Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Açıköğretim Fakültesi Adalet Bölümü
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde bulunan bölümlerden birisi de Adalet bölümüdür. Bölüm 2 yıllık bir bölüm olmakla zabıt katibi olan veya olmayı düşünen arkadaşların bence mutlaka okuması gereken bir bölümdür. Göreceğiniz derslerin büyük çoğunluğu adliyelerde karşılaşacağınız işlemlere yönelik derslerdir. İleride yazı işleri müdürü ya da icra müdürü olmayı düşünen arkadaşlar bu bölümden mezun olarak bu sınavlara başvurabilmektedirler.Ayrıca herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile 2 veya 4 yıllık örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler, açıköğretim sistemi ile yürütülmekte olan kontenjan sınırlaması olmayan ve okudukları veya mezun oldukları programlardan farklı olmak kaydıyla açıköğretim sistemiyle öğretim yapan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine İkinci Üniversite kapsamında başvuru yapabilirler. Yani bu şu demek oluyor; örneğin 4 yıllık bir bölümden mezun oldunuz. Bu durumda ikinci üniversite olarak üniversite sınavına yeniden girmeden açıköğretim adalet bölümüne kayıt yaptırabilirsiniz. Diğer bir yol da örgün olarak 2 veya 4 yıllık bir bölümde okuyorsanız yine aynı şekilde ikinci üniversite olarak üniversite sınavına yeniden girmeden açıköğretim adalet bölümüne kayıt yaptırabilirsiniz. Eğer ki bu şartları taşımıyorsanız sadece YGS sınavına girerek de açıköğretim adalet bölümünü tercih edebilirsiniz. Açıköğretim adalet bölümünde kontenjan sınırlaması olmadığı için YGSden sadece barajı aşmanız yeterlidir.Açıköğretimde derslerden başarılı olmanız için ara sınavın %30u ile yıl sonu veya bütünleme sınav notunun %70inin toplamının en az 50 olması gerekmekte ve derslere düzenli çalıştığınız takdirde zorlanmadan dersleri verebilmektesiniz. Ayrıca açıköğretim adalet bölümünden mezun olduktan sonra dikey geçiş sınavına girerek hukuk bölümüne geçebilirsiniz.Birkaç yıl öncesinde Adalet Bakanlığı ve ÖSYM arasında yapılan anlaşma ile adliye çalışanları sınavsız olarak açıköğretim adalet bölümüne kayıt yaptırabiliyorlardı ancak şu anda öyle bir imkan bulunmamaktadır. Umarız tekrardan bu uygulama devam eder ve bu faydalı bölümden bütün adalet çalışanları istifade eder.Daha detaylı bilgi için şu adresleri ziyaret edebilirsiniz:http://www.anadolu.edu.tr/akademik/fak_aof/adaletprogrami/index.htmSıkça Sorulan Sorular - Anadolu ÜniversitesiAçıköğretim Adalet bölümünde göreceğiniz dersler de şunlardır:
1. Sınıf Dersleri:
Temel Bilgi Teknolojileri
Anayasa Hukuku
Hukuka Giriş
Halkla İlişkiler ve İletişim
Medeni Usul Hukuku
Yargı Örgütü ve Tebligat Hukuku
Kalem Mevzuatı
Almanca/Fransızca/İngilizce
2. Sınıf Dersleri:
Türk Dili
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
İnsan Hakları ve Kamu Özgürlükleri
Ceza Muhakemesi Hukuku
İnfaz Hukuku
İcra İflas Hukuku
Memur Hukuku
alıntı
benim bir tanıdıgım okuyor bu yıl yerleşti ama hiç sormadım nasıl diye umarım yardımcı olmusumdur.
evet bunları okudum ben canım zaten çok saol...ama okuyan arkdaşlar varsa zor bir bölümmüdür o konuda bilgi vermelerini istiyorum benim bir kızım var anca akşamları çalışıcam yapabilrmiyimki ???hangi kaynakları kullandınız yada bu bölümün bir sitesi varmı girip soru çözülebelicek yada soru sora bileceğim kişiler...
slm kızlar ben bu yıl ygs giricem ve açık öğretimden iki yıllık adalet bölümünü yazıcam okuyanınız varmı bu bölümü zormudur biraz bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekürler![]()