Doğuma Hazırlık açıklık muayenem kabus gibiydi:(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

fadiming

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2012
1.621
1.323
133
40
az önce hastaneden geldim ilk defa çatı muayenesi oldum ebe zonk diye soktu elini iğrençti:(normal doğumda ısrar eden ben şuan çok korkuyorum:( açıklık çıkmadı.hem eliyle karnımın üstüne bastırdı hem diğer eliyle alttan zorladı.herkesinmi böyle geçiyor ya.doğum olana kadar kımbılır kaç defa yapcaklar bunu:( her ebe böylemı yapcak:(

az önce hastaneden geldim ilk defa çatı muayenesi oldum ebe zonk diye soktu elini iğrençti:(normal doğumda ısrar eden ben şuan çok korkuyorum:( açıklık çıkmadı.hem eliyle karnımın üstüne bastırdı hem diğer eliyle alttan zorladı.herkesinmi böyle geçiyor ya.doğum olana kadar kımbılır kaç defa yapcaklar bunu:( her ebe böylemı yapcak:(

bilmiyorum :50::50:

keske yazmasaydiniz yahu bende korktum simdi :31:

ama okudugum kadariyla herkesin bu kadar berbat gecmiyor kesinlikle yapan kisiyle birde kendinizi kasip kasmamanizla da alakasi var diyorlar.

nasil dusunmek lazim.. her aci gecicidir diye dusunmek lazim sanirim. korkuyoruz ama zahmetsiz rahmet olmuyor.

benim de su anda neler yasayacagimla alakali bir fikrim yok..

Rabbim kolaylikla, saglikla atlatmayi nasip etsin.

ay ben korkutmak için yazmadım:( moralim bozuldu benımde.sanırım benım ebede sorun var bazı arkadaşlar hissetmemiş bile:(

Her nekadar hos bir duygu olmasada oyle agrili falan bisey degil..
2 parmagini sokup yokluyor.
Agri falan olmamasi lazim normalde ama hissetmiyorsun da degil tabii..

İlk kontrolüm doğum diye acile gittiğimde bi ebe tarafından gerçekleşti. Benim de karnıma bastırdı zorladı ama ağrı olmadı. Böyle bi şey neden acı versin ki. 2. Kontrolümde de doktorum muayene etti jel yardımıyla bakıp bitirmesi bi anda oldu zaten.
Başlığı bu şekilde açman birçok kişiyi korkutmuş olabilir :(
Kesinlikle çatı muayenesi zor bir şey değil. Ayrıca her zaman yazıyorum yine yazacağım siz beyninizi neye odaklarsanız bedeniniz kendini ona hazırlar.

Valla benim de biraz zorlu olmuştu ama dayanıyor insan evladı için...Merak etme çatı muayenesi bir kere yapılıyor.Ben ilk bebeğimde yaptırmıştım.Çatım dar olduğu için sezeryan olmuştum.Zaten sonraki gebeliklerimde gerek duyulmadı.Çünkü çatın ya dardır ya da değildir.Yani senin de bir daha yapılmayacak.Keşke ebe yerine doktorun çatı muayenesi yapsaydı.Eminim daha kolay geçerdi.Sağlıklı doğumlar.....

maksat korkutmak değil tabiki fadimingcim dediğin gib ebelerle alakalı:)bende üçhafta önce sancıyla hastaneye gittiğimde iki yeni mezun ebe baktı biri baktı dedi 2cm biri baktı dedi 3 cm bizi merkeze gönderdiler ordada yaşlı bir ebe baktı ama ben artık sezaryen istiyorum diye ağlıodum çok kötüydü ondan sonraki üç gün hastalandım ateşim çıktı zorlanmaktan...ama geçen hafta doktorum muayene etmek istiyorum dedi ben tabi ağlaya zırlaya çıktım çatala hooopp 5 dakkada aazıcık böyle acıyla bitiriverdi dedim madem böyle yapılabiliyor niye okadar hırpaladılar beni dedi hani doğumdur diye ya da acemiliklerinden dedi:)kısacası normalden artık korkmuyorum zaten sancıdan hissetmiyormusunki napıolar orda:Dsen de korkma Allah kolaylık versin canım:D

Çatı muayenesi 37. Haftadan sonra doktor ne zaman uygun görürse yapılıyo. Acısı dayanılmıcak gibi değil sadece rahatsızlık veriyo. Amaa siz kendinizi rahat bırakmazsanız bi güzel acıyo:)) derin bi nefes alıp rahat olmaya çalışın... Tabi ebeye doktora göre de değişiyo. Sizde tanımadığınız güvenmediğiniz birine yaptırmayın.
Doğumda da bakıyolar evet. Hemde belki 10 kere ama inanın o zaman hissetmiceksiniz bile. Biri mi gelmiş muayene mi etmiş....:))) Allah yardımcınız olsun hepinizin. Yeni normal doğum yaptım tek tavsiyem rahat Olun..

arkadaslar yine iyisinizki 37. haftanizda yapiliyor ..
ben yurt disindayim burda her ay doktor alttan bakiyor ..malesef bi benim doktoruma ozel degil her doktor mutlaka bakar acilma varmi diye ..
bu muayenenin acili olup olmamasi doktordan doktora degisiyor ..
benim gittigim jinekologum sagolsun biraz hizli ve sert bi bayandir .. ilk zamanlar kendimi rahatlatmama nefes alip vermeme bile zaman tanimadan catala cikartip kontrol ediyordu .. sonrada canim aciyor deyince sen kendini sikiyorsun diyordu .. zamanla o yavasladi ben kendimi sikmayi biraktim .. ilk doguma gittigimde saat basi kontrol ediliyordu stagerler gercekten cok acemi oluyor .. bir tane erkek doktor girdi doguma canim aciyor muayenelerde deyince nasil muayene ediyorsunuz diye sordu yanindaki ebeye .. sonra jel kullanmassaniz tabiki acir dedi ve o dooktorun muayenesini hic ama hic hissetmedim .. ve bazen dusunuyorumda bayanlarin anlayisli olmasi gerekirlen erkekler daha da dusunceli oluyor ..

Tabiki yapmak zorunda sizin için yapyor üstten bastırmak zoruda bebeği geliş şeklini belirlemek için zorunlu tuşe yapması..korkacak birşe yok derin nefes alın o zamanlar birde doğum yaptıracak ebeden rica edin jel kullansın..

Bugün muayeneden geldim, iki saniye bile sürmüyor, acı da öyle rahatsız edici değil ancak benim çatım dar olduğundan sezeryan olacakmışım :(((
Sanırım acıyı hissetme sebebimde ondan olmuştur. Çocuk aşağı inemiyor filan dediler... Allah herkese kolay doğum nasip etsin. Kısmet işte... Bazen elimizde olmuyor ne yazık ki, şimdi epidural hakkında yazılanları okumam gerek, hiç aklımda yoktu gerçekten...

kızlarrrrr inanın korkulacak hiç bir şey yokmuş tamemen beyinde bitiyor iş.... buğün muayene oldum yani 38+1 de hissedeceğiniz şey tamamen normal acı vermeyen bir duygu belki biraz rahatsızlık duyarsınız ama kesinlikle acı değil... psikolojik olarak kendinizi nasıl hazırlarsanız o şekilde oluyor ... korkmayın rahat nefes alın verin hiç bir şey hissetmeyeceksiniz inşaallah ..

kızlarrrrr inanın korkulacak hiç bir şey yokmuş tamemen beyinde bitiyor iş.... buğün muayene oldum yani 38+1 de hissedeceğiniz şey tamamen normal acı vermeyen bir duygu belki biraz rahatsızlık duyarsınız ama kesinlikle acı değil... psikolojik olarak kendinizi nasıl hazırlarsanız o şekilde oluyor ... korkmayın rahat nefes alın verin hiç bir şey hissetmeyeceksiniz inşaallah ..

Umarım dediğin gibi olur çünkü çatı muayenesini hep merakederdim korktuğum gibi birşey cikti :(

bende yurtdisinda yasiyorum.her ay bakar doktorum,simdi 2 haftada 1 acilma varmi diye bakiyor.bazen biraz aciyor,bazen hic.ama ben cok alisdigim icin artik aciyib acimadigini hatirlamiyorum,:1::1:benim icin her doktora gittigimde yapilan rutin birsey.:8::8::8:

niye doğuma azbirsüre kala yapılıyor ben normal doğum istiyorum darlık varsa sezaryana mı yönelecek şimdi yaa moral bozucu hamile kalmadan önce bana darlık var demişlerdi fakat engel değil diye de söylemişlerdi normal doğuma..

Back
X