Acıdan Geçmeyen Hayatlar Sizce de Biraz Eksik mi? :)

Acıdan Geçmeyen Hayatlar Sizce de Biraz Eksik mi?
evet eksiktir..
Artik aci cekmek kavramida göreceli oldu,herkes kendi yasadigi acisinin en büyük ve katlanilmaz oldugunu saniyor..
ama hepimiz hemfikiriz ki gercek aci,Ölüm acisi!!!

Ömür cefasız olmaz
Çile acısız dolmaz.
Çok geride de kalsa
Sevgi asla solmaz

Hayat dediğimiz şey iki bölümden ibarettir.Birinci bölümü mutluluk kervanı,ikincisi acı kervanı,bu iki bölme çok bağlantılıdır birbirine...
Hayat, onu anlamamıza,kavramamıza,elimize avcumuza gelmesine mani olacak bir sürü anlamsız uğraşlar peşinde koştuğumuz ve bunu farkettiğimizde kederlendiğimiz, bu sefer de mutluluğun peşine düşüşümüzdür, düşüştür belki de bunlar hep düştür...kim bilir...

Hayat,barındırdığı süreçte atmak istediğimiz ve isteyeceğimiz her adımın mutlaka iyi yada kötü bir bedelinin olduğu umut deryasıdır..işte o bedeli karşımıza çıkacak engellere rağmen ödemekle o adımları atabiliriz yavaş da olsa...o acıları tadarak,bizi bekleyen mutluluğa erişebilmektir yıkılmadan.

Hayat,yaşamın yükünü yüklenmektir...o yükün altında ezilmeden dimdik ilerleyebilmektir,o yüke rağmen yeni yükler sırtlayarak yaşamın tadını acısıyla tatlısıyla çıkarmaktır... o acının tatlının olmazsa olmayacağını bilmektir,anımsamaktır...

Hayat,karşına belki de sürekli çıkmaz sokakların çıkmasıdır...işte bu çıkmaz sokaklara gire çıka bu çıkmazların aslında birer düzlük olduğunu anlamaktır.

Hayat,elinde olanlar ve olmasını ümit ettiklerin arasında kalan ince bir çizgidir...bu elinde olmayanlardan ötürü acı çekmek,elinde olanların ise kıymetini bilip mutlu olmaktır.ümit ettiklerin belki de sahip olduklarından çok çok fazla ,Hep eksiklikler yaşamaktır ve hep fazlalıklar...hayat budur işte hep biraz eksik bundan kaynaklanan acı,hep biraz fazla bundan duyulan mutluluk...

Hayat,ne acısıyla olmaktır ne olamamaktır...acının verdiği nimetlere bile şükredip mutluluğu çıkarmaktır...işte hayat acıdan geçmediği zaman hep noksandır hep eksik...

elbette ki ölüm acıdır...
geride kalanlar elbette acır, çünkü bir parçaları yoktur artık...
söylenmemiş sözler, yaşanmamış yıllar kalır geride...
en çok bunun için acı verir ölüm...
yoksa ölüm giden için belki de huzurdur...
bir evladını kaybeden babaya arkadaşı Allah sana bu acıyı unutturmasın dediğinde kızmış çok...
ama arkadaşının ne demek istediğini diğer evladını kaybettiğinde anlamış...
burada sorgulanan şey bence hangi acının daha gerçek olduğu değil..
yaşadığımız hayalkırıklıkları, vazgeçişler, terkedişler, pişmanlıklar...
bunlar kötü gibi görünse de aslında bizi biz yapan gerçekler mi?
yanlışlar mı bize en çok hayatı öğreten...

Yaşadığım acılar getirdi beni bugüne..
Ne kadar zırlasam da yeter artık oynamıyorum ben diye..
Devam ettim var gücümle bu hayata asılmaya..
Çünkü gördüm ki; güneş herkese ve herşeye rağmen yarın sabah yeniden doğacak..:lepi:

Eğer acı bir ilaçsa, "acı" bir şurupsa eğer, her içişimizde her içimize girişinde daha bir kuvvetleniriz, daha bir bağışıklık kazanırız hayata, acıdan geçmeden olgunlaşmak çok zordur, hatta mümkün deildir..onu her yaşayışımızda bizde birşeyler değişir, hele de o yaşananlardan kendimize pay çıkarıp hayatımıza katıyorsak,işte bu dersin başka bi eşi benzeri yoktur..

acıdan gecmeyen yurek dusunemıyorumkı bı tarfı eksık olsun
mutlaka acı cekıyoruz ne olursa olsun
belkı dısardan cok basıt gelıyo ama bız ıcımızde dunyalar kadar buyuk yasıyoruz
gereksız belkı
ama tecrube edınıyoruz alısıyorz gbuclenıyorz
gece olsada tekrar gun baslıyo
hayat kısa

cok guzel bı yazıydı...tesekkurler

insanlar söylediklerıyle değil sakladıklarıyla insandır....acıyı televızyonlarda gözyaşından tanıyan ve dizi film kahramanlarının sanal krema sosu tadında kı yemek tariflerınde lezzeti arayan bu insanlara acıyı anlatmak çok zor...inan çok zor,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…