• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acı süt

Sinemz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2025
32
14
3
27
Arkadaşlar 27 haftalık hamileyim göğsümde acı sıvı geliyor cevremdekilere söylüyorum daha çok erken o süt değildir iltihaptir diyorlar korkuyorum böyle durum yaşayan var mı süt testi falan yapılıyor mu

aprı var mı? süt acı değildir ki. 27 haftada süt gelebilir. 20 haftadan itibaren süt üretilmeye başlıyor ama tadının acı olması tuhaf

Ben hamileyken emzirdim. Sol göğsümden acı değil de tuzlu tuhaf tadı olan bir süt sağdan tatlı süt geliyordu. Sizinki de öyle bir şeydir belki.

aprı var mı? süt acı değildir ki. 27 haftada süt gelebilir. 20 haftadan itibaren süt üretilmeye başlıyor ama tadının acı olması tuhaf
Oluyor canım aktif emen bir bebek yoksa. Benimde oğlumdan sonra sütüm acıydı

Sütün sabunsu, acı ve ekşi tadının bir diğer nedeni kimyasal oksitlenmedir. Kimyasal oksitlenme annenin içtiği su veya yediği gıdalar içerindeki yağlar nedeniyle olabilmektedir. Böyle bir durumda sütün ısıtılması tadını daha da kötü yapabilir. Anne sütünün kimyasal oksitlenmesini önlemek için sağılmış sütün çok bekletilmeden depolanması ve donmuş sütü çözdürme işleminin buzdolabında yapılması ve anne sütünün güneş ışınlarında uzak tutulması gerekir.

Ayrıca annenin yediği gıdalara ve içtiği suya dikkat etmesi antioksidan vitaminler içeren gıdalar tüketmesi uygun olur.

Sonuç olarak aslında anne sütünün belirgin bir kokusu yoktur. Ama bazen sabunsu ve ekşi bir kokusu olabilir. Bazen de annenin son yediği gıdaların kokusu süte geçebilir.

Özellikle buzdolabında bekleme veya donmuş erimiş anne sütü ekşi ve acı bir tadı olabilir. Bebek için herhangi bir sakıncası olmayan bu sütleri bazen bebekler kolaylıkla içse de bazı bebeklerin içmeyi reddettiği görülür.

Back
X