Bahçe Bakımı ve Çiçekler Acemi bahçe sahibi fikirlerinizi bekliyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi Noa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Noa

Nirvana
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2008
655
10
623
İstanbul
Arkadaşlar hiç ummadığım bir zamanda bahçe sahibi olduk. Kocaman bir bahçemiz var ama bahçe düzenlemesi ve çiçekler hakkında hiç bir şey bilmiyorum.

Tohum alsam bu mevsimde ekilir mi. Nasıl ekilir yada hazır satılanlarda alıp mı diksem. Çok bakım istemeyen bereketli uzun süre çiçek açan bitki tavsiyeleriniz neler???

Hayırlı olsun bizim de bahçemiz var ve lalelerimiz açmaya başladı soğanlı olan çiçekler heryıl aynı zamanlarda açarlar çiçekleri kurusa bile soğanları toprağın altında kalıyor ve seneye tekrar açıyorlar. Meevsimlik çiçekler de var sen en iyisi bir fidanlıktan faydalan canım . Ne de olsa onlar profesyonel

canım fideler çıktı.eğer domates salatalık biber vb şeyler ekmek istiyorsan şimdi tam zamanı

hayırlısı olsun, piyasada bol bol çeşit çeşit bahçe bakımı kitapları dergileri var, buradan bizim önereceğimiz bir iki ağaç bitki çiçek yerine, kocaman bahçeni istediğin gibi dekore edebilir ve zamanında tohum bitki çiçek ekebilirsin..

merhaba bende sizinle aynı durumdayım benimde bahçe sahibi olmam bir kaç ay önce oldu tabii siz artık uzman olmuşsunuzdur bana fikir verebilirsiniz öncelikle bahçedeki haşeratların ve karıncaların evinize girmesini nasıl engelliyotsunuz bu benim için çok önemli çünkü karıncalarla başım dertte

Bak demin bir arkadaş agaclar.net denen siteyi tavsiye etmiş. Ben de şiddetle öneriyorum. Öncelikle bahçenin bulunduğu il,yükseltisi toprak yapısı falan önemli. Tam da bahar geldi. Fidanlıklara gidersen oralarda da çok güzel yardımcı olurlar.

sümbül ve nergiz soganını dikin bahçeye dursun onlar zamanı gelince (bu dönem) kendiliginden çıkar bir köşeyi böyle yapabilirsiniz. devamlı duranlar ise taflan şimşir öneririm yaz kış durur dekoratif amaçlı. çiçek tohumları mart başında saksılara atıp çimlendirin belli bir boya geliince saksıdan bahçenize geçirin yaz bitimine kadar duran tohumdan yetişen çiçekler : kirli hanım, kedi tırnagı, iri papatya, karanfil,kadife,şebboy, bunlardır. sardunya temin edin yazın bahçeye dikin hava soguyunca kışın saksınıza alın.

evet oraya üye oldum ama kimse yazdıklarıma dönmedi pek ciddiye almadılar beni

teşekkür ederim söylediklerinizi yapacagım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…