acele yardıma ihtiyacım var lütfen yardım edin

rdlpstck

Baş.:69.7 güncel:67.9 Hedef:60
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2010
3.558
793
373
kızlar hemen konuya giriyorum
eskiden babamın üzerinden sigortalıydım.babam işten çıktı şu an sigortamız yok.ben çalışmıyorum iş bulamıyorum anlayacağınız gelirimiz yok.
genel sağlık sigortası sorgulamaya girdiğimde 228 lira borcum çıkıyor.
Allah aşkına gelirimiz yok ben bunu nasıl ödeyeyim.
ne yapabilirim itiraz mı etmeliyim nereye başvurmalıyım lütfen bilginiz varsa söyleyin
bayram zehir oldu burnumdan geldi bi katkım yok zarar veriyorum resmen şu saatte psikolojim bozuldu uykum kaçtı ben nasıl öderim bunu
iptal ettirebilir miyim nasıl olur :2::2::2::2:

geçen gün rahatsızlandım hastaneye gidecektim
bende sigorta durumu için sorgulama yaptım yapmaz olaydım:5:

Bir karışıklık olmalı bence... Çünkü sigorta kesildiği zaman sistemlerden direk düşüyor kaydınız... Sigortalı olmadan da sigortalı işlemi yapamazlar ki borçlanasınız...

hastaneye gittiğimde acile gitmiştim sıra alırken normalde acilde para vermiyordum yine öyle bi durum var zannettim üstüne düşmedim ilaçları zaten paralı alıyorum
bununla ilgili bi sorun olabilir mi:2:
inşallah karışıklık vardır inşallah

Ben söylediğiniz gibi bir şey olacağını zannetmiyorum... Acile gittiğinizde kaydınız yapılırken sorgulama yapılmıştır mutlaka... Sigortanız yoksa neden bilgi vermemişler size... Hadi böyle bir durum oldu diyelim sigortaya sonradan nasıl yansıtabilirler ki :44::44::44: Artık devlet hastanelerinde randevu alıp gitmediğinizde para kesiyorlar o olabilir mi acaba... Gerçi onun için bile yüksek bir mevla... Acile gittiğinizde ilaç alırken sigortalı olarak mı almıştınız?

Ben söylediğiniz gibi bir şey olacağını zannetmiyorum... Acile gittiğinizde kaydınız yapılırken sorgulama yapılmıştır mutlaka... Sigortanız yoksa neden bilgi vermemişler size... Hadi böyle bir durum oldu diyelim sigortaya sonradan nasıl yansıtabilirler ki :44::44::44: Artık devlet hastanelerinde randevu alıp gitmediğinizde para kesiyorlar o olabilir mi acaba... Gerçi onun için bile yüksek bir mevla... Acile gittiğinizde ilaç alırken sigortalı olarak mı almıştınız?

acile gittiğimde rahatsız oldugum icin bu durumu hiç düşünemedim
ama yine de onunla ilgili bi sorun olmuş olsa bile ordaki görevlinin bana bunun hakkında bilgi vermesi gerekmez miydi sigortanız yok burdan işlemi onaylarsam ayrıca ücret ödeyeceksiniz diye
randevu da almadım:50:

Benim bildiğim acil bile olsa sigortanız çıkmadığı takdirde belli bir ücret alıyorlar... Sigortanız çıkmamış olsa parayı almadan nasıl muayene etmişler ki sizi... Devlet hastanesine mi gitmiştiniz siz...

evet devlet hastanesine gitmiştim
bende anlamadım bayram olmasa gidip sgk ya durumu sorucam ama şu an her yer kapalı
bekleyip kendimi yiyip bitirmekten başka çarem yok işsizim diye bunalımdayım sınavlarım iş başvurularım ha oldu ha olacak derken streslerim..ve bi katkım yok şu an iyice batıyorum
normal bi günde gitsem her şeyi sorarım ama o gün iyi değildim zaten kötü anıma denk geldi.
nasıl iş yaptım diye kendime kızıyorum:43:

Şimdi senin için hastaneyi aradım :1::1::1: Acil servise gittiğin zaman sigorta kontrolü yapılıyormuş... Sigortam olduğunu düşünüyordum ama sigortam yokmuş muayene oldum borcu ben hastaneden çıktığımda yansıtabilir misiniz diye sordum evet dedi... Kimlik numarasıyla ev adresinize ulaşılır bilgi bırakılır dedi... Ama muayene ücreti 15 tl imiş... 200 tl çok fazla... Başka bir şey yapmışlarmıydı acile gittiğinde...Röntgen,emar vs.

hayır başka bir şey yoktu
ayak üstü muayene olup çıktım doktor daha sonra tekrar gelip kontrol edilmem gerektiğini söyledi bu kadar
teşekkür ederim aradığın için benim hic aklıma gelmedi arayıp sormak

Bence bir yanlışlık vardır... 200 tl devlet hastanesi için çok yüksek bir rakam...Özel hastane olsa belki derim... Peki babanın sigortasından yararlanırken hiç çalıştın mı sen...Yani kendi sigortan varken babanınkini kullandın mı... Başka aklıma bir şey gelmiyor düşünüyorum ama... :44::44::44:

daha önce çalışmadım
sizinle yazışırken internetten bununla ilgili konulara baktım
gelir tespiti yaptırmadığım için bu cezaymış anlamadım
daha 2 ay önce okuduğum için öğrenci belgemle sgk ya gitmiştim başka bi işlem olmadığını söylemişlerdi
babam işten çıkınca sanırım tekrar gitmem gerekiyordu ama ben nerden bileyim ya
onla uğraşırken hiç aklıma gelmezdi
o kadar derdin arasında bunu düşünemedim ki:14:
acaba var mı böyle bi durum başına gelen
bende tesadüfen girmeseydim öğrenemeyecektim belki daha da katlanacaktı

Son düzenleme:
Gelir tespiti bildiğim kadarıyla yeni çıkan bir durum ve düzeltilebilir... İhmal etmez üzerine düşersen iptal edilir sanırım... Bir de muhtarınıza gidip adına gelen evrak var mı kontrol edebilirsin... Artık bu gibi işlemlerin evrakları muhtarlıklara bırakılıyor... Umarım çözersin kısa sürede sorunu...

teşekkür ederim ilginiz için sabahın köründe gerçekten ilgilendiniz Allah razı olsun
ben muhtar kaymakamlık falan hepsini bayramdan sonra bi dolaşıcam anlaşılan
iyiki tesadüfen de olsa gördüm yoksa haberim bile olmayacaktı:50:

Artık sigortası olmayanlar gelir testine tabi tutulup para ödüyorlar.Yani çalışmayana da sigorta zorunlu hale geldi parasını kendin ödüyorsun.Burda ailenin geliri önemli.Ailenin geliri belli miktarın altındaysa para almıyolar diye biliyorum.

Back
X