açık kahverengi akıntı ve progestan...

limonludondurmaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2013
61
6
28
kızlar 8+6 günlük hamileyim.bundan yaklaşık 4 gün önce açık kahverengi akıntım oldu ve ertesi gün hemen doktora gittim. doktor bebekte ve kesede herhangi bir sorun olmadığını kalp atışlarının da gayet iyi olduğunu söyledi. bebeğin yerleşme kanaması ya da lekelenmesi olabilir dedi. ama her ihtimale karşı progestan hap yazdı onu kullanıyorum. akıntım hala var fakat rengi açık kahverengiden açık sarıya döndü bu normal mi? iyi mi kötü mü böyle bir durumla karşılaşan varsa paylaşsın lütfen

bende senin gibi aynı sorunu yaşadım limonludondurma, doktorum bir gece hastanede yatırdı ve üç ayını tamamlayana kadar günde 3 tane progestan içeceksin dedi. benimkisi sümüksü kahverengi sarı karışık bir akıntıydı. önlem alınmış oluyor. aslında şimdi bütün doktorlar herkese progestan veriyor. önlem gibi düşünebilirsin. ikinci bir defa daha oldu. proton depot dıye uc tanede ıgne vuruldum. ama şuanda sarı akıntı bendede var 10+3'teyim. akıntı normal bence

bende 8 haftalık hamileyim ve bende aynı şekilde kahverengi akıntı yaşıyorum 10 gündür. dr bunun normal olduğunu söyledi bugün progestan kullanmaya başladım. kırmızı kanaman olmadığı sürece endişe etme

konuyu açtıktan 2 gün sonra rengi açıldı dediğim akıntım tekrar rengi koyulaşarak tekrarladı. rengi bu sefer koyu kahveydi doktora gittim progestana devam etmemi söyledi. bebekte ve gelişiminde bir problem olmadığını kesenin de normal olduğunu söyledi. dinlenmeme gerek varmı dedim çünkü çalışıyorum. gerek yok dedi ama ben 1 hafta rapor aldım evdeyim dinleniyorum. rengi tekrar normale döndü akıntımın. bi çok gebelikte yaşanıyor fakat insan korkuyor tedirgin oluyor. doktorumun istirahat önermemesi normal mi bilemedim. ben istemesem rapor vermeyecekti.

Ikinci oglumda olmustu 7+4 teydim pembe olmusti 10 gun sürmüştü. Bazen kahve bazen pembe bazen kırmızı olmustu insan cok üzülüyor cok hareket etme

Öncelikle rabbim hepinize sifa versin saglikli bebislerinizi kucaginiza almayi nasip etsin.Bende 5. Haftamileyim ara ara acik kahve geliyodu akinti progestan kullaniyordum 2 haftadir bu sabah koyu kahve kirmizi karisimi koyu kivamli geldi cok korktum aglaya aglaya acile gittim beta testi yapti 13515 cikti yarin tekrar yapicakmis duserse deger kurtaj dedi cok korkuyorum ((((

bu beta testinden kesin anlaşılıyor mu kürtaj olması gerekip gerekmediği

geçmiş olsun ama bence hala kürtaj olmadıysan acele karar verme ve baska bir dr a daha görün

arkadaşlar meraba

öncelikle hepinize geçmiş olsun Rabbim sadece bu sıkıntıları yaşatsın beterinden korusun inşallah.aynı durumu bende yaşadım 10 haftalıkken kahvemsi leke geldi benim bebeğimde tüp bebek tedavisi ile olduğundan çok fazla tedirgin olduk hemen acile gittik ve dr herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi.kan sulandırıcı iğne ve ilaç kullanıyordum onlar yapmış olabilir dedi.sonra kendi dr umla telefinda görüştüm işe gitmeyip deinlememi söyledi ve progestan iğne verdi zaten ilacınıda fitil olarak kullanıyordum.3 gün bu şekilde devam edince dr su içip içmediğimi sordu bende pek fazla sıvı tüketenlerden diilim o akşam bana serum verdi ve suyu çok tüketmemi söyledi şuan 12 haftalığız ve çok şükür artık sıkıntım kalmadı. tedbir amaçlı yinede proluton depot verdi 3 hafta birer kez olucam.sıvı tüketmeye gayret gösterin zaten internettende araştırırsanız her yerde sıvı tüketilmesini söylüyor.tabi benim gibi gününü 2 bardak sıvıyla geçiriyorsanız.

Normal canim panikleme, bende bir kac sefer kanama yasadim malesef.
Acik sariya donmesi gayet normal, vajinada biriken kan yavas bir sekilde vucudundan atilmaya basliyor.
Sari renkten sonra tamamen kesilecek insallah...

Sen her ihtimale karsi sakin agir birseyler kaldirma, cok is yapma, kendini yorma.
Ben ne zaman kendimi asiri yorsam illa ki ufak bir kanamam oluyor...
Ilk baslarda cok panikledim, fakat sonradan anladim ki artik kendimi yormamam gerek.
Ozellikle stresten uzak duracaksin, seni uzecek, canini SIKACAK durumlardan izole edeceksin kendini...

Bebegin hayirli ugurlu olsun, insallah saglikla kucagina alirsin...

teşekkür ederim iyi dileklerin için. senin bebeğin de sağlıkla doğar inşallah. dediğin gibi sanırım stres de sebep oluyo böyle şeylere. rahat olmak ve her şeye can sıkmamak lazım.hepimizin Allah yardımcısı olsun.bi yerden sonra da tevekkül edip beklemek lazım elden gelen bişey olmuyor.

benim progestanım 3 gün önce bitti ve dün lekelenmem tekrar başladı.bugün dr a gittim ve 13 günde kesem 1 ml bile büyümemiş. embriyoda aynı şekilde. yarın baska bir dr a daha görünüp aynı şeyi söylerse büyük ihtimalle kürtaj olucam:2:

canım çok üzüldüm ama inşallah bebeğini aldırmak zorunda kalmazsın. sebebi için bişey söyledi mi doktor? neden büyümemiş

canım çok üzüldüm ama inşallah bebeğini aldırmak zorunda kalmazsın. sebebi için bişey söyledi mi doktor? neden büyümemiş

baska dr a da gittim malesef büyümesi gereken kese 1 günde 4 ml küçülmüştü ve kopma başlamıştı.kanama alanları da vardı. yatış yapıldıktan sonrada sancım başladı muhtemelen düşük başlamıştı tam zamanında müdahele ettiler yani dün kürtaj oldum malesef sebebini söylemedi dr ama patolojiye gitti alınan parça 15 gün sonra belki sebebi belli olur

canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm. ama kendini çok yıpratma bu şekilde düşen bebeklerin %60 ından fazlasının kromozom bozukluklarından dolayı düştüğünü söylüyor doktorlar. yani senin bi noktadan sonra yapabileceğin bişey yok. inşallah daha sonra sağlıklı bebekler dünyaya getirirsin. yeter ki senin sağlığın bozulmasın.

tatlım progestanı banada verdi.ben hamile degilim. ne işe yarıyor ki?

tatlım progestanı banada verdi.ben hamile degilim. ne işe yarıyor ki?

canım gebelikte kanama yaşayanlara progestan genellikle veriliyor. ama hamile olmadan progestan olan ilk sende duydum. sana doktor ne sebeple verdi sordun mu? ben kanamam olduğu için kullanıyorum. daha doğrusu kahverengi lekelenmem var.

aşılama oldum.doktorprogestan verdi :26::26:

bnde öyle düşünmüştüm haydi hayırlısı
dua eder dua beklerim cnm hayırlı günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…