Ablamin lafina cok kirildim :(

Ablan cok tuhafmis...benim bir ablam olsa ve bana cocuk konusunda boyle birsey soylese bende guzelce ablacim sen merak etme, kendine dert etme...cocuk icin kocamla ben karar veririz. Yinede sana cok tesekkur ederim essiz nasihatin icin derdim...

ablanızın egolarıyla ilgili problemleri var. siz kırılmasınlar diye susuyorsunuz ama maşallah onlar da dil papuç. susmayın lütfen haddini bir kere bildirin ablanıza .

yapılacak şey belli,baş kaldır..sesini çıkar,ağırlığını koy..

bende eskiden aynı senin gibi aman üzmeyeyim aman kırmayayım diye insanlara kendimi ezdirirdim galiba,ama yeter dedim sesim bi çıktı şimdi herkes yerini öyle bi biliyoki..bide tavırlılar bana niye çünkü diş geçiremiyolar artık,ama ben çok rahatım ama..herkese hakettiğini vermeli..

ablanızın son dediği şeye bende kırılırdım doğrusu,ne demek cahilmiş..insanmı,seni üzüyomu ona bakarsın cahilliği onu ne bağlıyormuş..koluna takıp gezen sensin o değil..ayy çok sinirlendim :)

ablan bütün bunları senin iyiliğin için yapıyordur eminim ki ama yanlış konuşmuş gerçekten de. bu kadar taviz vermemelisin bence. elbetteki onları kırma ama bu benim tercihim, ben böyle istiyorum demeyi öğrenmelisin. ablan da zamanla öğrenicektir. bu herkesin başına gelen bi durum sadece sen biraz geç kalmışsın bunları söylemek için:) başta bozulur, üzülür belki ama alışıcaktır ve kabullenicektir senin yetişkin bi birey olduğunu, kendi kararlarını kendin alabileceğini. sıkma canını düzelir herşey:7:

ailemle arama biraz mesafe koydum, eskisi gibi cok fazla gitmiyoruz. Onlar birsey anlamadilar, derslerimi falan bahane ettim anlayisla karsiladilar.
Ama aslinda annemi ve babami görmek istiyorum, onlarla bir sorunum yokki. Ama nezaman gitsek esimle, daha dakika 1 gol 1, kapidan iceriye girdigimiz gibi ablam hemen bana sariyor. Hemen elestirmeye, kücümsemeye basliyor. Hadi bunlari gectim, tikarim kulaklarimi olur biter. Ama anne ve babamla normal bir konusma yapamiyorum. Tam sohbet ediyoruz, yine lafa karisip beni hic kast etmedigim seylerle sucluyor, sözüm ona anne ve babasini savunuyor, halbuki ortada hicbirsey yok. Ama laflarimi cimbizla alip okadar güzel ceviriyorki bazen ben bile sasiriyyorum acaba dedimmi ben böyle birseyi diye. Sonradan esimle arabada eve giderken konusuyorum, esim herzamanki gibi ablamin laflari cevirdigini ve benim o tarz birsey söylemedigimi söylüyor. Birsey degil beni gercekten anne ve babamin gözünden düsürmesinden korkuyorum böyle yaparak. Karsisinda savunamiyorum bile kendimi...
Gecen gün komsunun yaninda bana, kaslarin cikmis git aldir, ne bicim bayansin, birde evli olacaksin diye bir söz kullandi yine. Ya varya kaslarimi 2 gün önce almistim halbuki. Hem cikmis olsa bile bu komsunun yaninda söylenecek lafmi simdi? Komsu´da kendini birsey sanip demezmi orda ablama. Ayyyy yoksa bu kendine hic bakmiyormu yaaa, acaba bacaklarini aliyormu? Coook sinirlendim ve "bendeki bakim, bendeki güzellik sizde olsa keske" dedim.
Ondan beri gitmiyorum artik annemlere. Canim istemiyor, sirf bu yüzden. Telefonda konusup konusup kapatiyorum. Telefonda bile ablam ciksa, sözüm ona espiri yapiyor "ne ariyorsun ikide bir" diyebiliyor bana.

ablanıza o kadar çok taviz vermişsiniz ki şimdi her sözü çekinmeden söyler olmuş..
abla can ciğerdir ama herkes gibi ona da sınırlarını bildirmeniz gerekirdi..
mesafe koymanız iyi olmuş sizde bir değişiklik olduğunu anlar ve sebebini soracaktır sizde rahatsız olduğunuz davranışlarınız güzel bir dille söyleyin böyle susup içinize atmaya devam ederseniz değişen birşey olmaz siz üzülürsünüz..

allahtan ablam yok he bune bole canm yok cocuk yapma bıdaha bısey derse lutfen hayatıma karsma de kırılma ama de bıde sole bısey dusun sen uzulecegıne karsındakı uzulsun bıkere bıdaha yapmaz canm uzme canını allah hayırlısını nasıp etsın ablanı hayatına karstrma bu kadar fazla konus artık yanı...

bence senin hayir diyememenden kaynaklaniyor.evli yetiskin bir insansin kendi basina karalar alabilirsn tabikide bazi seylerde buyuklerden fikir alinmali.ama hayatinin içine sokma biraz mesafe koy sesini cikar.bende bir ablayim kardeslerimin hiç ozellerine girmem onlar bana bisey içn fikrimi alirlarsa soylerim.herzaman aramiza biraz mesafe koyarim herkes yerini bilcek.seninde masaya yumrugunu vurma zmani gelmis.

Merhaba arkadaslar,
bir arkadasin actigi konuda birazcik birseyler anlatmistim. Simdiye kadar hic kendi hayatimi yasamadim, hep ailemin istedigi hayati yasadim.
Hep aman onlar kirilmasin, aman onlar üzülmesin diye hep onlarin dedigini yaptim. Ben 23 yasinda evli bir bayanim. Ablamlarla beraber kiyafet alisverise falan gitmeyi hic sevmem, cünkü ben nezaman kendime güzel bir elbise sececek olsam, hemen "yok bu olmaz, bu cok kadinsi, yasina uygun degil" vesayre gibi seyler söyler bana o istedigim elbiseyi aldirtmazlar. Giderler bana sanki cocukmusum gibi cicekli böcekli elbiseler secerler.
Gelelim asil konuya: Gecen gün bir komsuya ziyarete gittik ailecek. Komsumuz bana dediki: "duygulu gelinligin gercekten muhtesemdi". Daha ben cevap veremeden ablam cevap verdi ve aynen sunu dedi: "eeee kim secti o gelinligi? Karari duyguluya biraksaydik kimbilir nasil birsey secerdi kendine, allahtan yaninda biz vardikta güzel birsey sectik". Bu lafina cok sinirlendim. Bütün kararlari benim yerime hep onlar vermek istiyor, bende kirilmasinlar diye ses cikarmiyorum ama artik gercekten yoruldum ya.
Baska bir konu daha: Telefonda ablamla konusuyoruz, aramizda böyle bir konusma gecti:
Ablam: Ben sana bisey diyeyimmi, siz varya sakin cocuk falan düsünmeyin
Ben: Zaten suanda okuyorum daha abla, öyle bir düsüncem yok.
Ablam: Bilmem artik, sürekli coluk cocuktan bahsediyorsun, ben söyliyeyimde.
Ben: ELbetteki ilerde cocugum olsun istiyorum, o yüzden bahs ediyorum, hemen simdi demedim ya.
Ablam: Bence sen ilerde´de cocuk düsünme, hatta hic düsünme bence
Ben: O nedenmis?
Ablam; Siz ilerde o cocuga ne verebilirsinizki? Senin esinden nasil bir baba olmasini bekliyorsunki?

Iste bu lafina cok kirildim. Esim üniversite falan okumadi. Her konuda pek bilgili´de degildir,hatta ailemin görüsüyle cahildir, ama cok pratiktir, eli her ise yatkindir.
Bende mesela üniversite okuyorum, ama hic pratik degilimdir.

Aman kirilmasinlar diye elimden geleni yaptim, ne dedilerse tamam dedim, evimin dekoruna karistilar tamam olsun dedim, gelinligime karistilar hay hay dedim. Iyide cocuk dogurup dogurmayacagima´da karismalari biraz fazla degilmi ama ya? Ben kirilmasinlar diye susuyorum ama onlar beni nekadar kirdiklarinin farkinda bile degiller. Ne yapmaliyim sizce? Güzel bir dille karismamalarini´mi söylesem? Yoksa herseye heee heee deyip, kendi bildigimi´mi okusam?

canım senin tek yapman gereken hadlerini bildirmek.sen çocuk değilsin.benim ailemden teyzem face'ime karışmıştı ama çok da ağır bir laf etmedi.arkadaşlarım hakkında yorum yaptı.gittim topluca akrabalarımı sildim face'den teyzemede laf çarpıttım.insanların özel hayatıma karışmasını istemiyorum diye.normalde teyzemle hiçbir sorunum yoktur annemden daha yakınımdır o derece ama eğer o anda müdahle etmezsem ardı arkası gelmeyebilirdi bu durumun.anlatmak istediğim elbetteki seviyorsun ablanı ama kendini savunmayı bil.gerekirse evli barklı bir insanım aranız küçük olabilir ama evliliğime karışamazsın demelisin.hatta inadına çocuk da doğurur okurum da diyebilmelisin.büyüdüğünü ve ayıp ettiklerini anlasınlar

Sesimi cikarmaya calistim. Ama aileme göre ben hep haksizim ablam ise hep hakli. Neden? cünkü yasca benden büyükmüs.
Anneme diyorum bazen ya anne sence bu davranislar normalmi diye. O senin ablan, sen onun kücügüsün diye gecistiriyor beni sürekli.
Anlatmaya devam ediyorum, bazende agliyorum. Bu sefer´de ne yapayim kizim oda öyle iste, degistiremeyiz diyor. Ne yani ben bu durumu ömrümün sonuna kadar cekmek zorundamiyim?
Annemde dertlesmekten sIkiliyor olsa gerek bazende " ayyy kizim cok büyütüyorsun bence, ama madem böyle rahatsizsin gelme ozaman birdaha ablan burdayken bu eve" diyor.

Tek care herhalde gercekten bir süreligine gitmemek

dünya da çeşit çeşit insan var bir örneği de senin ablan
kıskanıyor olabilir sende olup olmayan bir şeyden ötürü
veya
senin kendi kararlarını verebilecek kadar büyüdüğünü kabullenmek istemiyordur
bilemedim karmaşık bir durum

dünya da çeşit çeşit insan var bir örneği de senin ablan
kıskanıyor olabilir sende olup olmayan bir şeyden ötürü
veya
senin kendi kararlarını verebilecek kadar büyüdüğünü kabullenmek istemiyordur
bilemedim karmaşık bir durum

Insanlari yönetmeyi, yönlendirmeyi cok seviyor. Son söz hep onda olsun istiyor. Evde hep onun dedigi yapilir. Annem ve babami´da yönetiyor zaten. O evet derse evettir, o hayir derse hayirdir. Babam ozamanlar lise mezuniyetim icin bana hediye almak istedi, bende videokamera istemistim. Tamam kizim dedi babam ve modellerini falan arastirmaya basladik beraber. Sonra tam karar verdik, ablam kalkti dediki: Okadar simartmayin sunu, ne kamerasi, gereek yok cok pahali, hevesi gecince bir kenara atar, dedi. Babam ablama hak verdi ve güzel bir dille baska bir hediye secmemi istemisti. Ben birsey istemedim tabi birdaha, sonra kiyamamis kendiliginden gitmis bana dijitalkamera almis videokameranin yerine.
Ablam beni hep egoistlikle sucladi ama asil egoist hep oydu. Ben herseyimi onunla paylasirdim, o paylasmazdi. Bir kazagini giydigimde bana "Git cikar onu, senin kendi kazagin yokmu" demisti. Carsiya gidip üstüme ceket alirdim. Eve gelirdim, bu ne simdi, 100 tane ceketin var zaten derdi, halbuki 3 ceketim vardir mesela. Ayrica benden önce o giyerdi hep. Ama kendisi 55 adet kot pantolonu olmasina ragmen her ay gider gider alirdi, ben hicbisey demezdim.
Evlendikten sonra annemlerde t-shirtüme kahve dökmüstüm, cikarmistim orda kalmisti, ben eskilerimden giymis eve gitmistim.
Gecen gün esimle misafirlige gittigimizde bir baktimki annem t-shirtümü yikamis, ablamda birgüzel pijama niyetine giymis üstüne, geceleri onunla yatiyormus. Yaaaaa cok ayip degilmi? Haaaa hakkini yemiyeyim o t-shirtü bana o almisti. Ama bana onun almis olmasi sonradan onu pijama olarak kullanabilir anlamina gelmezki, sonucta cok güzel bir t-shirt ve ben onu disarida giyiyordum okula giderken falan.

Kusura bakmayin ya cok uzun oldu, ama kimseye anlatamiyorum sizden baska. Kimse anlamiyor

Back
X