acaba yanlış mı yaptım şeker yüklemesi yardım

Ballokmasi

Guru
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2011
17
1
Bugün şeker yüklemesi yaptırdım çok şükür sonuçlarım iyi çıktı. Daha once seker yuklemesi yaptiran Bir arkadasimla konustuktan sonra aklıma takılan durumlar oldu
1. Eczaneden hazır şekilde şekerli su vermediler onun yerine 50 gr toz glukoz verdiler bunu küçük pet şişe yani yarım litre suya karıştırın için dediler bende öyle yaptım içerken bana mide bulandirici bir tatlı gelmedi ( ama arkadaşıma hazır şekerli şu vermişler ve cok tatliymis içerken midesi bulanmis ) bunu duyduktan sonra acaba su oranını yanlış mı yaptım diye düşündüm.
2. Durum ise aç Karina kan verdim sonra şekerli suyu içtim 2 saat sonra tekrar aç Karina kan verdim ( arkadaşım şekerli sudan sonra 1 saat sonra kan vermiş ) beni saat konusunda yanlış mı yonlendirdiler
şeker yüklemesi yaptiranlar ne kadar su oranı ve hangi saatler arası yaptılar cevaplarsaniz çok mutlu olucam çok kafaya taktım.

Ben hazır satılan glukozlardan verdiler kutu kola kutusundaydı ve tadı normal bildiğimiz elmalı su gibiydi yani hiçte şekerli değildi hatta sordum kusanlar falan olmuş bu hiçte şekerli değil diye dozuyla alakalı dedi benimki 50 gr dı ve banada aç karnına iç 1 saat sonra kan ver dediler öyle yaptım canım

1.durumunuzda bir sıkıntı yok, önemli olan 50 gr glikozu almış olmanız suyun miktarı önemli değil
2.durumunuz içinse normalde 50 gr lık yüklemeden 1 saat sonra şekerinize bakmaları gerekir.. 2 saat olayını gittiğinizde mutlaka doktorunuza ya da şeker testinizi yapan hemşireye sorun..

sevgiler..

Arkadaslar cevaplariniz için teşekkür ederim. Açlık şekerim 79 şekerli sudan sonra 2 saat sonra verdiğim kanda şekerim 87 çıkmıştı. 1 saat sonra vermiş olsaydım değeri asarmiydim bilmiyorum pazartesi sorucam doktora artik.Tekrar seker yuklemesi yaptirsam bir zararı olur mu bebegime :KK43:((

Arkadaslar cevaplariniz için teşekkür ederim. Açlık şekerim 79 şekerli sudan sonra 2 saat sonra verdiğim kanda şekerim 87 çıkmıştı. 1 saat sonra vermiş olsaydım değeri asarmiydim bilmiyorum pazartesi sorucam doktora artik.Tekrar seker yuklemesi yaptirsam bir zararı olur mu bebegime :KK43:((
Canım kafana göre neden iş yapıyosun doktoruna sor o gerek görürse yaptırırsın sakın kafana göre birşey yapma

Canim kafama göre yaptirmicam zaten. Doktora sorucam. Doktor tekrar yaptır derse işte yaptırıp yaptirmamak konusunda kararsızim.

Doktor gerekli olup olmadığını söylüyo canım. Eğer bunda yüksek çıkarsa dozunu arttırarak birdaha yapıyolar galiba oda 75 gr. Doktora iyice sor bi zararı varmı vs diye

Bana ilk 50 gr yaptılar bir pet bardağa döktüler şekerli bir su icinede limon suyu sktilar bir saat sonra kan aldılar ama yüksek çıktı 2 gün sonrada 100gr yaptılar ac ken ve her saat başı olmak üzere 4 kez kan aldılar bu arada yiyip içip gezmek yasak cok şükür orda değerler normal çıktı.

Bende hazir pet sisede 75lik aldim ama banada hic tatli gelmedi aslinda bu bana gore biraz goreceli kimine cok tatli geliyo kimine hic tatli gelmiyo hatta ben cikip ustune dondurma yedim..2. Durumda normal cunku bizdede oyle yapildi sekeri ictim kan alindi bi saat sonra bi tup alindi iki saat sonra yine bi tup alindi toplamda uc tup kan verdim ama iciniz rahat etmezse yine doktorunuza danisirsiniz...

Bugün şeker yüklemesi yaptırdım çok şükür sonuçlarım iyi çıktı. Daha once seker yuklemesi yaptiran Bir arkadasimla konustuktan sonra aklıma takılan durumlar oldu
1. Eczaneden hazır şekilde şekerli su vermediler onun yerine 50 gr toz glukoz verdiler bunu küçük pet şişe yani yarım litre suya karıştırın için dediler bende öyle yaptım içerken bana mide bulandirici bir tatlı gelmedi ( ama arkadaşıma hazır şekerli şu vermişler ve cok tatliymis içerken midesi bulanmis ) bunu duyduktan sonra acaba su oranını yanlış mı yaptım diye düşündüm.
2. Durum ise aç Karina kan verdim sonra şekerli suyu içtim 2 saat sonra tekrar aç Karina kan verdim ( arkadaşım şekerli sudan sonra 1 saat sonra kan vermiş ) beni saat konusunda yanlış mı yonlendirdiler
şeker yüklemesi yaptiranlar ne kadar su oranı ve hangi saatler arası yaptılar cevaplarsaniz çok mutlu olucam çok kafaya taktım.

bence sıkıntı yok bildiğim kadarıyla önemli olan zaten 2 saat sonraki değer

İşte benim aklımı karıştıran da bu 50 lik şekeri ictikten sonra 1 saat sonra kan alınmadı direk 2 saat sonra alındı.
Bende hazir pet sisede 75lik aldim ama banada hic tatli gelmedi aslinda bu bana gore biraz goreceli kimine cok tatli geliyo kimine hic tatli gelmiyo hatta ben cikip ustune dondurma yedim..2. Durumda normal cunku bizdede oyle yapildi sekeri ictim kan alindi bi saat sonra bi tup alindi iki saat sonra yine bi tup alindi toplamda uc tup kan verdim ama iciniz rahat etmezse yine doktorunuza danisirsiniz...

Saat konusunda yanlış yönlendirilme olmuş galiba
bu 3. gebeliğim her üçünde de şekerim çıktı hatta bu gebeliğimde rekor kırdım diyebilirim.
287 (ilk saat ölçümündeki değer)

her 3 gebeliğimde de birinci saat ve ikinci saatte kan verdim. ve hamile olan arkadaşlarımın hepsi de 1. ve 2. saatlerde kan verdi.
tekrar yükleme yaptırmana gerek kalmaz inşallah.

Saat konusunda yanlış yönlendirilme olmuş galiba
bu 3. gebeliğim her üçünde de şekerim çıktı hatta bu gebeliğimde rekor kırdım diyebilirim.
287 (ilk saat ölçümündeki değer)

her 3 gebeliğimde de birinci saat ve ikinci saatte kan verdim. ve hamile olan arkadaşlarımın hepsi de 1. ve 2. saatlerde kan verdi.
tekrar yükleme yaptırmana gerek kalmaz inşallah.
Insallah Pazartesi doktorla gorusucem Bakalım. ( 2. Saat ölçümüm 86 çıkmıştı. 1 saat olsaydı kaç çıkardı bilmiyorum )

1 saattede bakılması gerekiyor zaten genelde yükselse ilk saatte belli oluyor. Ben 75 lik içtim ki hepsini değer aralığı farklı ilk açlık 80 1. Saat 210 2. Saat tekrar 100 e düştü yani ciddi fark var değer arasında toplam 3 kere kan verdim doktorunla konuş inş sorun olmaz

X