- 30 Mayıs 2007
- 3.522
- 6.512
- 683
- Konu Sahibi seyrekyagmur
-
evet bence de böyle mümkün mertebe tek kullanmaya çalışıyorum ama bugün bu olay arabada söylenen kızım varken oldu normal de hiç direksiyon problem olamazdı ama şu yan kaldırım veya araçlarla mesafemi öğrenmem gerek.Acemiliği üzerinden atmanın sırrını vereyim mi?
Altın kural: Direksiyon başına geçtiğin vakit yanında kimse olmasın. Karışan koca, söylenen baba, ağlayan çocuk vs hiç kimse! Hatalarını kendin görüp öğrenmen gerek.
Kendine güvenin gelene kadar trafiğin yoğun olmadığı dağ bayır gibi yerlere sür arabayı. En iyi tecrübe trafikte edinilse de direksiyon hakimiyetini en iyi uzun yolda kavrarsın.
Moralini bozma tam gaz (lafın gelişi tam gaz, hız ihlali yapmak yok) devam! :)
size de geçmiş olsun demek ki böyle böyle pişicez ben ister istemez telaş yapıyorum çok çabuk karar almamöyle park halindeki aracı kaldırırken duvara geçirip ön tamponu indirmiş biri olarak normal olup olmaması ile ilgili bir yorum yapmayayım :)
bence kilit nokta şu, herkes hata yapabilir, trafikte de hata yapılır, önemli olan hatayı telafi edebilmek, bunun için de süre lazım. Yani kesinlikle hız yapmayın, acele etmeyin, kendinize karar alırken zaman tanıyın. etrtafınızda sizi acele ettirecek sürücüler olacaktır, onlara kulaklarınızı tıkayın ve acemiliğinizi üzerinizden atana kadar sağ şeritte yavaş yavaş gidin.
Merhaba hanımlar, ben iki çocuklu bir anneyim ve İstanbul Kartal da ikamet ediyorum. Zorundalık sebebiyle 8 yıl önce aldığım ehliyeti artık aktif hale getirmek istedim. Özel ders aldım 10 saat bitti ve kendi arabamızı 1 aydır haftada 2-3 kere sürmeye çalışıyorum. Trafiklere giriyorum şu iki güne kadar da gayet iyiydim. Dün iki tarafı araç parklı bir yola doğru ilerledim ayni zamanda servis araçları da bana doğru geçmeye çalışıyordu ben geri gidip servis araçlarına yol verecektim doğru olanda buydu o yolda sonra nasıl oldu anlamadım servisle park halindeki araç arasında kaldım yani 4 araç Yanyana oldu. servis gitti sonra bi ses yandaki araçı az çizittirmişim çamurluktan. Adamlar çok makuldü ama üzüldü hallederim ben dedi. Bugün de bilmediğim bir yolda Pazar’dan dolayı ara dar bi sokaktan inerken motosiklet kuryesinin yanından kıl payı geçtim diğer tarafta az alan varmış hesaplayamadım. Ya bunlar normal mi ? Genelde olur mu ufak tefek canım sıkıldı. Başka pek sorun yaşamıyorum.
Merhaba hanımlar, ben iki çocuklu bir anneyim ve İstanbul Kartal da ikamet ediyorum. Zorundalık sebebiyle 8 yıl önce aldığım ehliyeti artık aktif hale getirmek istedim. Özel ders aldım 10 saat bitti ve kendi arabamızı 1 aydır haftada 2-3 kere sürmeye çalışıyorum. Trafiklere giriyorum şu iki güne kadar da gayet iyiydim. Dün iki tarafı araç parklı bir yola doğru ilerledim ayni zamanda servis araçları da bana doğru geçmeye çalışıyordu ben geri gidip servis araçlarına yol verecektim doğru olanda buydu o yolda sonra nasıl oldu anlamadım servisle park halindeki araç arasında kaldım yani 4 araç Yanyana oldu. servis gitti sonra bi ses yandaki araçı az çizittirmişim çamurluktan. Adamlar çok makuldü ama üzüldü hallederim ben dedi. Bugün de bilmediğim bir yolda Pazar’dan dolayı ara dar bi sokaktan inerken motosiklet kuryesinin yanından kıl payı geçtim diğer tarafta az alan varmış hesaplayamadım. Ya bunlar normal mi ? Genelde olur mu ufak tefek canım sıkıldı. Başka pek sorun yaşamıyorum.
Hangimiz sürtmedik çılgınlar gibidiğer arkadaşların aksine acemilikte olur böyle şeyler diyemeyeceğim
madem daha mesafeleri ayarlayamayacak kadar acemisiniz, o kadar yoğun trafik bölgelerine girmeyin
daha boş alanlarda çalışın, bomboş demiyorum, yoğunluğu olmayan
o çiziktirdiğiniz bir araba değil, o anda o araba mesafesine gelen bir çocuk da olabilirdi
o zaman burada olur tabii diyen kaç arkadaş "olur tabi" derdi acaba?
mesafe sorunu yaşamayana kadar okul vb. yerlerin çevresinden uzak durun bence, mesela İstanbul'da Tema İstanbul'a giderkenki caddeler acemi şoförler için, hem biraz trafik var, hem yola bir çocuk fırlaması mümkün değil vs
öyle bir yer seçin bence
Hangimiz sürtmedik çılgınlar gibi
Bana da anlatımından sadece mesafeyi ayarlayamıyor gibi geldi. Kendi çocukları da arabada olduğu için dikkatli olduğunu ama sıkıştırılınca ufak tefek hatalar yaptığını anladım yazısından.öyle deme canım ya
valla ben normal bulamıyorum
hani geri gidemez anlarım, park edemez anlarım
ama geçiş mesafesi ayarlayamamak bence sorun, hele ki her an bir çocuğun geçebileceği bir yerde
ayrıca sen iyi araba kullanıyorsun
Bana da anlatımından sadece mesafeyi ayarlayamıyor gibi geldi. Kendi çocukları da arabada olduğu için dikkatli olduğunu ama sıkıştırılınca ufak tefek hatalar yaptığını anladım yazısından.
Teşekkür ederim canımcım ama senin gibi bir şoförün yanında esamem okunmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?