:( acaba cok mu sorun yapıyorum?

beybi_beybi

Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2014
22
7
merhaba kk üyeleri,
sevgilim ile 1 senedir birlikteyiz. Herşey mükemmel ilişkimizin 5. ayında evlenmeye karar verdik. ailelerimizi tanıştıracağız mayıs sonu gibi sevgilimin annesinin ciddi sağlık sorunlarından dolayı süreç uzadı. kısmetse mayısda gelecekler. Fakat bir sorunumuz var sevgilim evlenip ayrılmış birde 4 yaşında oğlu var. Annem biliyor fakat babama durumu nasıl anlatacağımızı bilmiyorum. Bu konudaki tepsi ne olacak neler bekliyor bizi artık geceleri uyuyamıyorum. Kafam cok karışık toparlanamıyorum. Çocuğu hafta sonu 1gün alıyoruz birlikte bırakıyoruz fakat ben her çocuk alışımızda sorun çıkarıyorum. Kendimi cok kötü hissediyorum. Çok iyi anlaşıyoruz çocukla da ben olmadığımda sürekli beni sayıklıyor video çekip yolluyorlar. Birlikte iken de çok seviyorum seni diyor. Hiç bir şeyden habersiz sadece korkum kadının çocuğu kullanarak birşeyler elde etmeye çalışması hasta ruhlu bir kadın normal değil. Arada aklına esince arayıp para ver çocuğa bişey yapcam gibi laflar söylüyor sevgilimde tabiki böyle birşeyin mümkün olmayacağını cocugun ihtayacını ben kendim götürür alırım şeklinde cevap veriyor ve kapatıyor. Hiç konuşmalarını istemiyorum. Cocuk cok küçük olduğu için bu şekilde biraz büyüdüğünde o kadınla hiç bir şekilde konuşulmayacağını söylüyor. Şuan çocuğu almak için mecbur konuşmak zorunda kalıyor. Fakat ben bunları sorun yapıyorum. Sevdiceğim herşeyim benim ona cok değer veriyorum cok seviyorum. Bu konudan dolayı onuda kendimide cok üzüyorum. Benim gibi olan yada benzer durumlarda olanlar lütfen yazsın paylaşalım. Bu tarz konuları ailemle asla konuşmak istemiyorum.

canım peki böyle birseyi evlendikten sonra kaldırabilecek misin sen hiç evlendin mi peki

Bu durumu kaldıramayacak olsam başından kabul etmezdim diye düşünüyorum. Benim ilk evliliğim olacak nasip olursa. Tek sorun o kadınla konuştuğunda kendimi kötü hissediyorum. Ve bütün konuşmalar yanımda ve bende duyuyorum.

Yani mecbur konuşuyor sevgiliniz yapılabilecek bi sey yok malesef çocuk büyüyene kadar sabretmek gerek erkekler hasta ruhlu kadinlardan hoslanmazlar sevgilinizi arayıp sert ve ters konusuyosa zaten sevgiliniz her aradığında ondan daha da nefret ediyordur bi de geçmişteki kötü olaylar var çünkü siz bence kendinizden uzaklastiracak şekilde davranmayin o kadin ne kadar kavgaciysa sizde o kadar şefkatli yumuşak olun. Babanıza söylemek zor bu durumu.

yasemn2014 inanın hersey yazdığınız gibi. Benim şuan olaylara karşı biraz daha hassas davranmamdaki neden ailemin karşısına sorunsuz çıkmak babamın tepkisine karşılık onu ikna edebilecek güçte olmalıyım ki babam bu ilişkide sorun çıkmayacağına inanmalı. Hiçbir şeyin iyi yada kötü olacağını bilemeyiz. Keşke bilsek hayatımızı ona göre yön veriririz. Hiç evlenmemiş birisini karşılarına çıkardığımda onunla sorun yaşamayacağımız anlamıda gelmiyor. Rabbim karşımıza merhametli, inançlı insanları çıkarsın.

başlığınızın yazısı "acaba çok mu sorun yapıyorum ? " bence az bile sorun yapıyorsunuz cidden sıkıntılı bi durum
babaya böyle birşeyi söylemek gerçekten zor
annenizin bilgisi varmış o nasıl bi yorum yapıyor ? olumlu bakıyorsa babanızı ikna edebilir.. asıl sorun evlenip boşanması değil aslında bence asıl sorun çocuk olması ve emin olun o çocuk herzaman sizin hayatınızda olucak olmalıda zaten eğer bi adam başkasıyla evlendi diye eski eşinden olan çocuğunu bi kenara atabiliyosa o adamın merhametli ve iyi biri olduğunu iddaa edemezsiniz.. bence babanızdan önce kendinizi ikna etmeye çalışın o çocuk herzaman hayatınızda olucak ve onun gerekli ihtiyaçları içinde çocuğun annesiyle bi şekilde iletişim içinde olucaksınız böyle bi hayatı gerçekten isteyip istemediğinize kendinizi ikna edin önce.. hakkınızda hayırlısı olur umarım

merhaba kk üyeleri,
sevgilim ile 1 senedir birlikteyiz. Herşey mükemmel ilişkimizin 5. ayında evlenmeye karar verdik. ailelerimizi tanıştıracağız mayıs sonu gibi sevgilimin annesinin ciddi sağlık sorunlarından dolayı süreç uzadı. kısmetse mayısda gelecekler. Bu konudaki tepsi ne olacak neler bekliyor bizi artık geceleri uyuyamıyorum. Kafam cok karışık toparlanamıyorum. Çocuğu hafta sonu 1gün alıyoruz birlikte bırakıyoruz fakat ben her çocuk alışımızda sorun çıkarıyorum. Kendimi cok kötü hissediyorum. Çok iyi anlaşıyoruz çocukla da ben olmadığımda sürekli beni sayıklıyor video çekip yolluyorlar. Birlikte iken de çok seviyorum seni diyor.

İlişkiniz her şeyiyle harika değil kırmızı ile çizdiğim yerden yola çıkarsak.

Bir de siz de o çocuğu sahiplenecek karakter yok. Çocuğun sizi sevmesine rağmen sorun çıkarıyormuşsunuz. Bence yolunuza bakın eski eş ve çocuk sizi çok zorlayacak.

La Lune yorumunuz beni tanımadığınız için doğru değil tabiki saygı duyarım. Eski eşin beni zorlayacak hiçbirşeyi olamaz eninde sonunda o da durumu kabullenecektir. Kabullenmek zorunda sonuçta onları ben ayırmadım bu ayrılığın sebebi kendisi... Annem ilk başlarda olumsuzdu fakat benim ve karşımdaki insanın sevgisini cok iyi görüp gözlemleyebilme imkanı olduğu için şuan sorun yok.

Siz istesenizde istemesinizde hatta eşiniz olacak kişide aynı şekilde istesede istemesede o çocuk hayatta var olduğu sürece kaç yaşında olursa olsun kopamayacaklar.Evet gönül bağı sizinle olacak ama arada çok daha önemli bir bağ var evlat bağı! Büyüdüğünde görüşülmeyecek düşüncesi korkarım ki boş düşünce, aksi gibi büyürken daha aynı ortamda bulunmak zorunda kalacaklar. O çocuğun annesi ve babası onlar, ayrı hayatlar seçseler bile.. Siz bunları göze alarak devam edin derim, o kadın hayatınızda her zaman var olacak bunu bilerek yürüyün bu yolda..

Mathesiss O kadın hayatımızda asla olmayacak çocuğun annesi onun dışında hiçbirşey. Benim gibi bir hayatı olan varsa lütfen onlardan tecrübelerinden yorumlar bekliyorum.

Zor bir durum gerçekten de, Allah yardımıcınız olsun, babanızın tepkisinden çekiniyorsanız muhtemelen babanızın bu duruma olumsuz bir tepki göstereceğini biliyorsunuzdur, babanızın karakterini ve böyle bir duruma tepkisinin ne olacağını (ki tanıdığım çoğu baba,kendi babam da dahil olumsuz bir tepki gösterir) az çok tahmin edebiliyorsunuzdur. Arada çocuk olmasa bile aileler kendi çocuklarının ilk evliliğinde daha önce başından evlilik geçmemiş birini istiyor genelde. Ama böyle evlilikler elbette var.

Önemli olan babanızın tepkisi gibi görünmekle birlikte bu evlilik konusunda sizi düşündüren daha çok eski eş ve çocuk gibi sanki. Babanızın tepkisini bir şekilde yumuşatabilirsiniz, en fazla biraz dargın kalır sonra yine barışırsınız ancak ortada çocuk olduğu sürece eski eş de bir miktar hayatınızda olacak demektir. Sadece maddi anlamda demiyorum, çocuk küçük olduğu için belki şimdilik sadece hastalığında gidip bakması gerekecek,haftada bir gün görüştüğünde yetecek ama çocuk ergenliğe girdiğinde,yaşadığı sıkıntılar olduğunda eski eşiyle görüşmek zorunda kalabilir. Örnek vermek gerekirse mesela çocuk okula gidecek bir yıl sonu gösterisine anne baba olarak gitmeleri gerekecek, veya okulda sorun yaşadığında hem anne hem baba çağrılacak. Sadece maddi ihtiyaçlarını karşılamanın yada haftada bir gün görüşmenin yetmeyeceği zamanlar illa ki olacak. Bunlara dayanabilmek herkesin yapabileceği şeyler değil, büyük konuşmak istemem ama ben yapamazdım örneğin. Ben kıskanırdım ve tahammül edemeyebilirdim. Sizi tanımıyorum, umarım kırıcı olmamıştır söylediklerim, inşallah hakkınızda en hayırılısı neyse o olur,sağlık ve sevgiyle kalın

benim kuzenim var, onun ikinci evliliği ama adamın ilk evliliği idi.
cocuk olmadıgı için gayet mutlu mesutlar. yorumlarda da dendigi gibi sizin dezavantajınız eski eş ve çocugun hayatıızda yer almak durumunda olmaları sıkıntılı durum. Allah hakkında hayırlısını nasip etsin, hayırlısını da gönlüne razı etsin..

ortada cocuk varsa bu cocuk erkeğinse ve bir de o cocugu alıp verirken sorun cıkarıosan ki sanırım kıskanclıktan daha bu baslangıc neler yasıcaksın ne sorunlar cıkarıcaksın... uzak dur derim ki baban da istemez sanırım kimse cocugunu göz göre göre sorunlu bir evliliğin içine atmak istemez cok sorunlar yasarsın yol yakınken babana hiç duyurmadan ayrıl kendi dengi birini bulsun o da ilk kez evlenecek bayanlar için bu yük özellikle cocuk cok agır oluyor... en basta o kadınla sürekli görüşecek cocuk hasta olcak arıcak, sünneti olcak doğum günü olcak okul etkinliği olcak arıcak... sürekli belkide huzurunuzu bozmak için bahane etcek arıcak... cok tehlikeli sulardasın.. ömrün boyu ugrasırsın..

X