Acaba çözüm boşanmak mi?

Benim evliliğimi anlatmışsınız değiştiremezsiniz onu ya olduğu gibi kabul edecek kendinize başka hobiler bulacaksınız ya da yol yakınken bitireceksiniz. seviyorsanız benim gibi çocuklar ile uğraşırken yıllar geçecek duygularınız körelecek

Adamın genel hali tavrı bu olsa bile bile evlenmişsiniz huyu bu derdim ama ailesiyle konuşuyor sizinle konuşmuyorsa derdi sizinle demek ki. Ya sizinle mutlu değil sevmiyor yada size kırgın tavır yapıyor.

Ya bu günümüzün erkekler bayanlara ızdırap olmak için ellerinden geleni yapıyorlar.. Genel anlamda bu böyle kadınlar dünyaya resmen çile çekmeye gelmiş onların gözünde.
Cidden durumuna üzüldüm ve fazlasıyla haklısın. Bir arkadaşın verdiği fikir bence iyi bir mektup yazıp biraz uzaklaşabilirsin ama ilk başta onun sevdiği şeyleri yap misal maçlaro çok seviyorsa bi maça bilet al ikiniz için ve süpriz yap veya hafta sonu çalışmıyorsa 1 gecelik böyle ağaçtan evler falan oluyor ya örnek abantta falan oralarda yer ayırt parasını öde hiç olmadı televizyonu kaldır masa hazırla mumlarını yak seni çok özledim diye sarıl ilk bu taktikleri dene sürekli konuş anlat güldürmeye çalış zaten kadınlarda gurur diye bişey kalmadı sayelerinde sizin internetin çekmediği ve televizyonun olmadığı alana gitmeniz gerek o şekilde yavaş yavaş düzebilir.

• Beğen
Reactions: Kuf
Benim eski eşim de öyleydi, pek sohbet etmez, çok sessizdi ama o herkesin yanında öyleydi, ailesinin arkadaşlarının yanında da konuşmazdı. Siz, eşim başkalarının yanında şen şakrak benim yanımda sessiz diyorsunuz. Konuşacak bir şey mi bulamıyor acaba? Onun ilgilendiği şeylerden konu açın.

Bence evlilikte iletişim, sohbet bir şeyler paylaşmak çok önemli. Hani hep derler ya cinsellik evliliğin yüzde bilmem kaçı diye. Bence bahsettiğiniz sorun cinsellikten bile önemli. Ben böyle bir hayat yaşayamazdım sanırım. Karşı tarafın çözüme yanaşmaması ayrı yorucu.

Siz kendinize bir hayat kurabilirsiniz. spor olur , iş hayatı olur, hobi olur. konuşma ihtiyacınızı giderecek pek çok arkadaş edinirsiniz. Akşam da bu sessizlikle kafa dinlersiniz

peki siz konusmaya calistiginizda nasil oluyor, merak ediyorm.

Ornegin yemek ne yapayim diye soruyorum fikir vermiyor demissiniz.
Yani ne diyor,
esim bazen farketmez der mesela, sinir olurum, zorlarim illa bir cevap versin diye, bunun uzerine tartismisligimiz bile vardir.
Sizde nasil oluyor bu durumlar? Yani o konusmak istemeyip siz onun fikrini bilmek istediginizde ne yapiyorsunuz?

Genel fikrim ben cekemem boyle var yok adami, ama bosanmadan once de baya bir zorlarim acmak icin.

Hanımlar merhaba
1sene 1 aylık evliyim eşimle 4,5yıla yakın bir zaman dilimi sonrasında evlendik. Askerliğini bekle söz nişan Vs Vs derken yeri geldi kavga ettik yeri geldi birbirimizi kaybetmemek adına mücadele ettik lakin evlendiğimizden beri günden güne azalan bu azalışın ızdırabım olmaya başladığı bir kaç husus var. Eşim genel olarak çok konuşkan biri sayılmaz bunu kabul ediyorum ancak evlendiğimiz günden bu yana gitgide artık hiç konuşmamaya başladı ikimizde çalışıyoruz benim işim onunkinden çok daha yorucu ama akşam yemeklerimizde sadece çatal bıçak sesi duymak artık işkence gibi geliyor konuyu açtığımda ya kaba davranıyor ya da sağolsun cevap dahi vermiyor. İlişki deseniz eskiden 2 günde birken şimdi haftada 1 olabiliyor hatta bugün 10. Günümüz bu 10 günde ne eli elime değdi ne dili dilime ortada kavga yok birşey yok ama o kendi dünyasında benimle iletişime geçmeden de mutlu. Bense artık bulaşıklarımla konuşuyorum canlı çiçeğimle dertleşiyorum geçen gün halıyı süpürken halıyla konuştuğumu farkettim diyorum ki ooy annem ne kadar da kirlenmişsin anne seni şimdi süpürür. Belki komik geliyordur Size bu durum ama istem dışı oluyor bu. Yemek ne yapayım sence derim 1 kere bir fikir verdiğini görmedim dışarı çıkarız dipsiz bir kuyuda aldatılmadığıma eminim 1 senede böyle olan adam seneye ne olur on sene sonra nasıl olur artık hayal edemiyorum sürekli tv izliyoruz insan izlediği şeye de mi yorum yapmaz üstelik ben iş yerimle ilgili birşey anlattığımda da dinlemiyor tek cevap hıı hıı anladım ama ailesiyle gayet şak şak konuşuyor kimseyle bir sorunum yok dün annesine yemeğe gittik görümcem Vs herkes orada bana sürpriz yapmışlar haftaya doğum günüm ama annemin ameliyatı ile aynı güne geliyor diye pasta kestiler orada herşey çok güzel gün bitti eve geldik yine bir ölüm sessizliği ben artık boşanmayı düşünüyorum karşıma alıp konuştuğumda ne dinliyor ne değişen birşey var günden güne iyice kapatıyor kendini. Bir eksiğim mi var beğenmediğin yada rahatsız olduğun birşey varsa düzeltiyim söyle yeter ki diyorum hayır diyor ben cinsel ilişkiden önce bile duş alırım ki benden rahatsız olmasın ama artık sürekli kendimde birşey aramaya başlar oldum kendimden soğudum instagramda karşıma çıkan şu görselin beni birebir anlatmasından dolayı daha da kesin gözüyle bakmaya başladım boşanmaya
Ekliyorum
Bir fikir verin allah rızası için
Bence boşanmak ama yinede sen bilirsin.

Hanımlar merhaba
1sene 1 aylık evliyim eşimle 4,5yıla yakın bir zaman dilimi sonrasında evlendik. Askerliğini bekle söz nişan Vs Vs derken yeri geldi kavga ettik yeri geldi birbirimizi kaybetmemek adına mücadele ettik lakin evlendiğimizden beri günden güne azalan bu azalışın ızdırabım olmaya başladığı bir kaç husus var. Eşim genel olarak çok konuşkan biri sayılmaz bunu kabul ediyorum ancak evlendiğimiz günden bu yana gitgide artık hiç konuşmamaya başladı ikimizde çalışıyoruz benim işim onunkinden çok daha yorucu ama akşam yemeklerimizde sadece çatal bıçak sesi duymak artık işkence gibi geliyor konuyu açtığımda ya kaba davranıyor ya da sağolsun cevap dahi vermiyor. İlişki deseniz eskiden 2 günde birken şimdi haftada 1 olabiliyor hatta bugün 10. Günümüz bu 10 günde ne eli elime değdi ne dili dilime ortada kavga yok birşey yok ama o kendi dünyasında benimle iletişime geçmeden de mutlu. Bense artık bulaşıklarımla konuşuyorum canlı çiçeğimle dertleşiyorum geçen gün halıyı süpürken halıyla konuştuğumu farkettim diyorum ki ooy annem ne kadar da kirlenmişsin anne seni şimdi süpürür. Belki komik geliyordur Size bu durum ama istem dışı oluyor bu. Yemek ne yapayım sence derim 1 kere bir fikir verdiğini görmedim dışarı çıkarız dipsiz bir kuyuda aldatılmadığıma eminim 1 senede böyle olan adam seneye ne olur on sene sonra nasıl olur artık hayal edemiyorum sürekli tv izliyoruz insan izlediği şeye de mi yorum yapmaz üstelik ben iş yerimle ilgili birşey anlattığımda da dinlemiyor tek cevap hıı hıı anladım ama ailesiyle gayet şak şak konuşuyor kimseyle bir sorunum yok dün annesine yemeğe gittik görümcem Vs herkes orada bana sürpriz yapmışlar haftaya doğum günüm ama annemin ameliyatı ile aynı güne geliyor diye pasta kestiler orada herşey çok güzel gün bitti eve geldik yine bir ölüm sessizliği ben artık boşanmayı düşünüyorum karşıma alıp konuştuğumda ne dinliyor ne değişen birşey var günden güne iyice kapatıyor kendini. Bir eksiğim mi var beğenmediğin yada rahatsız olduğun birşey varsa düzeltiyim söyle yeter ki diyorum hayır diyor ben cinsel ilişkiden önce bile duş alırım ki benden rahatsız olmasın ama artık sürekli kendimde birşey aramaya başlar oldum kendimden soğudum instagramda karşıma çıkan şu görselin beni birebir anlatmasından dolayı daha da kesin gözüyle bakmaya başladım boşanmaya
Ekliyorum
Bu kadar ilgisizlik vurdumduymazlık iyi değil. Hele ki ailesi ile şen şakrak olup sizinle böyle olması hiç normal değil.Karşınıza alıp konuşun bakalım. Söyleyin sen böyle yaptığın için boşanmayı düşünüyorum diye.Tepki vermezse istediği de odur. Zaten bu kadar tepkisizlik, isteksizlik gitmeni bekliyor gibi. Allah yardımcınız olsun.

Aileler genel olarak böyle. Dayak ve aldatma yoksa yuva yıkılmaz kafasında.
Oyuzden ailenin fikrini cokta önemseme. Ben seni okadar iyi anladım ki.
Yalnızım dedıgınde 'e herseyın var ya' cevabı insanda kendisini duvardan duvara vurma ıstegı yaratıyor.
Bu adam degısmeyecek onu söyleyim. Terapi merapı hikaye. Zaten gıtmeyecekte.
Bosanmak ıstedıgını söylediginde buyuk ihtimal aglayacak seni sevdigini söyleyecek falan. Ama o kadar. Degısen bir sey olmayacak.

Hayat ve karar senın.

Ağlamaz bile bence.
bön bön bakar arkasını döner gider.ne halin varsa gör der gibi...

Benimde esim iletisime kapali bir birey, aileden kaynakli bi yetistirilme tarzi. Az buz seni anlayabiliyorum. Eger bosanmak aklinda yoksa Espirilerle yaklassan ona ? Ya da hoslandigi gundelik meselelerden yaklassan? Hani bana bi adim gelse ona on adim giderim mantigi degil de direk onun anlayacagi hosnut oldugu dilden konusarak ona yüz adim atip onun size gelmesini yahut eslik etmesini beklesiniz? Bu arada esinizin ailesiyleyle yakin misiniz bu durumlari onlarla paylasiyor musunu,? Yahut paylastiginiz da ne gibi tepkilerle yahut cevaplarla karsilasiyorsunuz?

Böyle sessiz sessiz takılan heriflerin karın ağrıları sonradan illaki çıkıyorr merak etmeyin.
İyi bilirm çatal bçak sesini dinlemeyi...cevap alınmayan soruları, hep geçiştirildiğini bilmek bir süre sonra delirtiyor insanı değil mi?

Size birşey söyleyeyim; geçecek.
Ama geçecek demek o adam düzelecek demek değil!..
Siz o karın ağrısını ne olduğuna bağlı olarak değişeceksiniz önce bi, hatta seni tanıyamadığını söyleyecek, eski karısı gibi olmadığınızı falan duyacaksınız .işte tam o noktada sizdeki ''aydınlanmadan'' mütevellit dilinin bağı çözülüverecek onun.

Tabi geriye sesini asgari şaratlarda duymak isteyen bi kadın bırakmış olacak O da...

Ah canım benim. İçimde hissettim yazdıklarını. Ne yapman gerekir bilemiyorum. Yaşın küçükse defet bu adamı. Benim ki de bunun farklı versiyonu. Konuşur ama boş. Bişey paylaşmayan genel yüzeysel şeyler. Ev arkadaşım gibi gelir bana çoğunlukla. Benim çocuğum var onunla meşgulüm ve içime dönmeye çalışıyorum. Sana ne desem bilemedim gülüm

Uc yil gorustunuz sevdiniz bu adami kaybetmemek icin caba sarf ettiniz.Bu adam evlenince mi degisti.Uc yil boyunca nasildi.Karekteri mi boyle sonradan mi oldu.Evliligin ilk bes yili coğu bosanmalar yasaniyor.Bu yuzden de ilk uc yil cocuk yapmayin deniyor.Bazi esler evlenince gezmeyi eglenmeyi sevmiyor..Siz seviyorsaniz is arkadaslarinizla takilin.Onlarla muhabbet edin.Sizi kisitliyorsa o sikinti.Evlenince hayat is ev yemek bulasik degil.Gerekirse temizlikci alin.Siz kendinizi mutlu etmek icin cabalayin.Esinizin hangi yonlerini seviyorsunuz niye evlendiniz onunla.bunlari dusunun.Esinize bir msj yazin bunlara bunlara kiriliyorum beni sevmedigini dusunuyorum.Bazen konusurken kirici laflar soylenebilir.Yazarak deneyin.

Hanımlar merhaba
Ekliyorum
Evlenmeden önce nasıl biriydi?donuk soğuk mu evlenincemi böyle oldu?çocuk düşünmemen yararına olur.

Hanımlar merhaba
Ekliyorum
Duvara karşı oynuyosun büyük konuşmiyim dayanamazdım öyle birine.tam bu karakterde kuzenim var bize gelir oturmaya Daralıyorum yanında ya ha duvar ha o duvara vursan ses çıkar.allah yardım etsin.

Back
X