Acaba hata mı ettim?

Depresiff polianna

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2017
395
165
23
31
merhaba arkadaşlar.

Bişey yaptım şuan acaba çok mu ayıp etti. Diye vicdan azabı çekiyorum.

Eşimin ananesi vefat etti. Camiye gittim kabristana gittim sonra akşam 10 a kadar evlerinde oturduk falan sonra evimize geldik. Hafta boyunca çalıştım cuma izinliydim ama sürekli iş yerinden aradıkları için (satış işinde calısıyorum müşterilerimde arıyor) 7 gün okunan duasına gidemedim.
Haftasonuda kendi ailemle geçirdiğim için katılamadım.
Dün eve gelince eşim biraz söylendi. Gitmen lazımdı biz aile olduk beni temsilen 1 günde olsa gitmeliydin dedi. Kayınvalidemde eşime herkes sordu falan demiş. Eşimin teyzesinin nişanlı gelini var o ordaymış. Beğenmediğimiz falanca bile hatır sayıp gitmiş dedi eşim.
Bende kasıtlı bişey yapmadığımı diğer gelince cenaze günü yoktu kıyas yapmasının yanlış olduğunu söyledim.
Kayınvalidemede bozuldum açıkcası oğlunjn kulağına sokmasına gerek yoktu. Ben oğluyla kavga etsem zevk mi alıcak? Hayır. Öyle bi kadın değil. Acaba çok mu kırıldı diyorum.

Ama bilerek yapmadım gerçekten. Kasıtlı bişey yok ortada. Kendimi kötü hissettim uzun oldu ama okuyanlara şimdiden teşekkür ederim.

ben nişanlıyken eşimin ananesi vefat etti cenazeye gitmiştim baska bişeyine gidemedim calışıyorum bu sene senesi okundu ona da gidemedim ama kimsede sormamıs demek ki kv bişey demedi sorsalar derdi :KK53:

akşam okunduysa 1 günde olsa gidebilirdiniz sanki

Ailenle bu seferlik görüşmeyebilirdin bence. İnsanlar bu günlerde hatırlanmak ister. Ama tabi ki "iyi" insanlarsa. Değerlerse.
Tatile gideceğiz 15 gün görüşemiycez diye öyle planlamıştım. Bende biraz kötü hissettim kendimi. Ama kasıtlı yaptığım bişey asla değildi...

Benim bildiğim ve gittiğim okumaların tümünde yan odada da erkekler bulunur. O yüzden sordum. Madem gitmeniz bu kadar önemliydi kayınvalideniz veya eşiniz öncesinde sizi bu konuda uyarabilirdi.

Kayınvalidem oğlunu aradı sanırım cuma günü gelicek mi düye sormuş yoğun olduğumus söylemiş. Eşimde senden bekledim düşünürsün diye dedi. Aslında eşimin demesi lazımdı uyarabilirdi beni

Ailemle bi daha 15 gün sonra görüşebileceğim. Tatilden dolayı. O yüzden biraz fazla vakit geçirmek istedim. Arada gidip kalırım

15 gün çok değil. O cenaze bir daha olmayacak. Siz ayıp etmişsiniz. Eşiniz ve kaynananız çok haklı bu durumda.

15 gun cok uzun bi zaman degil, ailenizi her zaman gorebilirsiniz.
Bencede ayip olmus, esinin ailesi iyi insanlarsa sana deger veriyorlarsa bence kendini affettir.
(kotu insan olsalar bile esinizin hatrina gitmeliydiniz).

Uzulmussunuz belli ki, bence ne yapin edin gonlunu alin hepsinin.

Back
X