acaba?

allys

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2016
197
147
23
merhabalar!
size bir sorum olucak ,
yeni evliyiz ve cocuk düşünüyoruz vajjinismusu yeni yendim ayrıca.
birinci sorum: ben her ay adet görüyorum,ancak gecen ay ornek veriyorum ayın 10 unda adet olduysam şimdiki ay 14 ünde oluyorum böyle böyle oynuyor ? 5 gün sürüyor. ama 10unda olduysa önümüzdeki ay 10 unda olmuyor. 4 gün gec bazen 6 gün gec oldugu oluyor cok nadr.
bu hamile kalmaya engel mi?
bir sorun mudur.
ikinci olarak; kadın dogum uzmanları ultrasonla baktıgında rahime,mutlaka bişey görse kist miyom vs gibi mutlaka söyler mi yoksa biz sormadıktan sonra söylemez mi?

tesekkurler şimdiden cevaplarınız için.

not: evlendikten sonra olmadı. 2 yıldır böyle. her ay mutlaka oluyorum ama bu gün oynamaları kafamı karıstırıyor bir sorun teşkil eder mi??
yasayan bayanlar var mı bunu

Söylerler. Söylemez ise sorarsin. Adetteki düzensizlik sorularını Dr. a sormalisin.

Geçen ay ayın 10 da adet olduysanız önümüzde ki ay da 10 da olacaksınız diye birşey yok benim kide genelde bir kaç gün erken olur bazen 2 gün bazen 4-5 gün önce bir kaç gün geçte olabilirsiniz ama bu süre 1 ay adet olup 1 ay adet olmuyor iseniz o zaman sıkıntı olabilir.

Canım öyle birşey olursa söylerler. Söylemiyorlarsa da dikkate alınacak boyutta değildir. Adetlerin son zamanlarda mı böyle oldu yoksa baştan beri böyle bir sorunun var mıydı ?

Döngünüz yanılmıyorsam 34-35 günlük falan. Sorun olacağını sanmıyorum.

Jinekologlar bir terslik görürse söyler, sormanız gerekmez.

Hamile kalmaya karar verdiğinizde bir jinekolağa gidip bazı testler yaptirmali ve takviye ilaçlara başlamalısınız. Öyle hadi deneyelim ile yanlış olur, sağlıksız olur.

Bunların dışında vajinismusu yeni yendiyseniz biraz daha beklemenizi tavsiye ederim çocuk için. Hamilelik süreci cinselliği rayına oturmamış çiftler için her zaman sorunlu geçer.

Söyleyip söylememesi görüp görmenesi mesele.

Karından bakılıyorsa patlıycak kadar çişiniz olması gerekir ama bazen yumurtalık arkasında kalır göremez.

En sağlıklısı vajinal ultrasondur ondada mesane boş olması gerekir

Drunuzdan memnun değilseniz başka dra gidin.

ayın günleri olarak değil de aradaki günleri saymayı deneyin.

Döngü takip eden telefon uygulamaları var.Tarihleri girerseniz size döngünüzün ortalama kaç gün olduğunu, hamile kalmaya uygun günlerin hangileri olduğunu söyler. Tarihe göre hesaplamak yanlış.

söyler, eğer döngün her zaman aynıysa demekki senin döngün de o bence

her ay oluyorum. sorun yok. sadece bu gecikmeler için kafama takılmıstı. tesekkur ederim.

söyler, eğer döngün her zaman aynıysa demekki senin döngün de o bence
takvim kullanıyorum,uygulamalardan indirdim ve cok memnunum. sadece merak etmiştim bnm gibi bu sorunları yasayan kafasına takan birileri var mı diye ,yada böyle gecikip de sağlıklı bir sekilde hamile kalanları

Döngü takip eden telefon uygulamaları var.Tarihleri girerseniz size döngünüzün ortalama kaç gün olduğunu, hamile kalmaya uygun günlerin hangileri olduğunu söyler. Tarihe göre hesaplamak yanlış.
tesekkur ederim cvp için evet gidecegim yakın bir zamanda doktora biraz zaman bulabilirsem eger iş yerinden.
nişanlılık döneminde gitmiştim de mantar için.
o zaman bana ultrasonda bakmıstı. adet olmaya yaklaştın sanırım yakın dedi. ben de evet işte ama olamıyorum demiştim bir kac gün böyle oynuyor ama mutlaka oluyorum.
acaba mantardan mı dedim ama?
o anda odada baska hastalar oldugundan da pek soramadım. utandım.
mantar cok ileri seviyede değil dedi doktor ,dedigim gibi ultrasonda baktı adetin yaklaşmış dedi sorun yok dedi.
o takvim olayını da kullanıyorum,döngüm de aynen ddigin aralıklarda

35 güne kadar normal diye biliyorum, sonrası problem.

Karından ultrason çok iyi sonuç vermez ama kist olsa görünüyor genelde. Gerçi o zaman olmaması şimdi olmadığı anlamına gelmez. Her an her şey olabilir.

Mantar regl döngüsünü etkilemez. Senin düzenin bu.

en iyisi enm yakında bir doktora gitmem. sonucta hamile kalmak istiyorum. yasında cok fazla gecmeden , tabiki önce sigaryı bırakmakla baslasam daha güzel olucak da ...neyse :)

Canım öyle birşey olursa söylerler. Söylemiyorlarsa da dikkate alınacak boyutta değildir. Adetlerin son zamanlarda mı böyle oldu yoksa baştan beri böyle bir sorunun var mıydı ?

yok hep böyle oluyordu evlenince olusan bir durum diil.

Size bu takvim uygulamalarini önerecektim ama bahsi gecmis bile sanirim. Bence onlar büyük bir kolaylik. Ben onun disinda bir alet gördüm reklamlarda. Almanya'da yasiyorum, yani ayni cihaz Türkiye'de var midir bilmiyorum ama belki getirtme sansiniz olabilir.
Kücük dörtgen bir alet. tek kullanimlik cubuklar ile idrar testi yapiyorsunuz ve bu test cubugunu alete taktiginiz Zaman sizin yumurtlama döneminde olup olmadiginizi, hamile kalma ihtimalinin ne Kadar yüksek oldugunu vs söyleyebiliyor.
Aslinda bu alet bir korunma yöntemi olarak düsünülmüs ama tam tersi olan amac icin de kullanilabilir bence :)
Allah gönlünüze göre versin insallah.

Jinekologlar 1 haftalik oynamalari normal buluyor genelde.
Regliniz de cok duzensiz gelmedi bana. Sadece biraz araliklari uzun.
Bir doktorla gorusseniz daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…