Acaba yapabilir miyim?

asabihatun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
530
359
103
Herkese iyi akşamlar hanımlar hemen konuya gireyim.Şuan çalışmıyorum ve iş arama sürecindeydim.Geçen bir arkadaşımla görüştük arkadaşım bir psikoloğun 4 yaşındaki çocuğuna bakıyor ablalık yapıyor ve psikoloğun bir arkadaşının da bakıcıya ihtiyacı varmış aklına ben gelmişim kuzenimin bebeğine baktığımdan.Beni önermiş kadın da 1 buçuk yaşındaki bebeğini bana emanet edecek.Kadının kendine ait iş yerinde bir oda varmış bebeğine ait orada bakıcam altını değiştirmek,uyutmak ve yemek yedirmek bana ait demiş.Bunun dışında sadece çocukla oyun oynamak ve ilgilenmek kalıyor.
Ben kuzenimin bebeği yeni doğduğundan itibaren 3 ay baktım daha sonrasında da tuvaletini yapmaya ben alıştırdım tecrübem var şimdi bu bebeğin bütün ihtiyaçlarını annesi halledecek acaba ben bu çocukla yapabilirmiyim ?

Kendine güveniyorsan neden olmasın. Sanki güzel nir seçenek gibi geldi bana. Sadece annesinin dışarıda olması sorun olur mu acaba onu bilemedim

Herkese iyi akşamlar hanımlar hemen konuya gireyim.Şuan çalışmıyorum ve iş arama sürecindeydim.Geçen bir arkadaşımla görüştük arkadaşım bir psikoloğun 4 yaşındaki çocuğuna bakıyor ablalık yapıyor ve psikoloğun bir arkadaşının da bakıcıya ihtiyacı varmış aklına ben gelmişim kuzenimin bebeğine baktığımdan.Beni önermiş kadın da 1 buçuk yaşındaki bebeğini bana emanet edecek.Kadının kendine ait iş yerinde bir oda varmış bebeğine ait orada bakıcam altını değiştirmek,uyutmak ve yemek yedirmek bana ait demiş.Bunun dışında sadece çocukla oyun oynamak ve ilgilenmek kalıyor.
Ben kuzenimin bebeği yeni doğduğundan itibaren 3 ay baktım daha sonrasında da tuvaletini yapmaya ben alıştırdım tecrübem var şimdi bu bebeğin bütün ihtiyaçlarını annesi halledecek acaba ben bu çocukla yapabilirmiyim ?
Bakabilirsiniz neden olmasın? Tek takıldığım şey şu:

1.5 yaşında oğlum var bir odada tutmak mümkün değil. İş yeri bunun için uygun mu? Sizden beklenen işleri en başta konuşun. İşyeri ile ilgili bir yardım da bekliyor mu acaba?

altını değiştirmek,uyutmak ve yemek yedirmek bana ait demiş.Bunun dışında sadece çocukla oyun oynamak ve ilgilenmek kalıyor.

Yapabilir misiniz bilemem ama sadece ilgilenecekseniz ona göre bir ücrete anlaşacaksınız demektir. Sonra diğer işler de size kalırsa yıpranırsınız.
Kadının kendi iş yeriymiş. Ne iş yapıyor bilmiyorum ama geleni-gideni olacak, işi çıkacak vs
Kendinizi bir anda alt değiştirirken ya da misafirlere çay servisi yaparken bulmamak için iş tanımınızı net şekilde konuşun, ücreti ona göre belirleyin. Sonradan pişman olmayın.

Sizden istenilen pek bir şey yok ki niye endişeleniyorsunuz?
Oyun abladı gibi bir şey olacaksınız belli ki.
Bir de iyi konuşun, arta kalan zamanda iş yerini paspasla falan diyebilirler

Elbette yapabilirsiniz.
Yalniz o yastaki cocugu disari cikarmak gerekir her gun,insallah ortam buna musaittir bahce falan vardir.

Bakabilirsiniz neden olmasın? Tek takıldığım şey şu:

1.5 yaşında oğlum var bir odada tutmak mümkün değil. İş yeri bunun için uygun mu? Sizden beklenen işleri en başta konuşun. İşyeri ile ilgili bir yardım da bekliyor mu acaba?
Henüz beni aramadı arayacakmış bunları tek tek konuşacağım ama çocuğunun ihtiyaçlarını bile bana bırakmayacakmış sanmıyorum

Henüz beni aramadı arayacakmış bunları tek tek konuşacağım ama çocuğunun ihtiyaçlarını bile bana bırakmayacakmış sanmıyorum
İşyerinde imkan varsa ben de bebeğimin altını değiştirme kıyafetini değiştirme ve yemek yerken yanında olma gibi şeyleri yapardım. Aslında düşünceli bir anneye benziyor. Hayırlısı olsun.

Kadın eğitici şekilde bakmamı istiyormuş arkadaşım öyle söyledi hani başkasının çocuğu bu konuda eğitimim yok yetebilirmiyim diye 😊
Biz genelde çocuk bakmayı yedir içir altını temizle uyut şeklinde algıladığımız için işin bu kısmını düşünmemiştim. 🤪 Haklısın galiba. Eğer yapmak istiyorsan eğitici güzel videolar var, onlardan destek alabilirsin.

Back
X