açık ameliyat oldum laporoskopi yaptırılabilirmi

nurcanseas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2009
175
36
118
39
iyi günler ben 4 yıl önce 10*12cm açık kist ameliyatı oldum. doktor tüperlin bir kısmını aldı. diğeride işe yaramaz kapalı ve çok yapışık dedi. tüp yapacaksın çocuk için. 2 tüp bebek yaptık sonuç olumsuz. histereskopi yaptım rahim iyi durumda. gen tahlilinde pıhtılaşma görünüyor ama hiç tutunmadı ki emriyolar düşsünler. son olarak doktor tüplerin belli bir yere kadar açık onların rahimle bağını laporoskopi ile keselim sıvı toplanıyor enfeksiyon oluyor başarıyı düşürür dedi. lakin sende çok yapışıklık var riskli olur iyi bir doktor yapmalı dedi.

Sorum şu nette açık ameliyat olanlara laporoskopi yapılmadığını öğrendim. tüpler işe yaramıyor ama daha kötü olurmuyum. tüpleri kapatmam başarıyı gerçekten arttırırmı. Cevabınızı bekliyorum. TEşekkürler:18:

açık ameliyat olanlara laparoskopi yapılır. Burada önemli olan daha önce kaç kez operasyon geçirdiği ve nasıl işlemler yapıldığı önemlidir. Eğer açık ameliyatınızda tüpler kısmen alınmışsa. İlaçlı rahim filmi sonuçlarınız önemlidir. HSG de hidrosalpenks hali yoksa tekrar laparoskopi yapmaya gerek yoktur.

başlığı gördüm yazmadan geçemedim.ben 2002 yılında açık ameliyat oldum çukulata kistinden..
yıllar içinde çocuk isterken tekrar kist çıktı ve 2009 da laparaskopi oldum..şiddetle açık ameliyatı tavsiye etmedi doktorum..4 aşılama bir tüpr bebekgeçirdim..olmadı yapışıklıklar fazla yumurtalığımın biri işlev olarak azdı..2. tüp bebek için beklerken spontone hamile kaldım..
umudunuzu asla yitirmeyin..hem de hamile kaldığımda 3 cm kişstim tekrar etmişti ve ben o ay çockla ilgili düşünceleri kafamdan atmış nasılsa doğal olmuyor diye kendimi serbest bıraktım bekistle hamile kaldım..dediğim gibi asla umudunuzu yitirmeyin..sevgiler..

doktor bey geçen ay koyu renk kanamam oldu iki aydır adette kasık ağrılarım çok fazla karnıma dokunamıyorum, oturamıyorum, kalkamıyorum ağrı bacaklarıma vuruyor. bu normal mi hidrosalpenks mi bunun nedeni. Birde doktorum ameliyat yapacağız dedi ama beklemedeyim kararsızım beklersem hidrosalpenks zarar verir mi?
Son olarak ultrasonda sıvı birkmesi teşhisi konuldu hsg çekmedim ultrasonla tanıda hsg çektirmelimiyim.
cevaplarınızı bekliyorum çok teşekkürler?

Hanımefendi hem hidrosalpenks hem de enfekisyon olmuş olabilir. Çok ağrınız varsa zaman kaybetmeden doktorunuza başvurunuz

doktor bey çok teşekkürler doktorlarımdan da bu kadar açık ve net ifadeler duyamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…