ACİİİLLLL Vaginismus olup tüp bebek yaptıranlar ACİİİLLL

huriye048

Üçüncü meleğimi bekliyorum
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2009
3.990
4.319
333
40
Kızlar bize tüp bebek önerilmişti ve mens başlayınca randevu alıp 2. Gün tedaviye başlayacaktık. Bir tüp bebek merkezinde vaginismus nedeniyle alttan muayene olamıyorum deyince doktor üstten bakarım dedi transferi de uyutarak yaparım dedi. Başarı oranı değişmez dedi. Bugün başka bir tüp bebek merkezindeki doktor ise uyutularak transfer olsa bile uyanınca rahim transfer edilen embriyoları atıyor gebelik oluşamıyor dedi (çalışmalar bunu göstermiş kendileri de birkaç vaginismusluya yapmışlar ama hiçbirinin tutmamış) Sizden ricam kendi vaginismuslu olan ve tüp bebekle gebe kalan var mı yada duyduğunuz şahit olduğunuz kimse var mı? ACİL çünkü mens başlıyor gibi ve ben pazartesi günü arayıp randevu almak zorundayım tüp bebek tedavisine başlamak için. Gerçekten tüp bebek tutmuyorsa gitmiycem ama benim gibi olup gebe kalan varsa gidicem

Önce vajinusmustan kurtulmaya çalışsan?
Canım az biraz kasılmayla ilişki oluyor o konuda sıkıntı yok sadece alttan muayene olamıyorum sorun o. Bebek için 9 aydır uğraşıyoruz gebelik olmadı. Tetkikler sonucu bazı sorunlar saptandı ve bu nedenle tüp bebek önerildi vaginismus olduğum için değil canım. Onu da tamamen yenmek çok iyi olur ama bebek için daha fazla bekleyebilecek psikolojide değilim canım.

Buraya benimle aynı durumda olanlara umut olmak için yazıyorum ben tüp bebek yaptırdım ve ilk denememde tuttu şükürler olsun hamileyim 4 haftamız doldu 5. Haftaya başladık bugün ;)

Back
X