Açık olmam sorun mu?

Baştan oturup her şeyi konuşun bence gerçi baştan konuşunca da erkek arkadaşınız kabul eder sen nasıl istersen öyle falan der muhakkak.. bununla ilgili bi konum var benimde aynen böyle kapanmamı istedi babası o yüzden sizi anlayabiliyorum umarım doğru kararı verirsiniz

Merhaba arkadaşlar. İki gündür içim içimi yiyor. Erkek arkadaşımla iki seneye yakındır devam eden bir ilişkimiz var. Ailelerle henüz erken olduğu için tanışmadık. Sadece anlattığımız kadar biliyoruz. Kendisi Trabzonlu ve bildiğim kadarıyla ailesi muhafazakar. Ben kapalı değilim. Aksine rahat bir giyim tarzım var elbise mini askılı bikini her şeyi giyiyorum. Annem kapalı aslında ama ailem her zaman özgür büyüttü annemde babamda karışmazlar. Bir ablam var o da öyledir.
İki gün önce konuşurken erkek arkadaşım abisine annesinin bir kız bulduğunu söyledi ama abisi istememiş. Bende merak ettim kız kapalı mıydı edin evet dedi. Daha sonra direkt sordum ailen beni ister mi sence dedim. Erkek arkadaşım çok medeni ve açık görüşlüdür aslında. Ama dediği şey şu ‘annem bir şey demez kabul eder ama babam istemez açık birisini’ dedi. Bende sonuçta bunu bilerek benimle bir yola girdin nasıl olacak dedim. Babam bir şekilde kabul edecek dedi. Ama hiç tatmin olmadım. İçimden bir ses ileride sorun çıkar diyor. Sizce haklı mıyım? Sevgilimi çok seviyorum çok iyi anlaşıyoruz ama babası korkuttu beni biraz.
Eşimin ailesi muhafazakar ve tesetturluler ben tesettürlü değilim. Ve kısa vadede böyle bir şey düşünmediğimi belirttim başta bu nedenle onlar da buna saygı duydular. Ancak yakın arkadaşım eşinin ailesi tesettürlü diye kendi de yapabilirim düşüncesiyle evlenmeden kapandı. Evlendi bir süre sonra cok mutsuz olup açıldı. Bunların hepsi stres gerek yok. Açılıp kapanmak biri için olmaz. İçinden gelmeli. Ha giyim tarzina biraz daha dikkat edersin onlarin yAnında askılı giymezsin falan. Ancak bu sorun olacaksa o yola girmeden düşün derim

Sizin içinizden gelecek bir şey . İstemeden yaptığınız takdirde zaten hayatınız zindana dönecek
Yol yakınken bitirin, birbirinize umut vermeyin, olmayacak duaya amin denmez..

Ne kadar çok açıklık kapalılıkla ilgili konu açılıyor. İnsanlar neden karışır başkasına anlamam! Birde başkası için kapanan açılan arkadaşlarımız var onları hele hiç anlayamam! Kimse nasıl yaşacağıma ne giyeceğime karışamaz yahu! Ben kapalıyım istedim kapandım. Eşimin annesi kız kardeşi açık. Bir kere sende bunu giy ya da açıl dediklerini duymadım..

hiç düşünme ayrıl daha seni abisine kapalı diye demiş sanki kapalı olunca noluyo açık olunca noluyo şu kafadaan nefret ediyorum tabi buna sebep olanlar belli ya neyse direk ayrıl ilerde anne baba baskısı kapatır başını

Ne kadar çok açıklık kapalılıkla ilgili konu açılıyor. İnsanlar neden karışır başkasına anlamam! Birde başkası için kapanan açılan arkadaşlarımız var onları hele hiç anlayamam! Kimse nasıl yaşacağıma ne giyeceğime karışamaz yahu! Ben kapalıyım istedim kapandım. Eşimin annesi kız kardeşi açık. Bir kere sende bunu giy ya da açıl dediklerini duymadım..
Deminde mesajımda belirttim başımızdakiler bu hale soktu insanları bu hale eskiden helal süt emmiş düzgün biri denirdi şimdi illa kapalı açık kapalı ayrımı arttı çünkü ondan ve bunun yüzünden eşini kızını sevgilisini zorlayan kapatan cok

Bu konuda neden fikirlerini merak edip sordunuz ki ? Kulaga kar suyu kacirmak denir buna .. herkes sizi oldugunuz gibi kabul etsin birakin ayrica sizi böyle kabul eden zaten erkek arkadasiniz birakin karsi taraf düsünsün siz neden dert ettiniz bunu ..?

Karışmasalar dahi çok sorun çıkar. Ailelerin denk olması gerçekten çok önemli. Eşiniz sizin görüşte olsa dahi mutlaka sorunlar çıkacak.
Benim eş ailem yurdum insanı muhafazakarlığında açıklığım fln konuşulmadı bile. Ama başka şeylerden ufak pürüzler hep çıktı. Ailemin ve bizim alkol almamızdan, kuzenlerle kardeş gibi samimi olmamamıza kadar. Eve bekarlar gelmesine bile şaf edildi. Şimdiki aklım olsa aile yapıma yakın biriyle evlenirdim.
Bence yol yakınlen iyi düşünün

Merhaba arkadaşlar. İki gündür içim içimi yiyor. Erkek arkadaşımla iki seneye yakındır devam eden bir ilişkimiz var. Ailelerle henüz erken olduğu için tanışmadık. Sadece anlattığımız kadar biliyoruz. Kendisi Trabzonlu ve bildiğim kadarıyla ailesi muhafazakar. Ben kapalı değilim. Aksine rahat bir giyim tarzım var elbise mini askılı bikini her şeyi giyiyorum. Annem kapalı aslında ama ailem her zaman özgür büyüttü annemde babamda karışmazlar. Bir ablam var o da öyledir.
İki gün önce konuşurken erkek arkadaşım abisine annesinin bir kız bulduğunu söyledi ama abisi istememiş. Bende merak ettim kız kapalı mıydı edin evet dedi. Daha sonra direkt sordum ailen beni ister mi sence dedim. Erkek arkadaşım çok medeni ve açık görüşlüdür aslında. Ama dediği şey şu ‘annem bir şey demez kabul eder ama babam istemez açık birisini’ dedi. Bende sonuçta bunu bilerek benimle bir yola girdin nasıl olacak dedim. Babam bir şekilde kabul edecek dedi. Ama hiç tatmin olmadım. İçimden bir ses ileride sorun çıkar diyor. Sizce haklı mıyım? Sevgilimi çok seviyorum çok iyi anlaşıyoruz ama babası korkuttu beni biraz.
Nerde ne giymeniz gerektiğini bildiğiniz sürece pek sorun yaşamazsınız benim bi tanıdım vardı köye gidince tayt falan giyerdi üstüne askılı vs vs böyle olması hoş olmaz tabiki . O ailenin ortamına girerken onların kültürüne eşlerine dostlarına konu komşuları içindeki itibarlarina da saygılı olmak gerekir diye düşünüyorum. Ben topluma göre hareket etmemek durumunu doğru bulmuyorum. Ayrıca bu sizin ve nasip olursa eşinizle aranızdaki huzur için önemli. Mini eteginizi askılı tisortlerinizi yine giyin ama onları ziyarete giderken dikkat ederseniz olur biter

Babası kendine almıyor seni günahı da sevabıda seninle onun arasında babasına ne ki?
Benim yakın arkadaşın eşinin ailesi öyle yaptı kızı güvendirdi ben halledicem diye tanışmadan sonra ya kapanırsın yada bu iş biter dedi. Kız kapandı ama kabullenmekte çok zorlanmıştı. Yani kul için değil allah için yap yapacaksan. Yoksa gönder gitsin.
Ben eşimle tanıştığımda makyajı makyaj saçında boya giyimide rahat olan biriydim eşimin ailesi muhafazakardı sordum karışamaz dediler gerçekten de karışmadılar sadece gelinliğimde biraz müdehale oldu ama napayım. Sonra kendi irademle kapandım kimsenin baskısı ile olmadan çokta mutluyum darısı isteyen herkesin başına. Tesettür biraz istekle olan bişey istemeyince olmuyor. Başkası için asla yapmayın.

Bizde kapali bir sulaleyiz ama kardesim (ilk acik biriyle gorusen kisi oldu) aramizda ilkten annem nasil olcak bu is dedi ama bizleri sevdiginden bi dedigimizi iki etmez neyse kismet dedi,once o sindirdi cunki butun herkes laf etmeye basladi acikmi yok olmaz,baskasimi yok ama o nasil olacak diyen annem bidaha acik bilmem ne diye soylemeyin duymayacagim benim oglum sevmis alacak dedi 🤣 ve ogunden sonra kimse bisey diyemedi,bazen annem biranne denizde sort giyer dimi diyo 🤣🤣 ahh annem ( mayo bikini giyo aslinda) diyemiyorum tabi ama anne acik o hasemami giysin diyorum nerde ne giycegini biliyo diyorum hem oglun sevdi bizene? Ee dogru diyo kime ne hem benim gelinim akilli milletin icinde(bu millet akrabalar) al acik giymez diyo😊😊 zavalli anam bizim yuzumuzden basimizda hem ana hem baba oldugu icin (babam yok)herkes ona laf sokuyor..bu arada nisanlandilar❤

Sevgilim kabul edecek bir şekilde dedi. Beni zorlayacak yapıda biri değil hep yanımda ve çok anlayışlı. Güvenmesem ona zaten göze almam ama korkmadım da değil.
Ya sen bu tarz yazanlara bakma
.burda bir güruh var onune gelene ya bosan ya ayril diyor. Erkek arkadaşın babama kisaca laf dusmez demiş zaten. Babasimi nikahına alacakmista karisicak.. bu konuda cok taviz verme
Bak biri acmisti konusunu,esinin zoruyla kapanmis suan cok mutsuz acilmak istiyormuş vs vs..

Yani korkutmak istemiyorum açıkçası ama hani evlendikten sonra olayı var ya. Umarım değişip sizi kapanmaya zorlamazlar. Yani eğer istemiyorsanız.

Ne münasebet?
Eşimin ailesinde tesettürsüz olan tek kadın benim.
Hiç kimse bununla ilgili fikir bile beyan edemez, hatta düğünümde sırtı açık gelinlik giymiştim hacı olan kayınpederim dahi “kızım melek gibi oldun gelinliğinle” diye iltifat etmişti.
Bunu tekrar hiç sormayın bence, karşı taraftan bir atak gelirse garipseyip “ne münasebet” e getirin işi.
Sen edepli insanlara denk gelmişsin arsıza düş bakalım sana o düğünü zehir etsin.

Bu aralar ne çok kapalı açık konusu var kocaman kadınların kendi kararları konusunda endişeli olması baskıya uğrama korkusu beni şaşırtıyor...

Back
X