ablamın evlenmesini istemiyorum

kcassmn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2012
18
0
0
Konya
merhaba ablalarım ve işim yine buraya düştü..
sorun ablam evlenmek istiyo
23 yasında.. bu yıl mezun oldu ve işe gireli 1 buçuk ay oldu sevgilisini tanışmaya getirdi ankarada yasıyorlarmıs evlenince ya ankara yada istanbula gideceklermiş.... ekimde ailesi istemeye falan geliceklermiş ... seneye temmuzdada evleneceklermiş ama bn istemiyorum. çünkü ablam 5 yıl ankarada kaldı üniversiteyi bitirdi.. bzim yanımzda 1 yıl bile kalmadan gidecek .. hiç ablamın varlığını bilmedim su ana kadar tek çocuk gibi büyümüştüm. ablam 1 aydır evde ve ben alıstım ona gitmesini istemiyorum biliyorum 1 yıl kadar var ama olsun. zaten ablam hiç bizle konusmuyo ilgilenmiyo sürekli telefonda sevgilisiyle arkadaslarıyla konusuyo.. ablamla ben sanki yabancılar gibi büyümüştük zaten hiç benzemiyoruz huylarımız fiziki görünüm olarak.. mutsuzum benimle ilgilensin evlenmesin istiyorum tamam ablamla çok bağlı, samimi degiliz ama yinede....
etrafımdaki kardeslere bakıyorum hiç bizim gibi degiller :50: yakın arkadasları bile daha çok görüyo konusuyo ablamla.. tamam evlensin hep bizimle yasayacak degil ya sınıfından bazı arkadasları 25 yasındalarmıs bu o yasa kadar bekleyemezmiş yası gececekmiş bi sürü bahane kısacası bu :mutsuzum :14:

Son düzenleme:
Bu kadar üzülme mutsuz olma cnm,ablan nasıl olsa birgün evlenecekti,tamamen ayrılmıyosunuz ki görüşürsünüz yine
seninle çok ilgilenmiyormuş yakın değilmişsiniz,belki evlendikten sonra değişir belki daha yakın olursunuz

mutsuz olman ıcın cok yersız bır sebep bu

ablan bırgun ıllaki evlenecek ,ıllakı ayrılacaksınız

olene kadar senın yanında kalacak degıl yaa.

eger sevıyorsa mutlu ıse bırak evlensınler

onun mutlulugu senın mutlulugun olmalı

Biraz cocukca geldi bana bu.
Ablanla aran zaten bu zamana kadar sogukmus anladigim kadariyla. Simdi de sizlerle ilgilenmiyormus.
Kardesler arasinda aranin acilmasinin evlilikle alakasi yok. Uzak bile otursa, evli de olsa bu boyle. Sizin zaten araniz yoksa, evlense de evlenmese de farketmez. Yine hersey olacagina varir.

23 yasında.. bu yıl mezun oldu ve işe gireli 1 buçuk ay oldu sevgilisini tanışmaya getirdi ankarada yasıyorlarmıs evlenince ya ankara yada istanbula gideceklermiş.... ekimde ailesi istemeye falan geliceklermiş ... seneye temmuzdada evleneceklermiş ama bn istemiyorum. çünkü ablam 5 yıl ankarada kaldı üniversiteyi bitirdi.. bzim yanımzda 1 yıl bile kalmadan gidecek .. hiç ablamın varlığını bilmedim su ana kadar tek çocuk gibi büyümüştüm. ablam 1 aydır evde ve ben alıstım ona gitmesini istemiyorum biliyorum 1 yıl kadar var ama olsun. zaten ablam hiç bizle konusmuyo ilgilenmiyo sürekli telefonda sevgilisiyle arkadaslarıyla konusuyo.. ablamla ben sanki yabancılar gibi büyümüştük zaten hiç benzemiyoruz huylarımız fiziki görünüm olarak.. mutsuzum benimle ilgilensin evlenmesin istiyorum tamam ablamla çok bağlı, samimi degiliz ama yinede....
etrafımdaki kardeslere bakıyorum hiç bizim gibi degiller :50: yakın arkadasları bile daha çok görüyo konusuyo ablamla.. tamam evlensin hep bizimle yasayacak degil ya sınıfından bazı arkadasları 25 yasındalarmıs bu o yasa kadar bekleyemezmiş yası gececekmiş bi sürü bahane kısacası bu :mutsuzum :14:

İyi ya sen böyle yaptıkça ablan senden daha da uzaklaşır,herhalde bunu istiyorsun.
Neymiş abla evlenmesinmiş,çünkü abla kardeş ilişkileriniz soğukmuş. Arkadaşım abla evlenmezse ilişkileriniz sıcaklaşacak mı? Zaten mesafeliymişsiniz.
İnsanların mutlulukları ve hayalleri hakkında nasıl bu kadar rahat olumsuz fikirlere sahip olurlar bu insanlar hiç anlamıyorum!!!

Tamam ablana soyleriz sen ne zaman zamani uygun, damat adayini munasip gorursen o zaman evlenir...
Bilmem farkinda misin ama sen bu konuda kavalin son deliği konumundasin. :37:

benimle kardeşim arasında 13 yaş var. o da beni özler, birlikte hiç çokça vakit geçiremedik. önce üniversite sonra başka şehirde iş hayatı derken hala uzak yerlerdeyiz. ama o benim mutlu olmamı ister eminim. ben de onun. sonuçta tatiller var. sen onun evine gidersin, görüşürsünüz yani..
yaşın küçük anladığım kadarıyla, ama sırf sen istiyorsun diye ablam evlenmesin dersen bencillik etmiş olursun..

Seni anlıyorum :1:
Aynı duyguları seneler evvel ben hissetmiştim.
Enişteyi kabul etmek ve evden ayrılışını kabul etmek zor olacak ama evlenir de asıl dunyayı fark ettiginde ailesine daha sıkı sarılacak.
Ablana destek olun. Bu onun en zor zamanları...

böyle düşünme canım ablan belki de evlenince ailesinin kıymetini daha iyi anlayacak size daha çok yakın yakınlık gösterecektir:34:sen ablanla geçireceğin bu son günlerin tadını çıkar ona destek ol:31:

Bizde de tam tersi oldu.Ben ablama aşırı bağlı biriyimdir..Ablam evlenmek istemezdi ama ben onu zorla evlendirdim diyebilirim :DOnun yuvasında mutlu olması beni daha çok mutlu edecekti çünkü..Öyle de oldu. Ayrıca ablamın evine gidip kalmak beraber birşeyler yapmak daha eğlenceli geliyor.Hele birde yeğenlerin olduğunda mutluluğun ikiye katlanacak teyze olmak harika bir duygu :) Ablanı zaten engelleyemezsin ama istemiyorum deyipte ergen triplerine girme en azından destek ol, beraber güzel hayaller kurun.
Yaşı da gayet iyi ben 26 yaşındayım aday adayı bile yok. o yaşlarda başlasaydım diyorum bende, vakit gerçekten geçiyor ve siz sadece yalnızlığınızla kalıyorsunuz.

Ablan şehir dışında okuduğu için biraz evle diyalogları kopmuş olabilir ama eminim onun içinde de vardır aynı burukluk. Onunda yaşı çok genç ve evlenecek olmak,aşık olmak büyük heyecanlar. Belki duygusal dengeyi kuramıyordur. Ama zamanla oturur herşey, et tırnaktan ayrılmaz, kardeş o kadar kıymetlidir ki tarifi yok. Küçük kardeşim evlenirken benzer şeyler hissetmiştim, yaşı 24 tü ama bana daha çok küçük geliyordu, nasıl evlenecekti, yine eskisi gibi kardeş olabilecek miydik aklımdan neler geçti =) Şimdi 1,5 yaşında bir oğlu var, dört yıl geçti , anne evindeki olmuyor diyaloglar ama bunun tadı da başka. Onun yuvasında mutlu, eşiyle,çocuğuyla huzurlu olduğunu görmek beni sonsuz mutlu ediyor. Ve kardeşlik hep aynı kalıyor, aynı evde yaşamıyoruz bazen iki üç hafta görüşemediğimiz oluyor ama her gün beni bir araması var ablammm diye, aynı küçük çocuk =)

Diyeceğim o ki, kardeş olmak aynı evde olmayı gerektirmiyor, diyaloglarınızı yakınlaştırmak elinizde, sızlanmak yerine gayret etmelisin ve ablana yardımcı olmalısın.

Bu sebepten ablanın evlenmesini istememek biraz komik olmuyor mu? Sen istedin diye ayrıldı diyelim. Mutlu olacak mısın? Ablanı seviyorsan mutluluğunu düşünmelisin, kendini değil.

Konu sahibine benzer kardeşi olan bir arkadaş vardı kardeşi evine geldiğinde ablasıyla yatmak istiyormuş falan aklıma geldi direkt :1:
Arkadaşım ablan ömür boyu seninle mi kalacak? Ya da sen zamanı geldiğinde ablanı bırakmamak için evlenmeyecek misin?
Bırak kızcağız yuvasını kursun yeğenlerin olsun :27:

bu bencillikten başka bir şey değil... bir gün senin sevdiğin bir adam olduğunda, bütün şartlar oluşmuşken sırf ablan istemiyor diye sen evlenmez miydin acaba...

ablanın evlenmesi ne kadar can sıkıcıdır bilirim :ssz:
eee ama ablalarda haklı.. vakti gelince evlenip gidilecek...

bize de dünya tatlısı yeğenler gelecek (inşallah)

üzülmeyin ve ablanız için dua edin... yerinde yuvasında mutlu olsun...
nereye giderse gitsinler aslında bir telefon uzağınızda olabiliyorlar...

benimde ablam yeni evlendi sayılır daha senesi dolmadı... zorlandım çok zorlandım... hatta düğün videolarına bakıyorum da ben hiç yokum :50: neden çünkü köşede bir yerde hüngür hüngür ağlamakla meşguldüm..

ablalardan kolay kopulmuyor, insan bir an da yapayalnız kalıyor... ama işte üzüntü yerini duaya bırakıyor...
yerinde yuvasında mutlu olsun da....

siz de bunu düşünün.. vakti saati gelince bu işler olacak..
yeter ki hayırlısıyla olsun...
Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın....

Aslında seni kısmen anlıyorum, benim ablam üniversiteyi şehirdışında okudu ben gittiğinde 7 yaşındaydım, sadece yaz tatillerinde ve ayda bir haftasonu görüyordu kızı, sonra orada çalışmaya başladı vs. Vs. 6-7 yıl sonra yaşadığımız şehre döndü. tam beraber vakit geçirmeye başladık, o zaman eşiyle tanıştı, bir yıl içinde evlilik kararı alıp yeniden istanbula taşındılar. :1: tabi ailecek şok olduk, biraz bozulduk haberi duyunca ama yapacak birşey yok zorla evde tutamaz kimse kimseyi. Sonunda olaya ailenin bölünmesi olarak değil ailenin genişlemesi olarak bakmaya başladık enişteyi tanıdıkça, bence sende öyle bakmayı denemelisin.

Birde şu var anladığım kadarıyla gidip kıza ültimatom veriyorsun evlenme daha diye, onun söylediklerini de bahane olarak algılıyorsun. Seninle ilgilenmediğini bu yüzden iletişiminizin Kötü olduğunu düşünüyorsun. Bence daha yakın olmak istiyorsan sen onunla ilgilenmeyi dene, düğün organizasyonu, çeyiz vs. Gibi onu heveslendiren ayrıntılarla ilgilen, ya da düğünden önce forma girmek için beraber hergün spor yapın bu tarz aktiviteler yarat. Bence ilgi bekleyen küçük kardeş konumundan beraber vakit geçirilebilecek ve her zaman yanında olacak arkadaş konumuna geçecek olgunluğa ulaştığın zaman birbinize daha yakın olacaksınız, ilişkiniz yakınlaştığı zamanda ne olursa olsun bir daha kopmazsınız.

erken olduğunu düşünüyorsan haklı olabilirsin ama ablanın da mutlu olmaya hakkı var unutma sizden ayrılmıyorki

sen ablanın evlenmesine engel ol,ablanda sen evleneceğin zaman senin evlenmene engel olsun.abla kardeş ömür boyu birlikte yaşayın:34:

Back
X