eşimde ve bende bir sorun bulunamamasına rağmen 3 yıldır hiç hamile kalmadım. tüp bebek düşünüyoruz artık. ama iyice umutsuzum artık. bunda da olumlu sonuç alamayız gibi geliyor. tesbit edilebilen bir sorun olmayınca tedavi de mümkün olamaz, bu yüzden tüp bebekle de olumlu sonuca ulaşamam diye düşünüyorum.
tüp bebekte bizim gibilerin başarı oranı nedir?
merhaba öncelikle umutsuzluğa kapılmamanız gerekiyor. çocuk sahibi olamayan çiftlarin %15-20s,nde neden bulamıyoruz ve buna "nedeni açıklanamayan kısırlık" deniyor. aslında var olan nedeni günümüz teknolojilerine rağmen tespit edemiyoruz, yani adı konamamış bir sorun var. sizin muaneeniz ve yaşınızı da göz önüne alarak başarı oranı verilebilir. bu nedenle en azından görüşme yapmaya fulyadaki bahçeci tüp bebek merkezine sizi davet edeyim. gelin yüzyüze konuşalım. ama bu işin peşini bırakmayın. sevgiler.
mrblar;ben 23 esım 29 yasında 3,5 yıllık evlıyız yaklasık evlılıgımız boyunca bebek ıstedık ama hıc sahıp olamadık,coksukur hıc sorun bulunamadı yanı benımıcın hsgde tupler acık,laporoskopı yapıldı ıcerdede yumurta duvarıkalın bunun dısında hersey normal dendı esım ıcınde 3-4kez spermoogram ve urolog kontrolunden gecıldı hafıf sperm hızında dusuk cıktı ve sıgara kullanıyor,onada normaldendı.2-3 kez ıgne klomen tedavısı uygulandı cok gusel yumurtalar olustu fakat gene sonuc negatıf en son aralık ta ılk asılamayı denendı tupbeek merkezınde falat sonuc %99 beklenırken gene negatıf cıktı.sımdı ne yapacagımızı bılmıyoruz en son doktorum zamanını beklıyor stres yapmayın ıstersenız asılamayı tekrarlıyalım dedı fakat yıprandıgımdan esım benım kararımı beklıyor ne yapacagımız konusunda hıcbır fıkrım yok regl larım duzenlı her ayda oluyorum coksukur ama nedenı bılınmıyor ıste bız kayseride yasıyoruz sımdıden bılgılerınızıcın sagolun...
merhaba doktor hanım,açıklanamayan infertilite grubuna dahil birisi olarak son çare tüp bebeği düşünüyoruz artık.
Sizden "hapla tüp bebek tedavisi" hakkında bilgi almak istiyorum.
*bizim gibi hastalar için uygun mudur?
*diğer tüp bebek tedavisine göre ne gibi farklılıklar içermektedir? (kullanılan yöntemler, toplam tedavi süresi vs...)
*merkezinizde uygulanıyor mu?
*ortalama fiyat ne kadardır?
merhaba ;
7 yıllık evliyim ve hiç gebelik yaşamadım.açıklanamayan infertilte teşhisi konulmuştu.rahim filmim temiz çıkmıştı.son 5-6 aydır ultrasonda, rahim ağzında 0,5mm lik polip çıktı.
tanısal histeroskopi de rahim kanalını tıkayan karşılıklı polipler ve miyomlar çıktı.anezteziyle yapılması şartmış.
benim sorum;
bu polipler adet ağrısı yaparmış evlenmeden öncede adet ağrısı çekiyordum poliplerim ve miyomların eskiden beri var olduğunu mu gösterir?
ofis histeroskopiden sonra kendiliğinden gebe kalma oranım nedir?
gebe kalamam kronikleşme ihtimali yüksek mi?
konu dışında kaldıysa özür dilerim.bilgilerinize ihtiyacım var
merhaba doktor hanım ben 37yaşında 3yılık evliyim 4sne önce sağ yumutlağımdan 17cm çikolata kisti ,6ay öncede sol yumurtalığımdan 13cm çikolata kısti ve rahimden 3cmlil miyom aldırdım amelyat eden doktor rahimde çok sayıda minik kistler var ama alıncak boyuta değildi alamadık dedi ve bana 3aylık iğne yapıldı adetten kesmek için o iğnede 2ay 1ogün sonra adet oldum tekrar farklı bi iğne yapıldı adı sanırım (zolodex) şimdi 4 ay oldu hala adet olmadım gecen hafta doktora gitim istersen ilaç verelim adet ol dedi sizce ilaç kulanmalımıyım bence ne kadar geç adet olursam rahimdeki kistler okadar kurur yanlışmı düşünüyorm bide adet olunca hemen tüp bebek yatırmamı söylediler bi ay normal yola deneme şansım yokmu sizce bilgilendiriseniz sevinirim saygılar
merhaba doktor hanım, yine ben sorularımla baya başınızı ağrıtıyor olmalıyım.
bu temmuz ayında tüp bebk tedavisi için merkezinize başvurmayı düşünüyorum. temmuzda transfer yapılmasını planlarsam, ne kadar süre önce merkezinize gelmeliyim. çalıştığım için tarih planlaması benim için önemli.
bir de "açıklanamayan" kısma girdiğimiz için,(her ne kadar herşey yolunda gibi görünse de) zor vaka olduğumuzu düşünüyorum. bu yüzden 2-3 kere tüp deneyip de olumsuz sonuç almış biri gibi her türlü ayrıntı ve inceleme yapılarak bu tedaviyi uygulatmak istiyorum. bu kadar ayrıntılı araştırma ilk denemede de mümkün mü?
merhabalar aytun hanım, yakın bir zaman içinde merkezinize ilk tüp bebek denemesi için başvuracağız Allah'ın izniyle.. yalnız aklıma takılan bazı şeyler var, onları danışmak istiyorum.
* transferden önce yapılacak tahlillerden birinin de genetik tanı olmasını istiyorum. daha önce hiç hamilelik yaşamadım yani hiç düşüğüm yok, ilk tüp bebek denemesi olacağı için olumsuz sonuçlanmış tüp bebek denemelerim de yok. sülalemizde özürlü herhangi bir akrabamız da yok. fakat babam tek çocuk, babannemin diğer bebekleri ya düşmüş,ya erken doğum olmuş ve bebekler çok yaşamamış ve ölmüş. dedem de tek çocuk, dedemin de hiç kardeşi yokmuş. dedemden öncesini ise bilmiyorum..
hem dedem de hem babamda böyle bir durum olması beni düşündürdü açıkcası. "açıklanamayan" kısma giren biriyim, görünürde bir sebep yok gebelik olmaması için, ama belki de ailedeki bu durumun etkisi vardır hamile kalamayışımda. bu yüzden genetik analiz yaptırmak istiyorum. sizin de fikrinizi almak istedim.
* bu genetik tahlillerin tam ismi nedir, merkezinizi arayıp fiyat öğrenmek istiyorum.
şimdiden teşekkürler ilginiz için.
26 günde bir adet görüyorum.bu hiç şaşmaz.rahim filmi çektirdim tüplerim açık çıktı.raporda iki tuba açık,uterus sağa deviyelidir yazıyor.adetimin 21.gününde progesterona bakıldı sonuç:16.08.hormon değerlerim:.FSH : 5,8 LH: 3,42 TSH : 2,69eşim çapa tıp fakültesinde fiziki kontrol edildi ve semen testi verdi .doktoru hiçbir sorunun olmadığı hususunda rapor yazmış. semen testi aşağıdadır:.perhiz süresi :3 günvolüm: 2,6 mlrenk:sarımtrakph:8,5vizkozite: +.likefaksiyon: 20 dkfruktoz: +spermatozoa sayısı :18.000.000 mltotal spermatozoa sayısı : 46.800.000ileri hareketli: %34yerinde hareketli:%9hareketsiz:%57toplam ileri hareketli sperm sayısı : 15.912.000yuvarlak hücre sayısı:400.000 mlvitalite: %57morfoloji: %3 anormal: %97sorum şu ki progesteron değerimi yorumlar mısınız?,bundan sonra ne yapmamızı önersiniz? problem nerden kaynaklanıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?