2 sene önce aynı durumu yaşadık. benim 0 bebeğimin kan grubu B olduğu için biraz da haftasından erken doğduğu için sarılık oldu. 12,5 değerle bize fototerapi öneren doktoru değiştirdik başka bir doktora gittik. birkaç gün kabus gibiydi bir tülü uyanıp beslenmiyordu. aslında sütüm de azdı ama doktor bana sürekli emmesini emdikten sonra da mama vermemi söyledi. doktorla sürekli dirsek teması halinde sürekli beslenmesine göre program yaptık. "ne kadar çok çiş ve kaka çıkışı olursa o kadar çabuk sarılıktan kurtulur" dedi. ve bize 10 gün süre verdi. gerçekten 11. gün artık rengi açıldı oğlumun. ama bu arada pik yaptığı gün oldu ürkütücüydü 6 saat uyumuştu o gün mesela götürdüm doktor uyandırıp kendi besledi o derece.
bu tamamen benim fototerapiye vermek istemememden ve tutunduğum doktorun bana verdiği güvenden kaynaklandı.
Sarılığın pik yaptığı bir gün olur ve değerin çok yükselmemesi durumunda aslında sarılık çok da kötü değil hatta az miktarı faydalı bile vücudu bağışıklık geliştiriyor savaşmayı öğreniyor demişti.
umarım sizin de 15.5 o gündür. tahlil soncuna göre doktorlar sizi yönlendirecektir ama sırf ABO uyuşmazlığı var diye emzirmeyi kesmeyin sarılık bitince hiç bir zararı olmuyor. 25 ay emzirdim. ve sarılık varken de yoğun şekilde emzirdim.