- 16 Aralık 2008
- 506
- 97
- 623
- Konu Sahibi blueangel42
-
Canım özelden yazmışsın,konuyu şimdi gördüm burdan da yazayım.Benim miyomlarım 4 adetti biri 12 cm kadar diğer ikisi 6 cm biri de rahim duvarındaydı.Diğerleri rahim dışıydı.Benim ilk ameliyatım olcaktı hiç istemedim açık ameliyat ve anestezi ilk kez alcaktım korkudan pasiflora ile duruyordum tansiyonum düşüktür artık stresden mi neden yükseliyordu mide bulantısı baş dönmeleriyle kalkıyordum çok fenaydım birde ya kötü huylu ise diyordum.Benim doktorum espirili güleryüzlü olunca biraz rahatladım.Çok miyom ve büyük olunca açık oldu birazda uzun sürdü genel anesteziyle.Bir gün önceden yatırdılar hemşireye bende panik atak var ameliyata giderken böyle sakinleştirici gibi iğne yaparmısınız dedim yaptılar sonrasını hayal mayal hatırlıyorum bir baktım uyanıyorum.İki gün kaldım hastanede ağrı kesici yaptılar ameliyattan sonra yürüttüler çok ağrım olmadı ama kesi yeri acıdı tabi şükür geçti gitti inşallah sende kolaylıkla atlatırsın senin miyom küçükse uzun bile sürmeyebilir.Benden kan bulundurun diye kan istemişlerdi gerek kalmamış kana.Konu açıp cvp alamamak cokkkk üzücü.Sonuçta hepimiz belli bir sıkıntıdan kaynaklı konu acıyor.Bu sağlık ben elimden geldiğince herkese destek olmaya çalışıyorum.Lütfen sizde biraz duyarlı olun
İnşallah canım hayırlısıyla kurtulursun biliyorum o psikolojiyi birde D vitamini seviyene baktır bir yerde okumuştum eksikliği miyomda yapabilir diye ölçtürdüm ameliyattan sonra gerçekten düşüktü sonra ampul içtim d vitamini yükselttim.Öncelikle cvbın için çok teşekkür ederim.Miyom olduğunu tesadüf doktor kontrolünde öğrendim.Gaz şikayetiyle gittim ultrasonda miyom gördüler.Bir ayı geçti sanırım ama o bir ay nasıl geçti bir de bana sor.Aklım hep ameliyatta.Hayırlısıyla kurtulmak,herseyin güzel olması en büyük duam.
Baktırdım d vitaminine de maalesef düşük 14 civarı çıktı.Hemen 1 ampül alıp içtim.Aslında ara ara kullanıyordum niye böyle düştü anlamadım.Düzensiz beslenme de miyomları büyütüyormuş.Sağlıksız beslenme bütün hastalıklara davetiye anlayacağınız.Dikkat etmemiz ve sebze ağırlıklı beslenmemiz gerekiyormuş.Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.İnşallah canımİnşallah canım hayırlısıyla kurtulursun biliyorum o psikolojiyi birde D vitamini seviyene baktır bir yerde okumuştum eksikliği miyomda yapabilir diye ölçtürdüm ameliyattan sonra gerçekten düşüktü sonra ampul içtim d vitamini yükselttim.
Hemoglobin 13.6 Ferritin 34 iyi mi acaba bilemedim.Kan iyi sanırım da demiri bilemedim.Ne güzel siz olmuş kurtulmuşsunuz darısı bana ve benim gibi olan tüm arkadaşlara inşallah.Aynen durdukça büyüyor ve şikayetlerden dolayı yaşam kalitemizi düşürüyor.Ameliyat sonrasını değilde öncesini düşünüyorum ve korkuyorum işte.bekarken acık ameliyat olmuştum, uzun zaman oldu, olmak zorundayız bu myom büyüdükçe büyür yoksa.. acıkta kendi ihtiyaclarını rahat rahat gidermen 1 haftayı bulur .. ona ragmen gecici bir süre, sonra rahatlarsın inş. Ameliyattan önce demir oranını yükselt düşük olursa erteleyebiliyorlar bana 2 ünite kan verdiler öyle oldum ameliyatı...
Canım ferritin Yetişkin kadınlarda 12-120 ng / ml olmalıymış normal oluyor o zaman.Miyom alınsada tekrardan malesef oluşabiliyor en son bende vardı yine bir cm mi neydi.Menopozdan sonra küçülüyormuş o yüzden rahatsızlık vermiyorsa menopoza yakınsa ameliyat olmayabiliyor.Canım Allah başka dert vermesin en azından kötü olma olasılığı çok az miyomların.Zararsız ur gibi birşey.Benim çok sık idrara çıkmama neden oluyordu baskı yapıyordu kocaman olmuşdu.Çocuk düşünenlere de özellikle rahim içindekiler engel oluyor hamileliğe diye alınıyor.İnşallah kolaylıkla atlatırsın canımHemoglobin 13.6 Ferritin 34 iyi mi acaba bilemedim.Kan iyi sanırım da demiri bilemedim.Ne güzel siz olmuş kurtulmuşsunuz darısı bana ve benim gibi olan tüm arkadaşlara inşallah.Aynen durdukça büyüyor ve şikayetlerden dolayı yaşam kalitemizi düşürüyor.Ameliyat sonrasını değilde öncesini düşünüyorum ve korkuyorum işte.
Hemoglobin benim 9 cıkmıştı, sınır 10 ameliyatta.. senin iyi maşallah. Ben ondan sonra 2 ameliyat daha oldum ikisi de laparoskopiHemoglobin 13.6 Ferritin 34 iyi mi acaba bilemedim.Kan iyi sanırım da demiri bilemedim.Ne güzel siz olmuş kurtulmuşsunuz darısı bana ve benim gibi olan tüm arkadaşlara inşallah.Aynen durdukça büyüyor ve şikayetlerden dolayı yaşam kalitemizi düşürüyor.Ameliyat sonrasını değilde öncesini düşünüyorum ve korkuyorum işte.
siz ameliyatınız oldunuz sanırım ben önümüzdeki hafta olucagım,nasıl geçti ameliyat sonrası süreciniz?şimdi nasılsınız?Hemoglobin 13.6 Ferritin 34 iyi mi acaba bilemedim.Kan iyi sanırım da demiri bilemedim.Ne güzel siz olmuş kurtulmuşsunuz darısı bana ve benim gibi olan tüm arkadaşlara inşallah.Aynen durdukça büyüyor ve şikayetlerden dolayı yaşam kalitemizi düşürüyor.Ameliyat sonrasını değilde öncesini düşünüyorum ve korkuyorum işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?