor daha önceden yazdığım gibi ablamın başı kızıyla derte okulda basarızı okuldan kactı vs şimdide evden para alarak yumurta alamaya gidiyom diye cıkmış ve geri dönmemeiş....ablam ist ben başka sehirdeyim....demin polis aramış eskişehirde yakalamışlar allame die bi sanatcı mı aermış onun konseri için eskişehire kaçmış otobusden inmeden polis almış bunlarf zavallı ablam krizler geciriyor...bu zamanda evaet yetiştirmek cok mu zor....beneim henüz cocuğum yok hamileyim şimdiden gözüm korkuyor nasıl evlat yetiştireceğim diye...rabbbim evlaala imtihan etmesin bizleri...abalam şaşkın ne ayapcam nasıl davranıcam diye...

cnm bu konu ergenlik boyutunu aşmış artık yarın öbür gün allah korusun kötü yola düşer böyle kaçarsa falan zaman kötü bence psikolojik destek şart kesinlikle

Evden mi kaçmış...
Arkadaşım o kızın uzman desteği alması şart.
Durum çok tehlikeli bir hal almış.

bencede çok fazla üstüne gitmeyin yoksa kinlenip dediğini yapabilir ,evi terk eder.destek alabilirler

Evden mi kacmis. Ablaniza soyleyin bir an once bir uzmana basvursun eger maddi durumdan oturu goturemem falan diyorsa devlet has.psikolog ve psikiyatri bolumleri mevcuttur.

dün saat 11 den beri evde yok yanına evdeki annesinin biriktirdiği parayı almış...neyseki polis otobüsten inerken almış eskişehirde ymiş eniştem para denkleştirim anca gitmiş....daha yasıda 15 okulu bıraktı bu yaşta annesine şiddet uyguluyormuş....rabbbim ne günletre kaldık...gece gündüz net tel basında rap ve allame mi neymiş onu sayıklıyor...ablama defalarca söledim götür bi psikoloğa yoksa sonu kötü.....anne olmak bu zamanda ne kadar zormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…