Ablamın maddi istekleri

mahjo

Neler geçmedi ki....
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2011
592
334
303
Mrb benim ablam evli ikinci evliliği 2 çocuğu var bir de eşinin ilk eşinden var . Toplam 3 çocuk her neyse anlamlar ev aldı .kredi ile . Ablam ev hanımı eşi memur . Sürekli borç içindeler eşi sürekli maaş olarak ekside 3 çocukla malum Ablam sürekli pars istiyor bana elimden geldiğince yardımcı oluyorum ama sürekli istek ben de evliyim bebeğin olacak maddi bi hazırlık içindeyiz . İzah ediyorum anlamıyor annem biz seni okuttuk bize borçlusun ablana para gönder diyor. Eşimden gizli böyle bişi yapacağım eşime anlatsam yanlış düşünür . Ama Ablam kırıldı bana para göndermediiğim için gönderdiğimde devamı geliyor çocuğuna kitap istiyor kendine bişi ya da ne yapacağımı şaşırdım

Bakmayacak, okutmayacaklarsa çocuk yapmayacak kimse bu kadar basit. Bunun borcu mu olurmuş kalkıp binde lütuf gibi söylüyor. Kimse kimsenin kucağına zorla bebek vermiyor valla bakmayacak olan yapmasaymis.
Para vermek vs senin vicdanına kalmış bişey ki ben öyle ablaya 5 kuruş vermezdim. Herşeyden önce herkes kendi evini çocuğunu düşünmeli, eşinden gizli böyle bişey yapma.

Mrb benim ablam evli ikinci evliliği 2 çocuğu var bir de eşinin ilk eşinden var . Toplam 3 çocuk her neyse anlamlar ev aldı .kredi ile . Ablam ev hanımı eşi memur . Sürekli borç içindeler eşi sürekli maaş olarak ekside 3 çocukla malum Ablam sürekli pars istiyor bana elimden geldiğince yardımcı oluyorum ama sürekli istek ben de evliyim bebeğin olacak maddi bi hazırlık içindeyiz . İzah ediyorum anlamıyor annem biz seni okuttuk bize borçlusun ablana para gönder diyor. Eşimden gizli böyle bişi yapacağım eşime anlatsam yanlış düşünür . Ama Ablam kırıldı bana para göndermediiğim için gönderdiğimde devamı geliyor çocuğuna kitap istiyor kendine bişi ya da ne yapacağımı şaşırdım
Öncelikle ablaniza borçlu olan siz değil anneniz babanız ama ekinomik durumu iyi değilse ben de kardeşimin ihtiyaçlarını gideririm bu gayet normal kardeşim de benden istemeyecek de kimden isteyecek eğer anne ve babamızın durumu iyi değilse benden istemesi normal eğer istekleri saçma değilse gidermeye çalışırım. Çocuklar kaç yaşlarında eğer çok küçük değillerse ablaniz çalışmaya baslasin bunun başka yolu yok sürekli istemek de vermek de hoş olmaz .

Gerçekten yardıma ihtiyaci olur sizinde maddi durumunz fazlasyla el veriyordur bı olur iki olur sürekli olmaz ama kırmadan nasıl anlatrsnz bilmem bizimde dururmuz kötü falan deyin çocukta olacakmış zaten. Masraflar artar

Ben memur olunca sürekli bişiler aldırdı kendine çocuklarına ailem de o senin ablan yeğenin deyip vicdan yaptırdı aldım almadım değil o da çeyizime bişiler aldı ufak şeyler tabak vs giibi ama ben kat kat fazlasını aldım ona .evlendim kuaförde Başkan taktıracağı aksesuarı bile eşimin ailesinden talep etti eşimle aram açıldı düğün zamanı . Abla yapma etme dedim dinlemedi düğün Süreci de sürekli dolduruşa getirdi beni oğlan evine şunu aldır bunu aldır vs gibi

Söylüyorum sana eşin bakmakla yükümlü değilin diyorum borçlarının çok olduğunu söylüyor hem de geçen de altın kolye almış madem borç çok niye alındı dedim anneme o da Özeniyordu . Eşim bilmiyor sürekli bişiler istediğini bilse yanlış düşünür biz karı koca memuruz diye talep ediyor memur da olsak kolay değil ki para kazanmak

Yeğenlerime Doğum gününde aldım onu da beğenmedi aldığımı

Nasıl yani ya sürekli para mı gönder diyor
Ailende ablana borclusun seni o yetiştirdimi diyor
Nasıl bir aile yapısıdır bu
Kredi cektik araba aldık borclandık diyin vermeyin
Annem sen de geçtin parasız dönemlerden diyor ablanı anla diyor ben de evet geçtim ama şu an evliyim masrafım var bebek olcak diyorum Ablam işe girsin diyorum ilkokul mezunu kimse almaz işe diyor çocuklara kim bakacak diyor ablamı hem acındırıyorlar bana vicdan yaptırıyorlar

Söylüyorum sana eşin bakmakla yükümlü değilin diyorum borçlarının çok olduğunu söylüyor hem de geçen de altın kolye almış madem borç çok niye alındı dedim anneme o da Özeniyordu . Eşim bilmiyor sürekli bişiler istediğini bilse yanlış düşünür biz karı koca memuruz diye talep ediyor memur da olsak kolay değil ki para kazanmak
Ben de çok şeye ozeniyorum. Çalışıyorum da ama önünü arkasını düşünüyorum ve isteklerini erteleyebiliriyorum. Ablaniz da çocukları için fedakarlik yapacak. Aileniz yardım etmiyor mu peki.

Öncelikle ablaniza borçlu olan siz değil anneniz babanız ama ekinomik durumu iyi değilse ben de kardeşimin ihtiyaçlarını gideririm bu gayet normal kardeşim de benden istemeyecek de kimden isteyecek eğer anne ve babamızın durumu iyi değilse benden istemesi normal eğer istekleri saçma değilse gidermeye çalışırım. Çocuklar kaç yaşlarında eğer çok küçük değillerse ablaniz çalışmaya baslasin bunun başka yolu yok sürekli istemek de vermek de hoş olmaz .
Ailemin de iyi değil ablamın da ama ben kime yeteceğimi şaşıyorum her ay annemin telefon faturası arada para veriyorum :(

Annem sen de geçtin parasız dönemlerden diyor ablanı anla diyor ben de evet geçtim ama şu an evliyim masrafım var bebek olcak diyorum Ablam işe girsin diyorum ilkokul mezunu kimse almaz işe diyor çocuklara kim bakacak diyor ablamı hem acındırıyorlar bana vicdan yaptırıyorlar
Siz okuyun diye mi ablanizi okutmadilar. Yoksa kendi mi okumak istemedi.

Ben de çok şeye ozeniyorum. Çalışıyorum da ama önünü arkasını düşünüyorum ve isteklerini erteleyebiliriyorum. Ablaniz da çocukları için fedakarlik yapacak. Aileniz yardım etmiyor mu peki.
Ailemin durumu iyi değil kredi borçları var zaten onlara da bişi aldırtıyor sürekli borçları olduğu halde

Sürekli msj atıyor şunu aldır eşine bunj aldır msjlarını sessize aldım eşim okur diye hep siliyorum eşim görse neler düşünecek şu marka bebek arabası alın şu marka o da takımı bebeğe sürekli yazarak taciz ediyor beni

Kendi istememiş o zaman ben küçüktüm babam da ısrar etmemiş sanırım
O zaman kendinizi kötü hissetmenize gerek yok. Nerede yaşıyorsunuz, memur maaşı olarak enişte ne kadar alıyor bilmiyorum ama sonuçta eve düzenli bir maaş giriyorsa ve kendileri isteyerek ev aldilarsa hesaplarını yapmaları gerekiyordu. Çok zorda olurlar kimse demeden de yardım edersiniz ama bu biraz sizin iyi niyetinizi suistimal etmek gibi.

Back
X