• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acemi elti

Ya aslında masamın ortası salata dışında boş kaldı :)
Böyle meze niyetine bunu yapabilirim çok saol :)

Tatlıyı yaz bakim kolaysa neden olmasın merak ettim.
Tamam peki :KK22:
Şimdi şöyle bu top tatlı, yemekte değilde böyle mis gibi kahvenin veya çayın yanına gidebilecek bi tarif. Geçtiğimiz gün çalıştığım yere yaptım çok çok beğendiler.

Gelelim tarife,
2 paket kakaolu baton kek.
2 paket bitter çikolata.
Bi kutu krema, hani 300ml olanlardan.
Topları batırmak için de
Hindistan cevizi
Dövülmüş fındık
Pasta süslemelerinde kullanılan kucuk renkli şekerli süslemeleri.

Bi kaba keki ufala içine 2 paket çikolatayla kremayı benmarin usulü eritip koy ve 2 adette muzu ez, güzelce yoğur buzdolabında beklet bi kaç saat, ben akşamdan yoğurdum sabahına şekil verdim.
Sonra küçük kek kağıtlara işte eşit olarak ayrı ayrı hindistan cevizine fındığa renkli süslemelerine topların her tarafına batır ve kek kağıtlarının içine koy.
Ay ilk kez yazılı tarif verdim,umarım anlatabilmişimdir :KK51:

Şimdi şöyle bu top tatlı, yemekte değilde böyle mis gibi kahvenin veya çayın yanına gidebilecek bi tarif. Geçtiğimiz gün çalıştığım yere yaptım çok çok beğendiler.

Gelelim tarife,
2 paket bitter çikolata.
Topları batırmak için de
Hindistan cevizi
Dövülmüş fındık

Bi kaba keki ufala içine 2 paket çikolatayla kremayı benmarin usulü eritip koy ve 2 adette muzu ez, güzelce yoğur buzdolabında beklet bi kaç saat, ben akşamdan yoğurdum sabahına şekil verdim.
Sonra küçük kek kağıtlara işte eşit olarak ayrı ayrı hindistan cevizine fındığa renkli süslemelerine topların her tarafına batır ve kek kağıtlarının içine koy.

Çok güzel anlattın :)
Nasıl bir şey olduğunu az çok anladım. Şuna benzer bir şey çıkıyor ortaya dil mi
114.webp

Senin ki kek kağıtlarına koyulacak sadece.

Gelelim tarife,
2 paket bitter çikolata.
Topları batırmak için de
Hindistan cevizi
Dövülmüş fındık

YAda kalipta sade kek yap uzerine cikolata sosu dok ?
Hem kolay hem gosterisli hemde lezzetli

Şimdi sizin ikinizin tariflerini birleştirip şöyle yapmayı düşünüyorum.

Benim şöyle bir kalıbım var. Hatta aynısı.
Bu kalıpta minik kekler yapıp çikolata sosuna bularsam sanırım olur :)
114.webp

dışarda davet bence daha iyi. sevgilimin ailesiyle tanışacağım zaman onlar da beni dışarda ağırlamıştı ve çok iyi vakit geçirmiştik. ondan sonra evlerine gittik tabi akşam. bence dışarısı daha iyi bir fikir.

Çok güzel anlattın :)
Nasıl bir şey olduğunu az çok anladım. Şuna benzer bir şey çıkıyor ortaya dil mi
Eki Görüntüle 1903960

Senin ki kek kağıtlarına koyulacak sadece.
Evet, ben dışı farklı renklerde olan kek kalıbı kağıtlarına koydum tam bir görsel şölendi, ayrıca tadınıda çok beğendiler.

Siz nasıl isterseniz öyle yapın karar sizin..Hoppa

Iyide eninde sonunda yemege illa birilerini cagirmayacakmisiniz? Tamam daha 1 aylik evlisiniz ama sonucta hersey ögrenilir. Internet var, videolu tarifler var, güvenin kendinize ;)
4 yillik evliyim, bende ilk evlendigimde hicbisey yapamiyordum. Sonra misafir cagira cagira, yapa yapa annem benden tarif ister oldu.

hediyeleriniz güzel. ama dışarıda ağırlama fikri çok tuhaf yargılamak istemem ama misafir evin bereketidir.. ben yeri gelir hafta arası bile misafir kabul ettiğim olmuştur. hem o sizin eltiniz illa özel birşeyler olmasına gerek yok. önceki akşamdan evini toparlarsın, milföyden börek yaparsın hazır pasta kurabiye alırsın çaya çağırırsın...

hediyeleriniz güzel. ama dışarıda ağırlama fikri çok tuhaf yargılamak istemem ama misafir evin bereketidir.. ben yeri gelir hafta arası bile misafir kabul ettiğim olmuştur. hem o sizin eltiniz illa özel birşeyler olmasına gerek yok. önceki akşamdan evini toparlarsın, milföyden börek yaparsın hazır pasta kurabiye alırsın çaya çağırırsın...
Sanirim sizde ilk konuyu okuyup yazanlardansiniz
Hayir hepsini okuyun demiyoruz ama en azindan son yoruma bakip tahmin yurutun yani son durum nedir diye

Arkadasimiz yemege almaya karar verdi menuyu bile dusundu tatlida kararsizdi fikirler verdik oda tamam

Sanirim sizde ilk konuyu okuyup yazanlardansiniz
Hayir hepsini okuyun demiyoruz ama en azindan son yoruma bakip tahmin yurutun yani son durum nedir diye

Arkadasimiz yemege almaya karar verdi menuyu bile dusundu tatlida kararsizdi fikirler verdik oda tamam
bende kötü birşey söylemedim sonuçta dimi ? herkesin yaptığı gibi bende öneri verdim. neden bu şekilde çıkışma ihtiyacı duydunuz anlamadım

Selam kızlar.
Direk konuya girmem lazım. Şimdi ben henüz 1 aylık elti oldum.
Biraz acemilik çekiyorum.
Eşimin kardeşi yaklaşık bir ay önce nişanlandı. Kızla aile tanışmasına
giderken tanışmıştım. Nişan birde son bayram olmak üzere 3 defa
zaman geçirme şansım oldu. Bayram akşamı da beni bırakırlarken eve davet ettim kahve içtik bu kadar.
Kendisini gayet sevdim, iyi bir kız..
Duygularımızın karşılıklı olduğunu düşünüyorum :)
Hafta sonu davet edildik ev daveti olacak, yemek yani :)
Şimdi giderken el boş gidilmez diye kahve çeşitlerinden oluşan
bir hediye paketi ve zeytin kolonyası sipariş ettim yarın elimde olacak.

Soru: Hediyeler normal mi?
Az mı, yada saçma mı..

Son olarak da şimdi o bizi davet etti yemeğe benimde onları yemeğe
eve mi davet etmem gerekir? (onları dediğim eşimin kardeşi ve nişanlısı)
Dışarıda ayarlasam ayıp mı olur, yada yanlış anlar mı.
Ben yemeğe bugüne kadar misafir almadım bunu herkes bilir
ama bu kız bilmiyor sonuçta.
Direk ona yaa şimdi ben sizi eve davet ederdim ama yemeğe misafir
alamıyorum da diyemem, bu hepten ayıp olur.
Ay anlatabiliyor muyum emin değilim.
Kısaca siz benim eltim olsanız :d Dışarıda yemek davetime bozulur musunuz?
Dışarda yemeğe götürmek ayrı bırsey evde agırlamak ayrı bırsey gerekırse bırkac seyı hazır yaptırın annenıze veya sıparısle calısan ev yemeklerı satan kısılere ama evde agırlayın derım ben sonucta dısarıda her zaman yenır yanı hedıyelere gelınce bence normal ama az buluyorsanız bır dekorasyon objesı fılan ekleyebılırsınız yanına

Yemek yapmaktan hoşlanmıyorsanız hafta sonu kahvaltiyi cagirabilirsiniz. Dışardan börek poğaça simit zaten sofrayı dolu gosterir. Ben kahvaltı keyfini hiçbirşeye değişmem.

Ben kızardım açıkcası .Ev ortamı bana her daim daha sıcak gelmiştir. Dışarısı bilmiyorum ya böyle bir davete giderdim tabi ama hoşlanmayadabiliriö ,nişanlı veya bekar olsanız tamam ama sizin ayrı bir eviniz var sonuçta.Hediye çok güzel düşünülmüş .Yanında pasta tarzı bir şey de alabilirsiniz . Bu arada Nasıl nerden yaptırıyorsunuz merak ettim böyle hediyelere karşı zaafım var çok severim de zeytin kolonyasını hiç duymamıştım

Hediyeler gayet güzel bence, borcam ve 2 kilo baklavadan iyidir. :) :)
Hazır ev yemeği sipariş ederek eve davet edin. Veya kahvaltıya çağırın, hazırlaması daha kolay.
Evde davet daha uygun olur gibi geliyor.

Eve yemeğe gitmek daha güzel, daha samimi, içten olur. Dışarı davet ederse de, herhangi bir açıklama yapmayıp sadece dışarıda yemeğe götürürse üzülürdüm sanırım ama bana önce açıklamasını yapsın, gerekçesini söylesin işte zamanım çok az, yemek yapmayı sevmiyorum ya da beceremiyorum falan gibi, gerekçesini bildikten sonra sorun değil isterse canımı yesin. Takılmam öyle şeylere pek aslında, sadece kahve ya da çaya çağırsa da olur ama dış mekan yemeği biraz garip olabilir. Nedenini merak ederdim yani.

Yemek yapmaktan hoşlanmıyorsanız hafta sonu kahvaltiyi cagirabilirsiniz. Dışardan börek poğaça simit zaten sofrayı dolu gosterir. Ben kahvaltı keyfini hiçbirşeye değişmem.
Dışarda yemeğe götürmek ayrı bırsey evde agırlamak ayrı bırsey gerekırse bırkac seyı hazır yaptırın annenıze veya sıparısle calısan ev yemeklerı satan kısılere ama evde agırlayın derım ben sonucta dısarıda her zaman yenır yanı hedıyelere gelınce bence normal ama az buluyorsanız bır dekorasyon objesı fılan ekleyebılırsınız yanına

Kızlar eve davet edicem :)
Bir çok yorum bu yönde olunca öyle yapmam daha doğru olur diye
düşündüm. Çok teşekkürler
free-love-smileys-880.gif

Ben kızardım açıkcası .Ev ortamı bana her daim daha sıcak gelmiştir. Dışarısı bilmiyorum ya böyle bir davete giderdim tabi ama hoşlanmayadabiliriö ,nişanlı veya bekar olsanız tamam ama sizin ayrı bir eviniz var sonuçta.Hediye çok güzel düşünülmüş .Yanında pasta tarzı bir şey de alabilirsiniz . Bu arada Nasıl nerden yaptırıyorsunuz merak ettim böyle hediyelere karşı zaafım var çok severim de zeytin kolonyasını hiç duymamıştım

Kahveleri ve drajeleri kahve dünyasından aldım. (online)
Bir tek Merin kahvesini ayrıca netten söyledim, dün geldi o da.
Zeytin kolonyası evet çok bilinmiyor ama
Çok ferah bir kokusu var. Aynı zamanda nemlendirme özelliği var.
Kokusu kalıcı hemen uçmuyor.
Buna da netten ulaşabilirsin :)

Eve yemeğe gitmek daha güzel, daha samimi, içten olur. Dışarı davet ederse de, herhangi bir açıklama yapmayıp sadece dışarıda yemeğe götürürse üzülürdüm sanırım ama bana önce açıklamasını yapsın, gerekçesini söylesin işte zamanım çok az, yemek yapmayı sevmiyorum ya da beceremiyorum falan gibi, gerekçesini bildikten sonra sorun değil isterse canımı yesin. Takılmam öyle şeylere pek aslında, sadece kahve ya da çaya çağırsa da olur ama dış mekan yemeği biraz garip olabilir. Nedenini merak ederdim yani.
Hediyeler gayet güzel bence, borcam ve 2 kilo baklavadan iyidir. :) :)
Hazır ev yemeği sipariş ederek eve davet edin. Veya kahvaltıya çağırın, hazırlaması daha kolay.
Evde davet daha uygun olur gibi geliyor.

Baklava değil ama küçük bir pasta alıcam giderken ekstra :)

Saolun kızlar
ev daveti olacak menü dahi hazır beklemedeyim :KK19:

Back
X