ablamla kızı için tartışdım doğrumu yanlışmı yapıyorum

okurken bile sinirlenıyorum bu gençliğe ya bızde gençtik bn 28 yaşındayım evliyım şuan
bizim zamanımız derken bile sankı 30 yıl öncesi gibi gelıo ınsanlara
lisedeyken anneden izinsiz nereye gidilir arakdaşa gidilse o evın telefonu verılır anne arar
sonra cep tel. çıktı dışardayız anne "eve gel" dıye aradığında daha telefona "tamam" derken kapıdan çıkardık bekletmeyelım diye

ama şimdi teyzemın kızı tıpkı sizin yiğeniniz gibi aklı havada lise son sınıfta cebini ararsın ararsın sattlerce açmaz ölürsün meraktan artık eve gelir telin sesi kısıktı noldu ki der
ben büyüdüm bişe olmaz ,siz kimsiniz de karışıyosunuz bı ukalalık bi bilmişlik
canım teyzemin burnundan getirdi hayatı kadının kolu bacağı uyuşuyo artık

biz doktora destek alması için doktora götürdük 1 sefer gitti inşallah iyi gelir de işe yarar umudumuz o

sizede allah kolaylık versın durmunuzu anlıyorum :5:

aynen katılıyorum bizim zamanımız asla böyle değildi ben büyüğüme ağız burun eymeyi falan bilmem biri bişey derken dinlerdik bizde gençtik gezdik toztuk ama utanırdık ya korkardık biri duycak görcek diye eve geç kalmayalım anneme söz verdim diye korkmasın diye koşa koşa gelirdim ama nerdeee aynı senin de dediğin gibi ara saatlerce hayatta açmaz teli 3 dersin 5 de gelir 6 dersin 9 da gelir.

ana kız şaşırmışlar..
ablan kendi yapamadıklarını kızında deniyor gibi geldi..ama bu kadar tolerans,iyiye delalet değil..
valla biz de 14-15 olduk..yanyana bile yürümekten utanır çekinirdik..bakışırdık sadece..
şimdiki yeni genç kızlar çok havalı..hemen büyüdüm sanıyorlar kendilerini..
saç baş renkli,röfleli ,balyajlı lise öğrencisi bunlar..
hepsi de maşallah gelinlik genç kız endamındalar..ama çocuk zihniyetliler yine de..
bence babana aktar durumu

ana kız şaşırmışlar..
ablan kendi yapamadıklarını kızında deniyor gibi geldi..ama bu kadar tolerans,iyiye delalet değil..
valla biz de 14-15 olduk..yanyana bile yürümekten utanır çekinirdik..bakışırdık sadece..
şimdiki yeni genç kızlar çok havalı..hemen büyüdüm sanıyorlar kendilerini..
saç baş renkli,röfleli ,balyajlı lise öğrencisi bunlar..
hepsi de maşallah gelinlik genç kız endamındalar..ama çocuk zihniyetliler yine de..
bence babana aktar durumu

evet katılıyorum söylediğine ablam pek rahat değildi bekarlığında.işte babam konusu o zor

özgür yaşama, sosyalleşme adı altında gencecik çocuklar mafoluyor ve bizde böyle izliyoruz işte...

tüm düğüm anne de bi kez olsun dur derse o çocuk dururdu

14 yaş büyük değil birşeyler verilecek yaş

evlat anneyi yönetmemeli anne evladı yönetmeli

Benim kızımda 14 yaşında, boy pos endam saç baş o biçim ve benim çalışan bir anne olduğum için kızıma karşı hep bir toleransım vardı, ben kızım ergenlik dönemine girdiği zamanlar kıyamadığımdan birtakım toleranslar veriyordum ama baktım ki işler umduğum gibi gitmiyor, taviz tavizi doğuruyor, bir isteğine de olumlu cevap vermezsem suratlar asılıyor oflamalar puflamalar ağız burun eğmeler başlıyor kendi kendime dedim ki "serenay aklını başına al, sen annesin ama bu kız seni yönetmeye başlıyor" yavaş yavaş babayı devreye sokmaya başladım. Babası sıkboğaz eden, aşırı kısıtlayan insan değil ama otoritesini hissettiren, yapılmayacak şeyi de asla yapmasına müsaade etmeyen biri.

İlk başlarda aramızda sorun olmuştu bu durum, babasına söylediğim ve artık meselenin çözümünü ona bıraktığım için bana epey gıcıklanmıştı haspam.

Valla o kadar rahatım ki anlatamam, sizede tavsiye ederim bir büyüğün otoritesi gerek, birinden korkması gerek yoksa asla başgelemezsiniz.

Benim kızımda 14 yaşında, boy pos endam saç baş o biçim ve benim çalışan bir anne olduğum için kızıma karşı hep bir toleransım vardı, ben kızım ergenlik dönemine girdiği zamanlar kıyamadığımdan birtakım toleranslar veriyordum ama baktım ki işler umduğum gibi gitmiyor, taviz tavizi doğuruyor, bir isteğine de olumlu cevap vermezsem suratlar asılıyor oflamalar puflamalar ağız burun eğmeler başlıyor kendi kendime dedim ki "serenay aklını başına al, sen annesin ama bu kız seni yönetmeye başlıyor" yavaş yavaş babayı devreye sokmaya başladım. Babası sıkboğaz eden, aşırı kısıtlayan insan değil ama otoritesini hissettiren, yapılmayacak şeyi de asla yapmasına müsaade etmeyen biri.

İlk başlarda aramızda sorun olmuştu bu durum, babasına söylediğim ve artık meselenin çözümünü ona bıraktığım için bana epey gıcıklanmıştı haspam.

Valla o kadar rahatım ki anlatamam, sizede tavsiye ederim bir büyüğün otoritesi gerek, birinden korkması gerek yoksa asla başgelemezsiniz.

valla tebrk ediyorum sizi ne güzel farketmişsiniz.
ama ablam anlamıyor göremiyor siz başdan anlayıp tedbirinizi almışsınız ama bizdeki biraz farklı ne karışıyor ne karıştırıyor teyze olduğumu hissetmiyorum artık.çok soğudum tavırlarından dolayı ve ablam buna bile müsade etti.saygılı ol diyemedi.siz babayı devreye sokmuşsunuz çok güzel ama ablam eşine karıştırmıyor hatta bundan dolayı eniştem beni arayıp ablamı bana şikayet etti.inanın sapıttım allak bulak kafam aşağı tükür sakal yukarı tükür bıyık napcamı bilemiyorum.karışmıyım diyorum başına bişey gelcek adım gibi eminim karışıyorum buseferde hep engel bahaneler hep başa dönüp amaaan naparlarsa yapsınlar diyorum böyle karışık duygular içindeyim

bende 16 yasındayım okulumda dediğiniz tür kızlardan cok var .bu zamanda herkes özenti sevgili yapma cabaları içerisinde. dediğinize göre 8 zayıfı var zaten 13 yada 15 ders var yani karnesinin yarısı zayıfsa büyük ihtimal sınıfta kalıcak. ve birdaha okula gidemicek bence iyilikten anlamayan insanlar için uğraşmanıza değmez . benimde teyzelerim var ama hiçbi şekilde benim eğitimimle falan ilgilenmezler . siz üzerinize düşeni yapmışsınız bırakın onlar hatalarını anlasınlar ki bu saatten sonra anlamaları da pek birşeyi değiştirmez zaten ..

Benim eşinden ayrı ablam da ynı toleransı kzılarına verdi;şimdi biriyle başa çıkamıyor;kız eve gelmiyor;arkadaşlarının yanında kalıyor sürekli;erkek arkadaşıyla istediği gibi geziyor,üstelik bu 3.Bazen erkek arkadaşının ailesinin yanında kalıyor.Hiçbirşey diyemiyoruz.Bağırıp çağırıp gidiyor;küsüyor;kin güdüyor.Biz de kendi haline bıraktık;yeterki aramız açılmasın diye...(ama diğeri de evden çıkmaz;çok tatlıdır;bir tek eksiği misafirlerin yanına gelmez)
malesef ablam yüzünden geniş aile olduk.Onun hiç değilse babası varmış başında.Nedemek adamı karıştırmıyor;kocasını saymıyor ozaman;kendi çeker sonra.

Son düzenleme:
herkeze tşkediyorum kızlar moral verdiniz bana.
buarada buraya cevap yazan okuyan arkadaşlar içinizde kız meslek lisesine giden varsa bi kaç sorum olucak ve yardım istiycem bir konuyu öğrenmesi için cevap veren olursa sevinirim öpüyorum hepinizi:49:

ne iyi bir teyzesiniz, öncelikle onu söyleyeyim. yeğeniniz annesi bakımından ne kadar şanssızsa, teyzesi bakımından da o kadar şanslı aslında.
benim zamanında olduğum gibi özbeöz ablaları tarafından bile hiçbir şeyiyle ilgilenilmeyen biri de olabilirdi.
onların yaptıkları yanlışlar karşısında susun diyemeyeceğim, madem yeğeninizi önemsiyorsunuz, o zaman doğru bildiklerinizi söyleyin;
dilsiz şeytan olmayın. bence babanıza durumu anlatın, ne olacaksa olsun, küçükhanım da hayatta yaptığı her şeyin bir
karşılığı olacağını geç olmadan öğrensin.

Yanlışınız şu olmuş. Siz yeğeninizi eleştirmişsiniz sürekli. Halbuki onu değil olumsuz davranışları eleştirin.
Benzer şekilde arkadaşlarını eleştirmek yerine arkadaşlarının hatalı davranışlarını eleştirin.
Onuda anlayın. Şu an kendini kanıtlama, kabul ettirme, beğeni toplama, popüler olma arzu ve ihtiyacının çok büyük olduğu bir dönemde.
Unutmayın o artık bir çocuk değil.
Ve herşeyden öte sizin değil annesinin tutarlı olması öyle davranması lazım.
Siz istediğiniz kadar konuşun. Anne ne diyorsa doğru odur çocuğa göre.
Sorumsuz bir anneden sorumsuz bir insan yetişir.

iletişimde en çok yapılan hatayı yapıyorsunuz :50:
emin olun söyledikleriniz bi kulağından girip ötekinden çıkmıştır ve siz ne kadar sinirlendiyseniz o da o kadar sıkılmıştır
bahsi geçen 14 yaşında ve ergen
ergen,ergenlik kavramları neden bu kadar çok kullanılıyo biliyo musunuz??Çünkü çok farklı ve çok anormal bir dönem
Benim de özel ders verdiğim çocuklar genelde o yaş döneminden,sıkça gözlem yapma imkanı buluyorum.Kafaları sizden benden o kadar farklı çalışıyor ki.Duyguları en uç seviyede,herşeyi abartıda yaşıyolar,her haltı kendileri biliyo sanıyolar..
hoş birşey mi?
değil tabiiki,keşke böyle olmasa.Ama böyle
o yüzden koca adam gibi karşınıza alıp nasihat üstüne nasihat vermek hiçbir işe yaramaz,eminim ki anlattıklarınız bi kulağından girip diğerinden çıkıyordur ve siz ne kadar sinirlendiyseniz o da o kadar sıkılmıştır muhabbetinizden.Zaten bu şekilde nasihat vermek devamlı devamlı aynı şeyleri söylemek hiçbirzaman işe yaramaz ki..
'biz de o yaştaydık hiç böyle değildik' in de mantıklı bi tarafı yok,herkes diyo ya 'bizim zamanımızda elele tutuşurken bile utanırdık', e aynı hesapla anneleriniz o yaşlardayken onu bile yapmamış,ve 'biz de o yaştaydık hiç böyle değildik' diye sizi eleştirebilir. Medya sağolsun böyle yetiştiriliyo artık çocuklar,izlediği çizgi filmlerde bile karşılaşıyorlar öpüşmeyle..türkiyede gerekli ya da gereksiz bi sevişme sahnesinin olmadığı kaç tane dizi var ki?Reklamlar bile bu tür duyguları uyaracak cinsten.Eh böyle bir ortamda da herşeyi vaktinden aşırı erken zamanda öğrenmeleri,onlara özenmeleri normalleşiyo.Yani sihirli annem dizisinde ortanca kız 'ben abimle tuğçeyi öpüşürken görmüştüm hem de bizden küçükken,o yüzden birşey diyemez' derken çocuk bunun içinde yetişirken değer yargıları ,önemsediği şeyler değişebiliyo.
Umarım kolay atlatır bu dönemi,14 yaşında zaten,şunun şurasında ne kalmış bu pis dönemin bitmesine?
_______
bu arada anneyle kızın arası nasıl?Eğer anne umursamaz davranıyo ve kız anneyi takmıyorsa çok üzülürüm,ama arkadaş gibilerse anneye hak verebilirim.sonuçta sizin yaptıklarınızı annesi yapsa ona da tavır alıcak,belki bu şekilde destek görmek ilerde yaptığı hataları annesine kolayca söylemesini ve beraber düzeltmesini sağlar

dede meselesine gelince,anne pek umursamıyo sanırım,
ayrı şehirlerdeymiş zaten.Kızına maaş bağlamıştı da torununun kaldığını öğrenince parayı mı kesecek??dede kızsa ne oluurr ,bağırsa ne olur....

Back
X