Acaba Çok mu Yiyorum ???

masal2014

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2014
2.490
388
Selam güzel anne adaylatı... Rabbim hepimize bu süreçte kolalık versin inşallah.. Bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah :anneadayı::nazar:

Gelelim soruma şimdi: Kızlar moralim çok bozuk.. 45 kilo 153 boyundayım.. 2 alık hamileyim ve suan 47 kiloyum..

hamilelikten önce nasıl yiyorsam aynı şekilde yine yiyorum.. bu arada çalışıyorumda.. tuzluya girmiyorum.. günde sabah sadece yarım ekmek yiyorum onun dışında yemiyorum ekmek.. Yemek ağırlıklı besleniyorum.. İşyerinde de öğle yemeğnden 2-3 saat snra acıkıyorum yanımda varsa meyve yoksa tatlı bisküvilerden yiyorum.. onun dışında kuruyemiş fındık ceviz kuru üzüm vs tüketiyorum da....

Ama işyerinde herkes her yediğime bir şey diyor... Canım ne istiyorsa onu yiyorum... Örneğin öğle yemeğinde ana yemekte tavuk çıkıyorsa yiyorm bana tavuk yeme bence sağlıklı olmayabilir diolar... E yemeyeyim de napim aç mı kalayım ne yicem 1 adet tavuktan ne olur hergün yemiyorum sonuçta... Onun dışında yemekte çorba, ana yemek, tatlı, yoğurt, meyve, salata tüketiyorum.. bunları yemem gerek sonuçta... Doktorum da çok zayıfsın canın ne istiyorsa ye dedi.. Abartmıyorumda yemek konusunu aslında...

Ayy kafayı yicem kızlar siz neler yiyorsunuz? herkes benm yediğime karışıyor çok bunaldım hamileliğimin tadını çıkaramıyorum :63:

ben de şekerli besinleri az tüketmeye çalışıyorum tavuk hiç yemiyorum, sakatatlar yasak geri kalan herşeyden yiyorum. hamile kaldığımdan beri iştahım çok açık benim de boyum senin kadar ve 55.5 kiloda hamile kaldım şu an 10. haftam ve 56.6 falan geliyorum yani ben de bir kilo aldım. kendimi tutmasam daha da alırım. Ama sen zaten çok zayıfsın. xayıf olanların daha çok kilo alması oldukça normal. canını sıkma bence. ayrıca tavuk için söylenenler bence de doğru yememen yemenden daha iyidir. benim tavukla ilgilş tecrübem var ondan söylüyorum.

Aman kime ne, ne yediğinden bizim milletimiz pek sever hariçten gazel okumayı sağlıklı beslen tabiki aşırı kilo almak değil önemli olan bebeğine yarayacak şeyler yeyip öncelikle onu beslemek .. Sut ,yoğurt ,peynir,fındık ,fıstık. Badem,özellikle ceviz tüketmeye çalış . Abartmadan tabi .. muz bebeğe kilo aldiriyor tecrübeyle sabit hergun 1 muz yemeye çalış .. Meyve tuket günlük 2 3 porsiyon.. Ekmek sana kilo aldırır bebeğe hicbir faydası yok. Sebze bol tuket .. İs yerinde ne çıkıyorsa yiceksin tabi ama evinde tavuktansa balık ve kırmızı et tercih edebilirsin.. Semizotu çiğ şekilde tuketmek cok yariyor ..haftada 2 3 .. Dediğim gibi tabiki kısıtlama kendini ama hamurisi,tatlı vs de fazla girme nacizane fikrim .. Zayıf olabilirsin ama seker riski hamilelikte artıyor biliyorsun .. Bu da Allah korusun sana da bebeğe De zarar .. Dr larin çoğu ülkemizde maalesef son raddeye gelene kadar anne beslenme konusunda çok fikir vermiyorlar .. Bana bi beslenme listesi verdiler nerdeyse günde 1 ekmek var .. Ben normalde de okadar yemem zaten .. Sonra anne bi anda aşırı kilo alınca bi de seker yükleme yapılıyor enee seker yuksek EE tabi yuksek olur saldin çayıra Mevlam kayira.. Bastan önlem alınmıyor maalesef sonra acısı anneden çıkıyor. Ayrıca kilo hiçbir şekilde iyi değil bi arkadasim 37 kilo aldı pup diye bi kaşıntı hastaligina yakalandı genelde aşırı kilo alanlarda gerilmeye bağlı olan bi hastalık mis kortizon lu iğne yi bastılar bide üstüne kadına süt bile veremedi evladına .. Ve tamamen kesildi sütü .. Dediğim gibi canım herşeyin azı karar çoğu zarar .. Allahım sağlıkla kucaklarimiza almayı nasip eylesin inşallah .. Selam ve duayla

canım kimsenin ne dediği umrunda olmasın tavuk, et, sebze tabiki yiyceksin başka türlü nasıl beslenecek bu bebek. ayrıca kilon gayet normal ben de 2 ayda 2 kilo almıştım doktorum bana da zayıfsın kilo almaktan korkma demişti ayrıca hamilelikte 15 kilo gayet normal bir sınır dedi. su ana kadar 12 kilo aldım 62 kiloyum her şeyden azar azar yiyorum şekeri hamur işini kızartmayı fazla abartma ayda bir falan kaçamak yapıyorum ben, zaten çok sekerli seven biri değilim. ilerleyen haftalarda zaten midene baskı olacağından çok yiyemeyeceksin hemen doyacaksın, midende yanmalar olacak falan filan :) kısacası kiloyu kadfana takma sağlıklı beslenmene bak sen :anneadayı:

ülkemizde biri hamile kaldı mı herkes ondan önce hamile doğum yaptı mı nerkes ondan çok anne oluo başımıza.. saygısız bi toplumuz burası kesin..
bu işin bilimsel tarafları var ve belli ki sen doktorunla bunları zaten görüşüyorsun.. geri kalan ne derse desin hiiç dinleme ve hatta gerekirse ben ne yapacağımı ve bebeğim için ne düşüneceğimi sizden daha iyi bilirim merak etmeyin de kapat çenelerini.. yoksa daha başındasın çook canın sıkılır.. BDV'ye konu açarsın..

Siz yine iyisiniz benim kıyafetlerime bile karışıyorlar :110: yok o lastik ay sıkar mı ay topuklu giymeseydin ay o ay bu fenalık getirdiler :eek: her gün aynı şeyleri yemek de olmaz farklı tadlar öğrensin cocugum diyin geçiştirin :KK51:

X