ABO uyuşmazlığı nedeniyle bebeği sarılık olan var mı?

Heart Kreuz

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2018
59
68
8
Benim kan grubun 0, eşimin B.. bu yüzden kan uyuşmazlığımız var. Bebeğim 1 Ekim öğlen doğdu ve 2 Ekim öğlen taburculuk beklerken rengi sarı olduğu için ölçüm yapıldı 11.5 çıktı değeri ve fototerapi için yatırdılar. Hala hastanede yavrum. Terapiyi bırakınca değeri 15. 5 olmuş taburcu etmediler, tekrar tedaviye aldılar ve ek tahlil istediler. Anne sütü mü sarılığı artırıyor diye, onu bekliyoruz.. Bu yüzden emziremiyorum da.. Pazartesiye kadar da çıkarmayacaklar.. Çok üzgünüm, günler geçmiyor.. böyle bir durum yaşayıp atlatan var mı aranızda

2 sene önce aynı durumu yaşadık. benim 0 bebeğimin kan grubu B olduğu için biraz da haftasından erken doğduğu için sarılık oldu. 12,5 değerle bize fototerapi öneren doktoru değiştirdik başka bir doktora gittik. birkaç gün kabus gibiydi bir tülü uyanıp beslenmiyordu. aslında sütüm de azdı ama doktor bana sürekli emmesini emdikten sonra da mama vermemi söyledi. doktorla sürekli dirsek teması halinde sürekli beslenmesine göre program yaptık. "ne kadar çok çiş ve kaka çıkışı olursa o kadar çabuk sarılıktan kurtulur" dedi. ve bize 10 gün süre verdi. gerçekten 11. gün artık rengi açıldı oğlumun. ama bu arada pik yaptığı gün oldu ürkütücüydü 6 saat uyumuştu o gün mesela götürdüm doktor uyandırıp kendi besledi o derece.
bu tamamen benim fototerapiye vermek istemememden ve tutunduğum doktorun bana verdiği güvenden kaynaklandı.
Sarılığın pik yaptığı bir gün olur ve değerin çok yükselmemesi durumunda aslında sarılık çok da kötü değil hatta az miktarı faydalı bile vücudu bağışıklık geliştiriyor savaşmayı öğreniyor demişti.
umarım sizin de 15.5 o gündür. tahlil soncuna göre doktorlar sizi yönlendirecektir ama sırf ABO uyuşmazlığı var diye emzirmeyi kesmeyin sarılık bitince hiç bir zararı olmuyor. 25 ay emzirdim. ve sarılık varken de yoğun şekilde emzirdim.

Bizdede kan uyuşmazlığı var canım kızım sarılık olduğunda hiç uyanmıyordu şırıngayla kendi sütümü veriyordum çok iyi toparlandı emzirmeyi sakın kesme canım

Çok şükür atlattık hatta 1 aylık oldu bile zaman ne hızlıymış.. Gerçekten anne sütü ve emzirme çok güzel toparladı, hem sarılık gitti hem kilo aldı.. Cevaplar için çok teşekkür ederim, ancak fırsat bulup yazabildim Allah tüm yavrularımıza sağlık, sıhhat versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…