acelem ne ?

zhra10

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2013
606
138
Merhabalar kizlar hemen konuya giriyorum :KK51: bu aralar cok bunaltildim annem babam tarafindan , önceki konumu bilen bilir cocugun biri beni begenmis istemis ama ben istemiyorum . ailem bu konuyu bana ilk actiklarinda babam sen istemiyorsan sorun degl zorlamayiz seni dedi , galiba kabul edecegimi düsündüler ama etmedim simdi sürekli ikna etmeye calisiyorlar baski yapiyorlar naz yapma diyorlar kabul etmemi bekliyorlar . oglan cok sevdikleri bi aileden oldugu icin annem babam istiyorlar ama tanimiyorum bile kendisini sadece 2 kere gördüm ve hic ilgimi cekmedi . zaten aylardir abimede baski yapiyorlar evlenmesini istedikleri icin ayni aileden olan bi kizla . abim basta hic kabul etmedi yeni yeni kabul etti kendi istedigi icinmi baskilar yüzündenmi bilmiyorum . beni isteyen biri cikinca banada baski etmeye basladilar ama zorla güzellik olmaz degilmi . bi kac gün önce babam bagirmaya basladi bana yasiniz geldi 1 seneniz kaldi evlenip gideceksiniz fln filan zaten bu yasta evde kalmis muamelesi görüyorum , ben 14 15 yasinda evlendim diyenimi dersin senin yasindayken cocuk dogurdum diyenimi desiniz napim yani siz o yasta evlendiniz cocuk yaptiniz diye ben gec kalmismi oluyorum hangi devirdeyiz . annem sürekli evini ne renk istiyorsun karar ver ceyizine biseyler alirim diyor . biktim ya biktiim hic bisey hisetmedigim biriyle evlenmek istemiyorum ya bende sevdigim güvendigim biriyle evlenmek istiyorum suan daha cok erken birakinda bari kiminle evlenecegime kendim karar verim :KK43: yillardir yemek yapmayi bilmezsen temizlik yapmasin ev islerini bilmezsen kocan seni döver yok bilmem kapi önüne atar laflari iyice bunalti zaten beni :KK43:

Ne kadar cahilce davranışlar olsa da toplumumuzda durum bu maalesef. Annem babam da şaka yollu beni bunalttılar çok. Ben önceden sanırdım ki karşılarına geçip evlenmek isteğimi söylediğim gün evde olay çıkacak, çünkü o kadar uzak yetiştirdiler beni evlenme fikrinden. Ama şu anda laf atıp duruyolar deli oluyorum. Sevgilimin okul uzadı diye annem dertlere düştü. Ben artık kulak ardı ediyorum, duymuyorum. Sürekli şakayla karışık laf atmalar falan artık en fazla 2 yılın kaldı demeler. Halbuki 23 yaşındayım. Çalışıp para biriktirip toparlamayı bekliyoruz sevgilimle. Artık canımı sıkamıcam daha fazla vallahi siz de kulak arkası edin lafları çünkü başka yolu yok.

Yaşınız kaç?
Çalışma- okuma durumunuz nedir?
Ve ailenizin sosyo ekonomik durumu nedir kabaca?
Yanlış anlamayın, bu soruların cevaplarına göre sizi durumdan kurtaracak öneriler sunmaya çalışacağım da...:anneadayı:

Herseyi anladim,baskiyida gectim de insan kendi kizina nasil sunu bilmezsem kocan seni dover diyebiliyor!nasil bu hakki kocaya(!)verir.Resmen siddeti mesrulastiriyolar.
Yasinizi bilmiyorum ama kac yasinda olursaniz olun sevgi duymadan evlenmeyin.

Bunları aşmak için daha çok zaman gerek çookkkk. . Benim annem de senin dediğin gibi bana der 'kocan seni atar, yemek bilmezsin, iş bilmezsin' diye ama şaka yollu. Ben de gerçekten bilmem. Ailem bana hiç bugüne kadar o yönde bir baskıda bulunmadı. Bizim ailede şöyle oluyor o işler, biz anne ve babamıza 'anne - baba böyle bir durum var, tanıştırmak istiyorum.' demediğimiz sürece o eve kimse bizi görmeye/görücüye dahi gelemezler. Her şey bizim isteğimiz dahilinde olur. Onun dışında hiçbir imada bulunulmaz. Herkes istediği yaşta evlenir. Keşke herkesin ailesi de böyle olsa ama işte maalesef. .

Siz duymayın onları. Boşverin. Kimsenin baskısıyla da bu işlere girmeyin. Anne babanız dahi olsalar.

Ailenizin durumu yokta abi kardes sizi o aileye yamamaya mi calisiyorlar diye dusundum ilk. Sonra ailen cok mu cahilde boyle cikarimlar yapiyor dedim ve uzuldum size ve gelininiz olacak kiz her kim olacaksa ona. Cunku kv ve kocasindan cekecegi var demek. Carpik zihniyetle basetmek zor ama imkansiz degil. Kimsede kimseyi zorla evlendiremez!

Merhabalar kizlar hemen konuya giriyorum :KK51: bu aralar cok bunaltildim annem babam tarafindan , önceki konumu bilen bilir cocugun biri beni begenmis istemis ama ben istemiyorum . ailem bu konuyu bana ilk actiklarinda babam sen istemiyorsan sorun degl zorlamayiz seni dedi , galiba kabul edecegimi düsündüler ama etmedim simdi sürekli ikna etmeye calisiyorlar baski yapiyorlar naz yapma diyorlar kabul etmemi bekliyorlar . oglan cok sevdikleri bi aileden oldugu icin annem babam istiyorlar ama tanimiyorum bile kendisini sadece 2 kere gördüm ve hic ilgimi cekmedi . zaten aylardir abimede baski yapiyorlar evlenmesini istedikleri icin ayni aileden olan bi kizla . abim basta hic kabul etmedi yeni yeni kabul etti kendi istedigi icinmi baskilar yüzündenmi bilmiyorum . beni isteyen biri cikinca banada baski etmeye basladilar ama zorla güzellik olmaz degilmi . bi kac gün önce babam bagirmaya basladi bana yasiniz geldi 1 seneniz kaldi evlenip gideceksiniz fln filan zaten bu yasta evde kalmis muamelesi görüyorum , ben 14 15 yasinda evlendim diyenimi dersin senin yasindayken cocuk dogurdum diyenimi desiniz napim yani siz o yasta evlendiniz cocuk yaptiniz diye ben gec kalmismi oluyorum hangi devirdeyiz . annem sürekli evini ne renk istiyorsun karar ver ceyizine biseyler alirim diyor . biktim ya biktiim hic bisey hisetmedigim biriyle evlenmek istemiyorum ya bende sevdigim güvendigim biriyle evlenmek istiyorum suan daha cok erken birakinda bari kiminle evlenecegime kendim karar verim :KK43: yillardir yemek yapmayi bilmezsen temizlik yapmasin ev islerini bilmezsen kocan seni döver yok bilmem kapi önüne atar laflari iyice bunalti zaten beni :KK43:

ayy abinide al karşına konuş, yani benim abim baskıyla evlendi ilk evliliğinde ve bi ara öyle sever gibi oldu ama o psikolojik, sonra yapamadı, olmadı çünkü sevmediğin biriyle olmak çok kötü, ayrıldılar, hem kıza yazık oldu hem abime

kesin bir dille konuş..ailen bu konularda çok cahil malesef..size yük mü oluyorum falan de..

tehdit et polis çağırırım kadın sığınma evine giderim dee cahillik diz boyu

Cehalet iste. Hangi devirdeyiz yahu, baskilara bak? 14,15 yasinda evlendigini ornek veren kafalara ne anlatabilirsin ki...

Ben de baskı yaşadım çok değil ama yaşadım 2-3 kişi için babam baskı yapmıştı zamanında ailesi çok iyi şöyle iyi insanlar öyleler böyleler diye. İnatla reddettim o insanla ben ne konuşacağım ortak bir noktamız bile yoktu. Ben bekledim ve 31 yaşında evlendim üstelik eşimin ailesi babamın o saydığı aileler gibi iyi de değiller ama o kadar mutluyum o kadar şükrediyorum ki iyi ki beklemişim diye sakın birşey hissetmeden evleneyim

Yaşınız kaç?
Çalışma- okuma durumunuz nedir?
Ve ailenizin sosyo ekonomik durumu nedir kabaca?
Yanlış anlamayın, bu soruların cevaplarına göre sizi durumdan kurtaracak öneriler sunmaya çalışacağım da...:anneadayı:

yasim 21 , yeni ise basladim ama tekrar okumak istiyorum bi meslek sahibi olmak istiyorum hevesimi kirdilar bu yastan sonrami okuyacan artik evlenecek yasa geldin kocan calisir sen evdeki islere bakarsin cocuk bakarsin fln :KK20:

Herseyi anladim,baskiyida gectim de insan kendi kizina nasil sunu bilmezsem kocan seni dover diyebiliyor!nasil bu hakki kocaya(!)verir.Resmen siddeti mesrulastiriyolar.
Yasinizi bilmiyorum ama kac yasinda olursaniz olun sevgi duymadan evlenmeyin.

babam anneme 1 kere bile elini kaldirmadi ama amaci benim gözümü korkutmakmi bilemem

Bunları aşmak için daha çok zaman gerek çookkkk. . Benim annem de senin dediğin gibi bana der 'kocan seni atar, yemek bilmezsin, iş bilmezsin' diye ama şaka yollu. Ben de gerçekten bilmem. Ailem bana hiç bugüne kadar o yönde bir baskıda bulunmadı. Bizim ailede şöyle oluyor o işler, biz anne ve babamıza 'anne - baba böyle bir durum var, tanıştırmak istiyorum.' demediğimiz sürece o eve kimse bizi görmeye/görücüye dahi gelemezler. Her şey bizim isteğimiz dahilinde olur. Onun dışında hiçbir imada bulunulmaz. Herkes istediği yaşta evlenir. Keşke herkesin ailesi de böyle olsa ama işte maalesef. .

Siz duymayın onları. Boşverin. Kimsenin baskısıyla da bu işlere girmeyin. Anne babanız dahi olsalar.

ben biliyorum yemegi temizligi ama agiz aliskanligi laf sokuyolar iste , cok özenirim senin ailen gibi ailelere en dogrusu öyle bence ama bizimkilere göre evliligin yasi var 25 ten önce evlenmezsen evde kalmis olursun komik degilmi :KK53:

Ailenizin durumu yokta abi kardes sizi o aileye yamamaya mi calisiyorlar diye dusundum ilk. Sonra ailen cok mu cahilde boyle cikarimlar yapiyor dedim ve uzuldum size ve gelininiz olacak kiz her kim olacaksa ona. Cunku kv ve kocasindan cekecegi var demek. Carpik zihniyetle basetmek zor ama imkansiz degil. Kimsede kimseyi zorla evlendiremez!

durumumuz gayet iyi , basta sadece bizimkiler kiz istedi abime , kizin ailesinin henüz haberleri yoktu sonra kizin kuzenide beni istedi ve suan hem kiz alak hem kiz verek kafasindalar basima bela oldu okadar güzel kiz dururken benim neyimi begendiyse :110:

kesin bir dille konuş..ailen bu konularda çok cahil malesef..size yük mü oluyorum falan de..

size yükmü oluyorum diye sormama bile gerek yok babam direk söylüyor zaten anca yük oluyonuz bana diye , ayri eve cikim diyom ama yok neymis efendim kapima zibidiler gelirmis :KK53:

1 seneniz kaldı derken neyi kastediyor baban anlamadım o_O

evliligin yasi var ya yasimiz gelmis evlenip gidecekmisiz :KK51:

Ben de baskı yaşadım çok değil ama yaşadım 2-3 kişi için babam baskı yapmıştı zamanında ailesi çok iyi şöyle iyi insanlar öyleler böyleler diye. İnatla reddettim o insanla ben ne konuşacağım ortak bir noktamız bile yoktu. Ben bekledim ve 31 yaşında evlendim üstelik eşimin ailesi babamın o saydığı aileler gibi iyi de değiller ama o kadar mutluyum o kadar şükrediyorum ki iyi ki beklemişim diye sakın birşey hissetmeden evleneyim

kocan iyi olsunda ve severek evlende en önemlisi bu Hoppa

yaşınızı söylemeden önce şöyle 40ınıza merdiven dayadığınızı falan sandım ailenizin söylediklerinden ötürü:110:

aynı yaştayız, bırakın evlilik sormayı lise bitti mi diye soran insanlar var bana. hadi siz olgun gösteriyosunuz diyelim bu da tanımadığınız, sevmediğiniz biriyle evlendirilmenizi gerektirmez ki.

bi kere burda ailene cahil diyenler olmus falan evet dedikleri seni ikna yöntemleri kulaga hos gelmiyor ama inan ki iyiligini düsünüyorlar onlari kirmadan istemedigini ifade et,eger evlenmek gibi bi düsüncen varsa da tanis tanismaktan ne cikar ki? sanki tanisinca hemen oglan kaciracak mi seni??

21 yaşındasınız...
Gerçekten koca bir 'yuh' çekiyorum ailenize...

Kesinlikle kabul etmeyin.
Daha genceciksiniz.
Sizin yerinizde olsam, ben de hemen eğitimimi tamamlarım.
Üniversiteye gitmek için hiç geç bir yaş değil, şahsen ben 5 yıllık okulu 7 yılda bitirdim.
Üniversite 2. sınıfa başladığımda 22 yaşımdaydım.:KK45:
Sınıfımda evli, çocukları olan insanlar da vardı.
Ya da eğiliminiz olduğu, yapmaktan zevk aldığınız bir konuda uzmanlaşmaya çalışın.
Aşçılık olur, müzik olur, fotoğraf olur, montaj- video olur vs vs.
Aklınıza gelebilecek ve zevk aldığınız bir şeyde eğitim almaya çalışın ve geleceğinizi bu işler üzerine şekillendirin.
Sizin başarılı olmanız da ailenizi mutlaka etkileyecektir.
Ailenizin maddi durumu da yerindeymiş, onlara yük olma ya da evliliğinizden çıkar sağlama gibi durumları yok.
Şuan baskılara dayanamayıp evliliği kabul ederseniz, yüzde doksandouz ihtimalle pişman olacaksanız.
Annennizle konuşun ve onu alttan alttan etkilemeye çalışın.

bi kere burda ailene cahil diyenler olmus falan evet dedikleri seni ikna yöntemleri kulaga hos gelmiyor ama inan ki iyiligini düsünüyorlar onlari kirmadan istemedigini ifade et,eger evlenmek gibi bi düsüncen varsa da tanis tanismaktan ne cikar ki? sanki tanisinca hemen oglan kaciracak mi seni??

bir kere istemedigimi ifade ettim ama naz yapiyorsun fln diyrlar . suan evlilik düsünmüyorum erken daha , evlenmek icinde evlenmek istemiyorum ki hic birsey hisetmiyorum ona karsi ve oturduklari yer bize yakin degil 4 , 5 saat var aramizda ailemden cok uzak kalirim istedigim zaman cikip gelemem ki yanlarina , sevdigim bi insan olsa katlanirdim belki uzak olmaya ama evlilik icin erken benim icin istedikleri kadar evde kalmis gözüyle baksinlar :p

X