• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acaba dolandırıcı mı bunlar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

atakaan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2011
238
3
46
İstanbul
hepinize merhaba.
eşimle maddi sıkıntılarımız var. maaşlarımız borçları ödemeye yetmiyor ve birkaç aydır banka borçlarının hiçbirini ödeyemedim.
diğer konularda sebepleri geniş geniş konuşmuştk hatırlayan olursa.

şimdi ben bankalarla icralık olmak üzereyim, belki de oldum.tüm borçlar benim adıma:(
kredi ya da para bulup borçları kapatmak için çok yere başvurduk ama hep olumsuz sonuçlandı.
dün nette gezerken faizle para veren, senetle borç falan diye aramalar yaptım. birkaçtane mail adresi buldum.
biri hariç diğerleri banka çalışanları çıktı normal banka kredisi veriyorlar. ama benim kredi ppuanım düşük kredi kullanamam.

bir tanesi farklıydı. aradılar dün akşam beni. ihtiyacım olan miktarı söyledim. tc mi verdim.
ama dünden beridir hep içimde bir kurt.
adam parayı hesabıma yatıracak, ben bankaya gidip senetleri imzalayacağım o zaman parayı kullanabileceğim. hiçbi şekilde görmeyeceğiz aramayacağız bir daha iletişim olmayacak. ben borcu bankaya ödeyip senedi alacağım.
ama senetli olacağı için belirli bir miktar masrafı olduğunu söyledi ve bu masrafı peşin istiyorlar.
şimdi kızmayın bana ne olur. normalde böyle şeylere karşıyım finansal hizmet veren şirket adı altında bir nevi tefecilik. ama gerçekten paraya çok ihtiyacım var. evliliğimiz tehlikede.psikolojim bozuldu uyuyamıyorum bile.

sabit şirket teli istedim adam 5ten sonra orada birileri olur dedi aradım ama tel bozuk gibi çalıyor.
üfff çaresizlik işte insana neler yaptırıyor.

gerçekten çok çaresizim. paraya çok acil ihtiyacım var. ne yapsam bilmiyorum.
aslında saçma geliyor adamlar muhtemelen dolandırıcı olabilir.
ama faizle para veren kişiler hep böyle çalışıyor gibi yorumlarda okudum nette.
birileri birşey yazsın lütfen
bu durumda olan böyle para alan birilerini tanıyan duyan lütfen yardım etsin bana

çaresizsiniz anlıyorum,çıkış yolu bulamıyorsunuz anlıyorum,ne yapacağınızı bilemiyorsunuz onuda anlıyorum ama lütfen bu yaptığınız saçma şeyi sonlandırın.

böyle birşeyin içinede asla girmeyin.neler duyuyoruz,neler okuyoruz...bu işleri yapanlar factoring şirketleridir ama onlar yasaldır.5 den sonra arayın demezler ve çek senetle çalışırlar.ama bu şekilde değil.siz onlara çek yada senet verirsiniz onlarda size vadesinden önce bu parayı verirler.vadesindede çek yada senedin parasını kendileri alırlar.

bu devirde kimse kimseye karşılıksız birşey vermiyor.lütfen buna bir son verin derim ben.

eşiniz ne diyor peki bu durumda?

gerçekten çok çaresizim. paraya çok acil ihtiyacım var. ne yapsam bilmiyorum.
aslında saçma geliyor adamlar muhtemelen dolandırıcı olabilir.
ama faizle para veren kişiler hep böyle çalışıyor gibi yorumlarda okudum nette.
birileri birşey yazsın lütfen
bu durumda olan böyle para alan birilerini tanıyan duyan lütfen yardım etsin bana

Çaresizlik insana çok şey yaptırıyor.Yine de söylüyorum en son çare dahi olsa bulaşmayın.Borçlu olduğunuz bankalarla görüşüp borcunuzu tekrar düzenlettirseniz.Yardımcı olacaklardır çok fazla bilgim yok ama Umarım bu konuda daha derin bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlar.

Allah yardımcınız olsun.

ailemin kesinlikle bilmemesi gerekiyor bu durumu.
arkadaşlarım tanıdıklar falan diğer aklıma gelen herkesle konuştum ama yardımcı olacak kimse yok.
aslında ödeyebilrim ama farklı farklı yerlere borç olduğu için dağılıyorum.
tek kredi olsun tek yere borçlanayım istiyorum

Adamlar masraf için sizden oara alıp ortadan kaybolacaklar. Cok bariz.

Bu riske girmek yerine bir tanıdık bulun devlet bankasından ve kredinizi onaylattırın. Tanıdık olunca işler daha rahat yürüyor.

Allah yardımcınız olsun öncelikle...Ben tc kimliğimi bir akrabaya bile verirken düşünürüm.Siz netten araştırıp bulduğunuz birilerine vermişssiniz.Bu çaresizlik sizi ya daha kötü şeylere bulaştırırsa...En kötüsünü çözüm gibi görmeyin.Netten bir şey alırken 2 3 kez düşünüyorum.Ya da biri bir şey yazdımı acaba doğrumu diye düşünüp duruyoruz.Nasıl güvendiniz bilemedim şahsen...Eşim bunu nasıl karşıladı onuda merak ettim...

Allah bulunduğunuz durumdan kurtarsın inşallah.Kısa zamanda refaha çıkmanız dileğiyle...

ya dün adamla konuştuğumdan beridir içime sinmeyen birşey var zaten ama o kadar çok ihtiyacım varki paraya mantıklı düşünemiyorum
zaten sizde yol gösterin diye buraya yazıyorum
sarsın beni kendime geleyim

eşim parayı ilk başta istedikleri için mantıklı bulmuyor.

bana da orası mantıklı gelmiyor zaten şu an o masrafları yatıracak param da yok ama diyorum ya çaresizlik insana herşeyi düşündürüyor malesef.
şu parayı verek bir şirket firma olsa ya da böyle bir firma olsa keşke

Bile bile lades demek sizinki evet çok zor durumdasınız ama bilerek dolandırılacaksınız
kesinlikle bu yollara başvurmayın aileler kızsada eminim size doğru yolu gösterir ilerde keşke anlatsaydınız yapardık yardım ederdik derlerse daha çok pişman olursunuz
bırakın bilsinler size kızsınlar ama sizede yardım ederler ...

normal şartlara şu konuyu başkası açsa ben de gereksiz bulurdum
ama inanın o kadar çaresizimki.
o kadar zor durumdayım ki
nerelerden medet umuyorum
psikolojim yerinde değil artık aklıma gelen her yolu deniyorum ne yapayım
cahil insan da değilim ama para şu an için çok acil gerekiyor.
icralık olursam eve maaşıma haciz gelirse ne yaparım ben
düşünmekten uyuyamıyorum bile inanın
bu arada ben smmm'yim. işim gücüm var şükür çalışıyorum ama bir an önce tüm borçları kapatıp tek yere borç olsun ödeyebileyim istiyorum

aileme anlatamam lütfen bunu çözüm olarak yazmayın.
annem ve babam sağlık problemleri var ve bu durumu öğrenirlerse evet borcu öderler ada evliliğimi de bitirirler.
ben eşimden ayrılmak istemiyorum.

borç para verecek birilerini arıyorum ya da kredi çekebilecek ama malesef bulamıyorum.

Kesinlikle böyle bir işe kalkışmayın derim.

Ben nedense oldum olası para işlerinde çekinirim, 1 kere değil 50 kere düşünürüm.

Bence ailene anlat, onlardan birisi kredi çeksin ve siz onlara ödeyin.

annem ve babam sağlık problemleri var ve bu durumu öğrenirlerse evet borcu öderler ada evliliğimi de bitirirler.

borç para verecek birilerini arıyorum ya da kredi çekebilecek ama malesef bulamıyorum.

Sana ailenden başka kimse yardımcı olmaz olamaz.

Çünkü diğer boçları ödemediğin/ödeyemediğin için bunuda ödeyemeyeciği düşünürler.

Eşinin ailesinden yardım isteyin o zaman.

Bir tanıdığımın eşi bir arkadaşı için daha bir kaç hafta önce tefeciden para almış . . 12 milyar alıp 5 ay sonuna kadar 3 milyar faizle geri vericekmiş. .
Ya veremezse . . Biri hastalanır kendi hastalanırsa işten çıkarılırsa diye defalarca uyardım. . Ama Nafile. . . :(

Bence elinde satabileceğin herşeyi sat ama bu işlere girme. . Ayrıca ailen sana zor gününde kesinlikle destek olur .Eğer çalıştığın işyerinde patronunla aran iyi ise paraya sıkıştığını belirt. . Ondan destek al maaşından kesilsin . .
sakın elini verme böylelerine kolunuda kaptırırsın

Eşin bu kadar fedakarlığı haketmiyor.

eşimin ailesi kuruş vermezler.
maddi durumumuz kötü diye arayıp sormuyorlar bile.

elde avuçta satacak bir setim kaldı. o da bin tl falan yapıyor.
şirketten de isteyemem yazın evlilik nedeniyle tazminatımı aldım ve işe devam ediyorum.

ailem olmaz ya olmaz. bunu gururuma da yediremem

kesinlikle dolandırılacaksınız, bunu yapmayın, satacak şeyleriniz varsa satın ve bankalarla iletişime geçin odeme için zaman isteyin.

Paniği ve umutsuzluğu bir kenara bırakın, mantıklı olun. Abuk subuk adamlarla ne işiniz var? Ya tefecidir ya dolandırıcı.
İcra falan demişsiniz ama o işler o kadar kolay olmuyor. Öncelikle, kaç aydır ödeyemediniz borçları? Bankadan aradılar mı? Bankanın avukatları aradı mı? Bankaya "kredi borcumu yeniden yapılandırın" dediniz mi? Sizin adınıza kredi borcunuzu kapatacak ve borçlanacağınız resmi kurumlara (banka vs.) baktınız mı?
Bu tefeciye gelene kadar başka çözüm yolları var. İnternette o yolları araştırsaydınız önce. Avukatların yardımcı olduğu hukuk siteleri var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X