iletişimde en çok yapılan hatayı yapıyorsunuz

emin olun söyledikleriniz bi kulağından girip ötekinden çıkmıştır ve siz ne kadar sinirlendiyseniz o da o kadar sıkılmıştır
bahsi geçen 14 yaşında ve ergen
ergen,ergenlik kavramları neden bu kadar çok kullanılıyo biliyo musunuz??Çünkü çok farklı ve çok anormal bir dönem
Benim de özel ders verdiğim çocuklar genelde o yaş döneminden,sıkça gözlem yapma imkanı buluyorum.Kafaları sizden benden o kadar farklı çalışıyor ki.Duyguları en uç seviyede,herşeyi abartıda yaşıyolar,her haltı kendileri biliyo sanıyolar..
hoş birşey mi?
değil tabiiki,keşke böyle olmasa.Ama
böyle
o yüzden koca adam gibi karşınıza alıp nasihat üstüne nasihat vermek hiçbir işe yaramaz,eminim ki anlattıklarınız bi kulağından girip diğerinden çıkıyordur ve siz ne kadar sinirlendiyseniz o da o kadar sıkılmıştır muhabbetinizden.Zaten bu şekilde nasihat vermek devamlı devamlı aynı şeyleri söylemek hiçbirzaman işe yaramaz ki..
'biz de o yaştaydık hiç böyle değildik' in de mantıklı bi tarafı yok,herkes diyo ya 'bizim zamanımızda elele tutuşurken bile utanırdık', e aynı hesapla anneleriniz o yaşlardayken onu bile yapmamış,ve 'biz de o yaştaydık hiç böyle değildik' diye sizi eleştirebilir. Medya sağolsun böyle yetiştiriliyo artık çocuklar,izlediği çizgi filmlerde bile karşılaşıyorlar öpüşmeyle..türkiyede gerekli ya da gereksiz bi sevişme sahnesinin olmadığı kaç tane dizi var ki?Reklamlar bile bu tür duyguları uyaracak cinsten.Eh böyle bir ortamda da herşeyi vaktinden aşırı erken zamanda öğrenmeleri,onlara özenmeleri normalleşiyo.Yani sihirli annem dizisinde ortanca kız 'ben abimle tuğçeyi öpüşürken görmüştüm hem de bizden küçükken,o yüzden birşey diyemez' derken çocuk bunun içinde yetişirken değer yargıları ,önemsediği şeyler değişebiliyo.
Umarım kolay atlatır bu dönemi,14 yaşında zaten,şunun şurasında ne kalmış bu pis dönemin bitmesine?
_______
bu arada anneyle kızın arası nasıl?Eğer anne umursamaz davranıyo ve kız anneyi takmıyorsa çok üzülürüm,ama arkadaş gibilerse anneye hak verebilirim.sonuçta sizin yaptıklarınızı annesi yapsa ona da tavır alıcak,belki bu şekilde destek görmek ilerde yaptığı hataları annesine kolayca söylemesini ve beraber düzeltmesini sağlar
dede meselesine gelince,anne pek umursamıyo sanırım,
ayrı şehirlerdeymiş zaten.Kızına maaş bağlamıştı da torununun kaldığını öğrenince parayı mı kesecek??dede kızsa ne oluurr ,bağırsa ne olur....