açık çikolata kisti ameliyatı !!!!

hocam merhaba; geçen hafta 4.5 cm lik çikolata kistim (sol overde) patladığı için acil açık ameliyat oldum. doktorum 6 ay rahimi baskılayacağız dedi ve adet olmamam için doğum kontrol hapı kullanmamı söyledi. çocuk istiyoruz ve 6 ay bize çok uzun geldi açıkçası. sizin bu konudaki fikirlerinizi hem önemsiyorum hem de merak ediyorum. teşekkür ederim...

cok gecms olsun
bnde
7 ayonce solyumurtalıklarımla beraber 7 cm kıs aldırdım acık amelıyatla
banadadrm 6 ay dogum kontrol ıc dedı...ama benkarsıcıktım cunkı yumurtalıklar zaten tembel hapla ıyıce durucak hıcbısı kullanmadım cok sukurkı kıst olusmadı....bu ay rahım fılmı cektrcem ve gebelık ıcın tedavıye baslıyıcam....

cok gecms olsun
bnde
7 ayonce solyumurtalıklarımla beraber 7 cm kıs aldırdım acık amelıyatla
banadadrm 6 ay dogum kontrol ıc dedı...ama benkarsıcıktım cunkı yumurtalıklar zaten tembel hapla ıyıce durucak hıcbısı kullanmadım cok sukurkı kıst olusmadı....bu ay rahım fılmı cektrcem ve gebelık ıcın tedavıye baslıyıcam....

sana da çok geçmiş olsun canım.. ben başladım yasmin kullanmaya. Hayırlısı Allahtan artık kısmetse verir Rabbim nasılsa, tevekkül ediyorum...

merhaba... 1,5 yıl once kontrole gittiğimde endometriozis tanısı kondu... sağ yumurtalıkta 3,5 - 4 cm civarında bir kist olduğu ama tüplerimin açık olduğu söylendi.. sol yumurtalığım sağlıklıymış... bir süre korunmamamız istendi ama 1.5 yıldır gebelik sağlayamadık... operasyonda tüplerin zarar görmesi ihtimali oldugu için korkuyorum.. laparaskopi olmadan tedavi olmamın yada gebe kalmanın bir yolu yokmu acaba merak ediyorum?

merhaba... 1,5 yıl once kontrole gittiğimde endometriozis tanısı kondu... sağ yumurtalıkta 3,5 - 4 cm civarında bir kist olduğu ama tüplerimin açık olduğu söylendi.. sol yumurtalığım sağlıklıymış... bir süre korunmamamız istendi ama 1.5 yıldır gebelik sağlayamadık... operasyonda tüplerin zarar görmesi ihtimali oldugu için korkuyorum.. laparaskopi olmadan tedavi olmamın yada gebe kalmanın bir yolu yokmu acaba merak ediyorum?

BEN de 2 yıl once ogrendım cukulata kıstıoldugunu sag yumurtalıgımda 5cm buyuklugunde kıstım wardı ılk olarak dodgum kontrol hapı werdıler 2 ay kullandım bıkuculme saglanmadı..daha sonra bırkac dra gıttim genelde amelıyatı onerdıler..subat ayında laporoskopıyle amelıyat oldum tabı o sırada tuplerıne de bakıyorlar tek tupumde tıkalıymıs kıstten dolayı onuda actılar...amelıyat sonrasında drum hemen asılama onerdı ama bız biarz beklemeyı dusunduk..amelıyat sonrasında belkı normal yolla hamıle kalbılırım dıe en cok korkum kıstın tekrarlamasıydı ama olmadı en son temmuz ayında dra gıttıgımde yumurtalıklarım temızdii..ve agustos ayında ogrendımkı hamıleyım..yanı amelıyattan 6 ay sonra kadar normal yoolla hamıle kaldım..bence bıar once kısten kurtulmalısın ve ondan sonra hamıle kalmak ıcın ugrasmalısın...

ben 7 haziranda açık ameliyat oldum.sağdan 4.5 soldan 6.5 cm lik çikolata kisti aldılar.3aylık menapoz iğnesi yapıldı.bugün 3 ekim ve ben hala adet olmadım.4 ay cidden zor geçti.yazın o sıcak günlerinde sıcak basmaları çekilmez olıyor.bu iğneyi olanlar ne olur bişeyler yazsın neden hala adet olmadım.1 hafta daha bekleyeceğim olmazsa dr gideceğim.korkuyorum.bebeğim olsun istiyorum.

Bende 1 ay önce açık kist ameliyatı oldum,adetim normal oldu hiç gecikmedi...Bende tekrarlamasından korkuyorum.arkadaşlar sezeryan yöntemiyle ameliyat olduğum için kısa zamanda hamile kalmamın bir zararı olur mu?sezeryanla doğum yapanlara en az 1,5 yıl geçmesini öneriyorlarmış.bendemi okadar beklemeliyim bilen varsa lütfen birşeyler yazsın

hocam merhaba; geçen hafta 4.5 cm lik çikolata kistim (sol overde) patladığı için acil açık ameliyat oldum. doktorum 6 ay rahimi baskılayacağız dedi ve adet olmamam için doğum kontrol hapı kullanmamı söyledi. çocuk istiyoruz ve 6 ay bize çok uzun geldi açıkçası. sizin bu konudaki fikirlerinizi hem önemsiyorum hem de merak ediyorum. teşekkür ederim...
merhaba geçmiş olsun ben endometriozis hastalarıma baskılayıcı tedavi vermeyi uygun görmüyrum çünkü benim hastalarım zaten çocuk sahibi olmak isteyen bu kist nedeniylede bunda zorluk çeken hastalar. endometriozis ameliyatlarından sonra ilk 6 ay kendiliğinden gebelik için en önemli ve şanslı olunan süreçtir. yaşınızı ve yumurtalıklaronızdaki harabiyeti bilmiyorum. ikincisi de kistin patladığından bahsediyorsnuz mutemel yapışıklıklar açısından bir rahim filmi de burada çektiriseniz sizin için iyi olur düşüncesindeyim.

merhaba 1,5 yıldır gebelik olmadı ise hele de tanı almış bir hastalığınız var yetkin merkez ya da doktorlardan yardım alma zamanınız gelmiş görünüyor. bol şans.

ben 7 haziranda açık ameliyat oldum.sağdan 4.5 soldan 6.5 cm lik çikolata kisti aldılar.3aylık menapoz iğnesi yapıldı.bugün 3 ekim ve ben hala adet olmadım.4 ay cidden zor geçti.yazın o sıcak günlerinde sıcak basmaları çekilmez olıyor.bu iğneyi olanlar ne olur bişeyler yazsın neden hala adet olmadım.1 hafta daha bekleyeceğim olmazsa dr gideceğim.korkuyorum.bebeğim olsun istiyorum.

merhaba size de aynı bilgiyi vermekte fayda var baskılama tedavisinin yan etkilerini yaşamışsınız çocuk isteminiz var ise basıklama tedavisi almanızı önermem. ayrıca açık amelyatlar sağlıklı yumurtalık dokusundan da kayıplara neden olduğu için önermem. laporoskopik ameliyatlar bu durumlarda en iyi ameliyat şeklidir. ehil ellerde yapılmak koşulu ile.

Bende 1 ay önce açık kist ameliyatı oldum,adetim normal oldu hiç gecikmedi...Bende tekrarlamasından korkuyorum.arkadaşlar sezeryan yöntemiyle ameliyat olduğum için kısa zamanda hamile kalmamın bir zararı olur mu?sezeryanla doğum yapanlara en az 1,5 yıl geçmesini öneriyorlarmış.bendemi okadar beklemeliyim bilen varsa lütfen birşeyler yazsın[/QUOTE
merhaba geçmiş olsun sizde artık çok da tercih edilmeyen açık ameliyat olmuşsunuz. ancak bu sezeryan kesisi ile karna her girilen hastada 1,5 yıl beklemek diye bir durum yoktur. çünkü sizin rahminize değil yumurtalıklarınıza müdahele edildiğinden hamile kalmanızda bir sakınca yoktur hatta mümkünse biran önce hamile kalmanızı öneriririm. saygılar.

merhaba size de aynı bilgiyi vermekte fayda var baskılama tedavisinin yan etkilerini yaşamışsınız çocuk isteminiz var ise basıklama tedavisi almanızı önermem. ayrıca açık amelyatlar sağlıklı yumurtalık dokusundan da kayıplara neden olduğu için önermem. laporoskopik ameliyatlar bu durumlarda en iyi ameliyat şeklidir. ehil ellerde yapılmak koşulu ile.

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.kendiliğimden adet olmayınca doktora gittim önce doğum kontrol ilacı sonra da ferlutal ile adet oldum.hormon testlerim normal.tüplerim açık.eşimle tüp bebeğe karar verdik.

ya arkadaşlar bir şey sorcam bende çikolata kisti var doktorum ameliyat dedi ama bu ameliyat nasıl oluyor bilen varmı bayıltılıyormu normal ameliyat gibimi yoksa daha farklımı yardım olursanız sevinirim

ameliyatınız genel anestezi altında yapılır. cerraahınızın deneyimine göre de laparoskopik ya da açık ameliyat olarak yapılır. geçmiş olsun.

ya arkadaşlar bir şey sorcam bende çikolata kisti var doktorum ameliyat dedi ama bu ameliyat nasıl oluyor bilen varmı bayıltılıyormu normal ameliyat gibimi yoksa daha farklımı yardım olursanız sevinirim

mrb hocam bende bir endometriozis hastasıyım hemde ileri derecede 3sefer laparoskopi oldum 3üncü amaliyatımı olalı 3hafta oldu bu hastalıgın ne illet bir hastalık oldugunu en son amaliyat yapan doktorum anlattı çok üzüldüm çünkü ileri derecede yapışıklık vardı bagırsaklarıma yapışmış ve tüplerimin ikiside alındı normal gebelik olamayacagı için dokturum hemen tüp bebek yapmamızı önerdi ama malesefki maddi manevi her türlü çöküntü içersindeyiz 4aylık bir süre verdi bu 4ay içersinde adet olmamam gerekiyormuş onun için bana dogumkonturol hapı verdi desolett diye bir ilaç hiç bırakmamasına 4ay içecekmişim adet olamam gerekliymiş hastalıgım tekraralayabiliyormuş hocam benim sizden ögrenmek istedigim 4ay sonra benim tüp bebek şansım varmıdır korkuyorum gene aynı sorunlarla karşılaşacagım diye bu amaliyat benim için bir şansmıdır bizleri dinlediginiz için saygılarımı sunuyorum

merhaba geçmiş olsun. odaklarınız temizlendiyse kısa vadede sorun yaşamazsınız. ancak yumurtalık rezervinize zarar veren bir hastalık olduğu için zaan kaybetmeden tedaviiz bittiğinde iyi bir merkezde tüp bebek tedavisine başlamanızı öneriririm. ne zaman isterseniz kliniğimize başvurabilirsiniz. sevgiler.

mrb hocam bende bir endometriozis hastasıyım hemde ileri derecede 3sefer laparoskopi oldum 3üncü amaliyatımı olalı 3hafta oldu bu hastalıgın ne illet bir hastalık oldugunu en son amaliyat yapan doktorum anlattı çok üzüldüm çünkü ileri derecede yapışıklık vardı bagırsaklarıma yapışmış ve tüplerimin ikiside alındı normal gebelik olamayacagı için dokturum hemen tüp bebek yapmamızı önerdi ama malesefki maddi manevi her türlü çöküntü içersindeyiz 4aylık bir süre verdi bu 4ay içersinde adet olmamam gerekiyormuş onun için bana dogumkonturol hapı verdi desolett diye bir ilaç hiç bırakmamasına 4ay içecekmişim adet olamam gerekliymiş hastalıgım tekraralayabiliyormuş hocam benim sizden ögrenmek istedigim 4ay sonra benim tüp bebek şansım varmıdır korkuyorum gene aynı sorunlarla karşılaşacagım diye bu amaliyat benim için bir şansmıdır bizleri dinlediginiz için saygılarımı sunuyorum

mrb aytun hanım ben daha öncede yazmıştım endometriosizden amaliyat oldum 1ay oldu desolett kullanıyorum bunu 5ay kullanacagım hiç adet olmamam gerekiyormuş bu ilaç agrı yaparmı benim yumurtalarımda agrı oluyor bazen genelde çok sinirlendigim zaman oluyor bu agrı ilaçla ilgili olabilirmi ne yapacagımı şaşırdım ilacı degiştirsemmi ve bana hangi ilacı tavsiye edersiniz arastırdıgıma göre her dogum kontrol hapı endometriozis hastaları için geçerli deilmiş buda yumurtalıklarıma agrı yapıyor düşünüyorum acaba yumurtalarımı baskılıyor ondan olabilirmi ne olursunuz ban yardım edin aytun hanım saygılarımla

merhaba, kullandığınız ilaç baskılayıcıdır ve normalde ağrı yaşamamanız gerekir. ilecı değiştirsenizde benzer içerikli başka adlarda ilaç olacak bunlar. bence ameliyatınız yapan doktorunuzla iletişime geçip şikayetlerinizi gözden geçirin. belki iğne kullanarak baskılama yapar ve ağrılarınız rahatlar. sevgiler. geçmiş olsun.

mrb aytun hanım ben daha öncede yazmıştım endometriosizden amaliyat oldum 1ay oldu desolett kullanıyorum bunu 5ay kullanacagım hiç adet olmamam gerekiyormuş bu ilaç agrı yaparmı benim yumurtalarımda agrı oluyor bazen genelde çok sinirlendigim zaman oluyor bu agrı ilaçla ilgili olabilirmi ne yapacagımı şaşırdım ilacı degiştirsemmi ve bana hangi ilacı tavsiye edersiniz arastırdıgıma göre her dogum kontrol hapı endometriozis hastaları için geçerli deilmiş buda yumurtalıklarıma agrı yapıyor düşünüyorum acaba yumurtalarımı baskılıyor ondan olabilirmi ne olursunuz ban yardım edin aytun hanım saygılarımla

Merhaba Aytun Hanım,

Ben 4 yıl önce çikolata kistinden laporoskopi ile ameliyat oldum.. aradan gecen zamanlarda 2 kere kontrole gittim, en son gittiğimde kistimin olmadığını söylediler..Ben size şunu sormak isterim..Çikolata kisti tekrarlamayabilir mi? tekrarlamamaı demek hamile kalma olasılığımı yükseltir demek oluyor mu? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..

Back
X