açık öğretimden adalet bölümü okuyanlar varmı aranızdaa???

minek35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
1.182
0
116
İzmir
slm kızlar ben bu yıl ygs giricem ve açık öğretimden iki yıllık adalet bölümünü yazıcam okuyanınız varmı bu bölümü zormudur biraz bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekürler:kkk::kkk:

[h=1]Adalet bölümü nedir, nasıl bir bölüm, ne iş yapar, ne işe yarar, kısaca bilgi ve yorumlar

[/h][h=2]Konu: Adalet bölümü nedir, nasıl bir bölüm, ne iş yapar, ne işe yarar, kısaca bilgi ve yorumlar[/h]Adalet bölümü İle İlgili Bilgiler, Adalet bölümü Hakkında Bilgi Kısa, Adalet bölümü İle İlgili Yorumlar
Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Adalet bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri,puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Adalet Bölümü – Mesleği hakkında bilgiler :
Adalet Bölümü Tanıtımı:
Adalet programının amacı hakim ve savcılara yardımcı elemanlar yetiştirmektir. Mezunlar, mahkemelerin yazı işleri müdürlüğü veya yardımcılığı; icra memurluğu veya yardımcılığı görevlerine atanmaktadırlar. Ayrıca infaz kurumlarında müdürlüğe kadar yükselebilen görevlere getirilebilirler. Yüksekokul mezunları resmi veya özel bankalarda, çeşitli kamu ve iktisadi kuruluşlarında, özel iktisadi işletmelerde oldukça kolay iş bulabilmektedirler.
Programın Amacı: Adalet programının amacı, hakim ve savcılara yardımcı elemanlar yetiştirmektir.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Adalet yüksekokullarında öğrencilere adalet hizmetlerinin gerektirdiği nitelikler göz önünde bulundurularak teorik ve uygulamaya yönelik bilgiler verilir. Yüksekokulda kamu hukuku ve özel hukuk bilgisi, hukuk bilgisi, hukuk usulü bilgisi, ceza ve ceza usulü bilgisi, icra-iflas bilgisi, avukatlık ve noterlik mevzuatı, mali mevzuat, hukuk dili, adli tıp, infaz bilgisi, kalem mevzuatı gibi hukuk bilgilerinin yanı sıra, daktilografi, Türkçe, yabancı dil, muhasebe,işletme yönetimi, arşiv ve dosyalama teknikleri gibi teorik ve uygulamalı dersler okutulmaktadır.

Gereken Nitelikler: Sosyal Bilgiler Adalet Yüksekokulunda okumak isteyen bir öğrencinin hukuk alanına ilgi duyan, Türkçe, derslerinde başarılı, titiz, dikkatli ve sorumluluk duygularına sahip bir kimse olması bu alandaki başarısını artıracaktır.
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Adalet programını bitirenlere “Adalet Meslek Elemanı” ünvanı verilir. Adalet meslek elemanı mahkemelerde, icra dairelerinde, infaz kurumlarında, vatandaşların başvurularının mahkemelere iletilmesi ve yargıçların aldıkları kararın uygulanması gibi konularda gerekli işlemleri yürütürler.
Çalışma Alanları: Adalet yüksekokulu mezunları mahkemelerin yazı işleri müdürlüğü veya yardımcılığı; icra memurluğu veya yardımcılığı görevlerine atanmaktadırlar. Ayrıca infaz kurumlarında müdürlüğe kadar yükselebilen görevlere getirilebilirler. Yüksekokul mezunları resmi veya özel bankalarda, çeşitli kamu ve iktisadi kuruluşlarında, özel iktisadi işletmelerde oldukça kolay iş bulabilmektedirler.
Adalet Nedir, Adalet Ne İş Yapar, Adalet Maaşları, Adalet İş İmkanları, Adalet İş Çalışma Alanları, Adalet Mesleği Hakkında Bilgiler, Adalet Bölümünün Geleceği, Adalet Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Adalet Bölümü Tercih Edilir mi, Adalet Tanıtımı, Adalet Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Adalet Mezunları Ne İş Yaparlar , Adalet Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Adalet İş Bulma Durumu
Sponsor Bağlantılar

alıntı

Açıköğretim Fakültesi Adalet Bölümü
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde bulunan bölümlerden birisi de Adalet bölümüdür. Bölüm 2 yıllık bir bölüm olmakla zabıt katibi olan veya olmayı düşünen arkadaşların bence mutlaka okuması gereken bir bölümdür. Göreceğiniz derslerin büyük çoğunluğu adliyelerde karşılaşacağınız işlemlere yönelik derslerdir. İleride yazı işleri müdürü ya da icra müdürü olmayı düşünen arkadaşlar bu bölümden mezun olarak bu sınavlara başvurabilmektedirler.Ayrıca herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile 2 veya 4 yıllık örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler, açıköğretim sistemi ile yürütülmekte olan kontenjan sınırlaması olmayan ve okudukları veya mezun oldukları programlardan farklı olmak kaydıyla açıköğretim sistemiyle öğretim yapan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine İkinci Üniversite kapsamında başvuru yapabilirler. Yani bu şu demek oluyor; örneğin 4 yıllık bir bölümden mezun oldunuz. Bu durumda ikinci üniversite olarak üniversite sınavına yeniden girmeden açıköğretim adalet bölümüne kayıt yaptırabilirsiniz. Diğer bir yol da örgün olarak 2 veya 4 yıllık bir bölümde okuyorsanız yine aynı şekilde ikinci üniversite olarak üniversite sınavına yeniden girmeden açıköğretim adalet bölümüne kayıt yaptırabilirsiniz. Eğer ki bu şartları taşımıyorsanız sadece YGS sınavına girerek de açıköğretim adalet bölümünü tercih edebilirsiniz. Açıköğretim adalet bölümünde kontenjan sınırlaması olmadığı için YGS’den sadece barajı aşmanız yeterlidir.Açıköğretimde derslerden başarılı olmanız için ara sınavın %30’u ile yıl sonu veya bütünleme sınav notunun %70’inin toplamının en az 50 olması gerekmekte ve derslere düzenli çalıştığınız takdirde zorlanmadan dersleri verebilmektesiniz. Ayrıca açıköğretim adalet bölümünden mezun olduktan sonra dikey geçiş sınavına girerek hukuk bölümüne geçebilirsiniz.Birkaç yıl öncesinde Adalet Bakanlığı ve ÖSYM arasında yapılan anlaşma ile adliye çalışanları sınavsız olarak açıköğretim adalet bölümüne kayıt yaptırabiliyorlardı ancak şu anda öyle bir imkan bulunmamaktadır. Umarız tekrardan bu uygulama devam eder ve bu faydalı bölümden bütün adalet çalışanları istifade eder.Daha detaylı bilgi için şu adresleri ziyaret edebilirsiniz:http://www.anadolu.edu.tr/akademik/fak_aof/adaletprogrami/index.htmSıkça Sorulan Sorular - Anadolu ÜniversitesiAçıköğretim Adalet bölümünde göreceğiniz dersler de şunlardır:
1. Sınıf Dersleri:
Temel Bilgi Teknolojileri
Anayasa Hukuku
Hukuka Giriş
Halkla İlişkiler ve İletişim
Medeni Usul Hukuku
Yargı Örgütü ve Tebligat Hukuku
Kalem Mevzuatı
Almanca/Fransızca/İngilizce
2. Sınıf Dersleri:
Türk Dili
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
İnsan Hakları ve Kamu Özgürlükleri
Ceza Muhakemesi Hukuku
İnfaz Hukuku
İcra İflas Hukuku
Memur Hukuku

alıntı

benim bir tanıdıgım okuyor bu yıl yerleşti ama hiç sormadım nasıl diye umarım yardımcı olmusumdur.

evet bunları okudum ben canım zaten çok saol...ama okuyan arkdaşlar varsa zor bir bölümmüdür o konuda bilgi vermelerini istiyorum benim bir kızım var anca akşamları çalışıcam yapabilrmiyimki ???hangi kaynakları kullandınız yada bu bölümün bir sitesi varmı girip soru çözülebelicek yada soru sora bileceğim kişiler...

Açıköğretim Fakültesi Adalet Bölümü
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde bulunan bölümlerden birisi de Adalet bölümüdür. Bölüm 2 yıllık bir bölüm olmakla zabıt katibi olan veya olmayı düşünen arkadaşların bence mutlaka okuması gereken bir bölümdür. Göreceğiniz derslerin büyük çoğunluğu adliyelerde karşılaşacağınız işlemlere yönelik derslerdir. İleride yazı işleri müdürü ya da icra müdürü olmayı düşünen arkadaşlar bu bölümden mezun olarak bu sınavlara başvurabilmektedirler.Ayrıca herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile 2 veya 4 yıllık örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler, açıköğretim sistemi ile yürütülmekte olan kontenjan sınırlaması olmayan ve okudukları veya mezun oldukları programlardan farklı olmak kaydıyla açıköğretim sistemiyle öğretim yapan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine İkinci Üniversite kapsamında başvuru yapabilirler. Yani bu şu demek oluyor; örneğin 4 yıllık bir bölümden mezun oldunuz. Bu durumda ikinci üniversite olarak üniversite sınavına yeniden girmeden açıköğretim adalet bölümüne kayıt yaptırabilirsiniz. Diğer bir yol da örgün olarak 2 veya 4 yıllık bir bölümde okuyorsanız yine aynı şekilde ikinci üniversite olarak üniversite sınavına yeniden girmeden açıköğretim adalet bölümüne kayıt yaptırabilirsiniz. Eğer ki bu şartları taşımıyorsanız sadece YGS sınavına girerek de açıköğretim adalet bölümünü tercih edebilirsiniz. Açıköğretim adalet bölümünde kontenjan sınırlaması olmadığı için YGS’den sadece barajı aşmanız yeterlidir.Açıköğretimde derslerden başarılı olmanız için ara sınavın %30’u ile yıl sonu veya bütünleme sınav notunun %70’inin toplamının en az 50 olması gerekmekte ve derslere düzenli çalıştığınız takdirde zorlanmadan dersleri verebilmektesiniz. Ayrıca açıköğretim adalet bölümünden mezun olduktan sonra dikey geçiş sınavına girerek hukuk bölümüne geçebilirsiniz.Birkaç yıl öncesinde Adalet Bakanlığı ve ÖSYM arasında yapılan anlaşma ile adliye çalışanları sınavsız olarak açıköğretim adalet bölümüne kayıt yaptırabiliyorlardı ancak şu anda öyle bir imkan bulunmamaktadır. Umarız tekrardan bu uygulama devam eder ve bu faydalı bölümden bütün adalet çalışanları istifade eder.Daha detaylı bilgi için şu adresleri ziyaret edebilirsiniz:http://www.anadolu.edu.tr/akademik/fak_aof/adaletprogrami/index.htmSıkça Sorulan Sorular - Anadolu ÜniversitesiAçıköğretim Adalet bölümünde göreceğiniz dersler de şunlardır:
1. Sınıf Dersleri:
Temel Bilgi Teknolojileri
Anayasa Hukuku
Hukuka Giriş
Halkla İlişkiler ve İletişim
Medeni Usul Hukuku
Yargı Örgütü ve Tebligat Hukuku
Kalem Mevzuatı
Almanca/Fransızca/İngilizce
2. Sınıf Dersleri:
Türk Dili
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
İnsan Hakları ve Kamu Özgürlükleri
Ceza Muhakemesi Hukuku
İnfaz Hukuku
İcra İflas Hukuku
Memur Hukuku

alıntı

benim bir tanıdıgım okuyor bu yıl yerleşti ama hiç sormadım nasıl diye umarım yardımcı olmusumdur.

bir yandan ygs ye çalışıp bir yandanda kitap alıp çalışmaya başlarsam iyi olucak galibaa

MİNEKCİMM ben okuyorum. lisans mezunlarına sınavsız giriş hakkıyla a.ö.f yazıldım. aslında benim çok işime yaramaz ama eşimde okuyor o bölümü onu fişeklemek için girdim. hiç çalıştığım da yok. nasıl olacak bakalım :31:

evet bunları okudum ben canım zaten çok saol...ama okuyan arkdaşlar varsa zor bir bölümmüdür o konuda bilgi vermelerini istiyorum benim bir kızım var anca akşamları çalışıcam yapabilrmiyimki ???hangi kaynakları kullandınız yada bu bölümün bir sitesi varmı girip soru çözülebelicek yada soru sora bileceğim kişiler...

yanımdaki iş ark.şım okuyor oda şuan ilk sınıfda. sözelin güçlüyse, kolay ezber yapabiliyorsan kolay gelir sana.
ama ezberin güçlü değilse zorlanırsın tabi canım..

sözelimde ezberimde iyiydi bir zamanlar ders çalışmayalı 6 7 yıl oluyor bir de kızım olunca umutsuzluğa kapılıyorum nasıl başarabilirm diyee cesaret lazımm acilenn....

Ben okuyorum 2. sınıfım son senem.Sözelin ıyıyse zorlanmassın. Ben okulun verdıgı kıtaptan bırde yardımcı kıtaptan calısıyorum .

Ben hukuk okuyorum bir arkadaşım da adalette. Bana göre kolay bir bölüm çünkü konuları yüzeysel işliyorlar ancak arkadaşım zorlandığını söyler.

ben de 2. üniversite kapsamında kayıt yaptırdım bu sene. sözelim iyidir ama çok çalışmadım. kpss vatandaşlık bilgilerime gircem bakalım kaç gelicek:9: finallere iyi hazırlanırım ama. şimdi ev-eş-çocuk derken çalışmadım.

slm kızlar ben bu yıl ygs giricem ve açık öğretimden iki yıllık adalet bölümünü yazıcam okuyanınız varmı bu bölümü zormudur biraz bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekürler:kkk::kkk:

Benim yengem okudu ve sonra dgs ile hukuk fakültesine geçiş yaptı. :1: Şu anda hukuk 2. sınıfta.Bebeği vardı.Yani çalışan yapar

Back
X