- 19 Temmuz 2017
- 118
- 59
- 98
- Konu Sahibi Blueberry93
Herkese merhaba. Acıbadem maslak a gidenler cvplarsa sevinirim. Kafam karıştı cok. Tüp bebek ilaçlarını 12+0 da mı bıraktınız yoksa 12+6 bitip 13 olunca mı ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim hemşirem sıkıntılı. Hiçbir şeyi anlatmak canı istemiyor. 12+0 da mı bırakacağım 12+6da mı diyorum 12. Haftada diyor. Özellikle sormama rağmen kulağının üstüne yatıyor. Neslihan hanıma kadar aradık. Hemşire tekrar dönüş yaptı yook. Anlamamakta ısrarcı. Bende 12+0 ı baz alıcam artık yapacak birşey yok. Takip doktorumda o şekilde yapalım dedi. Sizin ilk estrofeme başladığınız tarih transferden önceki dönem dimi. Hani adet gelince kontrole gittik adetin 3. Yada 4. Günü başlatmışlardı12. Hafta dolunca bırakmıştım ben. Ama takip doktorum Progestan fitile devam ettirmişti. Pıhtı sorunu olduğu için kan sulandırıcılara da devam etmiştim. Eğitim hemşirenize sorabilirsiniz, bana estrofeme başladığınız tarihi son adet günü olarak alın ve haftaları ona göre hesaplayın denmişti.
Benim takip doktorum elindeki ilaçlar az kalıyorsa onları bitirebilirsin demişti. Mesela tansiyon ilacı birkaç tane kalmıştı. Onları bitirdim. 12+ nın içinde bıraktım ilaçları yani. Transferin yapılacağı döngüde Estrofem başlatıyorlar ya onu kastettim. Rahim kalınlaştırsın diye olanıBenim hemşirem sıkıntılı. Hiçbir şeyi anlatmak canı istemiyor. 12+0 da mı bırakacağım 12+6da mı diyorum 12. Haftada diyor. Özellikle sormama rağmen kulağının üstüne yatıyor. Neslihan hanıma kadar aradık. Hemşire tekrar dönüş yaptı yook. Anlamamakta ısrarcı. Bende 12+0 ı baz alıcam artık yapacak birşey yok. Takip doktorumda o şekilde yapalım dedi. Sizin ilk estrofeme başladığınız tarih transferden önceki dönem dimi. Hani adet gelince kontrole gittik adetin 3. Yada 4. Günü başlatmışlardı
Evet bende onu kastettim. Adet olmuştum. Doktora gidip endometrium ölçüldü. Progesteron ve estradiol kanı verdim. Herşey normal çıkınca estrofem başlatıldı. Belli bir süre sonra kontrole çağırdılar sonra transferi yaptılar.Benim takip doktorum elindeki ilaçlar az kalıyorsa onları bitirebilirsin demişti. Mesela tansiyon ilacı birkaç tane kalmıştı. Onları bitirdim. 12+ nın içinde bıraktım ilaçları yani. Transferin yapılacağı döngüde Estrofem başlatıyorlar ya onu kastettim. Rahim kalınlaştırsın diye olanı
Aynen. Ben estrofeme adetimin 6. Günü başladım. O sebeple son adet tarihim o günmüş gibi hesaplamamı söylediler. Transfer de 26. Gün olmuştu zaten. Sizin de öyleyse diye hesaplamanız değişir belki diye belirttim en baştaEvet bende onu kastettim. Adet olmuştum. Doktora gidip endometrium ölçüldü. Progesteron ve estradiol kanı verdim. Herşey normal çıkınca estrofem başlatıldı. Belli bir süre sonra kontrole çağırdılar sonra transferi yaptılar.![]()
Bende 14 haziranda başladım 9 temmuzda transfer oldum. Benimde 26. GünmüşAynen. Ben estrofeme adetimin 6. Günü başladım. O sebeple son adet tarihim o günmüş gibi hesaplamamı söylediler. Transfer de 26. Gün olmuştu zaten. Sizin de öyleyse diye hesaplamanız değişir belki diye belirttim en başta![]()
12+1 bırak dedı hemşire bana o gun yapdım sabahı bırakdımHerkese merhaba. Acıbadem maslak a gidenler cvplarsa sevinirim. Kafam karıştı cok. Tüp bebek ilaçlarını 12+0 da mı bıraktınız yoksa 12+6 bitip 13 olunca mı ?
Bizim de kafalarımız böyle karışmıştı biraz. Sonunda ben hemşireme açık açık sordum. 1 Şubat SAT, 6 Şubat Estrofem başlama ve 26 Şubat transfer tarihi dedim. Hangi tarihi baz alalım diye. Eğitim hemşirem de 6 Şubat estrofeme başladığınız tarihi son adet tarihi olarak hesaplayın dedi. Takip doktorum da tüp bebekçiler ne diyorsa öyle olsun dedi ve öyle hesapladık. Şuanki haftama kadar da aşağı yukarı hep uyumlu çıktı bebeğimin haftası ölçümlerde. Ya haftasında ya da birkaç gün önde çıktı. Hesaplamadan veya bizim bebeğin tombik olmasından kaynaklanabilirBende 14 haziranda başladım 9 temmuzda transfer oldum. Benimde 26. Günmüşbu hesaba göre bugun 12+5 bitmiş zaten
ama benim son adet tarihimi 20 haziran sayıyor doktor. 9 temmuz ya transfer tarihim. O gün 19. Günlük hamileymişim gibi oluyor. Sizin bebek haftası hesaplamanız nasıldı ? Benim normalde adet tarihim 12 hazirandı. Ama bebek 1 hafta geriden duruyordu. Transfere göre hesaplayıp bakıyor hep
![]()
Aa valla keşke önceden bilseydim doktorlarla görüşürdüm. Biz hep hemşire hanıma ulaşamadık. neslihan hanımı aradık ulaşamayınca. O hemşireye ulaştı öylelikle döndü bize. Bir kez doktorla görüşelim diye gişedekilere söyledik ama görüştürmediler. Hemşirenizle görüşün dediler. Demekki prosedürlerinde yok böyle birşey diye aklıma bile gelmediBizim de kafalarımız böyle karışmıştı biraz. Sonunda ben hemşireme açık açık sordum. 1 Şubat SAT, 6 Şubat Estrofem başlama ve 26 Şubat transfer tarihi dedim. Hangi tarihi baz alalım diye. Eğitim hemşirem de 6 Şubat estrofeme başladığınız tarihi son adet tarihi olarak hesaplayın dedi. Takip doktorum da tüp bebekçiler ne diyorsa öyle olsun dedi ve öyle hesapladık. Şuanki haftama kadar da aşağı yukarı hep uyumlu çıktı bebeğimin haftası ölçümlerde. Ya haftasında ya da birkaç gün önde çıktı. Hesaplamadan veya bizim bebeğin tombik olmasından kaynaklanabilir
Size şey diyecektim, benim bazen transfer sürecinde hemşiremden ziyade doktora sormak istediğim sorular oluyordu. Neslihan hanıma söylediğimde Bülent hoca olamasa da orada başka doktorlarla konuşma imkanım oluyordu. Hatta Özge bey vardı telefonda içimi çok rahatlattığı oldu. Hala orada mı bilemiyorum. Eğer hemşirenizin size verdiği cevaplar sizi tatmin etmediyse bir doktorla görüşmek istediğinizi özellikle belirtin onlar sizi aynı gün içinde arayıp sorularınızı cevaplarlar.
ilaçsız siklus transferinde siklusun 20. Gününde transfer yapıyorlar diye biliyorum. Benim de estrofeme başlama tarihim ile transfer tarihim arasında 20 gün var. Beş günlük embriyoyu koyacakları tarihi hesaplamışlar diye düşünmüştüm. Sizin de bu şekilde 20 gün var mı? Bir de rahmin durumuna göre falan değişiyor olabilir.Aa valla keşke önceden bilseydim doktorlarla görüşürdüm. Biz hep hemşire hanıma ulaşamadık. neslihan hanımı aradık ulaşamayınca. O hemşireye ulaştı öylelikle döndü bize. Bir kez doktorla görüşelim diye gişedekilere söyledik ama görüştürmediler. Hemşirenizle görüşün dediler. Demekki prosedürlerinde yok böyle birşey diye aklıma bile gelmedineyse olan oldu artık yapacak birşey yok. Ama bu transfer tarihi kafamı cok karıştırdı. Benim son adetim 12 haziran. Estrofem başlama tarihi 14 haziran. Transfer 9 temmuz. Ben hep internetten araştırdım. Hatta tüp bebek hesaplama robotu falan var
onlara yazdım son adet tarihimi 20 haziran söylediği için doktorlara ben hep onu söyledim. Bebekte o tarihle uyumlu cıktı. Ama estrofeme göreyse bebeğim geri olur 6 gün
![]()
Ben estrofeme başladığım günden itibaren 26. Günde transfer oldum. Hemşireyi aradık yine dün. Tabikide yine doğru düzgün cvp alamadık. 9 temmuzda transfer oldum neye göre hesaplıcaz dedik. Estrofeme göre mi dedim. değil dedi. 25 haziran civarı falan olabilir diyor bide. Net söylemedi. Gerçekten acıbademe yakışmayan bir hemşire çok yazık. Dediğiniz gibi doktorla görüşsek iyi olacak.ilaçsız siklus transferinde siklusun 20. Gününde transfer yapıyorlar diye biliyorum. Benim de estrofeme başlama tarihim ile transfer tarihim arasında 20 gün var. Beş günlük embriyoyu koyacakları tarihi hesaplamışlar diye düşünmüştüm. Sizin de bu şekilde 20 gün var mı? Bir de rahmin durumuna göre falan değişiyor olabilir.
Bebeğin 6 gün geride olması da sağlıksız değil. Normal parametreler içinde bir tarih bence öyle hesaplansa bile gelişiminde bir aksilik yoksa takmayın kafanıza. İsterseniz pazartesi arayıp bir doktorla görüşmek istediğinizi söyleyin. Takip doktoruma net bilgi vermek istiyorum dersiniz olur biter![]()
Benim eğitim hemşirem tecrübeliydi ve bir ara kısa bir izne çıkmıştı. Bir hafta başka hemşire ilgilendi, bir haftada kendi hemşiremi özlemiştim. Sizin içinizi rahatlatan bir cevap vermediği ortada, bence bir doktorla iletişim kurmanız en iyisi. Belki bana verilen bilgi doğru değildir ama tutarlı sonuçlar verdiği için aksini araştırma ihtiyacı hissetmedim şimdiye kadarBen estrofeme başladığım günden itibaren 26. Günde transfer oldum. Hemşireyi aradık yine dün. Tabikide yine doğru düzgün cvp alamadık. 9 temmuzda transfer oldum neye göre hesaplıcaz dedik. Estrofeme göre mi dedim. değil dedi. 25 haziran civarı falan olabilir diyor bide. Net söylemedi. Gerçekten acıbademe yakışmayan bir hemşire çok yazık. Dediğiniz gibi doktorla görüşsek iyi olacak.![]()