Otoimmün Hastalığı ile Tüp Bebek Sahibi Olanlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi XeNaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

XeNaa

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2025
154
163
18
29
Herkese merhabalar,

6 yıllık evlilik korunmasız sayısız deneme ve karamsar düşünceler ve hayal kırıklıklarıyla dolu bir serüven benimkisi. 2016 yılında romatoid artirt teşhisi aldım. Çok ağır ve zor zamanlar geçirdim. 2020 yılında yanına sedef eklendi. Psöriyatik Artrit oldu hastalığımın adı. Yıllardır bu hastalıklarla mücadele ederken birde evlat hasreti eklendi. 29 yaşındayım ama sanki 65 yaşında gibiyim. Hem fiziksel hem psikolojik iyi hissedemiyorum artık. Tüp bebeğe 2025 ocak ayında başladık. Sorunum pcos. 2 çatlatma iğnesi, 1 5. Gün 4Aa transferimiz negatif oldu. Bekleyen embriyolarımız var ama negatif sonuç almaktan korktuğum için 2. denemeyi ertelemiştim. Önümüzdeki ay gideceğim nasipse. Doktorum standart bir protokol uyguladı ilk denemede. Fakat benim bağışıklık hastalıklarım var. Bu sebeple olmadığını düşünüyorum ve neredeyse emin gibiyim.

Aranızda bu tarz otoimmün hastalığa sahip olup, bebek sahibi olan varsa özellikle tüp bebek sürecinde doktorunun uyguladığı tedavi hakkında bilgi rica edeceğim.
Sayısız deneme yapacak gücüm yok. Yoruldum artık, kendimden bedenimden hastalıklarımdan. O yüzden bana yol gösterebilecek, tedavisi hakkında bilgi verebilecek arkadaşlarım varsa desteklerinizi rica ediyorum

Selam canım öncelikle geçmiş olsun bende 3 kez transfer oldum ve hep kimyasal düşük ile sonuçlandı ve bende hasimato var hafif yüksek tiroid çıktı romatizma gibi kemik ağrılarım da var kan tahlilinde romatizma çıkmadı niye ağrıyor bilmiyorum neyse bende senin gibi tüp bebeğin olumsuz sonuclanmasini bağışıklıktan kaynaklandigini düşünüyorum bunun için doktorumu değiştirdim çünkü her doktor bağışıklığı çokta önemsemiyor bunun için kır testi yapan bir merkeze gittim yani rahim icindeki doğal katil hücreleri değerlendiren bir kan testi ve bende yüksek çıktı bu doğal katil hücreler çok fazlaysa embriyoyu bir yabancı olarak görüp savaş açıyor ve ölmesine sebep oluyor kısmet olursa önümüzdeki ay makrofaj aşısi yaptiricam ve transfer olucam bakalım inşallah fayda eder.belki sende de böyle bir problem vardır canım bir araştır derim

Back
X