Acaba sorun ben de mi?!

Lockam46

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
3.165
2.263
Önceki konumu okuyanlar bilirler. Ama kısaca anlatayım. Ben aslen Bursalıyım. K.maraşa gelin geldm. Severek evlendik.Eşim buralı. Ama maraşın ilçesinde yaşıyoruz. Eşimin işinden ötürü. Eşim aslen maraşlı. 1,5 Yıldr burdayz. Ama eşimin burdakı işi yoğun ve çok sıkıntılı. Maraşa tayınını ısterse daha rahat ediceğini vs.. söyluyor. Ama tabı ben hıc mı hıc ıstemıyorum. Öncelikle,Maraşı hiç sevemedim bir türlü.. boğucu gelıyor bana. 2. eşimin ailesi,bütün akrabaları orda. Benım hiç kimsem yok. Burda karısanım görüşenim yok. Oraya gittiğimzde huzurumun kalmayacğaını düşünüyorm.. Eşim artık kesn kararını verdi tayyınını ıstıcek. Ve gitmemiz yüksek ihtimal. Ne ypamalıyım. kendmi nasıl alıstırmalıym. Eşimle konusmalımıyım ? fikirlerinz nedir..

Ve tayınını bır anda ıstemesnın sebebi de şu kızlar. Biz lojmanda oturuyorz. Baya eski oldğu için devlet onayıyla yıkılacak br kac aya kadar. Bırıkım yaparız dıye düşünüyordk. Kıramız yok bısey yok dıye . Borclarımızda olduğu ıcın. Ama sımdı esımde dıyorkı. Ha burda ooturup 400,500 lıra ev kırası vermısız. ha maraşta. en azından işim daha rahat vs olcak dıo. Ben de kendını dusun zaten benı dusunme vs dıyorm. Tartısyorum. Eşimn ise hep abarttığı,çok su-izan yaptığımı ön yargılı olduğumu söyluyor :/ korkularım var benımde kızlar çok :KK43: Babasının 3 katlı evı var Maraşta. oraya gittiğimzde 'oğlm gelın burda oturun kıra vermeyın derse ben naaprm. Nasıl yaparm onlrla :/ yanı esıme evlenmedne evvel bıle kpederm demiş. ilçeye gider gelırsın. evlennce burda oturun demıs. ki oraya gdersekiçok sık boğaz eder. Çok ısrarcı bır adamdır kpederm :KK43:

Yani, oraya gitmek istememe sebebinizin ne olduğunu çok da şey değil. Neticede onun kadar siz de orada yaşıyor olacaksınız, herhangi bir sebepten ötürü gitmek istemiyor olabilirsiniz. Havası suyu da hoşunuza gitmiyor olabilirdi.
Oylarınızın ağırlığı yüzde elli elli olmalı. Nerede yaşamak istediğiniz konusunda fikrinizi önemsemeli.
O bölgeye ısınamadığınızı, iş onusunda çok rahatsızsa farklı bir şehre de taşınabileceğinizi falan söyleyin. Fazlaca açıklama yapmak zorunda değilsiniz.

Yani, oraya gitmek istememe sebebinizin ne olduğunu çok da şey değil. Neticede onun kadar siz de orada yaşıyor olacaksınız, herhangi bir sebepten ötürü gitmek istemiyor olabilirsiniz. Havası suyu da hoşunuza gitmiyor olabilirdi.
Oylarınızın ağırlığı yüzde elli elli olmalı. Nerede yaşamak istediğiniz konusunda fikrinizi önemsemeli.
O bölgeye ısınamadığınızı, iş onusunda çok rahatsızsa farklı bir şehre de taşınabileceğinizi falan söyleyin. Fazlaca açıklama yapmak zorunda değilsiniz.
Bursayı gitmeyi de teklif ediyorum. Ama bilmediiği yer vs olduğğunu söyluyor. Ben erkeğim ehr zaman dışarıdayım,çalışıyorum. Benım işimde hangi şehrde olduğum vvs önemli. En azından maraşta ne akdar rahat ediceğimi kesin biliyorum. Bütün tanıdıklarım orada. Herkes gel bak buırası çok rhaat dıyorlar diyor. Yani eşim öyle deyince,ne diyebilirim ki ?:KK43:

ailesini neden sevemedin canım belki zamanla ...seversin dicemde oof en iyisi gitme teselli veremiyorum :)

Bursayı gitmeyi de teklif ediyorum. Ama bilmediiği yer vs olduğğunu söyluyor. Ben erkeğim ehr zaman dışarıdayım,çalışıyorum. Benım işimde hangi şehrde olduğum vvs önemli. En azından maraşta ne akdar rahat ediceğimi kesin biliyorum. Bütün tanıdıklarım orada. Herkes gel bak buırası çok rhaat dıyorlar diyor. Yani eşim öyle deyince,ne diyebilirim ki ?:KK43:

Valla bişey demeniz lazım. Mesela, işin rahat olup olmadığını araya birileri sokularaköğrenilebilir, bunu öne sürün.
Ayrıca bütün gün evde yalnız oturan siz olduğunuzdan asıl sizin rahat edeceğiniz, dışarı çıktığınızda tek başınıza da olsa rahatça işlerinizi halledebileceğiniz bişehirde olmanız gerektiğini, o erkek oldugu için her mekana daha kolay uyum sağlayacağını söyleyin.
Bursa olmak zorunda da değil, belki orayı da sizin aileniz orada diye istemiyordur. İkisinin ortasında başka bir şehir önerin, veya bulmayı önerin, beraber ortaklaşa kararlaştıralım falan deyin.

ailesini neden sevemedin canım belki zamanla ...seversin dicemde oof en iyisi gitme teselli veremiyorum :)
Kişisel problemim yokta. Kültür farklılığından sanırım. Anlam veremıyorum bazı şeylerıne. Konusmalarına vs.. Bide çok soğuklar.. yanı yapı gereği. Kendi evladarına karsı da öyleler tabı de.Ama alışkın dğeilimki böyle ortmlara hiç. :/ o yuzden yabancılıyorm. Bir de maraşa gttiğimzde bizi çok sık boğaz edecklerini. Her zaman gelın gleın dıckelerını dusunuyorum kvalıdem değilde kpederm. Şu an bile bız 3 hfatda bır gidiyoruz. Sz her hafta sonu gelmeye calısın kızım boyle kalabalık ıyı oluyor dyor bana düüşünün artık :///////

Kişisel problemim yokta. Kültür farklılığından sanırım. Anlam veremıyorum bazı şeylerıne. Konusmalarına vs.. Bide çok soğuklar.. yanı yapı gereği. Kendi evladarına karsı da öyleler tabı de.Ama alışkın dğeilimki böyle ortmlara hiç. :/ o yuzden yabancılıyorm. Bir de maraşa gttiğimzde bizi çok sık boğaz edecklerini. Her zaman gelın gleın dıckelerını dusunuyorum kvalıdem değilde kpederm. Şu an bile bız 3 hfatda bır gidiyoruz. Sz her hafta sonu gelmeye calısın kızım boyle kalabalık ıyı oluyor dyor bana düüşünün artık :///////
valla bunlar kafaya koymuşlar ya ailen ya ben deme vakti gelmiş sanirsam :S

Valla bişey demeniz lazım. Mesela, işin rahat olup olmadığını araya birileri sokularaköğrenilebilir, bunu öne sürün.
Ayrıca bütün gün evde yalnız oturan siz olduğunuzdan asıl sizin rahat edeceğiniz, dışarı çıktığınızda tek başınıza da olsa rahatça işlerinizi halledebileceğiniz bişehirde olmanız gerektiğini, o erkek oldugu için her mekana daha kolay uyum sağlayacağını söyleyin.
Bursa olmak zorunda da değil, belki orayı da sizin aileniz orada diye istemiyordur. İkisinin ortasında başka bir şehir önerin, veya bulmayı önerin, beraber ortaklaşa kararlaştıralım falan deyin.
Maraşta olursam evet,her işimi kolayca halledebilrim. Burada bır yere gitmeye kalksam,gidicek kımsem yok. Orada olduğum da,annesıyle ablasıyla vs.. gidip işlerimi halledebilirim. Çocuğumz olduğunda onlara bırakıp halledebilrim vs.. Bunlar mantıklı baktığınızda güzel. Amaa birde olumsuz tarafları var. Babasından ötürüü. Kvalıdem soğuktur zaten. Gelin edin gidin asla demez. AMa kPEDEİRM COK ısrarcıdır. Benım eşimde ana baba konusunda çok hasas. yanlarında bacak bacak ustune bıle atmaz,yatmaz . Saygılıdır. Kısacasıı,karsı çıkamazsa,her gelın dedıklerınde gıdersek. surda oturun deynce kbl ederse eşi. O zaman bizim özel hayat denen bır seyımız kalmaz . Su an burda kımse bıze dokunmuyor. Ki yine bıle. abısının arabası var. burdan gecerken,bızı alır marraşa götürür. Halbukı ne gerk var. Mecbur koşar gııbı. bzd epeşlerine takılır gıderiz. Gtmedıgımzd ekpederşim arar hemen nedn gelmedınz vs dıye.. :/ şu an uzaktayz. 3 haftada bır gttıgımz halde. Bana kpederim dıyor kı benı ara dıyor. Araman gerekır dıyor gelsende. dıyor. resmen onu aramamı onunla konusmamı ıstyor. İşte bu yzdne psıkoljm alt üst. Kafamda hep bir kurgu hep bı kurguç Şöyle olursa böyle olursa dıye.. baya uzun oldu canımm k.bakma :/

İşte işi o noktaya getırmek istemıyorum. Eşimi anlamaya çalışmak istiyorum ama nasıl ? :KK43:
canım bol bol dua okumaktan başka bi caren yok sanırım bende bu konuda yaraliyim bilmediğim bi ülkeye gelin gidicem ve bende istanbül için ikna edemiyorum kader işte alnına yazildimi elinden bişey gelmiyor teslim olmaktan bska.. rabbim hakkımızda herşeyin hayirlisini nasip etsin.

K,maraşı çok severim belki sen de seversim ha ? Önyargılarını bırakıp bir dene,inşallah iyi insanlarla karşılaşırsın,benim orada çok güzel anılarım var
Kafana taktığın şeyler başkasının isteyebileceği şeyler
Kalabalık aile buluşmaları felan
Arabayla sizi almaları belki onların gözünde size iyilik yaptıklarını düşünüyorlardır
Kaynanan soğukmuş belki hiç karışmayacak size,zaten bi düzeniniz vardır yeni evli değilsiniz,öyle karışabilecekleri yaşta değilsiniz
Kayınpederin de söylesin dursun,he de geç,kalbini de kırma,ayarla işte,sonra eşinle aran bozulmasın
Yani iş sende bitiyor arkadaşım
İlçede oturacağına gel şehir merkezinde otur

K,maraşı çok severim belki sen de seversim ha ? Önyargılarını bırakıp bir dene,inşallah iyi insanlarla karşılaşırsın,benim orada çok güzel anılarım var
Kafana taktığın şeyler başkasının isteyebileceği şeyler
Kalabalık aile buluşmaları felan
Arabayla sizi almaları belki onların gözünde size iyilik yaptıklarını düşünüyorlardır
Kaynanan soğukmuş belki hiç karışmayacak size,zaten bi düzeniniz vardır yeni evli değilsiniz,öyle karışabilecekleri yaşta değilsiniz
Kayınpederin de söylesin dursun,he de geç,kalbini de kırma,ayarla işte,sonra eşinle aran bozulmasın
Yani iş sende bitiyor arkadaşım
İlçede oturacağına gel şehir merkezinde otur
Henüz oraya gitmemiz çok erken. daha borçlarımız bıtmedı.çok zorlanıcaz. eşim kirayı veremıcek duruma gelıp,en sonunda'hadı babamn evıne gidelm' diyebilir belki. kafamda deli sorular :KK43: gece uyuyamadım

X