• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablamın durumu...

mylittlepeony

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
406
520
33
Merhaba arkadaşlar, ben yeni evliyim. Ablam ve annem birlikte yaşıyorlar. Annem yaşlı ve hasta, babam ise rahmetli oldu. Ablam eşinden ayrıldı ama hala resmi boşanmaları tamamlanmadı. Benim size sorum şu, annem sık sık rahatsızlanıyor. Hastanede kalıyor. Bu sürede ablam da bizde kalıyor. Bu çok normal. Ama beni endişelendiren ablamın aşırı geçimsiz olması. Çok ama çok zor bir insan. Hiçbir ev işi yapmaz, kendi dağıttığı şeyi toplamaz. Kibar bir dille söylesem hem kırılır hem de sen benim psikolojimi anlamıyorsun benim üstüme gelme der. Çok tartışmacıdır. Aslında özünde iyi ve merhametli bir insan. Onun mutlu olması için çok dua ediyorum. Mesele barındırma değil kızlar lütfen yanlış anlamayın. Nasıl ifade edeyim bilmiyorum. Çok geçimsiz. Zaten annemle hep kavga ederler. Temizlik bilmez, yemek bilmez. Bir bardak su içse o bardağı kaldırmaz. Yaşadıkları kolay değil onun için kimse üzerine gitmiyor ama ben de evimde huzursuz olmak istemiyorum. Ablam nerede kalmalı, nasıl bir yol izlemeliyiz, tavsiyeleriniz var mı? Lütfen benimle paylaşın kızlar

Ablaniz bu kadar zor gunlerden geciyorsa ve normalde ozunde iyi biri ise kaldirmadigi bardagi kaldiriverin. Tamam surekli birinin ardini toplamak çekilmez ama neticede ablanizda arada sirada geliyor anladigm kadari ile.

Ablanız gerektiğinde yalnız kalabikecek yaşa ulaşmış bence. Alah gecinden bersin anneniz ölse size m taşınacak. Ayrıca madem yalnız kalamıyor geçimli olmayı öğrenmesi gerekiyor. Yerinizde olsam yalnız kaldığı zamanlarda çağırmam çünkü dediğinize göre uyarmak onu daha çok incitir.

Hep mi böyle ?

Evde yalnız kalsın ne var ben 24 yaşındayım eşim iş turuna çıktıgnda 1 ay tek başıma kalıyorum . Kimse yemiyor.

Ablaniz tek başına hayatını devam ettiremiyor sanırım.
Neden sizde kalıyor ki ?
Evinde kalsın tek başına.
Tek kalmaya korkar sanırım. Hem de kendini çok yalnız hisseder. Onun için bizde kalıyor. Aslında gündüzleri az gelirli bir işte çalışıyor. Çevreden de aman tel kalma kardeşine git diyorlar.

Yani bi de kadının çocuklu olduğunu düşündüm şimdi de. Hadi oldu diyelim sende kaldılar. Sen yeğenine de takarsjn kafayı yok su içti Yok bardağı kaldırmadı diye

Benim asla zoruma gitmezdi. İsterse ayağına su bile götürürüm. Hem zor günler geçiriyor hem de abla. Ne bileyim ben anlamları çok seviyorum. Onlar da beni. Bardağını kaldırmasın, kaldırırım, kardeşiz biz. Kim bilir o benim ne pisliklerimi temizledi zamanında.
Ha evinizde istemiyorsanız bir şey diyemem ama üzüldüm.

Koskocaman kadın, tabiki kendi evinde (annenle yaşadıkları evde) kalacak. Allah korusun annenize birşey olsa temelli size mi taşınacak? Olur mu öyle şey. Ben 14 yaşımdan beri durum ve şartlara göre yanlız yaşayabiliyorum. Ablanız da becerebilir. Hatta kendi ayaklarının üstünde durmasının vakti gelip geçiyor bile.

Tatlı bir dille "abla yaşama tarzlarımız ve rutinlerimiz farklı, seni de kendimi de üzmek istemiyorum. Kendi evinde kalman daha doğru, birşeye ihtiyacın olursa yanındayım" deyin. Mesele çıkar mı? Ablanız yukarıda anlattığınız gibiyse muhtemelen çıkacak. Ama azar azar her gün problem yaşamaktansa bir kere yaşayın.

Yaşadıkları zor olabilir. Yardımcı olmaya calisabilirsiniz. Ama hiç bir zorluk başkalarına sıkıntı verme üstünlüğü sağlamaz.

Geçimsiz birine özünde her ne kadar iyi olursa olsun katlanmak zor. Rahatsızlığını dile getir o senin ablan sonuçta kırılacak birşey yok. Sende kalıyorsa senin düzenine uymak zorunda. Öyle bahaneler arkasına saklanmak doğru değil. Sen zaten anladığım kadarıyla yanında olmaya çalışıyorsun kıymetini bilmeli.

Bende bi dönem ayrılma sürecindeydim çok zor zamanlardı. Erkek kardeşim ve eşi çok destek oldu sağolsunlar ve onlara hiç yük olmadım daha minnet duydum aksine.. bu had bilmekle alakalı bi durum bence. Huysuzsa huysuzdur geçimsizse geçimsizdir.

Ablanın kötü bir psikolojisi olabilir fakat laf gelmesin istiyorsa bazı şeyleri halletmeli..

Kızlar inanın ona hizmet etmek onu ağırlamak bana zor gelmiyor. O benim canım, ablam. Ama geçimsiz olması ve zaten yeterince üzülüyor, bir de ben onu üzmeyeyim diye birşey demedikçe, bu durumun bir düzene oturması lazım diye düşünüp sizin fikirlerinizi istedim. Bizim buralarda bayan evde yalnız kalmamalı düşüncesi hakim. O sebepten yalnız kalırsa ben sanki kendimi ablama yanlış yapmışım gibi hissederim. Sizce evde yalnız kalması kötü bir durum mu?

Kızlar inanın ona hizmet etmek onu ağırlamak bana zor gelmiyor. O benim canım, ablam. Ama geçimsiz olması ve zaten yeterince üzülüyor, bir de ben onu üzmeyeyim diye birşey demedikçe, bu durumun bir düzene oturması lazım diye düşünüp sizin fikirlerinizi istedim. Bizim buralarda bayan evde yalnız kalmamalı düşüncesi hakim. O sebepten yalnız kalırsa ben sanki kendimi ablama yanlış yapmışım gibi hissederim. Sizce evde yalnız kalması kötü bir durum mu?
Koca kadın ya
Kendi evinde de duramayacaksa ohoo

Back
X